Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Malo sam zbunjena - pitanje vezano za TSH

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno Malo sam zbunjena - pitanje vezano za TSH

Upravo dosla od svoje dr kod koje sam bila radi jos jednoga problema...dala joj stari nalaz Tsh na koji me ona poslala i koji je bio u redu i novi na koji me ginicka poslala i koji nije u redu..i pitam jel mi moze dati jos jednu uputnicu da vidim da li je stvar dosla u normalu...a ona mi kaze da idem ginekologu jer je TSH spolni hormon!!! Jesam li ja luda ili postoje dva TSH u organizmu :?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

TSH je hormon štitnjače
    FSH je spolni hormon

Možda je došlo do nekog nesporazuma?

Ako ništa, TSH možeš uvijek i privatno ili otić sama negdje državno i platit. Privatno je 120 kn, gotovo isti dan.

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

imala je dr ispred sebe oba nalaza tako da do nesporazuma nije moglo doci, jedino ako ona ne vidi citati

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

evo ubacila bi se ovdje s pitanjem da ne otvaram novu temu...

Ja sam danas vadila krv za hormone šitnjače, ovaj ciklus pijem klomifen jer čekam prvi AIh?. Da li će on utjecati na nalaze?
    Mislim pitala sam laboranta i on je rekao da nema veze, valjda zna.

Kikica1 kako si ti, da li si bila na razgovoru kod dr. V?

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Imala sam smrtni slucaj u obitelji pa idem tek 25., rekli su da ga ranije nema

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zubica, laborant ne zna! Da zna rekao bi ti da je klomifen citrat kontraindiciran za osobe sa poremecajima rada stitne zlijezde. Ti ne znas da li ti stitna radi ok ili ne jer nisi radila pretrage. Osim toga, klomifen citrat i kod zdrave osobe moze pomjeriti rezultate hormona stitne zlijezde.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Meni bi nakon stimulacije TSH skočio s recimo 1,85 na oko 3 i poslije bi se vratio u normalu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

To sam tako bila primijetila za "veliku" stimulaciju tj. gonale, nisam ga nikad vadila u postupku ili neposredno nakon klomifena.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

hvala na odgovorima

Kad sam pitala laboranta, odgovorio je bez razmišljanja ne smeta, pa mi je to izgledalo sumnjivo.
    Kako se moraš naručiti dva mjeseca prije nisam ni znala da ću već od ovog ciklusa piti klomifen. barem znam da nalazi neće biti točni.

Kikica moja sućut.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Rekle su neke cure da se za TSH na Rebru i na VV-u ne mora naručivati. Ja sam ga obično vadila privatno baš zbog tog naručivanja - ko će to isplanirat. BTW, treba stvarno hormone vaditi kad imaš jedno barem 3 ciklusa mira od stimuliranja, tad je rel. reprezentativno, a ako se radi o vel. stimulaciji onda bih rekla i više - tipa 5 mjeseci.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •