Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: c vitamin

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno c vitamin

kreće u jaslice, pa me zanima da li je dovoljno davati samo c vitamin da ga malo zaštiti ili je bolje multi sve? davala bi mu c i ulje jetre bakalara. ili neka druga kombinacija ?!? znam da će biti bolesti i već smo ih prošli nekoliko, ali bar nešto

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pojma nemam
    sretno

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Re: c vitamin

Citiraj willow_tree prvotno napisa
    kreće u jaslice, pa me zanima da li je dovoljno davati samo c vitamin da ga malo zaštiti ili je bolje multi sve? davala bi mu c i ulje jetre bakalara. ili neka druga kombinacija ?!? znam da će biti bolesti i već smo ih prošli nekoliko, ali bar nešto
    Preporučam ti kapi echinacee za podizanje imuniteta. Ne daju se duže od 6 tjedana. S ribljim uljem ne možeš promašiti: ono nije za imunitet, ali djeci jako nedostaje omega masnih kiselina u prehrani, a neophodne su im (posebno DHA) tako da mu slobodno daj ulje.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Citiraj mim prvotno napisa
    Preporučam ti kapi echinacee za podizanje imuniteta. Ne daju se duže od 6 tjedana. S ribljim uljem ne možeš promašiti: ono nije za imunitet, ali djeci jako nedostaje omega masnih kiselina u prehrani, a neophodne su im (posebno DHA) tako da mu slobodno daj ulje.
    za echinaceu mi je žena u twinlabu rekla da su super kad je bolestan jer zaustavljaju curenje nosa ... i od tada mi se nekako ne sviđaju, jer smatram da je bolje da iscuri to šta ima za iscurit
    ulje budem, samo još dvoumim između c i multića
    super što si se ti javila, jer sam jučer tražeći za djecu našla na dojenju raspravu o twinlabu i NW. Od uvijek samo twinlab! (hvala Bogu na popustu kod njih :D )

Datum pristupanja
    Jun 2005

za echinaceu mi je žena u twinlabu rekla da su super kad je bolestan jer zaustavljaju curenje nosa ... i od tada mi se nekako ne sviđaju, jer smatram da je bolje da iscuri to šta ima za iscurit
    ulje budem, samo još dvoumim između c i multića
    super što si se ti javila, jer sam jučer tražeći za djecu našla na dojenju raspravu o twinlabu i NW. Od uvijek samo twinlab! (hvala Bogu na popustu kod njih :D )
    Žena koja ti je to rekla malo je pojednostavila situaciju. Naime, echinacea podiže imunitet. Kad je riječ o curenju nosa onda je obično (ako je sekret proziran) riječ o virozi koja jako naruši imunitet i onda je dovoljan kratki kontakt s nekom bakterijom da se ista naseli. Znači-podižući imunitet spriječavamo sekundarnu infekciju. Što se curenja nosa tiče ja kod M. već godinama prakticiram "tuširanje" nosa Sterimarom. Onda stvarno iscuri sve što treba .

Multivitamini se ne daju bez razloga. Ja bih se savjetovala s liječnikom i eventualno napravila KKS. Ako je sve u redu, dijete ima dobar apetit, paziš što jede i općenito nije boležljivo-ne multivitamini sve dok ima svježeg voća i povrća. Za takve preparate sam negdje iza Nove Godine kad je malo deficit svježeg na tržnici.

Curenje nosa zaustavlja jedan drugi preparat Child life, ali ga nema kod nas na tržištu već neko vrijeme, a zove s First Defence. Simptomi nestaju u roku jednog dana.

Za omege sam uvijek. Bilo koji oblik, glavno da se uzimaju redovito.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •