Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 71 od 71

Tema: Preuska za prirodni porod?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Sanja, staložena si i pametna, i mislim da ćeš u trenucima kad će doći vrijeme za to donijeti najbolju odluku koliko mi se čini.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mina i TinnaZ, hvala vam na vašim riječima, zaista, imam puno povjerenje u svoju dr i sebe i vjerujem da ćemo donijeti najbolju odluku za moju bebu i mene. Najvažnije je da se osjećam spremna za to, i da se ne bojim. Također, pripremam stvari za rodilište, perem robicu za bebu, jučer smo sastavili novi kinderbet i sve što radimo ovih dana neizmjerno me raduje. Neću si dozvoliti da se prepustim lošim mislima i kada mi netko pokuša govoriti kako je nešto teško (CR, porod) odmah im odgovorim da je svaka žena drugačija i da osim toga, svaka od nas i drugačije reagira na stres, bol itd. Ono što ću ja uskoro proći, prošlo je milijune žena prije mene. Dakle, ne može biti tako strašno, naročito kada znam da je većina njih to odlučila i ponoviti

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Sanjaaa prvotno napisa
    Neću si dozvoliti da se prepustim lošim mislima i kada mi netko pokuša govoriti kako je nešto teško (CR, porod) odmah im odgovorim da je svaka žena drugačija i da osim toga, svaka od nas i drugačije reagira na stres, bol itd. Ono što ću ja uskoro proći, prošlo je milijune žena prije mene. Dakle, ne može biti tako strašno, naročito kada znam da je većina njih to odlučila i ponoviti
    Ja mislim da si veoma hrabra i da imas pozitivan stav prema tom velikom izazovu koji ti predstoji. Istina je da smo sve drugacije ali i da su milijuni zena to prosli prije tebe i sve smo sebi postavljale ta ista pitanja. Nemoj slusati strasne price, to se desilo drugima i nema nikakve veze s tobom. Procitaj radije price zena kojima je porod bio pozitivno iskustvo, to ce ti jos vise ucvrstiti samopouzdanje. I na kraju, zelim ti lagan porodjaj i zdravu bebu.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mina prvotno napisa
    Ali moram ovo napisati, iako ti već sve znaš i sama, vidim da si se informirala i znam da ćeš se izboriti za sebe i bebu...

Netko je napisao "... što je najgore što se može desiti ako i pokušate prvo prirodno?..."
    Može se desiti scenarij sa poroda moje frendice. Uska zdjelica, velika beba, mučenje satima i satima, a žena se ne otvara... Probali gel, drip itd... Čekali i čekali i forsirali vaginalno doslovno cijeli dan do dugo u noć... Fučkalo se doktoru što žena umire od bolova, on je odlučio da to mora vaginalno. Kad su počeli gubiti bebu napokon se netko sjetio pa ova žena bi mogla na carski... i tako u neko doba noći, već pred jutro, hitan carski, oživljavanje bebe...
    Beba je živa ali posljedice se još ne znaju... nadajmo se da neće biti ništa ali dok malo ne poraste nije isključeno psihomotorno zaostajanje u razvoju
    mina, brkas prirodan i vaginalni porod.

razlika je drasticna. ovo sto se dogodilo tvojoj prijateljici je svjetolosnim godinamda daleko od prirodnog poroda. gel, drip, o cemu mi pricamo?? :shock: to je silovanje prirodnog poroda, u trenutku kad je ocito da dalje ne ide i da treba ici na carski.

btw, u kojoj bolnici je to bilo?

o cemu se radi kod pravog prirodnog poroda: porod pocinje, zena ima trudove i otvara se. nakon nekog vremena postaje ocito da porod ne napreduje, i nakon sto se primijene sve neinvazivni i neagresivni postupci koji bi mogli pomoci (npr. lopta, hodanje, arm wrestling koji spominje ls u svojoj prici s poroda). tada postaje ocito da je STVARNO rijec o nesrazmjeru glavice-zdjelice i da treba ici na carski. nema traume, nema soka, jer prirodni trudovi nikad nece na silu istjerati bebu van. ako ne ide, ne ide.

kad u ovu istu pricu upletes drip, moze doci do nepredvidjenih i opasnih posljedica koje su se nazalost dogodile tvojoj prijateljici. naime, trudove pod dripom ne zanima da li beba moze proci, ne zanima ih da li se rodnica dovoljno rasirila, ne zanima ih u kakvom je stanju beba... oni samo sibaju jako i jace, ostavljaju bebu bez kisika a majku bez snage.

cekanje i dopustanje prirodi da odradi svoje je dijametralno suprotno forsiranju medikaliziranog vaginalnog poroda pod svaku cijenu.

sanja, u svakom slucaju, ako cete pokusati s vaginalnim porodom, nemoj pristati na drip. razumijem tvoju dilemu, nije ti lako

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Felix je u ovom kratkom postu sve tako jasno sažela ... u tome je stvar, i ogromna razlika, i u tome je odgovor kada i kako probati, i do kuda ići. Ići do trenutka kada treba drip, gel ili bilo koja druga invazivna i nasilna opcija. Ako ne ide, ne ide, nije vaginalni porod nešto zakucano u kamen, zašto ga forsirati po cijenu života i zdravlja majke i bebe, pogotovo takvim umjetnim stvarima kao što su kemija, koja je po meni gora definitivno od carskog.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Oprostite , da pobrkala sam full prirodno i vagnalno. Nisam se dobro izrazila. Porod je počeo doma prirodno, prošao termin, pukao vodenjak i počeli trudovi, kad su postali češći mama otišla u bolnicu ali se nije otvarala pa su onda dali gel pa drip pa tako dalje... i čekali satima i satima... ne bi htjela da se to još nekom ponovi pa sam zato napisala mogući scenarij

Naravno da sve ovisi u kojem si rodilištu i tko ti pomaže pri porodu. Drago mi je da se svi slažemo da ne treba ništa forsirati pod svaku cijenu i da je najvažnije da babica/doktor dobro procijeni situaciju.

Sorryte još jednom, dobila sam dojam kao da se previše forsira prirodno pa sam htjela reći da ponekad ima indikacija za carski rez... i da bi se svaka žena trebala pripremiti i za slučaj ako ne bude išlo... zato cijenim što je doktorica sanjiii rano rekla što ju možda očekuje kako bi se žena imala dovoljno vremena pripremiti i informirati o svemu. Što znači preuska, kako se to određuje, do koje granice forsirati prirodno, kad pristati na intervencije, a kad odustati od vaginalnog poroda

Ne zagovaram kemiju i CR ali smatram kao i u svemu da je potrebno maksimalno se informirati pa i o tome što ti se može desiti ako nejde, što odbiti i zbog čega i kad pritisnuti doktore ako sami nisu sposobni odlučiti da je ipak potreban carski.
    Gore je da uopće nemaš pojma da ti se može i to desiti pa nepripremljen dospiješ nekom nesposobnom u ruke

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mina, slazemo se.

idealno bi bilo da sanji dozvole da zaista pokusa prirodno - bez ikakve kemije, samo vlastitim trudovima. ako ne ide - odmah na carski.

nazalost, biranje izmedju elektivnog a mozda bespotrebnog carskog, i vaginalnog u kojem ne znas da li ce ti zapiknuti drip i hoce li reagirati na vrijeme ako se pokaze da ne moze prirodno... teska odluka

nadam se da ce priroda i sanjini hormoni ipak uciniti svoje i da ce na iducem pregledu biti pomaka na bolje.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Jeste, to bi bilo idealno kada bi mi na porodu mogla biti i moja dr, ali tko zna kome ću doć u smjenu...
    Od toga koji će od ginekologa biti dežuran zavisi i kako ću proći na porodu, hoće li me itko uopće pitati o probijanju vodenjaka, hoće li mi drip dati samo da ubrzaju porod i stignu kući na vrijeme na Dnevnik, hoće li me uopće tko obilaziti i kada će reagirati ako uopće primjete da nešto s porodom ne teće onako kako bi trebalo...
    Na žalost, situacija u našem rodilištu je takva, koga god sam od svježih rodilja pitala, svaka mi je ispričala :shock: priču, a i na temi o našem rodilištu na žalost malo se rodilja javlja.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jesi li razmisljala o promjeni rodilista?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Jesam, razmišljala sam o osječkom rodilištu o kome ovdje ima nekoliko tema i puno je toga napisano, a i od nedavno je vukovarsko rodilište "prijatelj djeteta" pa sam razmišljala i o njemu. Međutim, ukoliko bih se odlučila na to, morala bih cijeli život svog djeteta sve rodne listove vaditi u drugim gradovima a mislim da bi mi to malo zakompliciralo život. Naše rodilište više nije tako loše kao prije rata, bolnica je obnovljena, odjel je prilično čist i ima puno više WC-a i tuš kabina pa je i bolje higijena. Jedini problem je na žalost osoblje, zapravo naši dragi liječnici...
    Također, bebe su cijeli dan sa mamama, što mi je također vrlo važno. Zato sam se odlučila ipak ostati ovdje, a i sve sam smirenija što se tiče onoga što mi predstoji. Kada malo bolje razmislim, zapravo me je na sve pripremilo svo ovo razmišljanje o porodu i vaginalno i CR, pa je možda tako i bolje što me je dr ranije počela pripremati.
    Ja se još uvijek nadam da će porod ići vaginalno, sutra idem ponovo na pregled i imam još najmanje dva pregleda prije termina koji je 24. 01., javljam vam šta se događa.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

sretno sanja

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Bila sam na pregledu, situacija se nije još puno promijenila, bebica je sada teška oko 3 kg (neće očito biti mala beba), početkom siječnja moram ponovo na pregled. Što se mene tiče, ja sam spremna na sve, još dovršavam pakiranje svoje torbe, oprala sam sve bebino i pakiram za izlazak iz bolnice.
    Radujem se, jer ću konačno upoznati svoju bebu. Iako imam još nekoliko tjedana, sve će ovo brzo proći zbog predstojećih blagdana, tako da neću ni primjetiti da sam blizu termina... :D

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Sanjaaa, nadam se da će se sve posložiti baš onako kako si sama želiš

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ljudi moji, kocka je bačena! Na zadnjem pregledu, i nakon konzultacije sa drugim dr i traženjem drugog mišljenja, odlučeno je da ipak moram na CR. Koliko god sam se pribojavala te mogućnosti, i pripremala se na pozitivan ishod (porod), sada sam pomirena sa onim što predstoji. Najvažnije mi je da se bebi ništa ne dogodi, za što je bila velika mogućnost u slučaju da pokušamo s vaginalnim porodom. Držite mi fige, iako sam sigurna da će sve proteći u najboljem redu. Javit ću vam se sa pričom iz rodilišta kada se malo oporavim.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

držimo fige, sretno !

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

sretno i brz oporavak

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Sanja, sretno

Čekamo priču.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

sretno

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sretno

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

za sve druge buduće uske mame
    ja sam rodila na carski jer sam bila preuska...14h dripa, 13 prstiju otvorena a beba i moja zdjelica..a-a, ne ide...opseg glave 37, 3900g, 55cm dugačak... nemam baš nizak rast, 169cm, prosječno...niti kifozu, skoliozu niti ništa, jednostavno uska zdjelica, čak mi niti trbuh nije izgledao velik u trudnoći... a beba velika, barem glava...

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Javljam se kratko jer ću otići i napisati svoju priču o donošenju na svijet moga sina. Kako sam vam prošli puta i javila, bio je to dogovoreni carski rez, zbog čega sam (sada kada je sve prošlo) neizmjerno sretna jer je spasio život i mom djetetu i meni. Bila sam u pravu kada sam vjerovala u procijenu i stručnost moje liječnice. O mom doživljaju cijelog carskog reza i oporavka možete čitati u priči o mom porodu. Hvala vam svima na lijepim željama i savjetima i podršci...

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •