Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Proslava ne-rođendana

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Proslava ne-rođendana

Pojavio se problem: MM-u je u nedjelju rođendan. Za subotu smo pozvali goste i ja pečem tortu. Nastala je drama: Mišek je sat vremena cendrao da on hoće da njemu bude rođendan a ne tati, da smo njemu sad mora biti rođendan, da neće čekati proljeće da mu dođe rođendan,... Za tri tjedna je malome rođandan, i ja razmišljam da tom prilikom i veliki proslavi ne-rođendan. Što mislite o tome? Kakvi su vaši klinci po tom pitanju? Kako to rješavate? :?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo prošlu subotu slavili MM-ov rođendan
    Vanja (stara je kao i tvoj stariji) i tata su skupa puhali tortu, ali se znalo da je to tatin rođendan i ona je stalno svima govorila da njen tata ima rođendan
    mislim da ti je ideja nerođendana izvrsna, ali ja je ne bi spajala sa rođendanom mlađega, nego napravila njemu njegov poseban nerođendan

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

MM je isto imao rođendan i tortu prije nekoliko dana i morali smo i njemu pjevat ali i starijoj. Za par dana je malena imala rodjendan i velika je bila poprilično ljubomorna- preuzela poklon naravno iako smo i njoj naravno nešto dali. Naglasili smo da SEKA ima rodjendan ali da su igračke koje je seka dobila zajedničke za igru...itd Moram reći da baš nije bila oduševljena objašnjenjem, i dalje ustraje da je torta njena i igračke njene jer ona takve stvari "baš voli"! ;moš mislit- jaknica vel.86, baby igračke...

To ti je moj mali ljubomorko!

Ovo s nerođendanom je SUPER stvar! Vjerojatno ćemo i mi probat! Sretno!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

hm,

zna se kad je rođendan , jednom u godini....

a što kad budu tražili nerođendane svako malo ?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

A što ja znam, možda si u pravu. Sve je moguće. Mi smo nedavno bili na "tulumu" kod jedne djevojčice. Nije bilo poklona, možda samo neke sitnice.bojanke i sl. I torta sa svjećicama.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    hm,

zna se kad je rođendan , jednom u godini....

a što kad budu tražili nerođendane svako malo ?
    pa zašto ne?
    pa svi mi volimo tulume
    kako se kaže slavimo majmunovo
    glavno da se fešta
    naravno da mora znati da ne može očekivati neke poklone
    eventualno neke sitnice
    i da će se i drugoj djeci raditi nerođendani
    glavno da je veselo, da se puše torta

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Meni je simpa ta ideja s nerođendanima, kao u Alisi u zemlji čudesa

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa
    hehe
    samo da ne prođu gosti kao Alisa sa čajem

nadam se da nisi bila bolesna u petak

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne sviđa mi se baš ideja :/ mislim da je dovoljno velik da shvati da nemre sve sad i odmah

ja i mališa nekad radimo kolače kad nam puhne i crtamo po torti. da oće stavili bi i svjećice, da ih imamo doma, al neije ti rođendan i moraš pričekat da bude. a umeđuvremenu i drugi ljudi imaju rođendane

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ni meni se ne svidja ta ideja sa ne rodjendanom :/
    Ok. je da i on moze puhat svijecice skupa sa tamom ili ko vec slavi rodjenda, ali sta ako ce ocekivat da svaki puta dobije i poklone za taj ne rodjendan???
    Neznam to je moje misljenje, treba se znat kad je rodjendan a kad nije.

_________
    N 28.12.04.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

I ja se slažem da rođendan treba biti jednom godišnje, ali prilika za feštanje nikad dovoljno. Moja curka je silno htjela slaviti rođendan koji je , naravno, već prošao, pa smo slavili lutkin rođendan. Bez darova, naravno :D , pozvali smo njene frendove, okupilo se društvance, bila je torta, svječice, ples, igra. Ma super. Lutka presretna , svima je bilo fora. Curka si je bila sva ponosna i sretna, a to je najbitnije.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa
    ne sviđa mi se baš ideja :/ mislim da je dovoljno velik da shvati da nemre sve sad i odmah

ja i mališa nekad radimo kolače kad nam puhne i crtamo po torti. da oće stavili bi i svjećice, da ih imamo doma, al neije ti rođendan i moraš pričekat da bude. a umeđuvremenu i drugi ljudi imaju rođendane
    Potpis

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    Citiraj Joe prvotno napisa
    hehe
    samo da ne prođu gosti kao Alisa sa čajem

nadam se da nisi bila bolesna u petak
    jok, morala sam poslom u Opatiju, bidna
    Alisa je Luciji dugo bila jedan od omiljenih crtića. Nismo još slavili nerođendan ali ne znači da nećemo. Meni je izlazak iz uobičajenog i očekivanog tu i tamo skroz ok stvar. Ne mislim da bi to stvorilo neka nepoželjna očekivanja, ali javit ću vam ako ga proslavimo

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i ja bih tako...
    kada porastu, shvatit će da je rođendan jednom godišnje, ali sada... ma nek rođendanaju svaki dan, ako hoće...

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    i ja bih tako...
    kada porastu, shvatit će da je rođendan jednom godišnje, ali sada... ma nek rođendanaju svaki dan, ako hoće...
    potpis i dodajem da ce kad tad pozeljet da im je rodjendan svake druge-trece pa sto to ne nadoknadit sad kad ih je volja i silna zelja?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Lovri je film puhanje svjećica, pokloni su mu totalno nebitna stvar kod rođendana.Tako da broj 3 stoji od 3.9. na frižideru i svako malo kad ima kakav kolač, stavimo svijeću, zagrlimo se pjevamo i pušemo svijeću cca 20-tak puta i super nam je.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj bubičenko prvotno napisa
    Lovri je film puhanje svjećica, pokloni su mu totalno nebitna stvar kod rođendana.Tako da broj 3 stoji od 3.9. na frižideru i svako malo kad ima kakav kolač, stavimo svijeću, zagrlimo se pjevamo i pušemo svijeću cca 20-tak puta i super nam je.

I mi smo na Božić stavili svijećicu. Ako je ona sretna, mi još sretniji!

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

MM-ov ročkas prošao bez problema U subotu navečer smo imali odrasle oste, a danas goste s djecom. Petero odraslih i šestero djece. Na rubu kaosa. A Mišek bi htio imati (ne)rođendan i pozvati SVE prijatelje iz vrtića. Mislim da će to ipak ići u kombinaciji s bratovim rođendanom. (ali bez vrtićkih prijatelja) Ionako svi uvijek donesu poklone obojici.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Baš mi je ova tema aktualna, pa da se nadovežem.
    Linda je ovaj vikend proslavila rođendan i Megicu je to stvarno pogodilo. Ne onako da drami ili glumata, nego se baš rastužila. Odjednom puno poklona (iako je i ona dobila od svakog sitnicu), dvije torte za seku, glavnina pažnje oko seke... seka ovo, seka ono... za moju emotivku too much.
    Mišljenja smo (mm i ja) da bi svaki pokušaj nadoknađivanja poklonima ili ekstra pažnjom bio pogrešan u smislu prenošenja krive poruke i da je to bila prilika da nauči u konkretnoj situaciji da i drugi ljudi, konkretno, seka, imaju pravo na svoj dan i sve što uz njega ide. Daleko od toga da smo je zanemarili, baš naprotiv, razgovarali smo puno o tome, tješili je kad bi došla koja suzica, ali držali se činjenice da je danas sekin rođendan, da je seka slavljenica, da svatko ima samo jedan rođendan u godini. Ispričali smo joj primjere iz svog djetinjstva, najavili skorašnjeg Sv. Nikolu i Božić, kad se daruju sva djeca, za razliku od rođendana.
    Iako joj nije bilo svejedno, moram pohvaliti svoju curu da je bila i više nego razumna po tom pitanju i sve je odlično prošlo. Na kraju dana me pitala da li je napokon gotov Lindin rođendan (trajao dva dana) i bila sva sretna kad sam potvrdno odgovorila.
    Slažem se da je fora organizirati "majmunovo" i feštati bez konkretnog povoda ili čak neki ne-rođendan, ali onda nipošto kao nadomjestak za nečiji tuđi rođendan, nego baš onako iz fore, bez nekog posebnog društva, možda klinac- dva iz zgrade, torta od palačinki, home-made pokoni... u stilu "igrajmo se rođendana", da opet dijete zna da je pravi rođendan samo jedan.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mi to rješavamo na ovaj način -
    kad god G. padne na pamet da puše svijeće, uzmemo bilo šta u šta svjećica može da se zatakne i on puše li puše
    dok se sva kuća ne zadimi

Nekad i običan keks - naslažemo par komada jedan na drugi,
    ev. ih povežemo eurokremom ili džemom,
    još ako ima zera šlaga da se stavi na vrh, niko sretniji od njega :D
    Naravno i kolač može da posluži, monjon kocka, bilo šta.

Kad god mu na um padne da pjevamo "...divan dan..." ja mu pjevam
    jer mi je svaki dan jednako drago da je rođen pa mi je svaki dan odgovarajući za proslavu

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Da se i ja opet nadovežem. I kod nas je prošao sekin rođendan koji je naravno trajao 2 dana! A moju stariju ljubav se to očito tako dojmilo pa je u vrtiću o tome pričala, da mi je njena teta iz vrtića do u detalje sa svime bila upoznata...ono... Jelena je rođendan slavila 2 dana...

Mislim da je i ona bila sretna kad je sve bilo gotovo!

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

moja Iva isto brije na puhanje svijećica, pa radimo isto što su mnogi prije mene spomenuli, upiknemo par svijećica u bilo što i udri dok joj ne dosadi.
    nije joj padalo na pamet da svojata tuđe rođendane, mada je za sada još uvijek sama, a što će biti kad dođe prinova...

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mi smo poceli da slavimo "mali rodjendan" svakih mesec dana od kad se Novi rodio.
    Zanimljivo je, pisemo mu "decimalne" godine, tipa 1. mesec je 0.083 na torti, i dodu nama babe i dede i tetke.
    Sad se vec malo plasim jer se navikao da svaki mesec dobija poklone, pa da ne preteramo u tome, ali mi je ipak super ta mala tradicija.
    Trenutno ga ucimo da i on drugima poklanja, radujemo se malim poklonima, starim poklonima, izmisljenim poklonima (u tome je moj Novi specijalista, izmislja kao veliki ), pa se nedam da cemo uspeti da ipak pravimo tortu svakih mesec dana, i da nam dolaze babe i dede, a da nam dete ne postane mali materijalista.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

konkretnoj situaciji da i drugi ljudi, konkretno, seka, imaju pravo na svoj dan i sve što uz njega ide
    ovo mi se čini bitnim i mislim da ste dobro postupili.

Na kraju dana me pitala da li je napokon gotov Lindin rođendan
    ma da, dojadilo, brate, čovjek može biti tolerantan, al do izvjesne granice

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja takodjer obozava puhat svjecice na torti i zapravo igra se svaki dan da slavi rodjendan.

ALi zato joj uprilicimo puhanje svejcica na kruhu (koji glumi da je torta) npr.

Mislim da nema razloga da to bude rezervirano samo za rodjendane kad joj je takav gust

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •