Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 79 od 79

Tema: šne nokle (nokrli)

  1. #51
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    ubijes ih odjednom i dijete nikad ni ne sazna
    tako mi neke

  2. #52

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    9,951

    Početno

    tko me hoće zauvijek protjerati sa svog praga nek mi ponudi šnenokle

  3. #53
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pa uvijek možeš pristojno odbiti 8)

  4. #54

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    9,951

    Početno

    pa to i napravim ,al na tu adresu više ne svraćam 8)

  5. #55
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Mmmmm, šnenokle, jedna od mojih omiljenih slastica . Ja ih pravim samo maaalo drukčije nego Apri. Naime, šećer stavljam u bjelance - na 6 bjelanaca 5-6 žlica.
    Za one koji se boje kolesterola, a vole šnenokle - kremu nemojte praviti sa žutanjcima, nego samo od pudinga od vanilije. Nije loše i malo eksperimentirati i s drugim okusima pudinga .

    Maria71, samo ti meni prijavi kad te netko ponudi mrskim šnenoklama!

  6. #56

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    336

    Početno

    Mi to zovemo paradižot,obooožavam ga ..
    ja obavezno stavim kekse,u žutanjke malo korice od limuna i ruma..
    pospem sa naribanom čokoladom i malo muškatnog oraščića

  7. #57
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    maria, kakve su to traume iz djetinjstva

  8. #58
    litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,852

    Početno

    skuhala, saznala, skoro pojela

    dakle, skuhala sam, otisla do mame, saznala da mi to zovemo bianco di neve (biancaneve, kaze moja mama danas, ja i onda smo rijesili misteriju...) zasto ga tako zovemo - nemam pojma...

    vratila se doma, a onda mm i ja, svaki s jedne strane zdjele, udri i udri... samo smo se sudarali zlicama, glavama, ramenima

    ostavili smo malo djeci za dorucak...

  9. #59

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    9,951

    Početno

    Citiraj ivarica prvotno napisa
    maria, kakve su to traume iz djetinjstva
    ima ih

  10. #60

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    Dalmatinska varijanta je Paradižot, bez gustina, bez pudinga, s petit b. keksima, malo nastrugane korice limuna (naranče) i i ribane čokolade preko kuhanog snijega. Slastica mog djetinstva.

  11. #61

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Koprivnica
    Postovi
    507

    Početno

    ja sam slučajno jučer otvorila topic i nešto me stalno kopkalo pa sam i ja išla napraviti.... moj muž se ubio tome. To mi je prvi put da sam probala raditi i čini mi se da sam zeznula jer sam presolila bjelanjak. Inače je fino. Danas sam pitala mamu i ona veli da ne soli bjelanjak i onda sam se sjetila da je i meni tak bolje.

  12. #62
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pa staviš tek desetak zrna, da se bolje umuti.
    kao i za svaki drugi kolač u koji ide snijeg.

    ali se ni ne mora.
    ako su jaja turbo-friška.

  13. #63
    tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    ZD
    Postovi
    2,297

    Početno

    meni je od tih jaja bolje napravit kremu za krempite. pa je slizat onako

  14. #64
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    ja sinoc napravila 10jajni paradizot
    popodne kad sam dosla doma nabrijana na njega prvo sto sam s vrata vidjela bila je prazna posuda u sudoperu
    ova dvojica me pretekla, ko bi reko da je i to moguce :shock:

  15. #65

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Jesi im se zahvalila

  16. #66

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    1,715

    Početno

    Samo da komentiram da obooooooooooooožavam šnenokle i radim ih isto kao Apricot. Jooooooj, moram napravit ovih dana.

  17. #67

    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Zagreb, Staglisce
    Postovi
    182

    Početno

    zovu ih jos pticje mlijeko, odnosno pticje mliko, ovisno o kraju

  18. #68
    litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,852

    Početno

    mm i ja imamo srece - svo troje se izjasnilo da im se ne svidja ustvari, pojeli bi samo kremu i kekse, al sam ja postavila pravilo - ili sve ili nis

    i pitanjce - u receptu pise 2 male zlicice gustina ili pudinga - jel to znaci da umjesto gustina uzmem vrecicu pudinga, otvorim je i uzmem samo dvije zlicice praska? kolike su te zlicice? cajne ili kafene?

  19. #69
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ja nisam stavila ništa.
    i stvarno ti ne treba, dovoljno je gusto.
    ali, i pudinga dvije žličice, tek toliko.

  20. #70

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    karlovac
    Postovi
    1,756

    Početno Re: šne nokle (nokrli)

    Citiraj apricot prvotno napisa
    idem napraviti one od 6 jaja i 6 žica šećera, pa molim nekoga da me odgovori činjenicom kako je to čisti kolesterol i užasno nezdravo i svašta...
    Šećer povoljno djeluje na koncentraciju. Sve zajedno ima "samo" 1600 kcal.
    Ja sam ih radila prekjučer prvi puta, danas drugi puta.
    Nemam ništa protiv da još ponekad podijeliš svoju grižnju savjesti s nama i na isti način otkriješ još koji dobar recept.

  21. #71
    klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zgb, dubrava
    Postovi
    769

    Početno

    Citiraj ivarica prvotno napisa
    ja sinoc napravila 10jajni paradizot
    popodne kad sam dosla doma nabrijana na njega prvo sto sam s vrata vidjela bila je prazna posuda u sudoperu
    ova dvojica me pretekla, ko bi reko da je i to moguce :shock:
    ja sam se samo došla pohvaliti da sam jela jednom paradižot kod ivarice
    s keksima i komadićima oraha 8)

  22. #72
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    joj, to je stvarno bilo daaavno
    cak se ni tih oraha ne sjecam da sam ih ikad stavila

  23. #73
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    to je moja mama često radila kad sam bila mala, samo je ona, umjesto od kreme od žumanjaka, njih prelijevala sa rastopljenom čokoladom ili doma napravljenim karamelom. Ona je to zvala 'balla di neve' (snježna lopta)

  24. #74
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    Snenoli su jedina slastica koju ne volim, cak stovise....
    sve ostalo obozavam, ali snenokli....bjezim iz sobe ako ih mama napravi

  25. #75
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno

    Citiraj andrea prvotno napisa
    Citiraj Romina prvotno napisa
    ja sam počela raditi tako da žličnjake stavljam u kipuću vodu a ne u mlijeko
    zašto tako :/ ?!
    bjelanjci su čvršći (takve i ja volim ). u mlijeku ostanu mekani.

  26. #76
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    meni nikad ne ostanu mekani
    mi jutros doruckovali snenokle

  27. #77

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    326

    Početno

    ufff. ja napravila ovaj vikend i ubili se svi četvero... samo, ja napravim s 3 jaja na litru mlijeka. kao prvo, ima manje kcal , a kao drugo,.... nema drugo

    eh, da, ipak prekrijem dno zdjele petit beurre keksima.

  28. #78
    ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    386

    Početno

    podižem jer imam pitanje...
    kako se u vrtićima rade šnenokle?
    sjećam se tog finog kremastog,kao puding i sa sitnim veličine graška komadićima bjelanjka,ali puno tvrđi,žilaviji,ali taaaaako dobar....
    i nikada nisam takve uspjela napraviti....
    mislim da oni za 200 djece ne vade baš po jedan žličicom ili???

    helpić

  29. #79
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    možda istresu sve, pa razmute

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •