-
graviditas hbd XII, abortus imminens - O 20.0
Ok, evo ovaj naslov je moja dijagnoza prepisana s otpusnog pisma.
u 13tjednu ujutro oko 5:30h ja prokrvarila, bio je to izljev -svijetlo crvene boje, kazem izljev jer je jednostavno iscurilo puno, a onda je ispao nekakav ugrusak i jos je malo sukrvice izaslo. Odmah otisli u bolnicu, pregledali su me i plod je u redu.
Nalaz:
u spekulima: u rodnici oskudno sukrvavog iscjetka, uterus u AVF, uvecan, bezbolan, gibiv, uscw ulozivo za vrsak prsta. Andeksa bpn.
Izvadili mi krvi i uzeli urin na kontrolu- Nalaz:
L 6.0, E 3.86, Hb 121, Htc 0.342, MCHC 353, Tr 204
GUK 4.6, urea 3.2, kreatinin 62, Na 135, K 3.6
Ultrazvucni nalaz:
SA+, FP+, VAT uredan,
BDP 20mm013+1 tj, FL 8.8=12+6 tj.
U bolnici ostala dva dana i jos sam malo krvarila taj dan (jasnije crvena boja krvi) i onda je prestalo.
Otpustili su me doma 16.10. i doma se jos javio dan poslije svijetlo smedji iscedak i onda bijeli gusci iscjedak i evo jos imama nekakav bjelkasti iscjedak povremeno.
Dobila sam 15 dana strogog mirovanja. pa kontrola kod mog ginica.
Jako se bojim, mirujem, povremeno osjetim bol - tupu ali prolaznu u predjelu donjeg dijela trbuha.
Ovo mi je druga trudnoca, prva mi je bila puna komplikacija - mirovala skoro cijelu i vodila se u bolnici.
Sad imam kcer od 3.5 god. i malo manje sam u panici nego li prvi put.
U prvoj nisam krvarila - ne ovako i bile su druge komplikacije.
Ne razmijem nalaz iznad, neka mi netko desifrira one skracenice jer kod ginica idem na kontrolu tek 29.10.
Nadam se najboljem. bojim se.
Rekli mi u bolnici da neznaju zasto sam krvarila i da za to nema terapije. samo neka mirujem i cekam kontrolu.
Imala sam od 7-10.tj problema sa mokracom - upala mjehura pa se pitam ima li to kakve veze?
Trbuh mi je prije krvarenja bio veci i sad kad je proslo krvarenje nekako je manji - normalniji i vise mokrim?
Nastojim biti smirena i misliti pozitivno ali povremeno imam nalete negativnih misli i jednostavno si ne mogu pomoci ...
-
-
-
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-
-
ja sam isto krvarila ali sam poslje mirovala i sve je super ispalo!
samo lijepo legni u krevet i miruj i sve bude ok!
-
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-
-
-
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-
-
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-
-
neznam sto uciniti! u PON imam kontrolu kod ginica ali javio mi se jutros tamno smedji iscjedak (onako... boja cokolade), najprije na toaletnom papiru, a onda je malo iscurilo na dnevni ulozak, nista me ne boli!
Takodjer, javio mi se u tragovima tamno smedji iscjedak i pocetkom tjedna i onda do jutros sve je bilo 'cisto' !!!
Strah me je... cijelo vrijeme lezim, a krvarenje je bilo prije 14 dana!
Pri kraju sam 14 tjedna trudnoce, ide 15...
Neznam da li da idem odmmah na hitnu ili da cekam kontrolu u PON?
ako netko ima kakav savjet, molim pomozite!
-
mozda najbolje da odes na hitnu i da se smiris do ponedjeljka!
~~~~~~~~~~~~ da sve bude ok
-
pod tim da se smiris sam mislila da opusteno cekas ponedjeljak
-
hvala 'crvic', malo sam se smirila!
iscjedak prestao, probati cu ne ici za sad na hitnu!
ne boli me nista, lezim pa cemo vidjeti!?
-
Na tvome bih mjestu otisla giniću u bolnicu da vidi je li sve ok s plodom.
Netko može otići na Hitnu samo po uputnicu.
Držim fige da sve bude ok
-
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
nadam se da je sve u redu
-
evo, dosli sa hitne, primili me odmah i sa bebom sve ok!
Jos kaze dr. zasto sam dosla, kao kad je sve uredno :shock:
Na UZ sve super, nema krvarenja, po ginekoloskom pregledu - usce zatvoreno, vidljivo 'cokoladno' krvarenje - ali kao jako oskudno!
Dalje mirovanje, nemoram biti na relaciji WC-krevet ali nista van, nema setanja, nista raditi ...!
A, zasto je doslo do ovog iscjedka, kaze nezna, vjerovatno je neki manji hematom puknuo i iscurio :shock: , iako prije 14 dana nisu vidjeli nikakav hematom ; ali kaze jos dr. nema nikakvog tocnog razloga, jednostavno neka mirujem!
I jos me dr. utjesio', da ako ne bude sve u redu sa trudnocom, izaci ce van jer 'mogu ja i na glavi sjediti ako ce van, onda nema pomoci' :shock: :shock:
i naravno kad je pregled zavrsio i mi se udaljili od ordinacije, ja krenula plakati ko' kisna godina...
, a sve u redu
o bas sam se osjecala jadnoooo...
ok, sad znam da je s bebom sve ok, pa cu biti puno mirnija!
uhh... biti ce valjda sve dobro!
hvala vam na savjetima..
-
-
super da je mrvica ok
, a lijecnici znaju biti jako netakticni :/
-
-
-
Super da je sve ok, a ja vibram i za dalje!!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma