Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 85 od 85

Tema: dexametazon

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Oću ti reć', WW, ajde ti prvo pričekaj tu svoju stimulaciju, prerano se bavit razmatranjima o dexametasonu u tvom slučaju. Vidjet ćeš što će ti i Šparac reći - ne misli ništa specijalno za niti kontra, tj. ne misli ni da je to Sv. Graal, niti najveća pošast MPO-a. Tipa - ako ste za, možemo, ali ja ne mislim ništa specijalno o tome, a neće vam škodit itd... They don't know. Ali, za prvi IVF najbolje ići najstandardnijim putem - možda bude bingo, zašto ne ? Ipak većina ljudi uspijeva u 4 stimulirana - kod nas nekih 60% - i bez tih "alternativa" terapija. Pitanje je samo koliko ko ima vremena, ako si mlada - idi standardnim putem, ako si tipa oko 37 - pročačkaj sve živo jer no time to lose, to bi bio neki moj savjet.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Oću ti reć, WW, da na puno naših upitnika nema odgovora... Pogotovo za idiopatiju. Ili ga ti sama daš. Prihvati to tako, lakše će ti bit . Ali, naravno, prvo se moraš sve pitat, a ovdje će ti svako odgovorit što najbolje zna. Ali - krhko je znanje, a život je misterija.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

E sad si me tek isprepadala

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ajde, ajde, a ja sam se nadala da ću te nasmijat kako sam trtarila i dramatizirala . Jači smo mi nego što mislimo. Luči mi jednom to rekao, nisam vjerovala, ali bogami je tako .

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sutra radim NK stanice pa kad dobijem nalaz, onda cemo razmisljati o tome, po sistemu Scarlet o Hara .

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Tako je. Step by step.

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj wonderwoman prvotno napisa
    Ja sutra radim NK stanice pa kad dobijem nalaz, onda cemo razmisljati o tome, po sistemu Scarlet o Hara .
    Jel teško dobit uputnicu na Nk stanice? Ja bi isto voljela napravit taj nalaz!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

U BIH očito ne. Kod nas - koma. Probaj pitati dr. Baumana ili dr. Radončića da ti nešto napišu - bez toga - teško - a i netko ti mora pročitat taj nalaz. Ne znam koliko košta ako se radi privatno, znam da je participacija bez šifre N97 500 kn.

ANKARA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja sa svojom mpo još nisam započela ali sam u životi imala prilike se suočiti sa injekcijama dex.. Moram samo naglasiti da bježite što dalje od toga jer kako nije dobar za vas, mtako nije niti za djecu. To je kortikosteroid koji imunitet snižava na najdonje granice. Ako ste ga ipak, nažalost već korstile, tada morate jesti puuuuuuno mrkve, u svim oblicima da vam se vrate u tijelu vaši prirodni steroidi koji bi trebali činiti to što čini i dex kada ga primite.
    A što se tiće dr. Duića, mislim da je vrhunski stručnjak u prenatalnoj medicini jer je meni osobno spriječio životnu tragediju.

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovdje se radi o takvoj mizernoj dozi dexa da nema straha

ovo o čem ti pričaš ankara je jedna druga priča

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj rvukovi2 prvotno napisa
    ovdje se radi o takvoj mizernoj dozi dexa da nema straha

ovo o čem ti pričaš ankara je jedna druga priča
    Potpisujem.

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam također pitala svog gin. za dex ali on kaže kao da od njega nema neke pomoći.Međutim u zadnje vrijeme 5-6 osoba je uz dex. ostale trudne i sigurna sam da ga u sljedećem IVF-u ja pijem ako treba i na svoju ruku. I tak ga trošim u ampulama zbog astme.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj rikikiki prvotno napisa
    Meni je dao doc opće prakse, u principu nije imao pojma o čemu pričam pa sam ga namolila. U Lab. Breyer rade taj nalaz, treba razgovarati sa inženjerkom da se vidi koliko točno košta. Naime, skup je transport do Njemačke pa treba pričekati da se skupi više uzoraka i onda je cijena puno jeftinija.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

navi, je li kazes da se krv transportuje u njemacku da bi se uradio nalaz NK stanica? :? ili sam pogresno razumjela. :? meni su to radili u labaratoriji ovdje u sar. pa zato pitam. vas par koje ste zatrudnile nakon uzimanja dexa ste mi i bile inspiracija da ih odem pregledati. i odmah BINGO :shock:

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj navi prvotno napisa
    Citiraj rikikiki prvotno napisa
    Meni je dao doc opće prakse, u principu nije imao pojma o čemu pričam pa sam ga namolila. U Lab. Breyer rade taj nalaz, treba razgovarati sa inženjerkom da se vidi koliko točno košta. Naime, skup je transport do Njemačke pa treba pričekati da se skupi više uzoraka i onda je cijena puno jeftinija.
    Nisam znala da ga rade u Breyeru, koristan info.

magda_ avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne kontam???

magda_ avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mislim, hani, i ja se pitam isto kao i ti, vjerovatno. :?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Breyer = privatni lab za vađenje krvi u ZG-u. U ZG-u je poseban problem dobiti uputnice za NK jer socijalni ginekolozi pišu samo ono što MPO-ovac kaže, a većina MPO-ovaca na NK stanice "otpuhuje". Nešto je lakše u drugim gradovima Lijepe Naše dobit te upunice jer su doktori valjda već u skroz drugom "radnom modu" ako par ide u ZG na liječenje pa imaju više sućuti (logično), zato mi tu pričamo o tom laboratoriju za cure iz ZG-a.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kod nas ga rade odmah tu, na licu mjesta, u nekom doduse starom ciklo.... necemu, mada su mi tete iz laba rekle da se uskoro ocekuje novi posto su ga narucili..... Nalazi su gotovi isti dan.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da se na KB Rebro čekaju oko tjedan dana, a očito ti priv. labovi šalju u Njemačku jer nemaju taj aparat pa tipa 50-tak pacijenata godišnje koji će tražit tu pretragu.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Mislim da se na KB Rebro čekaju oko tjedan dana, a očito ti priv. labovi šalju u Njemačku jer nemaju taj aparat pa tipa 50-tak pacijenata godišnje koji će tražit tu pretragu.
    Tako je, ali korisno ako ne možeš dobiti uputnicu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Of kors, of kors - ja sam jedva jedvice dobila tu jednu uputnicu za NK nakon 7 godina neplodnosti i nema šanse da bih je više dobila ikad.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Cure, eto vam razlog za doci u Sarajevo na kafu .

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

poslušajući savjet ine, i svih vas, dogovorila sam konzulataciju sa Radončićem vezano za dex i sve ostalo. želim čuti i drugo mišljenje MPO-vca.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Uzimam dexamethason i (ne)ocekujem M slijedeci tjedan. Ako dodje, prestajem li odmah s dexom ili ga treba smanjivati postupno? Ako cu ga koristiti opet u slijedecem ciklusu, je li bolje da prekinem do transfera ili da nastavim piti bez pauze?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

cvita, nitko nije uspio odgovoriti na tvoje pitanje, a ja sam ovaj puta isto prvi put na dex-u pa nemam iskustva. i mene isto zanima.
    inace, zelim ti da m ne dodje.

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dex bi trebalo postepeno ukidati-najprije par dana pola doze pa par dana četvrtinu.
    O koliko to par dana se radi-najpametnije ti je da razgovaraš s doktorom.

Ja sam ga uzimala do 11. tjedna trudnoće.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Cvita, ako dođe do trudnoće onda ga treba postupno ukidati tako oko 11-12 tjedna trudnoće. Ako ne dođe do trudnoće - neke su mi cure rekle da se onda normalno prekida (naglo), ali to provjeri još sa svojim doktorom.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Doza dexe. od o,5 mg se može ako ne dođe do trudnoće odmah prekinuti jer je to mala doza, sve preko toga postepeno po pola doza svakih 2-3 dana smanjivati.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Hvala na odgovorima.
    Necu, dakle, prekidati s dexom ako dobijem M, nego odmah idem u novi pokusaj priridnog IVF-a.

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

Dexice!
    Samo se nadovezujem na zadnja pitanja o prekidanju sa dexom ako M stigne...
    Ja sam ga uzela sad u zadnjem bezuspjesnom postupku sa prvim danom stimulacije (0,5) i nakon sto je M stigla, nisam ga prestala piti jer nekako pomisljam da se mozda desi i cudo pa prirodno zatrudnim..Sad se jos pitam koliko dugo ga smijem piti??Za ca.2 mj. cemo krenuti sa transferom smrzlica,nadam se (ako prezive odmrzavanje) a imam i endometriozu sa endometriomom u desnom jajniku pa sam zbog toga odlucila nastaviti sa dexom.
    E sad....malo mi se srozao imunitet unatoc svim vitaminima i maticnoj mlijeci te aspirinu 100 koje pijem..
    Sto vi mislite??

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

bebomanka, ja sam uzimala dex 3 mjeseca za redom, a onda prestala. Tako su mi cure ovdje savjetovale.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Nisam primijetila da mi se smanjio imunitet, niti bilo kakve druge nuspojave. Uzimala sam malu dozu od 0,5 dnevno.

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    U postupku kojem sam ih koristila konačno sam ostala trudna. Je li pomoglo to ili su se poklopile zvijezde - iskreno, nemam pojma. Većina naših doktora tu terapiju smatra kontroverznom, a ovako su ti se podijelili: dr. Bauman, dr. Radončić i dr. Alebić dijelom znaju dati kortikosteriod. Svi drugi su prilično protiv (uključivo Mariborčane). Oko toga ti je i inače podjela između Sjev. Amerike i kontinentalne Europe. U Sjev. Americi je to nešto što se rel. normalno svima daje i na par klinika u Eng., u Europi je to još kontroverza. To ti je isto stvar liječnike prakse, vjerojatno su Amerikanci skloniji neke stvari koje ne mogu puno škoditi uvesti, dok su Europljani stava - ako nismo sigurni što i kako to djeluje - rađe nemojmo. Nedavno je bio jedan seminar od dr. Rukavine iz Rijeke na temu imunologije di su se naši dr-ovi "dodatno od toga ohladili". Cure koje se ne liječe kod dr. Radončića, dr. Baumana ili dr. Alebića u pravilu ne piju dex.
    Samo da tu nadodam jos jednog doktora kod kojeg mozes dobiti Dex: Prof.M. Podobnik

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

Citiraj Cvita prvotno napisa
    bebomanka, ja sam uzimala dex 3 mjeseca za redom, a onda prestala. Tako su mi cure ovdje savjetovale.
    Pila si samo njega ili u kombinaciji sa Aspirinom100?
    Ne mislis ga vise uzimati??

rvukovi2 zaključala da ne dupliramo teme-linkam istoimenu temu na kojoj imate puno kompetetniju raspravu o istome u kojoj je sudjelovao dr. Radončić
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...sone&start=100

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •