Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 66 od 66

Tema: polip kao prepreka za trudnocu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

NIje me bilo odavno na forumu, manjak vrena za pisanje
    Kod mene je situacija sledeca, nije mi radjena histeroskopija, dr tada nije mogao, krajem novembra mi je uradjena kiretaza, prije nedjelju dana sam bila na kontroli i polip je i dalje tu nije se makao. Dr mi kaze da sad sledeci ciklus uradimo histeroskopiju, ali meni se to cini prebrzo.
    Sta vi mislite? Da li da sacekam jos koji ciklus kako bi se materica oporavila od kiretaze? Potpuno sam zbrkana i vise ne znam sta da mislim....

elena-mk avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Montenegrina, evo i meni prije dva 3 dana su mi otkrili polip na endometriju velicine 14 mm (a bas se cudila kako do sad ga nisu vidjeli, jer zadnjih 6 meseci idem svaki mjesec na uzv iz drugih razloga(nisam trudna ),jer moze porasti toliki za jedan mjesec ili sta??)
    Bitno, ginicka mi je rekla da to nije nista opasno, da su mnoge zene zatrudnjele i rodile sa polipom, da se on sam moze ocistiti pri porodu ili jos prije sa menstruacijom. Meni je rekla da sacekamo tri meseci da se sam oljusti a da uz to pokusavam da ostanem T kao i prije, pa ako ne bude nista onda u aprilu histeroskopija da se otstrani, jer moze biti razlog da ne mozes ostati u drugom stanju, da je nesto kao prirodni kontraceptiv..
    Nadam se da cemo uskoro oboje postati trudnjace i da ce ovi problemi biti iza nas. Pusa

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Evo da se i ja javim na ovu temu.
    Meni je polip u maternici dijagnosticiran u 11 mj. prošle godine pri redovitom gin. pregledu. Bio je oko jedan cm. napravila sam papu i bris grlića maternice i sve u redno. U 12. mj. išla ponovno na pregled da vidi gin. jel polip još tu i jel raste,kaže može otići menstruacijom,ali u jako rijetkim slučajevima. Nije me htjela slati na operaciju (histeroskopiju) pred Božić,pa mi je rekla da dođem u drugom mjesecu na kontrolu pa ćemo vidjet šta dalje. Ja se raspitala za polikliniku Vili u Zg i odlučila tamo ići jer sve cure imaju pozitivna iskustva o toj poliklinici,baš što se tiče histeroskopije, u bolnicu nisam htjela na kiretažu ili eventualno histro pod općom,to si nisam mogla smisliti,jer imam dosta loših iskustava s bolnicom.
    Ja u petak dobila menst. i u subotu dok sam išla mokrit na wc, ispadne mi nešto u wc školjku,kad sam ja to pogledala jako sam se uplašila jer je stravično izgledalo. Imam i slike,pa kog zanima ja mu pošaljem. Bilo je preko 2 cm dugačko i duguljasto i jako mesnto, crveno-crne boje. I danas dođem na ultrazvuk kod gin. i ona kaže polipa više nema. Hvala Bogu !
    S time da sam ja povukla veze i poslala sama na patologiju da se utvrdi šta je to,jer mi nitko nije mogao reći jeli to polip ili ne.
    U ponedjeljak stiže nalaz.
    Evo ja se oduljila.
    Veliki pozdrav svima ![/img]

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

mjurin kakav je nalaz ?
    U 10.08 slučajno na folikulometriji mi je dijagnosticiran polip, u stvari jedan dr. kaže intrauterine srasline, a jedan polip, nije velik mislim oko 7 mm. i tada mi kažu da sačekam 2-3 mj. još da vidimo hoće li doći do T, jer u ovom slučaju može i ne mora smetati začeću. Od tada je prošlo 4, skoro 5 mj.od T ništa, a ja za 10-ak dana idem odraditi histero, a vjerovatno i laparo. I nadam se da je u tome čitav problem, da nakon toga slijedi trudnoća.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno polip u maternici

Nalaz je hvala Bogu u redu,ali oni uglavnom budu dobročudni. Eto ja sam imala tu sreću da mi je sam ispao iako sam se već pomirila da ću privatno na histero.
    To se događa jako rijetko,da sam ispadne.
    I moj je bio po procijeni oko 1 cm,ali kad je ispao bio je veći od 2 cm. Meni to izgleda kao srce od pileta,baš isto tako.
    Javi šta je bilo i SRETNO !

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ja sam imala bolove u trbuhu pa isla sam nekoliko (mozda 5-6) puta na ultrazvuk i videli su prvo cistu na levu stranu pa nakon toga nestala pa na desnu stranu i isto nestala i zadnji put nisi bili sigurno da mozda videli su polip na maternici pa otisla sam jos jednom posle mesec dana i isto videli su polip = 3 mm...pa sada trazim na internetu vise o tome...treba da idem kod ginekoloza na 1 decembar ali neznam tacno dali samo na pregled ili radece mi kiretaza ili histerokopija....ja sam im makedonije momentalno zivim u kanadi pa malo je razlicit sistem zdravlja....i ne pricaju ti nista ...tako da treba da nazovem nedelju dana prije 1 decembar da vidim sta ce mi tacno raditi...pa vrlo sam uplasena....citam tu da moze se i sam oljustiti...a zna li neko neke prirodne cajeve ili sl?

Hvaala svima, veliki pozdrav

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Sara možda može i sam da ode, zavisi da li ti se žuri ( pošto u nekim slučajevima ometa začeće) ili pravi neke probleme.
    Zbog čega je tebi detektovan polip i predloženo odstranjenje ?
    Ima tema o histeroskopiji, koja meni nije bila strašan zahvat,u okviru kojge se može uraditi samo odstranjenje polipa ili kiretaža ako ih je više.
    Nerka odaberu najbolje rješenje i sretno.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj MMK prvotno napisa
    Sara možda može i sam da ode, zavisi da li ti se žuri ( pošto u nekim slučajevima ometa začeće) ili pravi neke probleme.
    Zbog čega je tebi detektovan polip i predloženo odstranjenje ?
    Ima tema o histeroskopiji, koja meni nije bila strašan zahvat,u okviru kojge se može uraditi samo odstranjenje polipa ili kiretaža ako ih je više.
    Nerka odaberu najbolje rješenje i sretno.
    imala sam jake bolove u desan dio stomaku (ceo desan deo cak i nazad kod bubrega) nisam mogla da disem to mi se nikada nije desilo u zivotu i zato su mi radile te ultrazvuke...oni mislili su da sam imala bolove zbog ciste jer su to nasli i radila sam ultrazvuk nekoliko puta kasnije ....pa ja sam udata imam 30 god jos nemamo deca a bas planiramo sada pa neznam dali je dobro probati dali mozemo da imamo ili prvo da izvadim polip...neznam koliko je strasno da imas to u sebi....imam kao neki tapi bol u stomaku cak me i noga boli, vise neznam dali od to ili nesto drugo, a i desilo mi se prije 2 meseca da jednu nedelju nakon prestanka mog ciklusa imala sam svetlo crvena-svetlo brown kada sam isla u wc-ju...

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ne znam ti odgovoriti na pitanje, meni je polip ( bilo je mimo polipa još malo priraslica smetao začeću), a bolova ili drugih tegoba nisam imala.
    Možda da vidiš šta ti dr. savjetuju i konsultuješ se s njima, naglasi da planirate uskoro T.
    Uglavnom histeroskopija nije strašna, vrlo brzo možeš da vodiš normalan život ( 1-2dana)

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ne znam ti odgovoriti na pitanje, meni je polip ( bilo je mimo polipa još malo priraslica smetao začeću), a bolova ili drugih tegoba nisam imala.
    Možda da vidiš šta ti dr. savjetuju i konsultuješ se s njima, naglasi da planirate uskoro T.
    Uglavnom histeroskopija nije strašna, vrlo brzo možeš da vodiš normalan život ( 1-2dana)

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj MMK prvotno napisa
    Hvala ti puno na odgovoru

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

jel se taj polip vidi na UZV ?? i u cemu se razlikuje histeroskopija i hsg? mislim, ja sam radila hsg ali sta je sad histeroskopija?......hvala

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Ovdje imaš detaljno opisano iskustvo histeroskopije.
    http://www.forum.hr/showthread.php?t=417145

Ja sam bila nedavno na tome pa ako koga što zanima, slobodno pitajte.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Pozdrav svima.........imam i ja jedno pitanje........
    Meni na nalazu papa testa piše : obilje metaplastičnog epitela ( endocervikalni polip ??? ), dr na ultrazvuku ne vidi ništa, i kaže da dodjem ponovo na papu za nekoliko mjeseci............
    A vrijeme tako brzo letiiiiiiiiii

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Luči, polip se gleda svakako prije ovulacije, smatra se da treba obaviti uzv do 10., 11. dana, a možda je najbolje da te pošalju na color doppler uzv, a odstranjuje se maksimalno do 5. dana ciklusa, tako da samo u tome prođu dva ciklusa. Moja preporuka je mini histeroskopija privatno, traje 15-tak min, i odmah si normalno van na nogama, a u bolnici ide anestezija, i to traje cijeli dan (a možda i noć, nisam ziher).

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Mare41, hvala na brzom komentaru........Na UZV sam bila 5. dan ciklusa i nije ništa vidio.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •