Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Odlična fora za uspavljivanje :)))

modesty71 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Odlična fora za uspavljivanje :)))

Dakle, svaku večer imamo problema tipa "Mama, a ne idemo još spavati?" ili "NIsam pospana" ili "samo ovu priču,...i ovu, i ovu...". I tako to do 22h, a ponekad i 22.30! Ja već na rubu snage, s hrpom posla za obavit ili pak željom da se malo i ja opustim i odmorim (a ne da visim na forumu u ovo gluho doba ).

I tako mi neki dan provodimo našu rutinu: ja njoj pričicu, pa ona još pitanja, podpitanja, bla, bla.... I onda opet veli da ne bi spavala. Velim ja njoj: "Znaš kaj, NEMOJ SPAVATI! Sad se ti lijepo potrudi da držiš oči ŠIROM OTVORENE, ni treptati nemoj... evo vidi kako ja." I pogleda ona mene, razrogači oči, i nakon 2 sekunde veli da ne može jer joj SE SPAVA, i okrene se na drugu stranu i ZASPI

Sad tu foru primjenjujem uspješno već par dana. Ne znam do kad će trajati, ali definitivno me oduševljava kako brzo postane pospana.

Imate vi kakve fore za uspavljivanje?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Dobra fora
    Mi s uspavljivanjem nemamo takvih problema, ali često se noću probudi i onda plačnim glasom govori: neću više spavati... neću više spavati... ja mu na to kažem: dobro, nemoj spavati, ne moraš ako ti se ne spava. Isti čas se okrene na drugu stranu i spava dalje.
    Općenito, primijetila sam da kod takvih noćnih buđenja (obično nakon nekog sna) najbolje funkcionira ako mu u svemu povlađujem (a ne da mu pokušavam nešto dokazati, kao što radi MM - em sam pospana, em nema nikakvog smisla). To ga smiri i spava dalje.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Modesty, ti to svjesno ili nesvjesno primjenjuješ metode Mary Poppins

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

e sad ćemo probat ovu tvoju metodu. :D
    moja metoda tipa: ajmo vidit ko može držat duže oči zatvorene očito ne daje nikakve rezultate jer šefica svako malo otvori oči provjerit je li ja držim svoje zatvorene

modesty71 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mary Poppins metode? Moguće da nesvjesno to radim, jer sam već zaboravila što je ona radila. Ali bila mi je fora ta priča, pa je valjda ostalo

Jučer sam ju ostavila u krevetu i rekla joj nek me čeka i ne zaspi jer ja imam nekog posla na compu pa kad obavim ću ubrzo doći, ali da NIKAKO NE ZASPI jer moramo zajedno zaspati. Veli ona meni "ti dođi posle, i budi tu, ali ja ću ti već spavati" , srećica moja. I fakat je zaspala odmah nakon toga. Kao da im treba da sami odluče da hoće spavati, da nemaju feeling da ih se prisiljava.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj modesty71 prvotno napisa
    Kao da im treba da sami odluče da hoće spavati, da nemaju feeling da ih se prisiljava.
    kompetentni su za tu odluku

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ja isto potpisujem onaj scenarij kad joj se oči sklapaju (ili se razbudila po noći) pa promumlja da se dosta naspavala i da ne bi više spavala, a ja kulerski odgovorim: pa nemoj, sjedni se malo ili već nešto slično. Iste sekunde nastavlja spavati.

A za uspavljivanje, otkrivam toplu vodu (J. J. filozofija). Imamo rutinu koja završava čitanjem slikovnica (i trudim se ne dovesti se u situaciju žicanja, ajmo još jednu, jer mi se čini da bi otvorili igre bez granica), a onda ja kažem kako idem jer trebam.. nešto (ali mora biti stvarno! npr. ja skoro svaku večer vježbam na orbitreku i kad je to na redu to ona stvarno uvažava. samo mi kaže da se požurim i što prije vratim. ili ako trebam pospremiti neko suđe ili nešto takvo konkretno. općenite stvari ne pale (tipa sjesti i odmoriti se, nešto pročitati, gledati teve), vjerojatno nisam uvjerljiva (ne mislim na uvjerljivu glumu nego se vjerojatno niti meni nejde pa to osjeti). I stvarno lijepo poštuje moje potrebe.
    Čak štoviše, primjetila sam da puuuno prije zaspi ako je sama nego dok ja ležim pored nje (jer mi uvijek ima nešto još za reći, pokoju pusu za dati ili me bar malo pomaziti). Ona traži da joj je upaljeno svjetlo i tu smo se malo promišljali, ali vidim da joj stvarno uopće ne smeta

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nas je spašavala slikovnica "Sunčica ide u vrtić". Na početku se Sunčica predstavlja, pa se oblači, ide u vrtić, tamo svašta radi,...... na kraju oblači pidžamu, daje pusu medi i ide spavati. A onda i "Io (Ivor) ide pavati". Super funkcioniralo!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

He he, mi ovako npr. pušemo nos. Nekad čak i jedemo.
    Kad kažeš Nemoj spavati-njihov mozak stvara sliku spavanja, iako je negacija ispred. (zato je uvijek bolje reći Čvrsto se drži, a ne Nemoj pasti, tako da uopće ne odašilješ sliku padanja)
    A s druge strane daješ im mogućnost da ti se usprotive, a opet naprave ono što treba.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

MOj je sin bio pavi pacijent sto se tice spavanja. Ne samo da je samo uspavljoivanje bilo vrloi tesko tj.na rukama, nego je i nocno spavanje bilo koma. Budio se i po 15 puta . Kad sam vec bila na rubu živaca, saznala sam da postoji knjiga "svako dijete može naućiti spavati". Od onda sam se preporodila. Tehniku sam primjenila i na drugo dijete i to puno ranije.Sada imam jednoga četverogodišnjaka i dvogodišnjakinju. Nakon pričice ostanu sami u sobi i bez problema zaspu. Niti se ne boje niti ne plaču. Milina.

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Bas mi je drago da ste nasle fore kako uspavati dijete.
    Mi recimo uspijemo relativno brzo zaspati ako prije nego pocnem pricati pricu napomenem da cu je ispricati samo JEDANPUT i da nakon toga moramo nanati. Tako najcesce i bude.
    Problem je nocu kad se probudi, a budi se 5-6 puta.
    Ne zeli se umiriti dok ga ne uzmem sebi u krevet (inace zaspi i svom kreveticu koji je tik do naseg).
    Imate kakve ideje kako ga odviknuti od dolaska u nas krevet?
    BTW, nazalost mi nismo uspjeli provesti metodu iz knjige "Svako dijete moze nauciti spavati" :?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

joj, i mi uspjevamo s ovim da procitam 1-2 pricice i onda ide ona da mama obavezno mora nesto uraditi i da ce odmah doci nek mi ona cuva mjesto... i bome, sto vise to upraznjavamo, sve bolje ide... posebice kad je umorna kao pas... bas prije neko vece mi je rekla da ne moze sklopiti okice (kako sam je zamolila), a vidim na njoj da vec leluja, pa joj velim: ma ne moras, ostavi otvorene oci... i nakon 5 minuta spava

faith avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Moram probati ovo sa širom otvorenim očima kad kod vas tako dobro pali

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •