Kažem ti ja da o tome NEMA KONSENZUSA u MPO struci, niti u Americi, niti kod nas, jedino se u Americi više daje za to, kod nas ga najviše prepisuje dr. B, a i pred jedno desetak godina su ga davali na VV-u, ali nisu uspjeli navodno potvrdit uzročno-posljedičnu vezu pa su odustali. Vjerojatno je i farmaceutima za decapeptyl jako stalo da prošire tržište pa zašto i njega ne bi reklamirali da, uz supresiju, poboljašva implantaciju embrija. Neće oni ništa dok ne naprave trilijun studija i to se ne dokaže, ali za to trebaju deseci godina, a ja dotad jednom nogom u menopauzi, a drugom s umjetnim kukom pa me toliko ta njihova ispitivanja ne zanimaju.wonderwoman prvotno napisa
Ja sam razmišljala tako da ne vjerujem da su mu nuspojave na tako malo dozu imalo gore od mogućih nuspojava klomifena, gonala, menopura i ostalog dijela lijekova koji se normalno daje u MPO-u, pa zašto ne probati nakon 3 IVF-a i 5 transfera i s tim, kad je tako jeftino i relativno neškodljivo, a ja idiopata s povećanim reuma faktorom. Pogotovo zato jer ga dio liječnika i kod nas normalno prepisuje bez nekih kontroverzi i iščuđavanja. Dozvoljeno je razlikovanje liječničkih mišljenja, a i pacijentskih pristupa. Kod mene se, evo, pokazalo, da su mi daleko najgore bile nuspojave na vrlo prihvaćeni lijek klomifen na koje su svi odmahivali rukom kao neš ti. Nakon toga second worst po nuspojavama kod mene je bio baby aspirin (iz mog specifičnog slučaja jer sam miksala aspirin i NSRAID - nesteroidni antireumatik koji uzimam zbog bolova noge u mengi - ketonal). Vjerojatno npr. ni u uputama za IVIG neće pisati da se daje u MPO-u, to je primarno lijek za odbacivanje transplatiranih organa itd. Farmaceuti su prvenstvno oprezni i to je meni sve OK.