-
kvrga, kvržica i krvavi blister
Kakav naslov...?!
Sad ću opisati povijest mog problema pa molim Savjetnice ili nekog s sličnim iskustvom da se javi.
Dakle, prvo mi se pojavio kakti blister-normalni...malo me je boluckalo pa sam zaključila da bi to mogao biti soor...
kako Mucko ide u jaslice, a ja radim...definitivno ne mogu dosljedno provesti terapiju (Rojazol), odnosno mogu si mazati bradavicu ujutro i navečer nakon podoja, a njemu dati max.triputa na dan...
Onda se, valjda od žestine kojom je cickao, nastala ragada, ali ono poštena...pa sam odlučila da bi mogla malo poštediti tu cicu i cijelu noć je cickao drugu...no ujutro začudo nije htio dojiti (onu koju sam mu namjerila dati) pa se lijepo pošteđena cicka toliko napunila da sam se na poslu prvi put morala pošteno izdojiti, ali stvorio se čep..tako da me u petak počela tresti zimica, temp 38C, a kvrga je bila kao šljiva...
U subotu nije bilo temperature pa sam zaključila da nije upala iako je bilo crveno (možda od pokušaja da izdojim nešto), da si pripomognem stavila sam kupus, navečer nakon pokušaja dojenja na toj strani uslijedila su dva tri sata izdajanja, mukotrpno ali kvrga se smanjila, začepljeno je bila više kanala sa raznih strana (suze i gnoj).
Trenutno je kvržica još tu..ne mogu je nikako razbiti, veličine je manjeg graškića i jako je tvrda, pozicija joj je nenadmašna odozgo malo lijevo i dosta duboko...ali to nije sve, od sinoć je i ragada tu..ne dam se smesti pa Mucko pije bloody Mary (ne škodi mu to jel tak?) Nemam bolove, nemam temp, samo me peče od ragade na početku podoja, i ta kvrga u dubini koja mi radi zastoje..
Sorry na duuugačkom postu ali malo sam umorna od svega...
trenutno sam uzela GO pa mogu pisati inače nemam vremena ni za to.
Molim za pomoć i podršku...i samo da napomenem dojimo već 15 mjeseci...
-
kmee ....
samo molim za savjet kako dojeće mame rješavaju problem sa eventualnim soorom (a mislim da je to uzrok) dok rade po cijele dane a todller je u jaslicama.
Stvarno nisam pametna kako dosljedno provesti terapiju... :/
-
Zastoji se znaju dogoditi i od umora.
Znaci, tu kvrgu moras izdojiti, a terapiju za soor dosljedno provesti ako zelis rezultate.
Ponesi gel na posao i namazi se koji put u toku dana.
Sto je s mazanjem nocu?
Glede davanja gela djetetu, kakav mu je dnevni raspored hranjenja? Probudis ga ujutro, podoji, namazes gel - je li onda doruckuje? Je li ga ti kupis iz jaslica?
Moje osobno iskustvo:
Ja sam npr. Lani davala ujutro kad bih krenula na posao, a cim bih se vratila s posla ona bi posisala i odmah dobila dozu. Onda sljedeci put cim bi nesto pojela nakon toga opet doza. Pa opet nakon podoja. Nocu je nisam budila, iako bi i to mozda bilo dobro ako ti mozes realizirati, meni je bilo ajmemajko ako bih je slucajno razbudila.
Sebe sam mazala ujutro nakon podoja, 1-2 puta na poslu te nakon svakog podoja i danju i nocu.
Medjutim, kod tebe je situacija mozda drugacija i trebas se organizirati kako tebi pase.
-
Prije svega hvala na odgovoru..
ja ga vodim u jaslice i tamo doručkuje,a kod kuće cicki prije nego idemo, baka ga pokupi iz jaslica i kod nje je do cca pola šest, onda dođem ja na obavezno dojenje i idem o doma...po noći je cickanje za uspavljivanje i još barem četiri pet nadocicavanja do jutra.
Ako sam dobro razumjela trebala bih mu namazati usta svaki put nakon podoja?! I da li je dovoljno samo m dati na vrh žličice da pomrlja po ustima ili baš trebam mazati s gazicom?
Mislim morat ću to sprovesti do kraja jer iako sada više nema kvrga, kvržica u dubini i bol još su tu.
A meni je bolovo definitivno dosta do kraja života
-
Ja bih stavila na svoj prst i namazala joj usta, ali njoj se svidjao okus gela i bez problema je otvarala usta (i trazila jos
).
-
hmmm mi smo po ljeti imali soor pa nam je doktorica prepisala daktarin gel (meni of korz ništa) ali se Roku to nije dopalo ( a bome ni meni to je kao rastopljeni šećer) pa je svaki put povratio nakon njega, zbog toga sam uzela Rojazol na svoju ruku....
do sad nisam imala problema ali ovo...eto danas je malo bolje, ali me svejedno tu i tamo iznebuha počen boliti...a bradavica mi zgleda kao cvjetača :/
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma