Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 78

Tema: prebrz puls trudnice/tahikardija

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno prebrz puls trudnice/tahikardija

Vec 2 puta sam imala "napad" tahikardije pa me to bas uplasilo. Nisam bila uzrujana ni nista tako. Oba puta je bilo dok sam gledala tv, kasno navecer. Inace imam nizi tlak oko 110/70. Osjecaj je bas odvratan i granici s napadajem panike. Puls je bio preko 110 u min. J ucer si bezveze mjerila tlak kad ono 130/80 i puls 101 a meni ok. Ginekolog me salje na ekg i internisti pa sam sad uplasena. Ako je itko imao slicnih tegoba ili zna nesto o ovome nek se javi..

vrcki avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

evo i mene sa istim problemom. sad sam ušla u 9 mj trudnoće i to mi se javlja zadnjih oko 2 mjeseca. bila kod interniste i na ekg i ništa pametno nisam čula, osim što me poslao na kontrolu željeza koje je bilo malo smanjeno. od kad pijem željezo situacija se mrvicu popravila. inače, internista mi je rekao da pazim na zadrževanje tekućine ( nemam s tim prolbema većih, ne naotičem, bar ne vidljivo) da smanjim unošenje životinjskih masnoća (do trudnoće sam 12g bila vegetarijanka, a sad jedem vrlo malo mesa) i da pazim na dobijanje puno kila (do sad +10kg). eto, meni to sve nije imalo nekog smisla, nadam se da ćeš ti bolje proči od mene.
    samo sam primjetila da kad sam neispavana da mi je lošije. držim ti fige!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Hvala Vrcki. Ja sam trudna 19 tj.po z.m. vec sam 6kg u plusu. Meni je zeljezo o.k. i isto vidno ne oticem.. Ne jedem masno ni slano vise me mame slatkisi.. Ma, nemam pojma a i doktori sn nam poduzetni ubij boze. Cekat cu bar mjesec dana na pregled interniste..

vrcki avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

naruči se što prije. ja sam otišla privatno jer sam kod soc dobila termin iza termina poroda! odmaraj kad te uhvati, ali inače šeći i pij puuuno vode. sve će biti u redu.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam prije trudnoće imala sinusnu tahikardiju, a puls mi se po holter testu dizao i do 140. To je strašno, osjećaj još strašniji. Sa Dinom mi se nije javljala, sada ponekad ali ne tako strašna (sada imam i nekih privatnih problema). Kod mene je bilo nisko željezo, jer čim sa to sredila tahikardija se je povukla. Mislim da 101 otkucaj nije ništa strašno, sada da izmjerim toliko bi mi sigurno lupalo. Predpostavljam da i srce ubrzanije radi kada malo zamakneš u trudnoću.

Datum pristupanja
    Sep 2007
    Iza sedam mora,iza sedam gora,preko brda i planina...Na porodiljnom i doma...

Početno

I ja imam taj problem.Samo,mene su poslali na ekg i na vađenje hormona štitnjače.To je sve ok bilo.Nemam pojma o čemu se radi dakle,osjećaj je stvarno krajnje neugodan,kao napadaj panike mi izgleda,a nisam baš niti pod nekim stresom...Stvarno se osjećam glupo.
    Ugl.imam osjećaj da kad me beba ritne u želudac da onda imam i to,možda je samo od pritiska na srce!!!! :/

nellyxy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

jednom davno dogadjalo se to i meni ali nisam bila trudna, objesnjenje za ubrzano lupanje srca je bilo sljedece: imam dosta nizak tlak, a kada on dodatno padne, srce pocinje brze udarati kako bi pumpalo vise krvi i kako bi tlak narastao.
    dakle lijeciti niski tlak (kojeg nitko ne uzima za ozbiljno i ne daju se ljekovi) prirodnim preparatima koji ga podizu, dakle konzumirati umjereno ono sto visoko tlakasi ne bi smjeli.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ne znam da li pričamo o istoj stvari, mene zna uhvatiti iz čista mira, niš ne radim ali odjednom srce počne kucati tako brzo da ne mogu mjeriti puls jer ne stignmem tak brzo brojati...srce mi se digne kao da ga osjetim u grlu, naravno to me i uplaši malo, moram sjest, glavu među koljena i čekat da se smiri (to s glavom među koljena je moja izmišljotina za koju sam se uvjerila da pomaže). Ne znam od čega mi je to, tijekom trudnoće mi se desilo 2 puta pa ne dižem paniku jer ne volim ići kod dr-a ali ako je to ovo o čemu vi pričate možda i nije tako bezazleno i ne bi to trebala ignorirati.

račica

Početno

Ja sam trudna 37 tjedana, a ubrzani puls (cca. 130 otkucaja iz čistog mira, u ležećem položaju) me počeo hvatati početkom osmog mjeseca trudnoće. Moja doc me slala na ekg i kontrolu štitnjače. Međutim, budući da moram mirovati i išla sam još na neke druge pretrage, jednostavno nisam otišla ni na ekg ni kontrolirat štitnjaču. To lupanje srca se jednostavno u nekim tjednima povuče pa onda počne ponovno i tako... Čula sam od mnogih trudnica da imaju te simptome te da im je doc rekao da je to normalno u trudnoći. Inače imam nizak tlak, 100/60 i pijem željezo.

Candy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ne želim vas plašiti, ali meni se to dogodilo na porodu i za dlaku sam izbjegla carski i komplikacije. U trudnoći mi se par puta dogodilo, na porodu sam baš imala problema zbog toga, a i sad mi se zna dogoditi. Željezo mi je u redu, štitnjaču vadim ovaj tjedan. Prošla sam sve preglede, ništa nisu našli, samo mali šum na srcu koji to ne bi trebao uzrokovati. Ako netko zna više o ovom problemu, neka piše, jer ono što se meni dogodilo ne želim opet proživljavati i na drugom porodu.
    Savjet, nikako ne uzimajte drip, kardiologica mi je rekla da drip koji su mi na samom izgonu dali može biti okidač za srčane probleme.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Simptomi koje opisujete imam i ja, od rodjenja. Ubrzani puls, nizak tlak....kod mene je to vpv sindrom. Ne javlja se cesto, uvijek u mirovanju, kod mene je puls bio i blizu 200. Bila sam kod kardiologa i radila sve moguce pretrage, zakljucak je da su mi krvne zile uske i njima kisik ne dolazi u jednakim kolicinama k srcu pa srce mora pojacano "pumpat". Niceg se u zivotu ne moram odricat osim cigara, alkohola i viska kilograma sto dodatno suzava arterije. U trudnoci sa Mihaelom nisam imala nikakvih problema. Osjecala sam se odlicno, cak mi je tlak u trudnoci bio normalan sto nikad nije, jedino pri porodu su me prikopcali na ekg pa se nisam mogla pomaknut od silnih zica, pozvali internistu i napravili bez potrebnu paniku oko mene. Na kraju imala sam najnormalniji porod bez ikakvih opterecenja za srce.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

takvu tahikardiju sam imala godinama da bi se prije trudnoće smirila a u trudnoći opet podivljala!

ja sam inače paničar ali nisam mogla ove tahikardije povezati s napadima panike pa sam išla privatno kod kardiologa koji mi je sve živo mjerio(osim holtera) i na koncu , kada je vidio koliko me to brine dao mi svoju osobnu garanciju da mi neće ništa biti!
    normalno je da se u T poveća broj otkucaja samo što večina tekstova navodi da je to do 15 otkucaja više od normale ali koliko ja vidim mnoge trudnice imaju baš prave tahikardije(i ja ih imam povremeno preko 120).

uglavnom-kako doc reče sve je to normalno i nije zabrinjavajuće a pogotovo ne treba da se liječi sada atenololom ili drugim blokatorima(što mi je propisao nezainteresirani soc kardiolog ).

to se naravno odnosi samo na uredne nalaze ali ako postoji neka bolest srca onda su lijekovi itekako nužni!

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Meni se danas nakon tuširanja prvi put dogodilo da mi je odjednom postalo loše i tlakomjer je pokazao 125 otkucaja u minuti!
    Toliko nemam nikada u normalnim uvjetima, najčešće mi je puls oko 70. I kad sam mjerila nakon ležanja od 10 minuta puls je bio 90 a tlak 130/90. Što je najbolje trebala sam ići kod zubara jer mi se zub jako upalio a sad me frka ići vozit se kroz gužvu preko cijelog grada. Inače mi je tlak dosta nizak osim na pregledu i zadnjih par dana sam primjetila da se malo diže. U 36 tjednu sam. Mislite da ću morati na neke pretrage? Dobila sam samo 10 kg i ne otičem :? :?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Majuška, mene je tahikardija i uhvatila nakon tople kupke, valjda ti se organizam opusti. Evo nakon mjesec dana od moga prvog odgovora ja pijem apaurine, jer je tahikardija/aritmija postala izraženija. Najbolje bi bilo da izvadiš KS, naravno sa Fe i transaminazama kao i hormone štitne i ultrazvuk štitne, to sam ja sada radila. U principu su našli povišen holesterol i trigliceride, nešto poviše T4, a internista za trudnice (divna jedna teta) veli da je sve to normalno u trudnoći i da do 34 tjedna pijem apaurin po potrebi (što stvarno i radim, trudim se piti što manje). Vjerujem da ima i psihološkog efekta, jer imam osjećaj da nekada kada popijem apaurin, taj isti nije ni stigao do želudca, a ja se već osjećam bolje Fol je u tome da ne paničariš, što je nemoguće pogotovo ako ti majica skače zbog otkacaja srca

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Re: prebrz puls trudnice/tahikardija

Citiraj lelita prvotno napisa
    Vec 2 puta sam imala "napad" tahikardije pa me to bas uplasilo. Nisam bila uzrujana ni nista tako. Oba puta je bilo dok sam gledala tv, kasno navecer. Inace imam nizi tlak oko 110/70. Osjecaj je bas odvratan i granici s napadajem panike. Puls je bio preko 110 u min. J ucer si bezveze mjerila tlak kad ono 130/80 i puls 101 a meni ok. Ginekolog me salje na ekg i internisti pa sam sad uplasena. Ako je itko imao slicnih tegoba ili zna nesto o ovome nek se javi..
    Ja sam u prvoj trudnoći imala otkucaje i do 130 u minuti,a isto mi je tlak bio 120/70.Doktori su mislili da mi se događa to jer se prestrašim kad vidim doktore,ali nije bilo tako,jer mi se to događalo i kući.Bila sam na snimanju srca i sve je bilo u redu.Bitno je samo da se lipo opustiš i maksimalno smiriš.Vjerujem da si prestrašena jer je i ja sam bila.Bit će sve u redu.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja vise ni ne mjerim tlak!! Osim kod doktora.. Nije mi se dugo to javljalo, hvala bogu. Ko ludjakinja sam, sve ignoriram, mislim te ruzne stvari i tako mi je nekako najbolje.. Sad sam sva u iscekivanju uzv, nisam bila od 23.10. pa sam luudaa vec. Pozdravi svima!!!

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Vidim da ima cura sa ovim problemom.
    Ja sam u 6 mj trudnoće i isto tako imam tahikardiju. Inače sam niskotlakaš. Unazad mjesec i pol otežano dišem i sva se zapušem. To sam pripisivala naporu. Međutim ova noć mi je bila najgora,nisam oka sklopila,mislila sam da će mi srce iskočiti na usta,gušilo me.A kad sam god mjerila tlak on je 111:70,međutim puls uvijek preko 100.

Otišla sam danas kod dok opće prakse pa kaže da sumnja na tahikardiju i da bi mi pripisala Atenalole,ali da se prvo moram posavjetovati s ginekologom.
    Nadam se da mi on neće dati terapiju samo tako već da će me ipak poslati na neke pretrage?!
    Što je najgore od kad sam trudna hrčem nepodnošljivo,nos mi je uredno zaštopan u ležećem položaju pa dišem na usta i lovim zrak. Muž će me hitit van skup s krevetom

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

I ja imam sličnih problema , inače imam nizak tlak otkad sam trudna puls mi je jako porastao tako da mi na biti i iznad 110 otkucaja . Međutim tlak mi je malo narastao tako da mi je doktor rekao da nema razloga za brigu . Uglavnom sada kada osijetim jače otkucaje srca pokušavam se umiriti dubokim disanjem i stvarno pomaže .

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj lelita prvotno napisa
    Hvala Vrcki. Ja sam trudna 19 tj.po z.m. vec sam 6kg u plusu. Meni je zeljezo o.k. i isto vidno ne oticem.. Ne jedem masno ni slano vise me mame slatkisi.. Ma, nemam pojma a i doktori sn nam poduzetni ubij boze. Cekat cu bar mjesec dana na pregled interniste..
    meni se dešava kad ležim na leđima...na boku ne...
    pa izbjegavam ležat na leđima...točno znam kakav ti je osječaj,,,hvata te lagana panika,kao da osteješ bez zraka ali zraka imaš i previše...
    nekaj bezveze,ali plaši te

čuvaj se

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I mene muče tahikrdije. Tlak mi varira, a i tekućinu sam počela nenormalno nakupljati. Legnem sa 60 kg, a dignem se sa 61.
    I taj kg ne odlazi. Dr sliježe ramenima, a ja sam izluđena.A puls me ubija. Iz čistog mira naraste do 100, sa tlakom 80/50. Osijećam se umorno kao da sam se popela na Mt. Everest.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Upravo sam našla temu koja me mučila na početku moje blizanačke trudnoće. Lupanje srca iz čista mira, a prilikom svake kontrole tlak ok ili bolje rečeno relativno niski tlak.

Htjela bih još napomenuti da inaće nisam boležljiva osoba koja pretjerano posvečuje pažnju stalno nekim sitnim tegobama, ali s početkom moje druge trudnoće i to još blizanačke, stalno imam popis sitnih tegobica koje se pojave, ali srećom i još brže nestanu pa se pojave neke nove "slatke" tegobice... Sad sam u 5 mjesecu trudnoće i vidjeti ćemo što me još dalje čeka...

Zato drage buduće mame, TEGOBE (sitne dakako) su valjda normalne (svaka čast onim budućim mamama koje rade do kraja, kupaju se, planinare do pred kraj trudnoće i sl. jer ja nisam među njima).

I za kraj, tražim na forumu da li postoji tema: sitna krvarenja iz nosa za vrijeme trudnoće? Ako je bilo tema ili iskustava na ovu temu, dajte ih ovamo da mi se smiri

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

meni je jedno vrijeme stalno curila krv iz nosa i jako mi krvare desni , doktor kaže da je sve to normalno zbog povišene razine hormona u tijelu. Da se ne treba zabrinjavati jer pomoći nema već da će se nakon poroda hormoni normalizirati , time i prestati krvarenja.

pozdrav

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

MORE1, dobro nam došla

na topicu krvarenje iz desnih??? našla sam par cura s iskustavom krvarenja iz nosa u trudnoći. čini se da je normalno ali napomeni to liječniku kad ideš na sljedeću kontrolu.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

da li se možda ide na carski ako se tahikardija u trudnoći često javlja? mene je baš strah.. često mi srce počne jako ubrzano lupati pa se bojim da me ne strefi na porodu.... :? :/

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj iva1602 prvotno napisa
    da li se možda ide na carski ako se tahikardija u trudnoći često javlja? mene je baš strah.. često mi srce počne jako ubrzano lupati pa se bojim da me ne strefi na porodu.... :? :/
    ja sam imala tahikardiju u trudnoći, puls do 130, kardiolog mi je rekao da mi je slabiji protok kroz desno srce(desnu pretklijetku i klijetku) ali da to nije ništa strašno, inače puls hoće biti ubrzan i zbog većeg opterećenja u trudnoći,koje je naravno od bebe. Ako je tlak ok, mislim da nema razloga za veliku brigu. Inače ja sam dobila heparin injekcije u bolnici koje mi je on ordinirao zbog sumje na mikroemboliju pluća i lijek za tlak jer sam u prvoj trudnoći imala hellp sindrom i tlak mi je ostao, malo se primirio neko vrijeme a onda pred kraj trudnoće postao opet graničan što ih je malo uplašilo. Ja sam išla na carski zbog toga ali i zbog visoke proteinurije koju sam imala. Inače kad sam im kod primitka rekla za tu tahikardiju, odmah su rekli da to nije ništa posebno, ali kad je kardiolog došao i rekao svoje mišljenje onda su malo drugačije gledali na to.
    Mislim da bi ti dobro bilo otići kod kardiologa po mišljenje jer teško da će te netko samo zbog toga ako nema druge indikacije porađati carskim rezom.

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo i mene sa istim problemom. Jako nizak tlak, a puls oko 100. Nisam trudna, planiram ostati što prije. Da li da napravim nekakav pregled prije trudnoće, sad me ponalo strah. Ja još ne znam što uzrokuje toliki puls?

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja bih samo htjela reći da mi je prilikom normalnih, prirodnih trudova srce radilo najnormalnije. A za vrijeme operacije (hitni carski) sam imala gadnih problema pa nekako ne vidim carski kao "rješenje". No uostalom, dijagnoze treba ostaviti ipak liječnicima.

JA takodjer imam niski tlak. Još uvijek je nizak i iskreno se nadam da će tako ostati do kraja (jer je niskotlakašima s problemima visokog tlaka uzrokovanog recimo prekomjernom težinom, edemima osl, jako teško - sjećam se ). Ali u trudnoći je normalno da srce jače pumpa jer imamo više krvi, a kad se to skombinira s niskim tlakom, eto malih problema kao što je lupanje srca. U prvoj trudnoći mi se to baš nije događalo, u ovoj tek nekih dva ili tri puta, ali tako kratko da ja nisam niš mjerila ni brojala, nego smireno pričekala da prođe. Doktoru sam spomenula, rekao je da je to normalno.

Zapravo, savjetovao mi je puno šetnje , zdravu i laganu prehranu i vodu.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

podizem ovo jer me moje stanje pocelo brinuti (ok, hipohondar sam, ali i trudnica pa mi nije do zafrkancije)

u 31tj sam, inace imam normalan tlak, nisam anemicna i imam jako visok puls (mjereno za potrebe odredjivanja tempa treninga dok sam se aktivno bavila sportom), ali od ove trudnoce tlak mi je nizi, zeljezo na donjoj granici (pijem Ferrum lek zbog toga), a lupanje srca osjetim u grlu, onak, potiho, ali svaki put kad legnem.

istina ne podnosim vrucine i promjene vremena pa mi skupa sa trudnocom ovo sve ne zvuci kao neko jako bolesno stanje, ali strah me...

najvise me plasi mogucnost carskog. bit ce sve ok bit ce sve ok bit ce sve ok..jel da?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imam slicne promjene,a imala sam ih i u prosloj trudnoci.
    Ne dozivljavam ih ko neki veliki problem,vise kao neugodu.

Nisam isla nikakvom doktoru radi toga.
    Svojevremeno kad sam o tome dosta citala ispalo je da to ima maltene svaka trudnica.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mislim da je tahikardija čest pratitelj "malog" srca, niskog tlaka i anemije... pogotovo zadnje... nije ugodno... meni je "normalan" broj otkucaja cca 90-100, što li će biti do kraja trudnoće?!? :?

Palagruža avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Meni dojadile jutarnje tahikardije (u mirovanju mi puls naraste na oko 110, a i inace je oko 90) i to da mi je u zadnja dva-tri tjedna nekoliko puta doslo slabo vec pri najmanjim naporima (tipa petominutna setnja) i otisla u ponedjaljak na hitnu internu. Napravili mi sve moguce pretrage (2 ekg-a, ultrazvuk srca, nalazi krvnih pretraga na 4 straniice :shock: ) i nisu nista konkretno nasli. Crvena krvna slika sva oko donje granice normale, ostalo sve ok. Prepisali mi 1 Normabel na dan i nek se klonim vecih napora, sto ionako radim. Pitala sam kardiologa ima li to utjecaja na porod - kaze da nema.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ne razumijem kako srčane smetnje nemaju utjecaja na porod?!?
    zamisli trudove (ja ne mogu jer nisam doživjela, ali pretpostavljam) i taj napor, napinjanje... sumnjam da srce radi ""normalno"!!!
    zašto ne daju konkretne savjete, preporuke, a ne da čekaju da netko drugi brine o našem porodu, jer nije to njihova struka?

Palagruža avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Da, i mene i dalje pomalo brine taj porod. Kazu ti, cuvaj se vecih napora, a sto je porod nego veliki napor? Ali to kao nema veze :?

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo i mene s istim problemom. Osjetim da mi je puls ubrzaniji ali nemam baš nekih tegoba. Jedino mi se desi da se zadišem brzo i kad glasnije govorim i to ne svaki put :/ . Mene muče ekstrasistole tj. ztv. preskakivanje srca, imala sam ih prije T za vrijeme PMS-a, uzrok nepoznat. Od kad sam ostala trudna osjetim par puta dnevno to preskakanje, ali samo kao pojedinačan preskok, ne više toga u seriji. Rekla sam giniću, nije mi ništa pametno rekao a i ne bih htjela previše paničariti oko toga.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam u trudnoci dobila hipotireozu, ali i "napade" niskog pritiska i tahikardije. U prosloj trudnoci pritisak je bio stabilan i nije bio nizak, tako da smo i endokrinolog i ginekolog i internista i ja msilili da je zbog stitnjace, terapije euthyroxom itd. medjutim na poslednjem pregledu kod endokrinologa, on je ipak dosao do zakljucka da je sve povezano sa trudnocom.
    Sve zavisi kako je posteljica postavljena, koliko je velika, koliko je prokrvljena i slicno..
    Pa i preeklampsija/eklampsija (iako nema veze s nasim situacijama) zavisi od posteljice i njenog usadjivanja.
    Radi se o velikim kolicinama hormona i ostalih supstanci koje posteljica luci, a koje deluju na nas organizam, ovako ili onako.

Meni je puls stalno oko 100, ali teze podnosim kad mi padne pritisak.
    Inace internistica iz porodilista mi je rekla da je to sve ok, dok meni ne smeta. Ako se osecam lose, onda treba uzeti lekove (ja ih ipak nisam uzimala).

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

u 24tj sam tlak mi je inače niži, ali otkucaji srca oko 100 kad mirujem.
    Nepovezujem to kao osjećaj panike nego kao da nemam zraka.

Vidim dosta trudnica ima taj problem. Ne znam uopće da li da poduzimam nešto ili ne.

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj rebeca prvotno napisa
    Evo i mene sa istim problemom. Jako nizak tlak, a puls oko 100. Nisam trudna, planiram ostati što prije. Da li da napravim nekakav pregled prije trudnoće, sad me ponalo strah. Ja još ne znam što uzrokuje toliki puls?
    ista stvar je i kod mene.
    planiram već dugo da odem do dr.ali nekako stalno odgađam.....

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

HY! Ja se već sad 7tj. vrlo brzo uspušem, inače imam nizak tlak, a sad mi se počelo događati često navečer kad legnem u krevet da mi srce lupa jako. Nisam nikome spominjala, jer sam mislila da je to "normalno" pa nisam nikog (osim muža )
    Čitajući ovo mislim da bih trebala obavijestiti svoju dr op.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

opterečivala mi nedostaje

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

evo i mene na temu. i ja imam nizak tlak, 90/60, a sinoc tahikardija koja je duuugo trajala. nazvala sam doktorku, rekla mi je da je normalno u trudnoci, ali da puls ne smije biti iznad 110. ako se ponovi da joj se javim, a pre toga izmjerim tlak.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Evo da vam se i ja javim. Ja sam rodila prije 3 god. i cijelu trudnoću sam posječivalakardiologa. Diagnoza - sinusna tahikardija. Tlak oko 120/70 pa do 140/90. Dobila normabel da pijem. Mogu vam reći da je sve to od "nekog stresa",koji se nakuplja i onda od jednom izbije sa groznim lupanjem srca. Rad srca mi je bio i do 113 otkucaja u min. Nikakvu drugu terapiju nisam dobila,ali mislim da ne bih ni prihvatila,zbog bebe naravno. Ni ovaj normabel nisam pila. Bila na holter EKG-u : SR,91/MIN (62-150). Doktor je rekao da je to otprilike "normalno" i da kad budem išla rodit pokažem njegov nalaz,ali međutim ja sam pokazala ali na to nitko nije obratio pažnju tokom poroda. Sve je bilo u najboljem redu tokom poroda što se tiće otkucaja srca (nisu mi mjerili,ali nisam ni je nešto grozno osijetila) iako mi porod nije bio ni malo lagan. Kardiolog mi je rekao da dođem poslije poroda kod njega na kontrolu,a evo prošlo je već više od 3 god. a ja nisam bila. Osijetim i sad je ponekad ubrzan rad srca,ali mu jednostavno ne pridajem pažnju i ne paničarim jer znam da mi od toga može biti još samo gore.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ovo je tema koja je i mene mučila do prije koji misec, al sad se više ne zamaram...
    tlak mi je prije trudnoće bia gotovo školski, a sad u trudnoći u početku 110/60 pa do 145/85, al to nije ono šta je zabrinulo moju dok... moj puls je bia jako ubrzan i imala sam sve vaše simptome (umor, gubljenje zraka,...)... išla san kardiologu, internisti, napravila sve moguće pretrage i holter tlaka je pokaza da mi puls skače do 120 ujutro u 6h (praktički u snu), a priko dana reagira na svaki napor... malo sam regulirala prehranu-tipa da jeden malo!! manje slano, pečeno, frigano (čitaj:jeden normalno samo stavin manje soli na pomfri ) al sam dobila za terapiju Ormidol od 25mg koji popijen svako jutro i od tad normalno funkcioniram... par tjedana kasnije sam počela pit i željezo (Heferol) i sad sam skroz ok... tlak super, puls isto (do 90)... ni ja nisam za tablete u trudnoći al neke zaista pomažu ...i nama i bebama...

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Danas drugi napad, u 29om sam tjednu... Prvi nije trajao dugo-desetak minuta.... prvo srce počne nenormalno lupati, onda me oblije znoj, a onda ostanem bez zraka... sve to utječe na to da me uhvati panika...
    Danas je bilo gadno, jako gadno... satima nije prestajalo... i sad kad je prestalo, ali 'prestalo' bih ipak stavila pod navodnike, moj puls je 156... bojim se i pomisliti koliki je bio u toku 'napada'...
    Muž zove ordinaciju socijalnog ginekologa koji me šalje hitno u bolnicu... i strogo mirovanje... molim ga da nazove i privatno, oni pak kažu da je to nije strašno, da eventualno odem na ekg... i da se krećem, tj. da ne mirujem...
    Inače mi je tlak školski, eventualno 115/70... a puls uvijek iznad 110... nemam problema inače, ne osjećam umor, radim normalno... i najviše me smeta sjedenje i ležanje...
    Pokušala sam danas ustati i nešto napraviti po kući, ali srce mi odmah poludi i ne mogu...
    Nisam pametna što napraviti...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja sam rođena sa tahikardijom, rješila je operacijom u 20 godini. Imam par trikova koje sam tijekom godina naučila da mi i dan danas pomognu kad osjetim aritmične napadaje.

Prvo se nakašljem, onako sa polovice pluča kroz nos, baš se nakašljem. Popijem jedno 2-3 čaše mljeka, jer je to često vezano uz nedostatak kalija (možeš i bananu) i nikako ležat na leđa, eventualno na ljevi bok, jer ti je onda protok krvi lakši. Na leđima meni bude pregrozno.

Pitaj doktora jel bi ti isoptin pomogao, i ako imaš uzmi normabel, to fakat pomogne, jer opusti srčani mišić

Mene je isto čopila onda kad sam se vračala s pregleda, koma živa, srečom sa ovim nakašljavanjem i mljekom sam sve rješila.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Mlijeko i iskašljavanje... eto, to nisam probala...
    Ja na leđa pa skoro umrem jer ne mogu disati i hrpa vode...
    A ne volim ja niš piti što se tableta tiče... :/

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Imala sam ih par put u prvoj trudnoći. Ovo s kašljanjem uistinu pomaže. Kad se zakašlješ zapravo zdrmaš srce da se vrati u normalnu funkciju. Ja sam čak i dva puta popila normabel kad je trajalo malo duže i nije se smirivalo. Mene je hvatalo najviše navečer, nakon razmišljanja o poslu , no srećom uskoro nakon toga sama prestala raditi i nije s više javljalo. U to sam vrijeme bila 22-23. tjedan.
    U ovoj trudnoći mi se čini da sam ih osjetila samo jednom. Ipak sam puno opuštnija i smirenija.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Meni voda nikad nije pomagala, samo mljeko. Ali najbolje je to nakašljavanje. Ma ni ja ne volim piti ljekove, nisam uzela normabel ni isotpin niti jednom od operacije zbog ovih stvari, i provaj možda ujednačit disanje, duboki udisaj na nos (iako zna zabolit) i izdisaj na usta.
    Ono što još super pomaže je da udahneš pa se napneš kao da si na stolici. Al nemoj pritisak koncentrirat dole nego baš na pluča, znaš ono kad želiš istisnut pritisak iz ušiju u avionu - e pa to samo nemoj istiskat zrak kroz uši nego se baš napinji.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Isprobala sve... dobro se osjećam, al puls i dalje ubrzan...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Jedino što još meni pomogne jest najest se sirove kapule....možeš napraviti sendvič i narežeš si sirovu kapulu umjesto salate ili nekog povrča unutra. Kapula snižava tlak i usporava rad srca.....al onda ti pošteno i smrdi iz usta doduše

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Evo napokon se smirilo... pa bratemili cili dan me pere... Sad je na 115... to mi je normalno jer mi je tako tokom cijele trudnoće...

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •