U Petrinjskoj više nema ničega, obnavlja se zgrada. Ima sad i neka nova lokacija u Vukovarskoj. Ja sam zvala onaj glavni broj od Petrinjske i tamo su mi rekli gdje sve mogu obaviti to što trebam. Javljaju se odmah.
Petrinjska se preuređuje i ne radi, preselili su se u Vukovarsku 70 (u prostore od FINE).
Zahtjev za izdavanje putovnice podnosite osobno u policijskoj upravi ili postaji, neovisno o mjestu prebivališta - kopirano s e-građani. Možeš i preko e-građani podnjeti zahtjev ako imašIma e-OI s važećim identifikacijskim i potpisnim certifikatom, ne stariju od jedne godine.
Mi smo Klari prije mjesec dana išli predati zahtjev za novom putovnicom u Vukovarsku - došli smo u 07:15 ujutro i bili prvi na redu. Iznenadilo me kaj ni na osobnima nije bilo gužve, bilo je možda 10-tak ljudi. Putovnica joj je bila gotova za 10 dana.
Malo sam pronjuškala. Evo, ovdje je uobičajena informacija:
https://zagrebacka-policija.gov.hr/v...ovara-70/93957
Poslovi prebivališta, osobnih iskaznica i putovnica od utorka, 2. svibnja 2023. godine, obavljat će se na sljedećim lokacijama:
1. PREBIVALIŠTE/BORAVIŠTE, OSOBNE ISKAZNICE I PUTOVNICE:
LOKACIJA RADNO VRIJEME Ulica grada Vukovara 70 Od 7 do 19 sati
OSOBNE ISKAZNICE-REDOVNI, UBRZANI I ŽURNI POSTUPAK
PUTOVNICE-REDOVNI I ŽURNI POSTUPAKHeinzelova 98 Od 7 do 19 sati
OSOBNE ISKAZNICE I PUTOVNICE
SAMO U REDOVNOM POSTUPKUII. PP Zagreb (Črnomerec), Ilica 245 Od 7 do 19 sati
SAMO U REDOVNOM POSTUPKUVI. PP Novi Zagreb, Trg Narodne zaštite 1 Od 7 do 19 sati
SAMO U REDOVNOM POSTUPKU
U žurnom i ubrzanom postupku zahtjevi za osobnu iskaznicu i putovnicu podnose se jedino na adresi ULICA GRADA VUKOVARA 70.
Hvala puno! Idemo onda u Vukovarsku, na zurne putovnice. Redomat funkcionira? (Mislim, dođeš na red kad rezerviras termin?)
Samo da javim, ako neko planira uskoro: nikad brze obavili proceduru za putovnice, poluprazna postaja (Vukovarska). Cim smo usli bili smo na redu, nije nam ni trebao redomat. Bili smo oko 16 h.