Pokazuje rezultate 1 do 48 od 48

Tema: Prehrana kod dojenja

tonina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Prehrana kod dojenja

Bebi skoro 4 mj. i samo dojimo.Stalno pazim što jedem i pijem zbog raznoraznih savjeta.
    Toliko sam željna fante i cedevite koje inače obožavam a svi me upozoravaju da ih ne pijem dok dojim.Što vi mislite?
    Vrijeme je mandarina koje također obožavam a ono opet svi govore da ih ne jedem.
    Što je sa plodovima mora,gljivama za koje mi također govore da ne jedem?
    Ima li negdje nekakva tabela što jesti i piti a što ne za vrijeme dojenja?

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Beba skoro 5 mjeseci. Ja od početka jedem: gljive, plodove mora, jagode, kuhano, pečeno, frigano... Cedevitu popijem jednom u tjedan dana. Gazirano isto tako. Jedem doslovno sve što volim. I mandarine.
    Probaj pa vidi što će se dogoditi. Najvjerojatnije ništa.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jedi sve.

ako primjetiš da dijete na nešto reagira onda nemoj.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i još bih dodala da beba kroz tvoje mlijeko isprobava svu hranu koju ti jedeš pa je kasnije možda lakše s dohranom i hranom jer je dijete upoznalo već sve te okuse npr. razno voće i povrće.

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja sam na početku pazila pa sam skužila da jedem samo ciklu i uz to 4 vrste jela pa sam polako dodavala salatu, gazirano, češnjak i sad jedem sve a lauri nikad niš ne smeta......
    još joj nekad i pričam, sad bu si mama pojela čokoladu da beba ima čokoladno mlijeko (mož si mislit) i tak se opravdavam

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

he he i mi pijemo "čokoladno mlijeko" :D
    Samo ti sve umjereno papaj!

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Re: Prehrana kod dojenja

Citiraj tonina prvotno napisa
    Ima li negdje nekakva tabela što jesti i piti a što ne za vrijeme dojenja?
    I mene ovo zanima. Nisam vjerovala svim tim pričama o zabranjenoj hrani prije nego sam rodila. Ali sada, kad moja beba ima grčeve (od 3. dana života), nije mi svejedno. Još uvijek mislim da je to od previše zraka kojeg se naguta jer halapljivo jede (koliko god se trudili podrigivati), ali sve mame koje znam se kunu da je njihovoj bebi smetalo ovo pa ono... Najžalosnije je što se čini da ne smijem ništa zdravo pa se pitam što onda dobivamo beba i ja iz te prehrane. Razmišljala sam o tome da na tjedan dana izbacim apsolutno sve što bi moglo škoditi pa da onda uvodim stvar po stvar da mogu vidjeti što eventualno smeta, ako smeta. Kažu da su to stvari koje inače napuhavaju, ali ja nisam imala problema s napuhavanjem u životu pa ne znam. Zatim da može biti dojenačka alergija na kravlje mlijeko, a opet je navodno potreban duži period da se ono pročisti iz organizma. Zna li netko koliko brzo i na koliko dugo ono što ja unesem dolazi u mlijeko? I postoji li negedje pametan spisak stvari koje je preporučljivo izbaciti pa da probamo?

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Nema nekih uputstava koja su ista za sve!
    neke bebe znaju imati grčeve ako majka jede/pije previše mliječnih proizvoda. Neke bebe su alergične na agrume pa se pojavi neka vrsta reakcije ako majka pretjera s agrumima.
    Mom npr ništa nije smetalo, osim tune.

Jedite žene normalno, sve što volite, jedite kvalitetno, zdravo i raznovrso! Ukoliko se pojavi neki problem tada izbacujte sumnjive namirnice.

Ms.Mar ti bi mogla pokušati na neko vrijeme izbaciti mliječne proizvode pa vidjeti hoće li se popraviti stanje s grčevima.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nema nekih uputstava koja su ista za sve!
    zari je smetalo vrhnje i orašasti plodovi, pa sam ih izbacila iz prehrane (dok nije malo narasla )
    margiti ne smeta ništa

gazirano i cedevita su općenito odvratni i loši za tvoj organizam, pa ih nemoj izbacivati zbog dojenja, nego zbog sebe same

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Sun prvotno napisa
    Ms.Mar ti bi mogla pokušati na neko vrijeme izbaciti mliječne proizvode pa vidjeti hoće li se popraviti stanje s grčevima.

nama je to pomoglo

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Jedi sve sta volis, vidjet ces dal ce bebi nesto smetat, pa lako to izbacis.
    Ja sam bas sve jela i nije bilo nikakvih reakcija.

_________
    N 28.12.04.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Kod mog bebača su bile naranče, nećakinja ne voli češnjak... svatko ima nešto drugo. Učimo iz iskustva.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa

nama je to pomoglo
    Jel znate koliko nakon izbacivanja mliječnih proizvoda bih trebala vidjeti rezultate, ako je to u pitanju. Pitam jer sam već probala na dva dana pa nisam vidjela promijene (i dalje ih ne jedem). Bilo bi mi, naravno lako ili bar lakše znati što ga smeta da je bilo sve ok pa u nekom trenutku počelo, ali njega nešto muči još od rodilišta. Inače je jedna od onih beba koje se ne skidaju sa cike pa se možda i prenajede kako mlijeka tako i zraka. Ali probala bih sve. Pretužno je kad se mazimo i cikamo po cijele dane, a on kad zaspi spava svega 15-ak minuta zato što ga nešto po tom trbuhu muči... i nikako ugledati onaj zadovoljni izraz lica.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa

nama je to pomoglo
    Jel znate koliko nakon izbacivanja mliječnih proizvoda bih trebala vidjeti rezultate, ako je to u pitanju? Pitam jer sam već probala na dva dana pa nisam vidjela promijene (i dalje ih ne jedem). Bilo bi mi, naravno lako ili bar lakše znati što ga smeta da je bilo sve ok pa u nekom trenutku počelo, ali njega nešto muči još od rodilišta. Inače je jedna od onih beba koje se ne skidaju sa cike pa se možda i prenajede kako mlijeka tako i zraka. Ali probala bih sve. Pretužno je kad se mazimo i cikamo po cijele dane, a on kad zaspi spava svega 15-ak minuta zato što ga nešto po tom trbuhu muči... i nikako ugledati onaj zadovoljni izraz lica.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za mliječne proizvode ti treba proći minimalno 14 dana :/

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    za mliječne proizvode ti treba proći minimalno 14 dana :/
    Hvala, probavamo onda s tim. Što je 14 dana u tom cijelom životu, mislim si sad... al' kad dođe grčić nekad kao da traje vječno.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

i ja sam na istim mukama sto se tice prehrane, tako mi se jedu mandarine i banane, svo voce mi se svelo na jabuke i kruske. meni je babica rekla da ne smijem jest ananas, agrume, nista iz konzervi (to i nisam jela), suhomesnate proizvode (zar je glupa mortadela ili parizer bolji od mamine domace kobasice i prsuta?!) pa cak ni med jest! jel netko zna ista o tome za med?

sto se tice grceva i petar se jako mucio u pocetku (sad ima 2 mjeseca), meni se isto cinilo da je zrak ali sam onda procitala da mlijeko i mlijecni proizvodi i banane mogu smetat jer dijete ne moze probavit proteine iz ovih namirnica pa sam ih skroz izbacila i grcevi prestali al sad me muci kako ce to moja crijevna flora podnit. mlijeko mi inace nije pasalo ali san zato jogurt, sireve i namaze tamanila pa mi je sad jako tesko napravit si posten dorucak.

i ja jedem luk, gljive, sipak, i po jednu fetu mandarine jer ne mogu odolit i nije mu nista smetalo.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

bebene smiju jesti med (do 2g najmanje) radi spora botulizma, no ako ih ima kojim slučajem u medu, one budu uništene u želudcu odrasle osobe, ali ne i bebača
    dakle mama može med, jer njen želudac uništi mogući problem

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

hvala, nisam znala to za botulizam. ja npr nisam ni cula za gljive da se ne smiju jest a jela sam ih i nista mu nije bilo, sad sam cula za te toksine koji mogu bit i smrtonosni i nije mi bas svejedno...

jel postoji negdje na forumu ili negdje drugdje, nekakav popis sto dojilje smiju jesti a sto ne i zbog cega?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

postoji samo popis redosljeda dohrane

niti ja nisam smjela jesti mlječno radi grčeva
    sve ostalo sam mogla, gljiv ionako baš ne jedem, pa ni kiselo zelje ..
    princip ti je da ne jedeš ono šta tebi smeta, ono na što je netko iz porodice alergičan .. ako misliš da je bebi zasmetalo onda nemoj ..
    ja sam jela naranče, njoj nije smetalo
    možeš cedevitu, nemoj fantu (ima CO2 i uzima ti kalcij kojeg ionako trošiš na proizvodnju mlijeka)
    plodove mora, rižote, ribu ... sve jedem
    pazi ka inače da nije pokvareno

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja jedem sve, nisam primjetila neke veće problemu.
    U subotu kuhala kiselu repu s grahom.....

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a Mgrubi koliko dugo nisi jela mlijecno radi grceva? ja mislim do petrovog treceg mjeseca ovako pa cu polako pokusat uvodit jogurt jer mi se cini da cu si napravit velike probleme (gljivice, crijevna flora) ako sve izbacim na dugi period. koliko dugo ti nisi jela?

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

zhabice, meni se čini da se ti malo previše opterećuješ i to nepotrebno. Super da si skužila da bebi smetaju mliječni proizvodi, izbacila si ih i sad nema više grčeve :D
    Probala si mandarinu i nije bilo nikakve reakcije kod bebe - to znači da nije alergičan na agrume po meni. Pa bih ja tako slobodno navalila na voće.
    jedi kvalitetno i raznoliko, tek ako vidiš neku reakciju onda izbacuj namirnice, a ne ovako unaprijed, preventive radi.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa
    a Mgrubi koliko dugo nisi jela mlijecno radi grceva? ja mislim do petrovog treceg mjeseca ovako pa cu polako pokusat uvodit jogurt jer mi se cini da cu si napravit velike probleme (gljivice, crijevna flora) ako sve izbacim na dugi period. koliko dugo ti nisi jela?
    do jedno 4,5-5mj
    pojela sam sladoled kad je imala 3,5mj i dobila je grčeve
    nakon toga je sve ok, osim što ona ni sad ne smije piti kravlje (davali joj u jaslicama, meni nije bilo jasno zašto ju muči stomak navečer ... i kad sam im rekla da joj ne daju jer ne podnosi, onda više nije imala problema s želudcem ) , jogurte pije bez problema
    ipak je kravlje mlijeko teško

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja sam 2x po 18 mjeseci bila na strogoj dieti (to zbog alergije kod djece na kravlje mlijeko i brdo drugih stvari). Ali bi sa svakom bebom pocela normano - jela sve dok nisam primjetila reakciju. Onda rezolutno prestala sve osim, krompira, rize, palente i onoga sto djeca smiju jesti sa 6 mjeseci (to za mene). Sacekala 7 dana pa uvodila jednu p jednu namirnicu da vidim sta im smeta. Nakon navrsene godine dana sam po malo pocela uzimati jogurte i sl.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja jedem sve,osim narandzi i paradajiza,neki dan sam pojela dva paradajiza u salati i beba mi je imala grceve!Joj kako mi je bilo zao.Mislim da je to individualno.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Je, individualno je. Mojoj starijoj kćeri je isto smetao paradajz, jako. S njom sam skoro plakala kakve je grčeva imala, a mlađoj nije nikad smetalo ništa.

Ne trreba previše ni pazit jer i oni putem mlijeka upoznaju okuse- mislim da je to gore već netko rekao. Tako sam ja prvi put jaaaako pazila i jedva je prihvaćala te namirnice koje sam ja dugo izbjegavala. Ne znam jel to povezano ili je samo slučajnost...

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni je na pocetku patronazna sastavila listu po kojoj prakticki nista nisam smjela jesti. U pocetku mi nije bilo svejedno i bojala sam se da mozda ipak ima nesto u tim silnim pricama. Onda sam poludila i zakljucila da ona prehrana koju mi je ona savjetoval anema veze sa zdravljem i da s etako lose nikada ne bi hranila ni inace, pa nema nikakvog smisla ni dok dojim.
    Sad jedem sve i nikada nisam primjetila da malci na nesto reagiraju.
    Manderinama se pretrpavam, a jucer (malo) i danas (vise) sam cak pojela i ljuti (umjereno) vinski gulas i oni nisu pokazali ni najmanje da im smeta. :?

tonina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Što mislite o bakalaru,može li se jesti?

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

naravno

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

kad kazete da ste izbacili mlijecne proizvode, jel to znaci i maslac, margarin, sve sirne namaze? s cime ste onda mazali kruh?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zasto bi se nesto obavezno trebalo mazati na kruh? :?
    mislim, ja smijem mlijecne proizvode pa kruh nicim ne mazem

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    zasto bi se nesto obavezno trebalo mazati na kruh? :?
    mislim, ja smijem mlijecne proizvode pa kruh nicim ne mazem
    pa ovaj...pitam zato sto ja to volim, dakle da li smijem mazati maslac?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da bi trebalo izbaciti baš sve :/

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

margarin je biljnog porijekla, za razliku od maslaca koji se radi od kravljeg mlijeka.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam izbacila sve sta ima veze s mlijekom i grcevi su prestali pa sam zakljucila da je to to, jednom sam dva dana jela rafaelo kojeg inace obozavam a mama ga je napravila od punomasnog mlijeka, i on se jadnicak sav izmucio tri dana dok sam ja skuzila da je stos valjda u tom rafaelu i kad san ga izbacila prestalo pa san opet zakljucila da je valjda od toga jer nista drugo nije bilo novo u prehrani, sad mu je tri ipo mjeseca i polako vracam mlijecne proizvode i ne primjecujem da mu vise smeta.

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

zhabice, vidim da ti spominješ banane, dosad nisam imala tu informaciju, pa sam navalila na banane ko luda, kao ostalo voće ne smijem, pa bar to da pojedem. Odakle ti to s bananama?

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a joj to san negdi procitala, ne mogu se sitit di jer previse citam al mi je ostalo jer sam se iznenadila buduci se banane cesto daju maloj djeci medju prvim vocem pa sam ih izbacila za svaki slucaj, al sad opet jedem sve normalno i nema nikakvih grceva, pokusat cu ti potrazit taj tekst..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na jednom topiku na Dohrani se raspravlja o bananama, naime izgleda da ima dosta beba koje jako loše reagiraju na banane (ako ih one same pojedu).
    npr. moja margita dobije od banana osip po tijelu, a kakica nakon banana joj pojede guzu.
    i nije jedina

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

rhea nasla sam, na rodinom portalu: http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=1899

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Lutonjice kako si skužila za orašaste plodove?
    Ja skoro svaki dan uzmem nekoliko domaćih oraha, kao zbog zdravih masnoća za razvoj mozga.
    Eva je do prije 3,4 dana bila ok ,al sad slična priča kao Ms.Mar. Zagrcavanje i pohlepno sisanje pa deranje, grčenje i nanašanje, nakon toga nemiran i kratak san pa ispočetka. Prvi put je tako bilo dan nakon Božića jer sam se najela kolača, al je onda nekoliko dana bilo sve ok jer sam skužila da je to bilo od slatkog. Sad ću probati izbaciti mliječno kako vas većina preporuča. U trudnoći nisam pila k. mlijeko, jer mi je smetalo zbog jakih mučnina, nego zobeno i sojino, ali mi je nakon poroda baš opet pasalo kravlje. Da li još netko "posti" od slatkog zbog grčeva ?
    Eva,12.12.2007.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zara je dobivala lišajeve i osip po licu kad bih ja jela orašaste plodove. a da je baš riječ o njima, skužila sam metodom pokušaja i pogrešaka. nažalost, ne ide drukčije :/

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj EvaMONA prvotno napisa
    al sad slična priča kao Ms.Mar. Zagrcavanje i pohlepno sisanje pa deranje, grčenje i nanašanje, nakon toga nemiran i kratak san pa ispočetka.
    Eva,12.12.2007.
    Ja sam zaključila da se kod nas radi upravo o ovome što si gore navela - pohlepno sisanje i nagutavanje zraka. Ako ti se grčevi javljaju uglavnom za vrijeme ili poslije dojenja, onda je vrlo vjerojatno to. Nama se recimo nisu javljali u određeno doba dana kao klasični grčevi, nego baš vezano za dojenje. Mislim da se radi o tome da kad se želudac napuni, nastaje pritisak na crijeva, u kojima je zraka od prethodnog obroka i onda to boli. Ja sam izbacila apsolutno sve u čemu je moglo biti mlijeka i nije bilo razlike. Nisam uspjela naći vezu ni sa kakvom hranom.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj cokolina prvotno napisa
    pa ovaj...pitam zato sto ja to volim, dakle da li smijem mazati maslac?
    Maslac ne, ali margarin je biljnog porijekla. Ovo je zapravo već netko napisao, ali htjela sam dodati da pripaziš na Omegol jer u njemu ima mlijeka.

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

[quote="Ms. Mar"]
    Citiraj EvaMONA prvotno napisa
    al sad slična priča kao Ms.Mar. Zagrcavanje i pohlepno sisanje pa deranje, grčenje i nanašanje, nakon toga nemiran i kratak san pa ispočetka.
    Eva,12.12.2007.
    Ja sam zaključila da se kod nas radi upravo o ovome što si gore navela - pohlepno sisanje i nagutavanje zraka. Nama se recimo nisu javljali u određeno doba dana kao klasični grčevi, nego baš vezano za dojenje. Mislim da se radi o tome da kad se želudac napuni, nastaje pritisak na crijeva, u kojima je zraka od prethodnog obroka i onda to boli.

Ne znam da li ce ovo pomoci, ali jucer sam nasla na Problemi s kolicinom i dotokom mlijeka tekst Prejaki refleks otpuštanja mlijeka - Rodina home page - ovakav opis problema:"Jedan od razloga zbog kojih neke bebe odbijaju dojku može biti prejaki refleks otpuštanja mlijeka. Tada mlijeko nadolazi iz dojke naglo i u velikoj količini pa, ako do tako naglog otpuštanja mlijeka dođe na početku hranjenja, beba guta zrak i dobiva previše prvog, vodenastijeg mlijeka, u odnosu na masnije mlijeko. Priljev mlijeka u bebina usta postaje prejak i beba ne može gutati toliko brzo. To može uzrokovati grčeve u trbuščiću koji se naglo puni zrakom i velikom količinom mlijeka. Osim toga, budući da prvo, vodenasto mlijeko sadrži veliku količinu laktoze koja djeluje laksativno, beba može imati česte i eksplozivne stolice." Mislim si idem vidjeti je li to bit naseg problema i kratko prije nego pretpostavljam da bi Eva mogla tražiti cicu izdojim prvo, vodenasto mlijeko i time malo i otpustim prepunjenost, a vjerojatno i jačinu tog prejakog refleksa otpuštanja. Pretpotavila da bi moralo funkcionirati jer smo uklonili 2 razloga problema,beba nece dobiti previše vodenastog mlijeka+ zbog malo laganijeg nadolaska nece toliko zagrcavati i gutati zraka. Čini mi se da je Evi lakše od kad sam tako počela. Naravno meni je teže jer moram paziti da se malo izdojim prije svakog papanja, ali što da se radi.
    Eva,12.12.07.

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

U vezi ovog što sam maloprije napisala molim da mi odgovori netko tko zna više o procesu "stvaranja" mlijeka. Po noći se ipak ne budim kako bih pred obrok izdojila prvo mlijeko nego npr. Eva pocica sve iz desne u 2h pa ja ustanem izdojim dio vodenog m. iz lijeve kako bi slijedeći podoj išao lakše za nju. Pitanje je: " Da li je učinak koji postižem kad to prvo mlijeko malo izdojim na "noćni način" isti kao kad to napravim po danu upravo prije obroka? Tj. da li se do slijedeceg noćnog podoja koji je najdalje za 3 sata opet stvori tog vodenastog mlijeka ili joj ostane manje njega pa lakše dođe do gustog i hranjivijeg? Nadam se da nisam previše zakomplicirala pitanje, a baš me to zanima.
    Eva,12.12.07.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

EvaMoNA, ovo što radiš po noći ti nema svrhe jer ti se dojka do idućeg podoja opet napuni.
    Da li osjećaš refleks otpuštanja mlijeka, onako kao trce ili toplinu kroz dojku kad mlijeko krene? Ako osjećaš, tada ti je puno jednostavnija metoda da bebi daš da doji i onda čim osjetiš da mlijeko nadolazi, odmakneš bebu sa dojke (nježno malim prstom u kutu usama prekineš vakum pa izvadiš dojku) i pustiš da mlijeko iscuri u pripremljenu gazicu. Tada vratiš bebu na dojku. Na taj način ćeš izbjeći da se beba bori sa prejakim dotokom mlijeka, a izbjegavaš i buđenje prije podoja.
    A ppo danu možeš nastaviti kao si započela ili možeš isto primjeniti ovaj gore opisani način, svejedno je.

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Razumijem što hoćeš reći jer sam navalu kroz trnce i toplinu već više puta osjetila, ali ne dok je beba cicala. Dok ona jede više prejako otpuštanje osjetim kroz njenu reakciju (grglja, zagrcava se i počinje plakati) tak da ju tad ne uspijem na vrijeme maknuti.
    Da i ja sam mislila da mi ono što sam probala noću baš i nije neko rješenje, ali dnevna priča pomaže.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •