majka sam dvomjesečnog sinčića, rođenog sa 4 kile i 55 cm.
u prvom mjesecu dobio je 1350 g i 5 cm.
cijelo vrijeme je isključivo dojen i to je naše najveće veselje, ja uživam u dojenju, nema veće sreće nego kada mi on mazi cicu dok papa, pa kada mi se nasmije s cicom u ustima - nema veće sreće.
ja pazim šta jedem, jedem puno blitve, špinata, salate, voća, općenito povrća. pijem prenatal, čajeve za dojenje, mlijeko, kompote, željezo..
s obzirom da maleni odpočetka ima jaki refluks i puno bljucka, u zadnjih mjesec dana sam ga dojila potrbuške sjedeći, i tada bi podrigivao tijekom dojenja i čini mi se da bi manje bljucnuo. ritam dojenja nam je bio svaka dva tri sata, noć spava od 23 sata do 5 ujutro. patronažna mi je rekla da isparvno doji i da dobro uhvati cicu.
jaka je beba, voli dizati glavicu, jako se puno smije i općenito je veseli. po danu ne voli spavati, voli se nositi i odspava možda dva,tri sata.. ostatak se mazimo, nosimo, pričamo. stolice su mu u zadnjih mjesec dana jedan put na dan i tada su zelenkaste vodenaste. trudim se što više odmarati, no to je teže tokom dana, pošto malo spava, ali čim mi muž dođe s posla, onda ga preuzme pa ja odspavam sat, dva... općenito se osjećam ok, mada mi je rekla ginica prošli tj. da mi je pao imunitet (uočila je bakterije koje su na to ukazale) pa sam pojačala voće... psihički sam isto okay, pretežito ushićena (čim pogledam svog sina sam izvan sebe od sreće)
i sada ono što me brine: na zadnjem pregledu na dva mjeseca vaga je pokazala da je dobio 200 grama u 1 mjesec :shock: i narastao 2,5 cm.. pedica nije bila zadovoljna, ali mi je rekla da neka počekamo desetak dana da vidimo kako će se dalje razvijati.
u zadnjih desetak dana ćešče traži cicu i više plače, to se nekako poklopilo i s pregledom... krene papati pa nakon 5-10 minuta počne natezati cicu napred nazad, lijevo desno, pa je ispusti, pa je opet traži, pa viče.. tako i lijevu i desnu.. primijetila sam po bljucevima da je u zadnje vrijeme mlijeko znatno rijeđe, kao da je vodenasto..
ono što je mene strah je slijedeće: da li postoji mogućnost da je moj maleni gladan, odnosno da ne dobije onoliko koliko mu treba, s obzirom na to da je velika beba.. (naravno ne moram niti napomenuti komentare okoline: on ti je pothranjen, gladan... - ja sve ignoriram i trudim se izbjegavati takve osobe).
imamo kontrolno vaganje opet na Sv. Nikolu.. istinski strašno želim dojiti... molim vas, recite mi kako da poboljšam dojenje odnosno kako da mi dobije na kilaži? (u zadnjih par dana ga ne skidam s cice od straha da mi je gladan :/ )