Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: BUBICE NA ŠAKICI ubod ili?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno BUBICE NA ŠAKICI ubod ili?

Prije cca. 2 tjedna na vanjskoj strani šakice te na zglobu pojavile su se dvije bubice. Prvo su bile manje pikice koje su se u jednom danu povećale na izgled prosječne bube npr. od uboda komarca. Nije ličilo na ubod već kao neka reakcija.
    Međutim nakon par dana počeo je svrbež i čohanje i naravno nastale su skulice. Otišle smo kod doktora i dao nam antibiotsku mast bivacin da se ne inficira od jakog svrbeža koji je najjači po noći i ujutro.
    Uglavnom, ja bi prihvatila da je to eventualno neki ubod, ali prije par dana pojavila se tik do njih još jedna ista buba i narasla na isti način kao i prethodne.
    To već traje više od dva tjedna i ne prestaje, a danas ujutro joj je od prve bube natekla malo šakica i nastalo crvenilo pa sad kao da se naziru oko nje opet nove male bubice.
    Možda vam se ne čini važno, ali da ju vidite kao se čoha i kako izgledaju bilo bi vam jasno da ne uveličavam.
    Uglavnom doktor je opet rekao da je to na vanjskom dijelu i da je to najvjerovatnije ugriz. Ali ljudi to ne prolazi, to i dalje svrbi, ona je nervozna zbog toga, a sad mi se još čini kao da se i širi i nekako mi teorija o ugrizu pada u vodu. Ima li ko slična ili bilo kakva iskustva ili neki prirodan način mazanja tj. liječenja bila bih stvarno zahvalna.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ista stvar kod nas, prije 2-3 tjedna pojavile su se dosta velike fleke po rukama, licu i vratu, ukupno 6 njih, u 2 noći. Ove na rukama velike čak 2x2 cm. Otišli pedici, kaže da su ubodi. ponovilo se opet prije par dana. Ali i u ljekarnu dolazi dosta izbodene djece, navodno su se komarci opet pojavili zbog visokih dnevnih temperatura .

Davala sam mu par dana Fenistil kapi, jer se jako čohao. Sad se ne čoha, ali se na licu još vide flekice.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Dakle ipak bi bili možda ubodi, ali taj silni svrbež kod nas sprečava bilo kakav oporavak i ja danas zatražila doktora nešto protiv svrbeži i dao mi fenistil gel. Elena ima doslovno ranice i skulice od dvotjednog čohanja, a u uputstvima piše da se gel ne nanosi na otvorene rane ili ako je koža upaljena pa sam sad na sto muka upotrijebiti ili ne??? A te kapi koje ti koristiš MartinaP, da li bi bilo možda onda u ovom slučaju bolje koristiti zbog ranica?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

prije 2,5 tjedna primjetila sam kako se mališa jako češe po rukama i nogama i ima nekoliko piknjica koje su izgledale kao ubodi komarca. to sam tako i protumacila pa nisam nista poduzimala.mislila sam, proci ce. no međutim to češanje nije prestajalo. kada sam malo bolje pogledala, te crvenkaste piknjice, na njima nisam vidjela nikakvih uboda pa smo otišli našoj pedici.odmah je rekla da je to nesto slicno vodenim kozicama, ali da nisu kozice te da je virusno i nista strasno. dala nam je isti tekući puder kao za kozice i claritine sirup za svrbez.
    te piknjice su bile uglavnom na nogama, par na ruci i dvije na licu. tog dana, kad smo bili kod pedice, su se pojavile jos dvije piknjice i vise nista.sirup sam mu davala jedan dan samo jer je to kod nas poprilično mučan proces, a i uspijevala sam mu nekako skrenuti paznju kad ga pocne svrbjeti. tek nakon tjedan dana, kad su sve skoro vec prosle, pojavila se jos jedna i neki dan evo jos dvije.opet smo bili na pregledu, ali nam je pedica objasnila da se to moze javljati s vremena na vrijeme i do 6 tjedana. ne znam ima li to bas puno slicnosti s vasim slucajem,ali eto , mozda malo pomogne. nisam tocno razumjela kako je rekla da se to zove, nesto kao "strofulos m..."..nemam pojma, ne znam ni kako bi se moglo pisati jer kakogod sam na netu trazila, nisam nasla nista.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj oka prvotno napisa
    Dakle ipak bi bili možda ubodi, ali taj silni svrbež kod nas sprečava bilo kakav oporavak i ja danas zatražila doktora nešto protiv svrbeži i dao mi fenistil gel. Elena ima doslovno ranice i skulice od dvotjednog čohanja, a u uputstvima piše da se gel ne nanosi na otvorene rane ili ako je koža upaljena pa sam sad na sto muka upotrijebiti ili ne??? A te kapi koje ti koristiš MartinaP, da li bi bilo možda onda u ovom slučaju bolje koristiti zbog ranica?
    Pedica nam je propisala Fenistil kapi (one su protiv alergije) da ga manje svrbi jer se jako čohao, pa da ne nastanu ranice. Ja ne bih mazala gel na ranice. Samo pošpricati Octenispetom i ostaviti da se suši.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Komaraca ima :shock: Mene izgrizao jedan u sred bijela dana, u kući, pred očima, usprkos zaplašivanjima s moje strane. Tako nešto nastrljivo nisam doživjela. Imam 5-6 ogromnih uboda, od jednog mi je otekao cijeli zglob.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i margita ima te piknjice po ručicama, najviše po zglobovima prstiju. ali ju, srećom, ne svrbi, pa nisam ništa poduzimala nego čekam da prođe.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •