Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: Koliko često čistite dječje igračke?

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno Koliko često čistite dječje igračke?

Znam da je bilo riječi o plišancima i puzzlama, a ostalo?
    Mi smo do 6 mjeseci 'panično' prali sve, prokuhavali sve što je stavljala u usta, a sad povremeno obrišem kocke, odnosno sve plastično vlažnim maramicama.
    Nedavno je bio kod nas malac koji je eto u jaslicama i svako malo bolestan, dok samo kašlje i curi mu prozirna sluz iz nosa je 'sasvim ok', u usporedbi kad je ono stvarno bolestan.
    Kako je dosta kašljao i šmrcao, drugi dan sam sve pobrisala, olovke, stolić, stolčeke, igračke. A možda pretjerujem 8)
    Kako vi to rješavate?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

nikako....odnosno kad vidim da se nesto isprljalo onda i ocistim.
    Redovno cistim samo puzzle na podu.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Nikad nisam ništa sterilizirala, plišance tu i tamo bacim u veš mašinu (ima par komada koje voli), puzle jednom mjesečno istuširam, ostalo po potrebi, kad skužim da je zmazano ili prebrišem vlažnom krpom ili istuširam.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi ništa ne peremo osim podnih puzzla koje peremo kad i pod u kuhinji (jednom tjedno).
    Plišance bih mogla i češće oprati

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Omiljene plisance operem svaka 2 tj, ostale igracke obrisem vlazinm maramicama ako su prasne ili zmazane.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nikad nismo nijednu igracku oprali (osim ako nije bila zmazana, tipa blatnjava jer je bila u parku, ili je zara po njoj prolila kasicu)

ako je pala vani na pod, samo bi je dala natrag zari

plisance sam oprala jednom u 3,5 godine

i to je jedna od mojih "uputa za drzanje" za onaj topik o antibioticima

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Podne puzzle perem jednom mjesečno u veš mašini , tako i omiljenog plišanca Medu, sve ostale igračke ponekad obrišem ako su baš jaaaako zamazane.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    nikad nismo nijednu igracku oprali (osim ako nije bila zmazana, tipa blatnjava jer je bila u parku, ili je zara po njoj prolila kasicu)

Isto kao i Lutonjica.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

eto samo da se prijavim da sam i ja dok N. nije počela puzati po podu revno prala igračke u mašini za suđe i perilici, odnosno pod vrućom vodom iz pipe. S vremenom sam to definitivno prestala raditi na redovnoj osnovi. Dakle, operem kad se baš nešto zaprlja ili joj npr. igračka padne među cipele u hodniku i sl. Igračke za van (lopta) imamo samo za van, ne i po stanu. E sad, moram priznati da imamo malog gosta koji bi tako sve ukrasio virusima i sličnim "ljepotama", ja bih to sve ipak oprala i prebrisala.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

plišance sa kojima spava svakih tjedan dva,a ostale igračke po potrebi kada
    vidim da su zmazane obrišem vl. maramicama ili bacim u mašinu.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Plišance sam kolektivno oprala u vešmašini prije nego se prvijenac rodio (ono što smo nakupovali i nadobivali za poklone međusobno ). Ima negdje doma fotka kako hrpa njih visi sa štrika na balkonu. Poslije smo ih par puta posaugali da ih riješimo eventualnih dlakica i prašine. Nove ponekad operem da ih riješim nekog čudnog mirisa iz trgovine. Dalje procedura ista. One na koje se previše lijepe dlakice smo pospremili van vidokruga. Inače pravilo za sve igračke nam je: kad se zmažu onda se peru. One koje svakodnevno nosimo u pijesak pospremimo na povratku u vrećicu da nam se to ne drobi po kući, pa ih opet koristimo drugi dan. Nismo nikad vidjeli antibiotika, nit nam je dijete alergičar.

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ne pretjerujem sa ciscenjem niti steriliziram....
    redovno perem vau-vaua sa kojim spava, ubacim zajedno kad mu perem i dekicu

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Plišance mu niti ne dajem, za sada su svi lipo složeni u dvije velike kutije...

A gumene, plastične i slične igračke prebrišem vlažnim maramicama kad minjam kutiju sa igračkama (ima 3 kutije pune igračaka, pa svakih 10-15 dana izvadim po jednu kutiju, a druge spremim ispod kreveta).

Dakle, očistim ih svakih 10-15 dana, a igračke koje mu ponesem vani i koje mu padnu, obavezno prije nego što mu ih vratim obrišem vlažnom maramicom.

Podne puzzle prebrišem ujutro prije nego što se počnemo igrati.

A u onoj emisiji "Odred za čistoću" sam vidila da sa vodicom za usta poprskaju igračke i onda obrišu sa krpom jer da se tako najbolje očiste.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Operem kad je novo a onda opet kad se isprlja. Imamo sobne i spoljne igračke i ne mešamo ih. Dok su bili bebe i dok su se igrali u boksevima jednom mesečno sam prala gumene igračke i zvečke a kad su prešli na pod možda na 20-tak dana. Sreća te su imali po par igračaka koje su voleli da glođu pa sam samo njih redovno prala (svakodnevno).

Plišance peremo kad se umažu, uglavnom uz posteljinu. Matija ima dve kuce sa kojima redovno spava pa uglavljujem pranje tako da se osuše do večeri (neretko je spavao i s vlažnim kucama kojima namestimo 'posteljinu' pored njega). Boris već svake sedmice ima svog omiljenog plišanca pa nam pranje nije stresno

Kocke,puzzle (ne podne, one izistinske) ne perem skoro nikada kao ni ostale igračke.

Možda sam imala sreću da su moji malci bili jedni od retkih koji nisu sve trpali u usta, ne znam. Kad se samo setim svojih frendica i njihovih 'Nemoj to u usta!!!'' i ''Pljuniiii!!! Šta ti je u ustima???' naježim se :/

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Prala samo neke moje stare plišance pre nego se beba rodila... bili su sivi od prašine. Ostalo ništa...
    Ja sam valjda jedina koja ispira igračku kad nam padne kod kuće, a napolju ne. Ali mi imamo kuce i pošto ni ja ne volim da jedem dlake, ne bih volela ni moja beba da ih klopa.
    Inače svi naš prijatelji se zgražavaju što Nađi samo podignemo igračku kad joj ispadne, i nude se da je oni operu jer misle da je nama teško pa zato nećemo...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

jednom oprala puzzle, plisanu zirafu s kojom spava operem svako toliko jer se zna jako usmrditi posto slini po njoj. ostalo ne perem ni ne brisem osim ako je neka ekstremno prljava situacija.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Skoro nikako Samo kad su zaista prljave (zaista=blato, učadile od stajanja, nešto jako očito).

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

već sa, počela osjećati grižnju savjesti - ja ne-majka i nečistilica..kad ovdje pravo leglo istih
    dakle, imam u planu oprati puzzle- išarala ih je flomićima, a i nekoliko plišanaca i krpenu lutku - prljavi su po licu od papanja..
    igračke za van koristimo vani ..

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno re

Apsolutno ne! Nista do sad nismo oprali, jer su igracke u kuci. Ovih dana cu pokupiti plisane igracke i staviti ih u masinu, jer bi bilo vrijeme da se i to obavi, mada kod nas nema slinjenja po njima i slicno, ali nakupi se prasine, pa vrijeme je

Nisam pobornik sterilizacija, stalnog pranja i brisanja, jer to najcesce stvara kontra efekat i umjesto da jaca, slabi imunitet djeteta. Naravno, treba znati razumnu granicu prihvatljive (ne)cistoce.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nikad ništa u 4 godine on je kupao jednog plišanca u lavabou u fazi "beba"

al ja nisam nikad ništa posebno čitstila, sterilizirala i prala ni kad je bio beba

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja povremeno operem plišanca s kojim spava (i nosi u vrtić- po padne u travu, blato...) a ostalo ništa. Osim naravno ako je blatno ili jako umrljano hranom.

clio180 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa

Isto kao i Lutonjica.
    isto kao i njih dvije!

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj clio180 prvotno napisa

Isto kao i Lutonjica.
    isto kao i njih dvije!
    x

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Tiwi prvotno napisa
    Citiraj clio180 prvotno napisa

Isto kao i Lutonjica.
    isto kao i njih dvije!
    x
    X

s tim da se Jakov igra nekim Laurinim igračkama koje su se godinama prije njegove ere povlačile po podovima/kutijama i s tim da je duuugo, preeedugo gurao sve u usta, pače žvakao, slinio, balio... i dan-danas voli kušati razne materijale. poanta: zdrav ko dren. antibiotik? što je to?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

hihihi i mi smo takvi

Nova avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ni ja ne perem. Prala sam mu par puta kad bi zabljucnuo da se ne usmrdi... ali sad više ne.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Mi imamo udomljenu kujici vec tri godine i od kako je dosla Stella nismo bas previse pazili na "cistocu" prala sam njene tutice i dekice, sterilizirala bocice i mi smo cesce prali ruke prvih dva-tri tjedna. Da pokucam kuc, kuc djete je zdravo i sada je i krenulo u jaslice vec mjesec dana i nesto malo joj nos curi ali bi ja to vise povezala sa ovim naglim promjenama vremena nego se bilo cim drugim. A od nedavno cca dva tjedna imamo i malog kunica i zeceka tako da se prema njenim stvarima ponasam kao i prema nasim a tako ce i biti i sa drugom bebom koja ce doci pocetkom godine .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •