Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: Sistem spremanja igračaka

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Sistem spremanja igračaka

Kako naslov kaže, zanima me kako imate organizirano spremanje igračaka,..ako imate. Mi trenutno imamo veeeeliku košaru u kojoj su sve igračke osim legića i totalni je kaos. Razmišljam o polici s kutijama i uredno razvrstanim igračkama. Ima li tko kakav dobar prijedlog?

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imamo mi, par namjenskih kutija, za odredjene vrste igracaka...

sve su igracke po svuda, obicno...

a odredjene su igracke u namjenskim kutijama samo ako ih ja tamo poslozim...

ergo - sustav mi ne valja

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam isto pokušala savršeno organizirati igračke, ali su uglavnom u kaosu i biće sve dok P ne prođe faza kako je dobro istresti sve kutije na hrpu
    Uglavnom prvo sam pokušala sa oni velikim kutijama na kotače, one uglavnom služe da voze u nima djeca...
    Najnoviji sistem je super dobra i povoljna polica iz kike(nekih 500 kunića)koja ima 6 "kockica" u koje sam kupila 6 prozirnih plastičnih kutija isto kika, tako da izvana odmah vidim koje su unutra igračke...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    imamo mi, par namjenskih kutija, za odredjene vrste igracaka...

sve su igracke po svuda, obicno...

a odredjene su igracke u namjenskim kutijama samo ako ih ja tamo poslozim...

ergo - sustav mi ne valja
    I koda nas je ovak.
    A najčešće je soba zatrpana igračkama da nemamo gdje hodati

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

u 3 kutije

često napravim izlov i populacija je pod kontrolom

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

A da li ponekad bacite neke igračke? Kod mene ih je svakom danom sve više, ali Mišek točno zna svaku igračku koja je, od koga, i kad ju je dobio. Nema šanse da se nečeg riješim a da on ne primjeti.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj zumbulmama prvotno napisa
    A da li ponekad bacite neke igračke?
    Ja bacam samo one koje su potrgane.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    u 3 kutije

izlov eufemizam za igračkocid

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uh, redovito ih se rjesavam. potrgane u smece, ispravne a nezanimljive ili u vrtic ili na odjel pedijatrije ili u crveni kriz...

drzim brojcano stanje pod kontrolom i nemilosrdna sam u sobi imaju samo koliko bi stalo u jednu povecu kutiju

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

bas sam veceras spominjala kako cu sutra sortirati igrake.
    sve osim par igracaka ide u kutije i u ormar.
    ovako ima previse igracaka, zanimaju ga samo par njih a ostalo razbacuje..onda mi je bolje da ih posklanjam i kud ces bolje sortiranje

Hannah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Šimun nema svoju sobu tako da dijelimo boravak Ima puno igračaka i odavno bih napravila selekciju novih i starih, ali bilo bi mi žao, jer se stvarno sa svima igra. Neki dan se zaigrao plišanim autićem, ostala sam paf. Pošto se radi o boravku, a prostor je malen poprilično imamo igračke u redu. U jednoj polici su slikovnice, drugoj muzičke igračke i plišanci, a u tri kutije su sortirani autići, lopte, kocke i sl. Na stoliću su papiri i bojice, koji je naslonjen na iscrtani zid. Super mi je što Šimun svaki dan sudjeluje u spremanju igračaka, nadam se da će mu to postati navika.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Hannah prvotno napisa
    Super mi je što Šimun svaki dan sudjeluje u spremanju igračaka, nadam se da će mu to postati navika.
    ja se tako nadala vec tri puta

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi imamo po kutijama - u jednoj suđe i sve za kuhanje, u jednoj Megabloks, u jednoj Lego, u jednoj životinje, u jednoj slagalice i čavlići za pikanje, u onoj mekanoj košari plišane .. ali opet imamo dvije najveće kutije pune svega i svačega. Nisam se uspjela riješiti niti jedne igračke :/ jedino su igračke za male bebe u kutiji ispod kreveta .. Lea NE DA svoje igračke.

Erin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi također imamo sve sortirano po kutijama, a slikovnice i puzzle su na policama. Jakov pazi di se šta sprema, ali ne sprema sam nego zapovijeda tati što u koju kutiju ide.. Često nam je sve razbacano po sobi da se ne može hodati, tek navečer prije spavanja uspijemo složiti igračke. Što se tiće sakrivanja pojedinih igračaka, nema šanse. Točno zna svaki autić koji ima , a ima ih stvarno puno.. Dozvoli mi baciti samo potrgane, a i takve nekada moram kriomice jer on vjeruje da ih tata ipak može popraviti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    Citiraj Hannah prvotno napisa
    Super mi je što Šimun svaki dan sudjeluje u spremanju igračaka, nadam se da će mu to postati navika.
    ja se tako nadala vec tri puta
    Pa nadaj se onda jos jednom

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sve moje nade imaju jos jednu sansu

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Soba naše starije je kao apoteka njoj se ništa ne treba govoriti i uvijek je sve na svom mjestu. Čak mi je rekla da ništa njeno ne premam nego neka ostavim pred vratima i da će ona staviti to an svoje mjesto , dok u sobi naše mlađe ne vidiš pod od igračaka dok su sve kutije i police prazne. Navečer kad ide leć, samo sve nogom odmakne , a onda se ja uhvatim čistke kad izvrnem nogu na neku igračku. To je obično motiv da nad nekima izvršim genocid

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Jan pred spavanje slaže čak i naše papuče. Ugl. je sretan kada posprema jer kod njega maca papučarica neće ništa pronaći nepospremljeno
    A igračke su posložene u kutije i u onu viseću cijev iz Ikee.

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Jan pred spavanje slaže čak i naše papuče. Ugl. je sretan kada posprema jer kod njega maca papučarica neće ništa pronaći nepospremljeno
    A igračke su posložene u kutije i u onu viseću cijev iz Ikee.
    Jooooj, kad se samo sjetim! I kad sam ja bila mala, kod mene je priča o maci papučarici bila vrlo upečatljiva i učinkovita !

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Prije jedno mjesec dana sam kupila veliku kutiju,odnosno činila mi se velika. Ali i nije baš tak jedva je sve stalo. Iprebacila sam igračke u njegovu sobu po je sada malo manje nereda u dnevnom boravku.
    Iako si on donese u boravak pa se igra ne voli biti baš sam.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Red vs. nered! Ma kod nas je kaos!
    Elena (3.5 god.) nema jos svoju sobu pa su igracke u dnevnom!
    Ludilo... slabo posprema, sve je uvijek razbacano posvuda.. nekako smo uspjeli uvesti 'red' da barem slozi hrpu na jedno mjesto! Nabaca kutiju pa onda ostalo okolo pogura...
    Ok, slikovnice su u sobi na polici, a u dnevnome na polici su puzzle i drustvene igre. Flomastere sam sve pobacala (jer su se osusili) i druge ne kupujem. Crta drvenim bojicama, za sto smo joj kupili djecji stolic i stolicu (u boji, predivni drveni set) ali na tom stolu svega samo ne bojica, najcesce zgrabi casu s bojicama, istrese sve na tepih ili laminat, izvali se na pod i tamo boja ili sjedne na trosjed ...

tjesim se proci ce ju faza anarhije...

inace barem su joj lego kocke u kutiji - bar zasada i njih cak i sama pospremi kad ja pocnem vikati .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a, sto se tice 'rjesavanja mnogobrojnosti igracaka'.. ja radim svakih par mj. reviziju i pobacam sve polomljeno !

ono cime se ne igra nikako, eh to trpam u vrecu i arhiviram kod mame 8) tako da je relativno nevelika guzva medju igrackama

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

umjesto jedne ili dvije velike, bolje je imati više malih kutija. kod nas je u jednoj alat, u drugoj vozila razna, u trećoj suđe... ugl. svaka igračka ima svoje mjesto pa andrej zna gdje mu je što.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

i kad završimo s jednom igrom, raspremimo prije započinjanja druge - ukoliko njega ne ulovi žar samostalne igre (rijetki petki) pa ništa ne diramo dok nije gotov.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mi ustvari zivimo u igraonici, spremamo nase stvari da ne smetaju igrackama

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u 3 kutije

ovako

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u 3 kutije

ja imam problema s izlovom (osim potrganih) jer ne daju NISTA. sve znaju sta im je tko dao. kad sam pokusala poskrivecki, odbilo mi se od glavu jer je bilo tulidbe, "gdje je moooooj ____"... povremeno ih nagovorim da nesto poklonimo, ali tesko to ide.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

marko ode u izgon kod jedne ili druge babe, onda se čisti zoo vrt s igračkama

sve potrgane igračke pobacam, i još po neke koje ne udovoljavaju mojim mjerilima-mjerila su promjenjiva ,

ima par koje ne smijem baciti, zeca peru , zeca nadu , velikog zeca, zeca s mrkvom ( malo brije na zečeve )

ostalo

bye-bye

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

imamo četiri plastične kutije s poklopcem i kotačima:
    u jednoj mekane igračke,
    u drugoj kocke za slaganje svih vrsta
    u trećoj autići i metalne
    u četvrtoj drvene

i puzzle po policama

nerijetko se izmiješa, ali jednom mjesečno radimo sortiranje

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Dajte mi tu priču o maci. Kod nas igračke su u jednoj velikoj kutiji, pokraj kutija s kockama, slikovnice na polici, ali hrpa toga je okolo. Ima i svoju sobu, pa je i tamo hrpa igračaka. Ja nosim u sobicu, ona vrača u boravak. Ali posprema samo pod prijetnjom da ću baciti u smeće ili usisati. Znam nije pedagoški, ali ako preskoći pospremanje onda mi ujutro dođe sa smješkom: Vidi, nisam pokupila igračke. Možda bi priča upalila.

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mama x1 prvotno napisa
    Dajte mi tu priču o maci.
    Ma, vrlo jednostavno - naizmišljaš priču koja će obuhvatiti ono što tebi smeta kod malca. Kostur priče je taj da postoji u gradu jedna maca Papučarica, koja svaku večer prošeće gradom i zađe u svaki stan provjeriti jesu li ukućani pospremili svoje papuče (obuću općenito) i sve ono što nije pospremljeno, ona odnese nekud daleeeeeko i to onda više nikad ne dobiješ natrag (što je meni kao maloj zvučalo užasno tragično :/ .
    Naravno, možeš dodati i da maca ima seku macu Lutkaricu, Autićaricu, Kockaricu, Pazlaricu, suđaricu... upotrijebi maštu s obzirom na ono što malac izbjegava pospremiti za sobom.

Pravu priču by Ela Peroci možeš pročitati tu: http://www.vrtic-tratincica.hr/pjesm...iew.asp?key=12
    Meni je malo zastrašujući dio na kraju, gdje piše da će maca podstaviti papučice zečjom kožom. Nisam sigurna kako bi na takve reagirao Marko od Marie71 .

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

zečevi su sveta stvorenja

zekocid je nezamisliv u markovom carstvu

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Da, zato i rekoh ono gore. Za njega definitivno nije originalna priča Ele Peroci .

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Mi ustvari zivimo u igraonici, spremamo nase stvari da ne smetaju igrackama
    x

s tim da to meni savršeno odgovara, ali zato MM dođe doma i s vrata vrišti
    - na što to soba liči
    to nema smisla
    mi nemamo dovoljno veliki stan da bi od 1 sobe napravili igraonicu
    ja ću sve to počet bacati...

maria71, mislim da bi te MM odmah ženio

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ms.ivy prvotno napisa
    umjesto jedne ili dvije velike, bolje je imati više malih kutija. kod nas je u jednoj alat, u drugoj vozila razna, u trećoj suđe...
    kod nas ovako osim što imamo i posebno mjesto za posuđene igračke jer rijetko odemo od nekog, a da lada nije uzela nešto na posudbu

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

U kinderbetu su plišanci (njih milijun), i velika plišana vreća sa svaštarskim igračkama (to joj nekad dam da izvrne na pod, pa gušta, sjeti se neke igračke "kad je bila mala beba"), u posebnim kutijama su sitne igračke (tipa iz kinderjaja), plastično suđe, legići, razne kocke-svaka vrsta ima svoju kutiju - kutije od cipela, puzzle su u kutijama na polici. Sve se zna gdje je, i ja pazim na to. Mislim da je tako puno bolje. Kako će se igrati sa suđem, ako su joj "lonci" razbacani na sto mjesta? A pospremanje nam ide sve bolje, iako moj udio i dalje preteže.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •