Imam nekoliko pitanja za iskusnije mame.
Naime, moja beba jos nije ulovila ritam, ne mislim da je trebala, tek ima mjesec dana i tek smo se uhodali u dojenju nakon pocetnih problema (ragade, zastoj, odbijanje dojke...). No, ima noci kad moja curica spava 4 sata pa doji pola sata pa opet spava cetiri. Nocas je pak odspavala 7 sati pa dojila 1 sat, pa spavala 3 sata. S tim da proteklog dana nije puno spavala, po 10-ak minuta pa onda budnost. Jel normalno da jednomjesecna beba toliko spava? Inace ne djeluje letargicno nego veselo i zainteresirano. U ukupnom zbroju u 24 sata ne spava puno, nego me samo brine to spavanje od 7 sati u komadu.
Drugo pitanje: jel normalno da jednomjesecna beba ne mokri 12 sati? To nam se dogodilo jucer. Nije djelovala dehidrirano, cak se i znojila za vrijeme dojenja. Fontanela ok.
Ima grceve i upalu uha, pa je sad na kapima za uho i sirupu (antibiotici). za grceve dobiva ila med (spazmolitik). Mozda to ima veze?
I trece pitanje: jel normalno da se beba grci dok doji? Onako se cijela skvrci i zastenje. Ne cini to stalno ali nakon 20-ak minuta pocne grcenje i crvenjenje u licu uz spomenuto stenjanje. Ne ispusta dojku i dalje zeli dojiti ali se tako grci svakih par minuta i to grcenje traje po nekoliko desetaka sekundi.
I cetvrto pitanje: jel normalno da se brinem oko takvih stvari? Mozda sam stvarno pretjerala... recite da jesam i ja presretna.![]()