Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: moje cice ne trpe bebinu želučanu kiselinu?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno moje cice ne trpe bebinu želučanu kiselinu?

moja priča o dojenju od samog početka ima problematičnu notu. em ragade, pa soor, mastitis, temperature... ju nejmit. pa dodaj tome faze bebe koja hoće samo cicat dok hodam (uključuje i noćna cicanja), pa samo dok spava... i sve smo izdržale i nikad nisam sumnjala da mogu usprkos svim 'izazovima'.

kako je h napunila 14 mjeseci tako su se opet javile ragade. jako crvena ljuskava koža areole, raspuknuta koža u nekim dijelovima i tako to na obje cice. opća praksa dijagnosticira gljive. bezuspješno mazanje par tjedana rojazolom. odlazim u privatni laboratorij napraviti nalaz na gljive - nula bodova naravno. odlazim dermatologgu, žena pada u nesvjest na izgled mojih cica. kao i opća praksa, govori mi da moram odmah prestati dojiti. šalje me na pretrage, nalaz pokazuje da se radi o bakterijskoj upali, dobila antibiotik (opet nula bodova) i garamycin kremu za mazanje. situacija ne ide na bolje. antibiotici su samo zaustavili širenje upale. cijelo vrijeme dojim jer jednostavno ne mogu zamisliti da prestanemo.

a onda dolazi ljeto, odosmo na more i tamo se sve nekako smiri. jedna cica se skroz oporavila, druga skoro pa skroz.

prošla su 2 mjeseca i evo opet sve nanovo .

objašnjenje koje mi je dala dermatologica o čemu se radi je to da je moja koža jako osjetljiva (koža mi je inače najproblematičniji organ) a da je djetetov probavni sustav sazrio pa obzirom da jede normalnu hranu tako je i kiselina želuca drugačija od one kada je bila samo dojena. ista ta kiselina meni radi od cica to što radi i da će mi se to stanje vraćati sve dok ću ju dojiti. prvo mi je to bio sf ali sad kad je problem ponovo krenuo, to njezino objašnjenje mi ima smisla. ili????

dojenje sam odlučila reducirati ali ne i izbaciti. skoro pa ne doji preko dana, samo za uspavljivanje i tijekom noći. ne znam koliko ću dugo moći izdržati ovaj problem pa me zanima ima li tko kakav komentar ili savjet.

žalosna sam jako

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja se ne razumijem puno , ali mi ta teorija nema smisla.
    Želučana kiselina je u želucu a ne u ustima ?
    Kako stiže do tvojih cica?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

povracanjem?
    refluks?

ne znam sto reci na teoriju, ali problem je tu bez obzira na to :/
    moj savjet: potrazi drugo misljenje

sto je ona predlozila? prestanak?

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    povracanjem?
    refluks?

ne znam sto reci na teoriju, ali problem je tu bez obzira na to :/
    moj savjet: potrazi drugo misljenje

sto je ona predlozila? prestanak?
    h je jako puno i dugo bljuckala kao mala. to se smirilo tek iza navršenih 12 mjeseci. pedijatar rekao da je to ok i nikad refluks spominjao nije.

da, pedijatrica je čim je vidjela cice (i prije nalaza dakle) prvo rekla prestati dojiti pa onda sve ostalo.

muka mi je od drugog mišljenja jer su sva do sada bila: prestani dojiti. ali mislim da ću to ipak napraviti da ne izludim.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Znaci, problem postoji samo dok dojis. :/

Ne cudi me sto je situacija na moru ipak bila bolja, poznato je da more rjesava puno koznih problema.

Kakva si sa izdajanjem?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

dojenje sam odlučila reducirati ali ne i izbaciti. skoro pa ne doji preko dana, samo za uspavljivanje i tijekom noći.
    Sad sam vidila ovaj dio.
    I svejedno nije OK, bez obzira na smanjeno dojenje?

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

NatasaM, sad je bolje nego prvi put utoliko da mi koža ne puca. dakle 'samo' je ljuskava i crvena i ponekad pecka. kad je kriza preskočim jedan dan cicu koja je više u komi pa ju izdojim. i da, čim ne cica odmah je bolje.

blesavo mi se trackat s antibiotskim kremama, mažem sad preko dana kantarionovim uljem, napackam navečer prije spavanja pa u nadi da mi i to napravi svojevrsni film kao zaštitu dok dojim odem leći.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Sve sto si opisala dosta je karakteristicno za gljivice. Ali, ako ih nema, to stvarno mora rijesiti netko strucan.

Prestanak dojenja nije rjesenje, nego zaobilazenje rjesenja, ako me kuzis. Trebalo bi znati tocno sto se dogadja.

Sto si tocno napravila od pretraga, samo bris na bakterije i gljivice? Kad si zadnji put bila na nekom sistematskom pregledu, vadila krv?

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

india, stvarno mi je zao sto to prolazite. ne znam zasto sam mislila da vam e sad bolje...
    na zalost nisam pametna, pa samo saljem puno puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

india, cini mi se da imam slican problem, doduse ne tako jako izrazeno kao ti. vec 4-5 mjeseci su mi bradavice crvene, ljuskave, bolne, nekad manje nekad vise. prvo sam mislila da su gljivice pa sam mazala rojazolom - od toga je bilo jos gore. dermatologica mi je rekla da je u pitanju ekcem i dala mi kortikosteroidnu kremu (gulp :/ ) krema je stvarno popravila stanje, ali stalno se vraca. rekla mi je da ih treba sto manje vlaziti i prati, bez sapuna, a sto vise i cesce mazati neutralnim kremama. nije spominjala prestanak dojenja stanje je trenutno podnosljivo, ali i dalje je problem ocito tu.

mozda je i kod tebe neki ekcem?
    mazi purelanom (ona kremica iz dm-a) sto vise! takodjer i svojim mlijekom.

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Natasa, nakon što je ovo krenulo ja sam napravila SVE pretrage. bris nosa i cica u 2 laboratorija. Oba nalaza ista; nema gljiva, dijagnoza: bacillus spp (nisam mogla naći ništa na netu vezano uz ovu bakteriju i dojenje, ako tko zna pls neka komentira ili šalje link). Napravila sam također i kompletan sistematski; kompletna krvna slika, urin, želudac, štitnjača, ginekologija, zubi, oči ... sve jer se ovo potrefilo i s povećanim mršavljenjem pa sam se prepala da nije nešto ozbiljnije. i svi nalazi bili su odlični dakle osim te bakterije na cici.

Felix, sumnjala sam i ja na neki dermitis, dermatologica odbacila tu dijagnozu... možda pitam za drugo mišljenje ipak.

leonisa, hvala na vibrama!

hvala svima, javim što kaže drugi doc, ako ne bankrotiram od svih tih pretraga i laboratorija

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

bebu treba odvesti doktoru na briseve,mislim da ti ona prenosi to.u principu su povezani sa pokvarenom hranom,truleži i tak.a možda i ti prenosiš preko prljavih ruku,baš je zapravo taj nalaz specifičan za to (mislim,za infekcije nehigijenom).

http://www.lancaster.gov.uk/General....X9452-A77FDBB5

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •