Citiraj meli prvotno napisa
Nadam se ina33 da si se ti posavjetovala s liječnikom i da ga uzimaš pod nadzorom i da znaš kada i na koji način treba prekinuti s njim, nikako odjednom.
Naravno, samo nisam s MPO-ovcom jer moji nisu pristalice toga - bila sam kod dr. Duića (to je bilo prije seminara). U stilu - a možete probati, iako ne vjerujem da išta radi. On mi ga je dozirao. Svog primarnom MPO-ovcu sam rekla da sam ga sad koristila, u Mariboru to nisam niti spominjala - bitno mi je bilo da mi ga neki liječnik dozira. U stvari, iskreno, mislim da ta doza dexa nije neki big deal, ali razumijem liječnike što ne mogu pisati lijek protiv svojih uvjerenja. Ja sam za sebe bila odlučila da u tome FET-u probam s dexom (jer se u stimuliranome debljam), ali nisam uvjerena da je on baš nešto napravio. Ja sam tu uzela taj princip - ako ima takve slabe nuspojave na male doze i jeftin je - ajmo probat. Isti onaj princip koji naši dr-ovi uzimaju za ležanje nakon transfera - nismo sigurni jel' to uopće ima veze, al ajmo mi to ženi savjetovat just in case. Ja sam si to nekako posložila kako meni paše - nisam mirovala i pila sam ivig. Da je IVF nešto za što s više čvrstih argumenata dr-ovi barataju, onda se nitko od nas u biti pitao što i kako. A s obzirom da je i da je postotak uspješnosti 30% i onda još uleti idiopatija.. onda se čovjek svašta pita. Ali, i to opet ovisi od žene do žene, vjerojatno bi ja možda uspila u idućem "normalnom stimuliranom", ali moj duh mi ne dozvoljava vrtit isto što nije donijelo u 5-7 godina uspjeh. Ma, sve je to jedna lutrija i svako treba donijet odluku sam za sebe - jer nema jednoznačnih odgovora.