Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Gdje su nestali kilogrami?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Gdje su nestali kilogrami?

Danas sam prala kosu i skužila da nemam vjenčanog prstena na prstu. Odmah sam sve prevrnula i našla ga na podu u kupaoni, vjerojatno mi je spao dok sam stavljala veš u mašinu. Naglasak na spao! Prstenje ne spada sa prstiju, bar ne ono koje je naručeno da odgovara savršeno. Dakle, imam problemčić, nazovimo to tako. U trudnoći sam dobila +17, sada sam na -6. Dojim već skoro 9 ipo mjeseci, na obroku ipo do dva smo za sada, ostalo je cicanje. Buđenje noću više puta. Kilogrami se tope, ja sam već na konfekcijskom broju 34, BMI je pao ispod donje granice, a jedem, ma sigurno jedem. Kvalitetno usuđujem se reći. Iz napisanog ni to nije dovoljno. Šta da radim, a da zaustavim ovaj pad? Rečenice tipa jedi više ne pale, molim konkretan savjet. Ne želim prestati dojiti, a izgubim li još koje kilo, ne znam šta ću, ali to nije opcija. Je li moguće mršaviti toliko samo zbog dojenja? Inače se dobro osjećam i uživam u dojenju.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Očito imaš takav metabolizam. Ja na tvojem mjestu ne bih prestala dojiti, dokle god se dobro osjećaš.
    Mnoge cure ovdje će ti reći: Blago tebi! na gubitak kg. I ja sam među njima. :/
    Uzimaj vitamine, pokušaj možda sa B skupinom (oni otvaraju apetit)... savjetuj se sa liječnicima.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

provjeri štitnjaču

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

joj, meni se čini da ja samo nabijam kilograme od kad sam rodila. Naime, apetit imam gori nego ikada a tamanim slatko ko luda.

Ja vjerujem da jedeš ali šta jedeš?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Da bar meni tako idu.
    Ja sam dobila jaaaaako puno kila u trudnoći.
    U 2 mjeseca otišlo 20-ak. Još imam za skinuti 7 , Ali sad već neko vrijeme stoji :/

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Štitnjača je ok. Jedem sve, poprilično zdravo, ne preskačem obroke, ručak je kuhan (i meso i riba i soja i povrće i voće). Pijem vitamine, i B skupinu posebno, apetit imam. Nemojte me krivo shvatit, ja se dobro osjećam i ne želim prestat dojit, samo želim spriječit daljnji pad kilograma. I bilo je blago meni kad sam vratila svoju težinu, pa onda izgubila još dva kilograma, ali ovo više nije lijepo i nije za pozavidit.

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Kate, dobrodošla u klub! Ja sam također svaljivala mršavljenje na dojenje, no eto, sad već mjesec-dva ne dojim, a kile se ne vraćaju... Nemam baš neki novi savjet. Sve već znaš :/

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

a možda da u jelovnik ubaciš malo više tjestenine? Navodno je jako važna kod dojenja, meni su savjetovali za dojenje prehranu sa puno tjestenine, kruha, riže, krumpira. To sam čula s više strana.....

Zanima me općenito kako se to topljenje kilograma odražava na dojenje i mlijeko jer se navodno dok dojiš ne smije provoditi nikakva dijeta, i poželjno je ne gubiti previše kilograma mjesečno....

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Iskreno, mlijeka hvala Bogu ima, T. doji mnogo i prava je bucka, mislim da smo dogurali i do čarobne desetke. Kad se rodila imala je 3.070 g i 48 cm, mali miš. Jedem i tjesteninu i žitarice i krumpir i čokoladu i kolače...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mislim da to nije samo od dojenja; meni je bilo od opće iscrpljenosti i ne spavanja :/
    pogotovo ako uzmeš u obzir da organizam ne reagira odmah; znači gubitak kilograma je odraz napora koje ti je tijelo pretrpjelo u razdoblju od poroda do sada. možda se sad hraniš redovito i zdravo, ali da li si stalno tako jela?
    noćna buđenja sigurno ne idu u prilog debljanju :/

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj anki prvotno napisa
    A zato ja ne mršavim baš brzo

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

upravo obrnuto
    tijekom sna se luči hormon zadužen za mršavljenje (da me ubiješ, na znam kako se zove, nekako sa "t") i ljudi koji ne spavaju najčešće se debljaju.
    ne govorimo o nespavanju zbog tulumarenja ili povišenog adrenalina, kada se taj hormon luči i bez sna.
    idem mu pronaći ime.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

http://www.tportal.hr/teen/svastara/fset.html

Istraživanja pokazuju da se zbog nespavanja smanjuje mogućnost odgovora na situacije koje se brzo izmjenjuju te na donošenje razumnih odluka. U fizičkom smislu više smo podložni stresu te nam raste krvni tlak, a može doći i do debljanja jer se hormoni i kemikalije koje igraju glavnu ulogu u kontroli apetita, otpuštaju upravo za vrijeme spavanja.

ali, tu ne piše kako se hormon zove.
    Tražim dalje...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    U 2 mjeseca otišlo 20-ak. Još imam za skinuti 7 , Ali sad već neko vrijeme stoji :/
    Hej ako potpis ne laže neznam što fali 20 kg u 2 mj, polako s tih 7 nek se koža odšokira..

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Matanica prvotno napisa
    Citiraj ana.m prvotno napisa
    Hej ako potpis ne laže neznam što fali 20 kg u 2 mj, polako s tih 7 nek se koža odšokira..
    Ne laže potpis a ako na njega klikneš vidjet ćeš jednu prekrasnu malu bucku .
    Apri hvala za infoi. Sad ću po cijele dane spavati . Šalim se.
    A gle ja se stalno nekaj bediram zbog kila, možda zato jer bi ih i onako treabala imati 5 manje a kak sam dobila 27 kg onda sam stvarno bila u komi. Ma nije samo stvar u izgledu, nisam mogla hodati kak se spada, stradava kičma...Treba nositi toliki teret
    Ali ja te kile zovem umjetne kile jer kakve su to kile koje odu u 2 mjeseca. :? . Vjerovatno nakupina vode u tijelu. Kad sam došla iz rodilišta u 2 dana je samo od sebe otišlo 6 kg.
    Vidim da i mršavljenje može biti problem :/ .

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam dobila prelijepih 13 i mislila kako je to malo i kako ću sve ostaviti u rodilištu dok nije izašao Karlo s 2700 gr a meni ostalo 10+ kg , tek nedavno sam ih se riješila (nakon 10 mj)

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa o čemu onda to sve skupa ovisi?
    Ti dobiš 13 i jedva ih skineš. Ja dobijem 27 i same idu dole...
    Metabolizam, nakupljane vode, godišnje doba možda.
    Jre ja stvarno nisam jela toliko da bih natukla 277 kila u 9mj od jela. Ja sam u samo 2 tjedna (to je bilo s 38 tjedana) dobila 3kg, ostala sam :shock:

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sve smo različite, pa nam tako i kile različito dolaze i odlaze. Ja sam u svakoj trudnoći dobila više od 20, a samo u ovoj zadnjoj sam uspjela izgubiti svih 20 prije A. prvog rođendana. Prije sam se znala po dvije godine boriti s viškom. Dakle, ja ista a opet svaki put drugačije.
    Ono što sam primjetila kod mojih prijateljica i za što bih mogla reći da se ponavlja kao neko pravilo je da ako su u trudnoći dobile ispod 10 kg da su nakon poroda (one koje doje!) teže izgubile i tih 10, a neke se čak i udebljale; dok one koje su dobile preko 17 su uspjele dojiti i izgubiti u prvih godinu dana sve a neke i više.
    Pošto sam odradila tri trudnoće u svom društvu služim kao savjetnica za mnogo toga vezano za trudnoću, bebe, hranjenje.., pa kad me tko pita za neki savjet uvijek kažem da je lakše izgubiti višak nakupljen u trudnoći nego onaj nakupljen u prvih par mjeseci nakon poroda. Zašto?, ne znam ali iz iskustva mojih prijateljica i mene to je tako.
    Kate, ako se ti dobro osječaš, mlijeka imaš, bebač je zadovoljan, nemoj puno misliti o tome i opterećivati se, probaj to doživjeti kao neku trenutnu fazu, pa ako se stanje do Nove godine ne popravi onda idi i savjetuj se s doktorom ili nutricionistom ( kažem do Nove godine jer eto blagdani se približavaju galopom pa ćemo se i udebljati koju kilu, zar ne?)
    Samo da je zdravlja i pameti.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Hvala renci, za blagdane se redovno udebljam, a ove godine bi mi dobrlo došlo. Nisam je nikad bila Kate Moss, ali sada skoro, malo fali :? i ne sviđa mi se. Ja se u biti bojim da ne prijeđem onu granicu kad kile idu dole i ne možeš ih zaustaviti. A u strahu su velike oči :shock: .

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Kate kužim o čemu pričaš, ja sam ipak kada je mala imala 9 mjeseci i konačno počela jesti ipak prestala gubiti kile. Kod mene je velika razlika i u ritmu života. Dok sam prije nego sam postala mama voljela odmeditirati, malo sjesti i pogledati tv ili pročitati knjigu sada su mi to samo puste želje. Tek kada sam počela raditi sam sjela. Moja djeca zahtjevaju konstantnu mobilnost i dok sam bila na porodiljnima jednostavno sam cijeli dan bila u pokretu. Možda je i to problem. Kada se spoji sa dojenjem, ode puno kalorija.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    upravo obrnuto
    tijekom sna se luči hormon zadužen za mršavljenje (da me ubiješ, na znam kako se zove, nekako sa "t") i ljudi koji ne spavaju najčešće se debljaju.
    ne govorimo o nespavanju zbog tulumarenja ili povišenog adrenalina, kada se taj hormon luči i bez sna.
    idem mu pronaći ime.
    carice! Imam novi izgovor (i to dobar) za debljinu
    omah mi je lakše

Kate76

belurka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

da je meni napisat post sa ovakvim naslovom...ali pecenje kolaca sa topica Recepti dva do tri puta tjedno, koje nema ko pojest...spasava stvar!

Hannah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja sam u trudnoći dobila 23 kg, ostala sam trudna sa 63, a porodila sam se sa 86. A sada, 21 mj poslije imam 56 kg. U Šimunovoj prvoj godini organizam mi se doslovno slamao, nikako nisam mogla doći sebi. Jela sam redovito, kalorično i zdravo, on je bio prekrasna beba, nisu ga mučili grčevi, već sa tri mjeseca je prospavao cijelu noć, ne mogu reći da je nešto posebno plakao, ma sve pet, mene je malo mučila anemija ali ostalo je sve bilo ok. Nitko mi nije mogao objasniti zašto i kako sam izgubila sve te kile i to u kratkom vremenu. Jednom mi je samo doktorica rekla da se nekim ženama u trudnoći promijeni metabolizam, to je sa mnom valjda slučaj. Mjesecima me je mučila konstantna slabost, sada je sve došlo na svoje. A fakat mi se izgled promijenio. Do sada su se svi već navikli, tako da više nema komentara - jesi bolesna, pa kako si tako mršava? Jedino mm čezne za mojom bivšom guzom i poprsjem

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja sam došla patit u (debeloj) tišini na ovom topicu

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kate. skroz te kužim jer je meni isto tako. Mršavija sam za 7 kila nego kada sam ostala trudna. Sve bi bilo super da mi mišići nisu skroz opušteni( i oni na guzi ) i da mi se koža na trbuhu malo stisne..

A da li ti opada kosa? Meni strašno, ja to pripisujem stresu. A mlijeka imam sve manje i manje...

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    upravo obrnuto
    idem mu pronaći ime.
    Ovo je tako istinito, moji su oboje bili nemirni noću, dojili od 6-8 puta noću (čitaj skoro svaki sat), dizali se u praskozorje, a ja totalno iscrpljena i sve deblja i deblja... koja je to frustracija! Još su me zezeli da uopće ne izgledam iscrpljeno, nego naprotiv...
    Skinula sam kile tek po prestanku dojenja, kada su počeli spavati po noći, ali tada su već trčkarali, a i ja za njima, umjesto tjelovježbe1

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Počela mi je otpadat kao i svake jeseni pojačano. Do sada sve pet po tom pitanju. Mlijeka imam dovoljno, ali se bojim da ga zbog težine bude manje. Jutros sam se vagala i unatoč pojačanoj prehrani opet manja težina. Počet ću zaobilazit vagu.

Lidali avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I ja sam do sad skinula više nego sam dobila...
    U trudnoći +11, a od poroda do sad -14... non stop sam gladna, a najviše se natamburam oko 11 navečer. Noću dojimo bar tri put, a spavanje ukupno (ne sjećam se kad je bilo u komadu) prosjek 6 sati - ne krivicom sisavca jer on spava od 9 do 9 od prvog dana (doji u snu).
    I meni kosa pada za izludit - počelo tri mjeseca nakon poroda.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •