-
Visoka temperatura i dojenje
Ispričavam se ako ova tema već postoji, ali toliko sam od ove temperature pogubljena da naprosto nisam uspjevala naći u pretražniku. Dakle, pokupila sam nekakvu gadnu anginu (vjerojatno na adaptaciji u jaslicama) s temperaturom koja me cijelu noć nije puštala ispod 39. S obzirom da još uvijek dojim, liječnik mi je propisao Amoxil.
No antibiotik me ne zabrinjava jer sam ga već pila, nego imam sljedeće pitanje - sjećam se da su nam u rodilištu savjetovali da s temp. iznad 38 ne dojimo, a ne sjećam se zašto... No, onda je bio mala osjetljiva mrvica... Danas ima 9,5 mjeseci i ne skida mi se s prsiju iako jede s lopatom (zbog čega sam jako sretna).
No, smijem li i sada dojiti, a ako ne - što da radim? Osobno doista ne vidim razlog zašto ne, naprotiv (zbog antitijela). Ipak želim biti sigurna...
Ajme što petljam, vidi se da me trese...
-
-
Slobodno smiješ dojiti, temperatura nije ograničenje (niti kad je u pitanju novorođenče).
Temperaturu ne bi trebala snižavati s preparatima na bazi acetilsalicilne kiseline (andol, aspirin), nego s paracetamolom i naravno, fizikalnim metodama
Drži se i
da ozdraviš što prije
-
Puno hvala! Otkako sam zatrudnila temperaturu snižavam isključivo Lupocetom, a i njega izbjegavam kad god mogu. Ne bih ga ni uzela da mi nije poteglo na 38, 39...
-
Onda možeš bez problema dojiti. Ne smeta temperatura, a Lupocet se može uzimati i u trudnoći i dok dojiš.
-
možeš dojiti, lezi odmaraj
i bolesnim bebama se daju lupocet (temp) i amoxil ( iili ceporex ...)
nek doji , trebaju joj antitijela
-
MGrubi prvotno napisa
lezi odmaraj
E ovaj dio je najteži za izvesti.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma