Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 78 od 78

Tema: prebrz puls trudnice/tahikardija

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma glavno da je prošlo. Užasan feeling!

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mene čitavu trudnoću prati granična tahikardija od oko 100 otkucaja, kažu ništa nije posebno zabrinjavajuće

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Moja je preko 110 cijelo vrijeme... navikla sam i ne osjećam neke tegobe od toga... ne bih ni znala da si ne provjeravam tlak...

Al evo ga na opet... ispočetka... 140 i imam osjećaj da ubrzava... pa poludit ću...

Možda me forum uzrujava...

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Scandalous prvotno napisa
    Možda me forum uzrujava...
    Da baš bi to bilo čudo!

Probaj se smiriti, neki čaj , možda kamilica. Kašljucaj, lezi na lijevi bok, opusti se. Iako ako potraje trebala bi popiti normabel, nije dobro da predugo traje.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Od 10-11 ujutro je krenulo... gadno me držalo satima... oko 14h mi je došao muž sa tlakomjerom i tada sam već bila mirna, mogla disati, hodati, nije mi se više vrtilo u glavi i puls je bio 156...

Potpuno sam mirna... uopće nisam uzrujana... opuštena... pila čajeve, jela normalo, popila hrpetinu vode, ležim na lijevom boku, disala kak mi roza rekla...

Više ništa mi ne pada na pamet...

Što znači 'ako potraje'? To u danima?

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

tahikardija i meni je to značilo pojavu visokg tlaka, povremeno pijenje normabela i puno odmaranja-ne jedenje slatkog, i slanoga-i još neki lijekovi. Svi nalazi su bili ok, osim urina i crp-a koji je stalno bio povišen. Nestalo 2 tj. nakon poroda. A počelaj e cijela priča u 3.mjesecu trudnoće-1.napad sam mislila da imam srčani.
    Sad u 2. trudnoći sve u redu. Izgleda da tijelo jednostavno nije 1. put dobro reagiralo na trudoću.

Neugodan osjećaj, ali sve to prođe.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Moj je tlak nešto niži, ne visoki... Jutros opet ista stvar, probudila sam se s 142... i sve mi je teško... zapušem se i kod običnog odlaska na wc...
    Inače se super osjećam, ali ovo mi ide na živce...
    Sad ću litru mlika strusit...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Najbolje zazovi isto Ivaniševičku i pitaj je, sigurna sam da ima neki savjet. Meni uvijek upali nešto od abovementioned. Jesi se provala najest luka? Kako sam tebi sinoć pisala da jedeš luk, meni se isto nešto ubrzalo srce, i Ante nam napravio sendviče s lukom. Nakon 10 minuta sam se full uspavala, sve se smirilo i zaspala ko top.

I mljeko obavezno...javi kako si!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mjerim svoj puls, 70...moj je vjerovatno full spor radi mirovanja.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Mliko pomaže... :D
    Na 118 sam i to mi je skroz ok...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ajde super! Rekla sam ti da može bit i deficit kalija. Izvadi si krv pa vidi jel ti možda fali kalija

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Pokušavam izbjeći bolnice, domove zdravlja i slično... ne bih htjela nešto pokupiti... prestala sam i raditi, odemo samo riješiti papire na brzinu i opet doma... malo u šetnju s Neom... pospremam po kući i tako...
    Redovito mjerim i tlak i puls pa ako se nešto promjeni, otići ću na hitnu na ekg kako mi je savjetovala dr-Ivanišević...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Laboratorij stella ti dolazi doma vaditi krv, tako ja vadim svako par tjedana. Dam ti broj ako te bude zanimalo a imaš i na netu, super su, nakon par sati gotov nalaz koji ti pošalju na mail.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Super, hvala! Nisam imala pojma da se tako nešto može! :D

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

http://www.poliklinika-stela.hr/ evo njihov web, ja sad zvala i naručila vađenje sutra ujutro.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Draga Scandalous kod mene ista stvar...u 29. sam tjednu i prije 3 dana mi se srce toliko uzlupalo da sam mislila da sam gotova....Užas jedan, znam samo da sam bila u stanju brojat te otkucaje da to ne bi bilo moguće kolika je brzina to bila...pokušala sam se smiriti ( baš u tom trenutku sam bila sama doma ) stavila glavu na koljena ( nemam pojma zašto tako mi je došlo ) počela kašljati i za par minuta mi je bilo bolje...uglavnom sam se prestravila...ne daj Bože da se ponovi ni tebi ni meni ni ikm sa sličnim problemom...

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Užasan osjećaj i totalno si bespomoćan... ja sam uspjela doteturati do kreveta pa nazad do stola di mi je mob i nazvati mamu koja je preko puta pa je doletila...
    Psihički mi je pomoglo da bude uz mene jer me bilo strah da ako se pogorša neću moći pozvati pomoć...
    Ne znam koliko je opasno, ali znam da je gadno...
    I evo cijeli dan unatoč tome što sam se naradila ko kreten, stoput se penjala uz stepenice, išla na posao itd, puls je 118... Popila sam litru mlika kako mi Roza savjetovala i mislim da je upravo to pomoglo...

Thlaspi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hm, a ja mislila da samo meni srce tak brzo lupa...
    inače sam niskotlakaš i sklona anemiji, no u 1. trudnoći mi je tlak bio super, unatoč oticanju (ali to mi se i inače događa, nevezeno uz trudnoću)
    čitajući sve i svašta i ja sam došla do sličnih zaključaka ko i vi ostale...
    1. srce ubrzano lupa da nadoknadi nizak tlak
    2. bubrezi mi zadržavaju vodu (pa naotičem) zbog niskog tlaka jer tako žele podić volumen krvi

jedini bed je što mi srce tak brzo lupa od 1. poroda, znači skoro 2.5 god i ne znam kako to utječe na njegovu funkciju odnosno zamaranje... jesu li vam što o tome rekli kardiolozi?

sad, u 2. trudnoći, mi tlak varira od niskog do visokog i imam ta lupanja ali nije baš tako jako strašno... osjećam se loše i moram sjesti, prolaze me valovi vrućine, šumi u ušima i sl, ali uspijem se smirit...
    pokušat ću s vašim savjetima (ionako volim luk)

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ja opet derem po mliku...

Mene isto zanima jel ima to kakvih posljedica... ne čini mi se baš ok da srce i tijelo toliko trpi... :/

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma ako vas to čopi tu i tamo nema nekih prevelikih posljedica, tahikardija je više manje česta kod ljudi. samo treba usporit tempo i nači ono što vam najbolje pomaže, kod mene je to nakašljavanje, mljeko, banane i luk

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Thlaspi prvotno napisa
    jedini bed je što mi srce tak brzo lupa od 1. poroda, znači skoro 2.5 god i ne znam kako to utječe na njegovu funkciju odnosno zamaranje... jesu li vam što o tome rekli kardiolozi?
    Ja sam se duži vremenski period žalila na ubrzan rad srca- kada sam smirena oko 90-95, a ako se uznemiri po nekom osnovu, poz.ili neg. pređe 105. Jedni govorili smiruj se autosugestivno, jedni popij apaurin kad ti se to desi, ili to ti je od prijašnjih problema sa štitnom al svi onako paušalno.
    Slučajnim pregledom kod internistice, koja me uputila dodatno kod kardiologa utvrđen prolaps v.mitralis ( spušten srčani zalizak) ništa prestrašno ali dovoljno da remeti život i stvara dodatnu nervozu.
    Tada sam dobila th.25mg corvitola 2x dnevno uz apaurin pp. i osjećala sam se blaženo, s druge strane imam malo niži pritisak, pa me zaljepi skroz.
    Sada zbog planirane T corvitol smanjen, pa isključen, ostala na apaurinu uz preporuku za dosta magnezija, omege 3 i beviplexa, koji svi djeluju kao blagi stabilizatori za date probleme.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Sad sam opet uplašena... pa meni je stalno iznad 110 i to mi bude kao normalno... kad je malo ubrzano onda je iznad 140...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Scandalous jel piješ magnezij i omegu?
    Sad kad sam pročitala post od MMK sam skužila da ja uvijek svaki dan pijem magenzij i tablete omege, iako jedem svega sa omegom dosta. Ti dodatci prehrani stvarno super pomažu radu srca i krvnih žila, a i bebici, tako da sam sigurna da bi ti i to pomoglo.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ne pijem svaki dan Baš me danas muž opro radi toga...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Sad bi mogla i ja uletit: Oš da te tučem!!!?!?!

Uzmi, stvarno to su jedini ti dodatci jelu (od kojih se inače grozim) koje uzimam. Trudnoča baš crpi i omegu, i magnezij i kalij, i željezo naravno. Zato se ja stalno šopam time (željezo i kalij preko hrane i pića). Moja doktorica se čudi da mi je tlak tako OK i da nemam ubrzano srce jer sam inače sklona tome, al eto možda sav ovaj čušpajz koji utrpam u sebe pomaže

Thlaspi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

RozaGroza, pila sam i ja omegu, tj. probala piti ali mi je poslije tako bljak u ustima i želudcu tako da ne mogu... zato isto uzimam ove razne omegole i bla bla... ima li neka omega koja nije baš onak jako uljna?

kalija ima u bananama, magnezij znam popiti zbog grčeva a željezo mi je bilo čist ok prije trudnoće... no osjećam da me pere kad mi se jede crno voće (Fe) ili plava riba (omega)...
    ne znam, ne mogu se prisilit piti toliko tableta, jedva uspijem progutat prenatal
    :/

kaže mi šogor da se moram više kretat pa će mi srčani otkucaj biti niži... eh, sad koliko ja znam, fizička aktivnost povisuje tlak i otkucaje, pa mi se ne čini logično, a i nije da se ne krećem, stalno smo po vani P. i ja a kad smo u kući, opet stalno letim za njim....

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja pijem Omega-3 natal od Natural wealtha, super ih podnosim. Magnezij pijem isto radi eventualnih stiskanja, Dietpharm 300x2 na dan. Inače ni prenatala vitamine ni folnu nisam uzimala, od početka uzimam samo ovo i full zdrava prehrana. Doduše ja zaista mirujem i moguče da radi toga imam sve super usporeno, kad miruješ tlak i otkucaji padaju, nisam baš sigurna da ti šogor ima pravo u vezi gibanja, pogotovo u vrijeme trudnoče. Naravno super je i poželjno, ali sigurno ne usporava rad srca.

Ps: danas se sjetila još nečeg što je jako zdravo i prepuno kalija, pomadore i juha od pomadora!

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Evo nakon googlanja o velikom broju otkucaja srca, naletila sam i na rodin forum. Želim reći kako se ne bi trebalo olako uzet taj problem. Ja sam zbog ne tako visokog tlaka 140-150/75-80 ali udarci srca oko 100 izgubila dvije trudnoće. Prvi se pobačaj vodio kao genetska greška u 9tjednu, a druga u 19 tjednu je eto izgubljena izgleda radi tlaka. Internistica kaže da je stvar u štitnjači i misli da je i prvi pobačaj bio radi tlaka. Poslje drugog pobačaja tlak se digao na 150/87 i 96 udaraca srca. Ne smijem ostat opet u drugom stanju dok se udarci srca ne spuste. Doslovno su mi zabranili..... Sada čekam da odem na vađenje hormona štitnjače. Još nemam terapiju.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •