Pokazuje rezultate 1 do 48 od 48

Tema: digitalni toplomjer za uho

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno digitalni toplomjer za uho

bok svima!

Zanima me ima li tko iskustva sa digitalnim toplomjerima koji mjere temperaturu u uhu bebe... ima na trzistu samsungov koji dode 319 kn, a ima i zepterov iz njihove medical ponude koji dode 99 kuna, pa me zanima ima li tko kakav dobar savjet... cula sam da rade na istom principu, ali mi nije jasna ta razlika u cijeni....

HELP

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam jučer kod šogorive vidjela i isporbala i na sebi i na Ivi braunov i oduševila sam se, kak je to začas gotovo, nema maltretiranja dijeteta.
    Razmišljam da i ja to kupim.
    Koliko mu traju baterije? Ako netko slučajno zna...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ma oni svi mjere temp. za jednu sec.. to nije upitno... samo mi je bitna cijena.. a kolko je taj braunov?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

iskustvo moje frendice:
    toplomjer u uhu njoj nista ne valja, pedica je rekla da je najbolji onaj klasican, ziva. platila ga je negdje oko 400 kn. ponekad u jednom uhu pokaze jednu temp, dok u drugom uhu pokaze razlicitu temp, a pod pazuhom nesto trece. pa ti sada budi pametan i racunaj prosjek

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi imamo Samsungov od kad se E rodila, baterije nismo mjenjali, ne bih ga dala ni zašto na svijetu, kad je beba mala puno je brži i sigurniji nego pokušaji mjerenja na guzi. Preporučujem, s tim da ne znam koja je marka bolja jer smo probali samo ovaj Samsungov.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mi baš jučer kupili braunov u getrou za 410 kuna, dugo sam si ga htjela i baš sam zadovoljna sa onim što sam kupila.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam još prije par godina kupila neki,ne sjećam se koja marka ali koštao je poprilično.Ništa ne valja.Još nikad nismo uspjeli izmjeriti temperaturu veću od 35,5 Žalibože love.Najbolji je onaj klasični
    ivin,najtočniji

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja imam digitalni za uho i meni je spas. ali nikako za točno i precizno mjerenje. on mi je ono kao prvi pokazatelj kolika je temperatura i je li je uopće ima.
    i stvarno mjeri u sekundi. a to šta u jednom uhu pokaže 36.4, a u drugom 35.5 to je već drugi par opanaka.
    meni mala ima normalnu tjelesnu temperaturu 35,4-6 i kad je malo toplija onda prvo idem izmjerit ovih ušnim, pa se po njemu ravnam tribam li i živinim ili ne.
    kupili smo ga kad se mala rodila, znači malo mu je manje od 3 godine i bateriju nisam minjala. a da ne spominjem kako ona s njim svako malo miri fibru svim svojim beštijama, po 108 puta u jedno, pa isto toliko u drugo uho.
    nije precizan i ne isplati se "pljunit" previše novčića za njega. radije ići na neku jeftiniju opciju čisto da ga se ima doma kao prvi pokazivač ima li ili nema uopće fibre.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

potpisujem Loryblue

i dodajem da je odličan za usred noći provjerit jel se temp vratila ili ne

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj noklica prvotno napisa
    ma oni svi mjere temp. za jednu sec.. to nije upitno... samo mi je bitna cijena.. a kolko je taj braunov?
    Rekla je šogorica 400,00kn.

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i mi smo braunov platili oko 400 kn.imamo ga vec vise od pet godina,a baterije smo mijenjali jednom i to ove godine.preporucam.posebno puno znaci nocu.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mi imamo za uho braunov, pa digitalni ovaj i onaj i lijevi i desni
    a mjerimo isključivo živinim toplomjerom jer nam je najpouzdaniji

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    ja imam digitalni za uho i meni je spas. ali nikako za točno i precizno mjerenje. on mi je ono kao prvi pokazatelj kolika je temperatura i je li je uopće ima.
    A ona klasična metoda da popipaš dijete? Visoku temp koju treba skidati nemreš fulati na opip, a nakon nekog iskustva s pipanjem nemreš fulati niti običnu povišenu temp.. A prilično je jeftino

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aqua prvotno napisa
    A ona klasična metoda da popipaš dijete? Visoku temp koju treba skidati nemreš fulati na opip, a nakon nekog iskustva s pipanjem nemreš fulati niti običnu povišenu temp.. A prilično je jeftino
    da, točno, nemreš fulati. tako ja mjerim pa ako je vruća, idemo s toplomjerom

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo imali digitalac i jako se razočarali. nikad izmjeriti točno temperaturu...
    tako da smo sad na klasičnom živinom toplomjeru.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja ako posumjam da ima temp. prvo stavim trakciu na čelo, ona pokaže da li ima i koliko je približno, pa onda ako ima i ako je blizu 38, idem mjeriti da vidim koliko je točno. I te trakice su uvijek poakazivale poprilično točno.
    Ja imam oibčan digitalni i taj je koma, nikad ne pokaže točno.
    Živin mi je najtočniji ali me fakat živcira onih 5 minuta .
    Kakav je onaj s alkoholom, ima neko takav?

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    Popipaš, pa ako ima smisla mjeriti - mjeriš. Mi imamo digitalni iz dm-a za 30 kuna (već drugi primjerak, prvi je podlegao u žaru igranja s lutkicama..) i super je pouzdan.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    pipam ja nju, i to opsesivno, svako malo.
    ali ona kad ima 36,5-7 meni izgleda ko da gori jer to nije njena normalna temperatura.
    pa nakon opipa dolazi ušni na red čisto da vidim vrti li se fibra u okviru 37 do 38. jer tada ništa ne poduzimamo. ako je blizu 38 onda izmirim živinim i planiram daljnje akcije.

belurka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mi imamo OMRON-ov, testirala ga na sebi. Nis ne valja, zivin mi pokazivao 38 ispod pazuha, a digitalni u uhu 37. A oko 400kn bio.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj oljonosac prvotno napisa
    iskustvo moje frendice:
    toplomjer u uhu njoj nista ne valja, pedica je rekla da je najbolji onaj klasican, ziva. platila ga je negdje oko 400 kn. ponekad u jednom uhu pokaze jednu temp, dok u drugom uhu pokaze razlicitu temp, a pod pazuhom nesto trece. pa ti sada budi pametan i racunaj prosjek
    da mi je samo znati kako su sa ušnim toplomjerom mjerili ispod pazuha

mi imamo braunov otkada se rodio i još uvijek nas služi odlično
    (bez mijenjanja baterije)
    iako je naravno najtočniji onaj klasični živin ali je meni ovaj puno praktičniji i u usporedbi s klasičnim nikad nisu bila neka veća odstupanja

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I mi imamo OMRONOV i uopće nisam zadovoljna. Koštao je oko 350,00 kn i mislim da ne pokazuje točno. Jednom sam uspoređivala sa dobrim starim živinim termometrom i bila je dosta velika razlika Većinom pokazuje temp ispod 36 stupnjeva što ja nikada nisam imala.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi imamo Braunov i vrlo smo zadovoljni. Kad sam usporedjivala odstupanja od mjerenja temperature rektalno, radilo se o samo dvije crtice. Baterije nismo mijenjali u dvije godine otkad ga koristimo.

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I mi smo ga kupili (400 kn) jer je u teoriji savršen ali u praksi ....
    Meni je izmjerio temperaturu 41. :shock: a njoj 39. Ali ja nisam bila bolesna. Probali smo jos nekoliko puta tokom vikenda ali bi jedan tren imala temp. 37, pa 40, pa 38... SHOW PROGRAM!
    Sutra dan sam ga vratila u apoteku i dobila lovu natrag. Od onda mjerimo na klasican toplomjer.

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mi imamo No name digitalac koji mjeri temp u uhu i na čelu, koštao 300tinjak kn,i isto kao većina,njime otprilike izmjerim,pa ako se pokaže da je temp povišena,onda još izmjerim živinim.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj oljonosac prvotno napisa
    iskustvo moje frendice:
    Temperatura može biti različita u dva uha, npr. u jednom 37.9, u drugom 38.1, posebno ako dijete duže vrijeme leži na jednom uhu pa je to toplije. U guzi je temperatura viša negdje za jedan stupanj pa i to treba uzeti u obzir.
    Ja sam s tim toplomjerom jako zadovoljna (imam braun za negdje 400 kn) i nikad u životu nisam mjerila Tei temperaturu u guzi i smatram to gnjavažom za bolesno dijete.
    I nije mi tak bitno ako mi toplomjer pokaže 38.5 a s nekim drugim bi možda bilo 38.7. A više od toga sigurno ne fula.
    Meni je Tea nedavno imala temperaturu 39.6 i došla je šogorica i rekla da nema šanse da ima tolko, da mi toplomjer fula jer je Tea hodala okolo i pjevala po kući. A osjetilo se da isijava čim se naslonila na mene. I donesla mi je šogorica svoj toplomjer (živin) i izmjerila sam pod rukom i temperatura ista. Dakle, ne fula.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi koristimo isključivo živin i to ispod pazuha. Nikad nisam shvatila te kerefeke s toplomjerima za 500 kuna koji nisu niti sasvim precizni. :shock:

Metoda pipanja čela kod nas je apsolutni promašaj - Kalebu temperatura šikne u jako kratkom razdoblju, pa se, kad je bio bolestan, u dva navrata dogodilo da ima skoro 40, a čelo mlako... :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Teina mama, u pravu si sto se tice mjerenja temperature u uhu na kojem je dijete lezalo, i kod nas u pravilu ispadnu dvije crtice vise u uhu na kojem je lezala, sto mi je i logicno. Ja izmjerim u oba i nikad mi nisu bila znacajna odstupanja, upravo ovoliko koliko si navela.

Moja kikica jednostavno ne podnosi mjerenje temperature rektalno, a ispod pazuha mi nikad ne ispadne realna temperatura jer se ona stalno meskolji i mice toplomjer. Kod nas ide prvo tehnika ruka na celo pa digitalni. Meni je ovaj Braun spas, pogotovo nocu.

Kerefeke ili ne, kod nas se taj skupi toplomjer pokazao vrlo koristan. Jeftino ili skupo, mislim da je najvaznije naci opciju koja igra roditelju i djetetu.

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mi imamo Braunov - zeleni i GENIJALAN nam je.
    Može pokazati malo različitu temperaturu - kada leži na toj strani, naravno da je na toj strani malo topliji ali to već znamo, pa nam je to normalno.
    Imamo tu nesreću da je mali bolestan svaka dva tjedna i stvarno smo toplomjer "isprobali do besvjesti" i izmjerili valjda 200 puta temperaturu... Kada mu je bila preko 39, par puta smo mu u guzu stavili obićan i pokazao je ISTU temp. tako da sada vjerujemo ovom i to je to.

Mi smo ga kupili u Metrou - mislim da je bila akcija - oko 280kn, a inaće je oko 380kn.. :D

Nova avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mene je izluđivalo što daje različite temperature, pa sam ga izbacila iz upotrebe. Sad sam na digitalnom, ali onom običnom...

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj romi prvotno napisa
    Mi imamo Braunov - zeleni i GENIJALAN nam je.
    . :D
    I mi. izmjeri temperaturu u tren i to mi je važno. Jer ne moram dodatno mučiti dijete koje je i ovako pod temperaturom i dovoljno jadno.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Imamo Braunov i cijena mu je bila oko 400-500 kn (ne sjećam se točno) i vrijedi svake kunice.
    No, ja sam obavila sve kako je navedeno u Uputama tako da sam izbjegla neopravdanu ljutnju jer su temp. različite u svakom uhu, jer se temp. mijenja sa svakim mjerenjem, jer sam utvrdila u kojem uhu mjeriti i toga se uvijek pridržavati, jer sam utvrdila koja je normalna tjelesna temp. mog djeteta, jer sam utvrdila kolika je i da li postoji razlika mjerenjem rektalno živinim i ic u uhu...

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Moje iskustvo nije dobro a čak nije bilo u kućnoj varijanti već na klinici.
    G. je danima imao temperaturu koja je varirala od 36,6 do 41 !
    Jedno uho pokaže jednu temperaturu, drugo drugu.
    Na kraju se sve svelo na one "obične" sa živom.

Čak i digitalni toplomjer za "ispod pazuha" nije naročito pouzdan.
    Ja ga imam, ali on košta koju marku, znači maksimalno 20 kuna.
    Od klasičnog je brži i to je jedino što valja a služi mi samo kao orijentacija.
    Čim vidim da pokazuje blizu 37 odmah se bacamo na stari dobri provjereni koji dosad nije pogriješio ni zakazao.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

moje iskustvo sa ultraskupim omronom za uho:
    ja imala mastitis u terminalnoj fazi,nisam mogla ni hodati,tresla se od zaleđivanja,bila kipuća po tijelu,on je pokazivao 37.01,a u bolnici mi izmjerili 42 na živin (ispod pazuha)

sin imao ešerihiju,upalu,on pokazivao 36.3 a imao 38.3 na živinom/digitalnom

poslali pismo u zastupništvo još se nitko ne javlja.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Mi dobili Samsungovog i katastrofa. Kaže temp. ispod 36 a živin 38. vraćali smo ga, mijenjali baterije ali ništa. Prijateljica ima Braunov i zadovoljna.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

braunov je dobar,to sam i ja čula.mi imamo digitalni braunov ali normalni i isto mi bude ko na živinom,ali je brže.ima sad u dm-u njihova marka,i čini mi se ok.mjeri mi isto ko braunov.

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mi smo dobili braunov, inače sam bila skeptična jer sam svašta čitala, pa to ne bih sama kupila.

kod nas pipkanje čela ne pali isto. braunov koristimo da vidimo odokativno kolika je temperatura, do sada je samo jednom imao temperaturu, kad smo izmjerili u guzi, razlika je bila za 0,2°, što nije veliko odstupanje. super mi je što brzo mjeri, pa ga ne maltretiram dugo.

ja sam mjerila kod sebe više puta kad sam imala mastitis, razlika je uvijek bila 0,6°između toga u uhu i onog što sam mjerila pod ramenom živinim (namjerno sam izmjerila i u uhu da vidim koje je odstupanje), tako da se meni on čini prilično ok.

razlike između dva uha su iz raznih razloga, a mislim da ih je većina pobrojana i u uputama (zaležana jedna strana glavice ili nedovoljno gurnut toplomjer u ušnu školjku itd.). da nisam probala, ja isto tome ne bih vjerovala, ovako sam zahvalna na korisnom poklonu.

Fairy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Hera jel tvoj isto zeleni? Mislim ga kupiti sutra, pa me zanima.

Početno

Imam Braunov digitalni toplomjer više od godinu dana, i mogu reći da mi je uvelike pomogao. Posebno noću, kada dijete spava, a temperatura je povišena. Za 5 sekundi znam ima li temperaturu, a da ga i ne budim.

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

braunov zeleni imamo 5 godina, zadovoljni, jednom mijenjali bateriju

nama je trebalo određeno vrijeme da ga provalimo, starijoj curki je razlika uho/pazuh oko 1 stupanj a maloj oko 0,5 stupnja, nekom nema razlike, mada u uputstvima kažu da je u uhu otprilike kao rektalna

inače, bolje od ručnog opipa čela je poljubac u čelo, tj. dodir usana s potencijalno temperaturnim čelom - nama je to prvi pokazatelj

Fairy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Tražim po cijelom Karlovcu Braunove toplomjere, ali ih nigdje nema. :?
    Kažu da nisu isporučeni.Jel ima u ZG?

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ima,u onom tehničkom dućanu pored kike.

Fairy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Hvala, probat ću tamo.

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mi imamo braunov-zeleni,cijena oko 350 al koristim ga samo za otprilike da znam jer dosad nikad točno nije pokaza a iman ga 2g. i baš sam se razočarala

-tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj lasica prvotno napisa
    ima,u onom tehničkom dućanu pored kike.
    Kako se zove taj dućan?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Euronics.

Mi smo ga kupili u Mercatoru na Vukovarskoj, 400 kn.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Mi imamo zeleni Braunov i u upotrebi je otprilike godinu dana. Koristimo ga kada je M. "sumnjiv" kao pokazatelj ima li uopće temperaturu. Ako imamo temp. ipak mjerimo s digitalnim u guzi - to nam je isto brzo, a sigurnije je. Ovaj za uho je praktičan jer je brz, jednostavan, ne moraš skidati dijete svaki put kada je "sumnjivo", a i našem je djetetu nekako baš fora pa se uopće ne buni.

grace avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi imamo isto zeleni Braunov i u praksi nam se pokazalo da je tocan jedino kad temperatura miruje, kada je u rastu ili padu poblesavi i pokazuje gluposti.

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja neki dan kupila u medikoru u novoj cesta neki za uho, neznam kako se zove, platila ga 350kn i karlo mi ne da da mu mjerim s tim, uopće mu ga ne mogu stavit u uho odmah počne plakat. Pokušat ću ga danas ić zamjenit za nešto drugo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •