Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: zastoj.hitno!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno zastoj.hitno!

od juce imam zastoj mlijeka,citala sam sve topice na ovu temu,al ne mogu da razbijem tu tvrdu plocu. probala sam masirati,stavljati tople obloge al nista.bebe ima 5mj.i nije mi bas od pomoci jer nece tu stranu da sisa. jel ima neka posebna tehnika masaze? neznam ni kome da se obratim?ginekologu? koliko dugo smije da mi bude zastoj,bojim se mastitisa.?

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

esi probala dojiti četveronoške?
    beba leži na leđima a ti iznad nje.

A. mi je na taj način izdojio kvrge koje sam imala. On je ležao, a ja sam se vrtila iznad njega i namještavala se tako da sisa na mjestu kvrge.
    Probala sam i izdojiti, ali je boljelo, A. je to napravio bez problema.

Ili kad dojiš, masiraj kvrgu... to je meni pomoglo

sretno

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

hvala na odgovoru. upravo sam rijesila problem. na vrhu bradavice mi se pojavila mala bijela tockica,nju sam probusila iglom i mlijeko je krenilo. da ne povjerujes koliko boli i koliko problema moze da izazove zacepljenje jednog malog kanalica.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj b i j prvotno napisa
    hvala na odgovoru. upravo sam rijesila problem. na vrhu bradavice mi se pojavila mala bijela tockica,nju sam probusila iglom i mlijeko je krenilo. da ne povjerujes koliko boli i koliko problema moze da izazove zacepljenje jednog malog kanalica.

ajme majko! ovo mi djeluje brrrrrrrrrrrrrrrr :shock:
    ja sam zastoj rjesavala masazom dok dojim ( iako me fuuul boljelo ), vrucim oblozima i izdajanjem i masazom pod tusem, proslo je nakon par dana..

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

evo sa portala:
    ''ako je uzrok začepljenja mala bijela točka ispod kože bradavice, tzv. blister, može ga se pokušati probušiti sterilnom iglom, ili kod kuće, ili u ambulanti ako se sama majka ne usudi, ''

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=1123

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Busenje je najbolje obaviti kod lijecnika opce prakse. I to nije bas busenje, vise povlacenje kozice na blisteru prema gore uz pomoc igle.

Medjutim, cesto se moze rijesiti i bez toga, zato savjetujem nazvati SOS.

mama Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Cure nemojte se zezat sa bušenjem, stvarno odite nekome tko to zna... Ja sam se totalno zaribala u prošlom dojenju i stvorila si ožiljak zbog kojeg ta cica sada ne pušta (rupica se zatvorila) i sada sam upravo u procesu zaustavljanja mljeka na nju, dojim samo na 1... Muke ježove, imam temperaturu a ne mogu se izdojiti...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mama Jelena, kolika je temperatura i koiko dugo traje?
    Kada si rodila i kako beba do sada napreduje, odnosno, kako puni pelene?

Teško je povjerovato da trenutni problemi mogu biti uzrokovani nepažljivim bušenjem blistera...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

meni to busenje izgleda skroz bezopasno,naravno uz sterilnu iglu(kao da vadim trn). Mada opreza nikad dosta. Ja sam imala 3 zastoja u proteklih 10 dana. Dojim vec 5 mj. i nije mi se to desavalo do sad, jel znate zasto se to uopce desava? 5 mj.nista i onda tri u deset dana. kako vi otklanjate blistere?

mama Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Hm, vjerojatno sam kod prošlog dojenja probušila malo više od blistera...

Uglavnom, temperatura bila 38,5 i prošla sinoć od aspirina. Sada trenutno imam 37,4, promijenit ću oblog... Rodila sam u utorak i cice su se počele puniti u čet navečer, u petak sam skužila da ništa od dojenja i izdajanja na lijevu, otišla i na pregled kod Eljuge, zvala Rodu i odlučila pokušati zasušiti lijevu stranu... Oblozi od kupusa, svježeg sira, svježeg krumpira, nisam još probala od kuhanog peršina...
    Za sada uspijeva, lijeva je manja od desne koja je u pogonu, nije crvena i nije vruća... Bila sam u totalnoj panici da ću završiti na hitnoj i na rezanju ali čini se da ne mora tako biti...

Da li ima prognoze kada bi se situacija mogla ustabiliti, da ova lijeva "zaboravi" svoj posao pa da se ne moram bojati više???

Beba dobro, desna cica klasićni problemi sa bradavicom (boli kao vrag) a beba ima problema kako staviti što više u usta jer je bradavica mala a aureola ogromna... Koliko sam shvatila njima je najlakše zahvatiti veću bradavicu sa manjom aureolom...

Kod zadnjeg dojenja sam isto zasušila ti stranu nakon više upala i problema sa zastojima ali to je već bilo pred kraj dojenja, kad je mala imala skoro 2 godine, tako da ni proizvodnja nije bila toliko velika... bilo je lakše...

tonina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mama jelena jesi li uspjela zaustaviti proizvodnju ,lijeka na toj dojcina kojoj su se stalno zastoji javljali.
    Imam gotovo identičan problem i pokušala bih isto.
    Druga dojka dobro funkcionira ,a s ovom više ne znam šta da radim

tonina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

lijeka = mlijeka
    dojcina = dojci na

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove