Stranica 5 od 6 PrviPrvi ... 3456 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 274

Tema: Curke,da li vas je strah poroda???????????

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Hvala curke

Meni to tako nadolazi u valovima
    Jučer navečer sam već bila puno bolje a danas još bolje

Ali požaliti se negdje mi puno znači

Želim vam svima MIRNU NOĆ I JOŠ BOLJU NOVU 2008

Tko ide van neka se zabavi i za nas terminašice koje smo domeka pod dekicom

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Svima puno zdravlja i veselja u 2008. godini; da vam teta Roda što prije dođe i donese najveću srećicu!
    (i što bezbolnije, naravno :wink

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ne bojim se jer mislim pozitivno. JUST THINK PINK!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Odkad sam vidjela porod na you tubeu nije mi dobro!! Uzasno se bojim i ne mogu ni zamislit kakav je to osjecaj..Imam nekih 50 ak dana do poroda i mislim da cu izludit do tada. A ne mogu docekat da vidim svoju bebicu!! Ne znam kako cu izdrzat sve to a ope tolike su zene rodile pa i ja cu nekako vec! Uglavnom ne preporucujem gledati porod!!!!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj lelita prvotno napisa
    Odkad sam vidjela porod na you tubeu nije mi dobro!! Uzasno se bojim i ne mogu ni zamislit kakav je to osjecaj..Imam nekih 50 ak dana do poroda i mislim da cu izludit do tada. A ne mogu docekat da vidim svoju bebicu!! Ne znam kako cu izdrzat sve to a ope tolike su zene rodile pa i ja cu nekako vec! Uglavnom ne preporucujem gledati porod!!!!
    I ja sam isto pogledala porod na y-tubeu i nisam baš bila preoduševljena,iskreno i meni bi bilo lakše da ga nisam pogledala.Prije me uopće nije bilo strah poroda ali nakon snimke užasno i nadam se da će me barem malo to do poroda pustiti! :/

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

meni danas točno 10 dana do termina i po vašim reakcijama ne namjeravam gledati porod, ne ne
    bolje iščekivati u neznanju :D

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Meni je baš laknulo kad sam pogledala bezbroj tih poroda, i to zajedno sa MM. Čak i onaj sa epi na što se on zgrozio i odmah shvatio zašto tolko kukam o prirodnom porodu Bojala sam se prije kad nisam znala šta me čeka, a predodžbu sam temeljila na pričama npr. moje mame koja je mene rađala 48 sati, drip, epi (36 šavova) i vakuum. Tak da mi je ovo super došlo!
    Al sad sam tek 16+4, možda me primi frka pred sam porod.

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Cure, pročitajte si temu Da li boli sam izgon, pa ćete vidjeti da ono što na snimkama poroda izgleda zastrašujuće uglavnom ne boli. A to što ne izgleda lijepo, koga briga. Vi to ionako nećete vidjeti!

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

curke, da vam velim nešto dobronamjerno. Od tog vašeg straha nikakva korist - beba mora izaći van, a strah u trenutku kada počnu trudovi dovodi do panike, a to nije dobro - naučila iz prve ruke. Sretno svima.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Da, to ja sebi isto govorim i kao ne bojim se, meditiram, mislim pozitivne misli, hrabra sam i cool jako.

Međutim, čim me neš slučajno zaboli s područja leđa, us*rem se ko grlica i panika me ćopi. Sve pripreme i hrabrost pada u vodu.

Ali imam strategiju: doću tu malo na forum kad me trudovi uhvate i poslaću poruku na mobitel svima da mi šikljaju pozitivu.

Ma znam da će sve biti u redu ali taj porod je ko neki suludi vrtuljak u lunaparku, znate onaj največi i njastrašniji na koji se bojite ić ali ipak odete i vrištite a kad vožnja završi, noge klecaju ali osječaj je super. Ja to tak gledam.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja sam skroz prestala razmišljat o porodu... Frendica koja radi u bolnici di ću ić rosit mi stalno govori da će mi radit carski... prva indikacija je bio IVF (što je meni nebuloza), a sad kad su mi rekli da će beba bit oko 4,5 kg... Ja se nadam da ću ih uspjet nagovorit da me puste na miru. jedino što me može nagovorit na carski je velika beba na zadak ... naravno, sve to uz uvjet da je s bebom sve ok. Ako bude frka.... to je nešto drugo. Vidjet ćemo. Za sad se ne bojim. Ni ne razmišljam o tome... Možda počnem paničarit pred kraj

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

rosit=rodit

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja uopce o porodu ne razmisljam!Zene imaju razlicita iskustva o tome,a sve je individualno i nikoga ne treba slusati,a to da je IVF indikacija za carski rez je cista glupost,nije mi jasno kako ljudi mogu pricati takve gluposti!I nemoj se uopce brinuti jer ce to biti samo tvoje iskustvo koje je neponovljivo u svemiru i samo tvoje i nicije vise!

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja sam skoru 40. tjednu i do sad me bilo strah samog poroda, a sad me pocelo bit strah tog dal cu ja uopce znat s bebicom. i strah me te odgovornosti koja ce me pratiti cjeli zivot. mislim, ja zelim tu bebicu vise od svega i vec ju jaaakooo volim, al ne znam dal sam ja dorasla tom izazovu i hocu bit dobra mama. sta ako se uplasim bebice kad ju vidim..sad mi takve cudne misli kolaju glavom..
    jel ima jos takvih?

sad mi je onaj strah od boli i samog poroda pao na drugo mjesto

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja sam u drugoj trudnoći,i imam još pola do poroda!U prvoj nisam znala što me čeka,a sad se koliko plašim toliko i veselim porodu.MORENAnaravno da češ biti dobra mama,kad rodiš hormoni ti rade 100 na sat,čas se smiješ.čas plačeš,pa imaš strah,ma svašta.Sve je to normalno,nisi jedina koja se tako osjeća,samo ti hormoni nedaju mira!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj morena24 prvotno napisa
    ja sam skoru 40. tjednu i do sad me bilo strah samog poroda, a sad me pocelo bit strah tog dal cu ja uopce znat s bebicom. i strah me te odgovornosti koja ce me pratiti cjeli zivot. mislim, ja zelim tu bebicu vise od svega i vec ju jaaakooo volim, al ne znam dal sam ja dorasla tom izazovu i hocu bit dobra mama. sta ako se uplasim bebice kad ju vidim..sad mi takve cudne misli kolaju glavom..
    jel ima jos takvih?

sad mi je onaj strah od boli i samog poroda pao na drugo mjesto
    naravno da ćeš biti dobra mama. Već jesi!
    I meni znaju doći te glupe misli, svima nam dolaze brijem. Hormoni su to, mamu im!

Mene je nekak najviše dojenja strah. Porod dođe i prođe ali ovo je proces koji traje mjesecima, možda godinama. Trta me ponekad kak ću ja sve to; namjestit bebu, izdajat se, hoću li imati dovoljno mlijeka... Osim toga bradke su mi uvučene neke... Sto pitanja i briga. Sva sreća šta Rode imaju SOStlf

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

svakoga more drugacije brige.....nekome je strah od poroda banalan,a nekome strah od dojenja i drugih slicnih stvari....na kraju sve bude onako kako se najmanje nadas...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ma curke meni je bas sve ravno!Ne zelim uopce razmisljati o porodu kad dode pa valjda cu se znati ponasati!Da je to tako strasno ne bi nas bas bilo na ovom svijetu!A sto se tice da netko nece znati s bebicom,u to sumnjam!Sila zakon mijenja,stoga ce majcinski instinkti pobijediti neznanje i sve sto se cinilo nepoznato postat ce smijesno! :?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Evo cure trbušaste,da se javim.
    Sad sam 26 punih tjedana trudna.
    I prvi porod sam imala toliko lagan,da ni ne znam što su trudovi,bolovi,porod...
    od prvog truda kod kuće do samog poroda prošlo je cca 5sati.
    stvarno legenda...
    e sad me malo strah drugog poroda.
    svi mi govore kako će mi drugi porod biti teži od prvog,jer sam sad i tri godine starija i organizam nije više toliko jak ko prije...
    te kako ovaj put sigurno ni otvaranje neće ići tako brzo te kako je i drip vrlo moguć...
    i ja inače svima njima odbrusim,ali u podsvijesti mi ostane jedan veliki :?

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

gago obicno svi kazu da je drugi porod laksi od prvog i traje par sati manje (a sve zene su starije nego sta su bile, kad drugi put radjaju), tebi bi onda trebalo bit turbo lako i turbo brzo! :smajlickojivoziformulujedan:

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

svi mi govore kako će mi drugi porod biti teži od prvog,jer sam sad i tri godine starija i organizam nije više toliko jak ko prije...
    te kako ovaj put sigurno ni otvaranje neće ići tako brzo te kako je i drip vrlo moguć...
    prvi put cujem ovu logiku.
    moj drugi porod i nekoliko poroda mojih prijateljica govore u prilog cinjenici da je drugi i svaki slijedeci porod brzi, laksi i uz punju manju incidenciju drip-a.
    mozda je intenzitet bolova jaci, ali oni su kraceg trajanja (bar je tako kod mene bilo), a otvaranje ide brze nego prvi puta.

nemoj se brinuti - ne ides sa krampom u polje kopati na +40 C.
    priroda je tako fantasticno osmislila te trudove, da nam uvijek da malo vremena da se odmorimo izmedju njih.
    a ne zaboravi i na bebicu - i ona u ovom slucaju odradjuje porod.
    sve ce to biti ok.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

curke zlatne ste.
    nije mene strah trudova,boli...
    jer nekako si mislim ako već trudove nisam osjetila pri prvom porodu,pri drugom ako moram,moram...šta sad...
    već je mene najviše strah te priče ako prvi ide tako lako drugi je težak...
    pa me baš strah tih komplikacija,dripa...još većeg rezanja,šivanja...
    i to da se "neću" otvarat tako brzo ko prvi put...

moja mama je nas četvero rodila bez dripa,rezanja,šivanja...
    ja sam bila prva beba ,došla je na pregled s trudovima,jakog intenziteta i ostala na porodu.
    kažu i ona i tata da su planirali nakon pregleda u kupovinu jer ona nije niš osječala...
    a na pregledu su joj rekli da će rodit za par sati...
    rodila je točno za sat vremena od dolaska na pregled...
    i čak je kavu pila sa sestrama jer su joj se sve divile kako je bila "dobra prvorotkinja"
    i svu moju braću je tako rodila,osjetila je s njima trudove ali se sjećamm da je za brata išla sama upalit auto da im se ugrije dok je tata bio u wc-u

a svi smo bili preko 3500g

mogu se samo nadat da sam na mamu

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mene pak opet pere neka panika oko poroda,samo se nadam da ce sve proci bez problema.....pusa svima

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj filip prvotno napisa
    mene pak opet pere neka panika oko poroda,samo se nadam da ce sve proci bez problema.....pusa svima
    filip sitno brojiš! :D Drž's se, sve će bit u redu!

shogi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i mene je malo strah
    prvi porod mi je bio lijep, pa sada iz želje da mi bude opet takav pojavio se mali strah...kao leptirići u trbuhu...nije tako strašno

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

u, shogi...
    pa ti na knap!
    sretno!

shogi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

još ništa...

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

prvi porod mi je bio lijep, pa sada iz želje da mi bude opet takav pojavio se mali strah...kao leptirići u trbuhu...nije tako strašno
    drugi ce biti jos ljepsi - jer znas sto se dogadja i mozes u potpunosti prepustiti se svemu.
    bar je meni tako bilo...

shogi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj momze prvotno napisa
    drugi ce biti jos ljepsi - jer znas sto se dogadja i mozes u potpunosti prepustiti se svemu.
    bar je meni tako bilo...
    momze, danas se osjećam super, jako sam mirna i radujem se svemu što dolazi
    nema više straha

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

shogi sretno!

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Elinor prvotno napisa
    shogi sretno!

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ne mogu reći da me strah...više, kako je Shogi rekla- leptirići u trbuhu. Valjda i zato jer ne znam još šta me čeka (bit će mi to prvi porod) A srećom, nisam od onih koji puno slušaju što govore ljudi sa strane...pri tome mislim na iskustva, a savjete naravno da slušam Jer svaka je žena priča za sebe i svaki je porod drugačiji i ne može se tu puno generalizirati. Osim toga- razmišljam na način "kako bude, bit će"... samo da moje zlato bude dobro.
    Jedino sam svjesna da se kada dođe taj dan, trebam truditi da se ne uspaničim, da ostanem prisebna...jer svjesna sam da mi strah može samo odmoći

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mene cijelu večer stišću BH kontrakcije, i svaki puta osluškujem i nadam se da će prerasti u nešto više Ajme jedva čekam :D
    I mislim si, ako se opustim, možda krene, pa u akciju, jeee!
    Ma kakav strah!

shogi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Honey, sretno :D

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Hvala shogi, i tebi puno sreće
    Mi smo još u komadu. Nisam spavala cijelu noć, ludača. Tak me stiskalo da sam mislila bit će nešto, ali prošlo je. Valjda pripremni trudovi.
    To je sve uglavnom blizu, 38. tjedan je tu, bebica je dovoljno velika i razvijena (navodno po UZV već ima 3650 g), jedva čekam da ju primim u ruke, pomirišem tu kosicu, vidim te okice, poškakljam male nogice...

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

joj cure,sutra termin....
    jedva cekam vidjet svoju bebicu,frka me hvata,danas sam se pak rasplakala da izbacim taj strah iz sebe...ma koma...nadam se da ce sve biti dobro....

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

filip

Sretno!!!

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Filip a i ostale curke - ne brigajte

možete pogledati moje postove od prije i vidjet ćete da sam trtarila kao i vi a evo me danas (nakon teškog poroda) držim svog sineka koji pajki i tipkam vam jednom rukom

Vjerujte meni, najvećoj paničarki, da vas NIČEGA neće biti strah kada porod krene Ja sam imala 35 sati trudova i čak ni tada nije bila panika... priroda radi svoje i samo jedva čekaš da primiš i čuješ svoje mladunče a vrijeme ne postoji...

Misli usmjerite samo na zdravlje bebe, jedino to je važno a sve drugo ćete izdržati bez problema, vidjet ćete

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Majuska,nema te sto godina!!!
    Beban ti je presladak!!
    Ja do termina imam nekih 10 ak dana..i ne znam kako se skulirat. Nadam se najboljem. Srah me apsolutno svega. Naravno da se nepoznatog najvise bojimo. Ne spavam, zivcanim, ludim.Samo nek sve prodje kako treba, svima nama!!

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Majuška prvotno napisa
    Filip a i ostale curke - ne brigajte

možete pogledati moje postove od prije i vidjet ćete da sam trtarila kao i vi a evo me danas (nakon teškog poroda) držim svog sineka koji pajki i tipkam vam jednom rukom

Vjerujte meni, najvećoj paničarki, da vas NIČEGA neće biti strah kada porod krene Ja sam imala 35 sati trudova i čak ni tada nije bila panika... priroda radi svoje i samo jedva čekaš da primiš i čuješ svoje mladunče a vrijeme ne postoji...

Misli usmjerite samo na zdravlje bebe, jedino to je važno a sve drugo ćete izdržati bez problema, vidjet ćete

pa covjece,vec sam mislila da si nas zaboravila ...
    bas mi je drago da si sretna i zadovoljna,i nadam se bez puno briga.....
    meni je jucer bilo koma,danas super ,mogla bih trcat....sutra u zajcevu na kontrolu pa da vidimo kako se moja curka drzi...
    majuska tebi i tvojem malom anđelku..

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

filip još si u komadu? Barem nisi rodila na 29. veljače!

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Evo bas sam trazila ovu temu jer me UZASNO strah poroda. Nije me strah trudova, nego me strah kretenskih doktora koje imam i koji su rekli da ce me rezati ako bude trebalo (a ja sam u New Yorku drage moje, gdje 90% doktora vise ne reze! Zbog komplikacija sa osiguranjem mi je strasno tesko nac drugog doktora iako jos trazim). uglavnom, ja bi najradije ostala doma i rodila sama, nego isla tamo, koda idem u ralje morskog psa! Uzas jedan. Bas me lovi totalna paranoja, a uz sve to ne mozes znati kakav ce ti bit porod, jer na takve se stvari ne moze utjecati. Ono, ako se djetetu omota pupcana vrpca oko vrata, morat ce radit carski, htjela ja to ili ne. Jedino me tijesi da me ne smiju rezat ako im ne dam odobrenje, znaci moram ostat prisebna da znam rezati na njih. Uglavnom ono, jedva cekam da je to iza mene (i da konacno vidim bebu )) a tek sam u 20. tjednu!!!!

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Siobhan prvotno napisa
    nego me strah kretenskih doktora koje imam i koji su rekli da ce me rezati ako bude trebalo
    Siobhan, ako je to sve čega te je strah onda super! Sve se to preživi važno je samo da bebica bude dobro a ako će taj rez značiti da će lakše izaći onda kvragu nek režu Malo se duže oporavljaš ali ništa strašno. bar ne toliko da te taj strah paralizira ili ne da spavati (kao da trudnice spavaju he he)

mici85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mene isto sve vise i vise hvata panika. sad sam 37+3 tj. i sve vise se blizi porod. mene isto strah da ne bih dobila nekog loseg doktora ili nesto... i samo se nadam da ce bebac biti ok...
    u zadnje vrijeme i sanjam kojekakve gluposti vezane uz porod... uzas...

Romana avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja sam na prvi porod išla prazne glave.Bez straha od ičega,uzbuđena što ću napokon vidjeti to malo čudo.
    Zato sam drugi put,kad su trudovi krenuli,opsovala sebi u bradu MM-ovu cijelu rodbinu,jer naravno da je on kriv što se ja patim.
    Sad mi je još prerano razmišljat o porodu,ali znam da će mi na dan D,MM opet biti na tapeti.

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno Re: Curke,da li vas je strah poroda???????????

Citiraj ivanic prvotno napisa
    Moram priznati da sam do prije par dana mogla sasvim normalno reći da me nije starh poroda,ali od tad ja sam u komi...Nije da se bojim boli,već pucanja "dolje" i toga kako će to sve poslije izgledati...Ima li koja sa sličnim problemom da me malo utješi??
    Imala sam i ja te faze "bojim se - ne bojim se" u 1. trudnoći i potpuno te razumijem. Sad mi je još prerano za to.
    Bojala sam se pucanja, rezanja i čega sve ne. I na kraju sam završila na carskom što mi nije bilo ni na kraj pameti da bi se dogodilo. Jer bebačica je bila lijepo okrenuta, pupčanba vrpca na svom mjestu, a ni ja nisam široka kao ušica igle!
    Prošla sam trudove (7-8 sati), bušenje vodenjaka...otvarala sam se (pred sc otvorena 9 cm), ali gđica nije htjela van!

Tako da sada, 2. put, iako nisam prvorotkinja, ne znam što bih očekivala. Kao da mi je prvi put...

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno Re: Curke,da li vas je strah poroda???????????

Citiraj mrkvica05 prvotno napisa
    Tako da sada, 2. put, iako nisam prvorotkinja, ne znam što bih očekivala. Kao da mi je prvi put...
    ovo apsolutno potpisujem
    brojim sitno (37+5 po doktorovom proracunu, po meni 37tj), druga T...
    bas me danas frendica pita kak se osjecam jer sam sad "u terminu" pa moze svaki dan,a mene od sata do sata pucaju krajnje razliciti osjecaji.
    malo sam smirena ko da sam na u transu, stanje SVE JE OK, SVE CE BIT OK, ponavljam malenoj da naraste koliko treba pa da se tek onda odlucit van, a malo me panika svega - od toga hocu li stici do rodilista na vrijeme, hoce li sve proci bez komplikacija, hoce li se moje starije cudo snaci tih 1 dan bez mene i mm-a, hoce li sve nakon poroda biti ok....

ma sva sam nekako zbunjeno luda :?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja mislim da kad se porod pocne odvijati vise jednostavno ne razmisljas o tome, samo prozivljavas. tako je meni bilo oba puta. i ako puknes i ne znam sta, tak ti je svejedno jer tijelo radi sto mora, a kasnije kad uhvatis bebu opet sve padne u drugi plan.

najbolje je, ako mozete, ne razmisljati o porodu unaprijed.

svim trudnicama

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mikka,potpis

ne znam što uopće radim ovdje,kidam nalijevo

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

U ovom trenutku ne, u opće, i upravo se nadam ovome što mikka i ronin kažu, kad me ponese da neću misliti na detalje već na prebrođavanje trenutka. Zato sad vršim pripreme kako prebroditi svaki pojedini trenutak. Jedno sam se vrijeme opterečivala u koju ću kliniku, kojeg ću doktora, mogu li naći neku dobru babicu sa se povežem sa njom, da li da potražim doulu. Nakon Aquine i mikkine priće sa poroda, sve mi je ovo postalo nevažno. Još su me i sestre sa vjeđbi za trudnice pravo rasteretile kad su rekle da i babice u rodilištima odmah postanu prijaznije i primjete kad je neko prošao vježbe, i spreman je aktivno surađivati, a meni se sviđa koncept što manjeg uplitanja. Sve sam sigurnija da ću istrenirat mm-a da ide sa mnom, i bude sa mnom bar do izgona, onda ga vjerovatno neću ni biti svjesna, pa nek odluči hoćel ostat ili bježat.

Stranica 5 od 6 PrviPrvi ... 3456 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •