Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: KAKO ODVESTI DJECU STOMATOLOGU

madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno KAKO ODVESTI DJECU STOMATOLOGU

Bili smo na kontrolnom kod pedijatrice i rekala mi je da ih trebam odvsti k stomatologu radi nekakve potvrde a moji na samu pomisao o stomatologu vrisnu u plač nismo još bili i ne znam kako ćemo N su se počeli kvariri zubići a ne znam kako je motivirati da idemo k zubaru postoji li koja metoda kod vas iskusnijih mama i tata unaprijed Hvala :/

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zašto vrisnu u plač? imaju već neka loša iskustva?

zara je išla sa mnom dva puta, gledala kako meni popravljaju zube, vozila me na zubarskoj stolici, brojala moje zube i gledala ih stakalcem.

onda je i ona sjela na stolac, pa smo nju vozili, pa se špricala s onom špricalicom, i na kraju bez problema otvorila teti zubarki usta, te stoički podnijela struganje karijesa i stavljanje nekakve paste.

izašla sva sretna i oduševljena van.

madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Lutonjica ne znam ni sam obično ja rećem da idem zubaru pa oni poslije gledaju moje zube al kad ja rećem očemo mi svi kod zbara onda je to malo teško ne znam što napraviti moram to napraviti a ne želim da mi se tamo rasplaču i da imaju neku fobiju

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne kužim otkud im strah ako još nisu bili :?
    i što ako se rasplaču, kažite doviđenja, otiđite doma i probajte neki drugi put, kad će biti spremniji
    prvi put neka idu samo gledati i proučavati ordinaciju, možda i da gledaju kako tebi zubar pregledava/ popravlja zube - obavezno se raspitaj za nekog dobroj dječjeg stomatologa koji zna s djecom

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lea se prvo pol sata igrala sa zubaricom na podu.

Onda je sama htjela ući u ordinaciju i sjesti na stolicu.

Onda joj je zubarica pokazivala sve, a Lei su se posebno dopale sisaljke.

Pa su pola sata sisale vodu iz čaša sa tim sisaljkama. (tu mi se činilo da zubarica lagano gubi živce)

Pa joj je pokazala bušilicu, pričala i Gricu i Grecu itd.

I nakon svega toga, Lea NIJE otvorila usta niti dozvolila zubarici da joj dira zube.

Ja sam za čvršći pristup

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

zato treba zabraniti svima koji se sa djecom druže da pričaju loše o doktorima, zubarima...
    Jer taj strah sigurno nije urođen već stečen.

Možda neke slikovnice gdje likovi idu kod zubara, jel postoji to kod nas? Ja vidjela kod mojih u Italiji, bilo je baš zgodno napravljeno..

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Sun prvotno napisa
    Možda neke slikovnice gdje likovi idu kod zubara, jel postoji to kod nas?
    Postoji!

http://www.algoritam.hr/?m=1&p=proiz...t=33&id=110755

Samo, u jeku najvećeg straha od zubara, tu slikovnicu nije htio ni pogledati (otkrio ju je tek kasnije, kad je sa zubaricom postao već stari frend).

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne kužim zašto se boje. moj se nikada nije bojao jer nije ni znao da se treba bojati. zinuo, igrao se, vrtio na stolici, strugala mu čak kamenac sa zubića (2. put) i sad se spremamo opet ići i njemu je to super

ko odlazakl u kazalište

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I moji klinci idu bez problema kod zubara. Vodila sam ih dva tri puta onako iz fore, malo su razgovarali sa zubarom, malo se vozili na stolici gore-dolje, i htio im je on pogledati zubiće, ali M.nije dao, nismo forsirali, otišli doma i došli nakon dva tjedna i opet ponovili cijelu seansu od prvi puta i tad mu je pogledao zubiće no nije ništa posebno radio. Prvi puta su bili kod zubara sa nepune dvije godine, tako da sad iza sebe već imamo dobar staž i ono što je najvažnije lijepe i zdrave zubeke.
    Prije samog odlaska dobro sam se raspitala o dotićnom zubaru koji ima živaca sa djecom i djeca idu sa smješkom u njegovu ordinaciju. Puno puta kad sestra izađe na hodnik, ako vidi da je dijete dobro raspoloženo, šapne to zubaru pa tad napravi nešto što je možda kompliciranije, a ako dijete nema taj dan volje surađivati, on ništa ne forsira, naruči nas za drugi put i sve pet. Na svakom odlasku dobe po jednu igračkicu iz Kinder jaja i svi sretni i zadovoljni.

madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

:D tanj_b slikovnica izgleda superička idem je naručit :D :D :D

madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Zna netko dobrog dječijeg stomatologa u Rijeci to mi je najbliže

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa
    ne kužim zašto se boje. moj se nikada nije bojao jer nije ni znao da se treba bojati. zinuo, igrao se, vrtio na stolici, strugala mu čak kamenac sa zubića (2. put) i sad se spremamo opet ići i njemu je to super

ko odlazakl u kazalište
    Pa evo: mi smo prvi put bili kod zubarice sa 14 mjeseci i nije se bojao. Išli smo cijelu tu školsku godinu redovito (svakih mjesec-dva), nije bilo problema.
    Onda je uslijedila ljetna pauza, navršio je 2 godine i kad je opet trebalo zubarici, pojavio mu se paničan strah. Kojim povodom, nemam pojma. Mislim da je glavni problem bio u tome što zubarica nosi masku na licu, pa se plašio same njene pojave (kao što se i inače plaši maskiranih likova, npr. Djeda Mraza). Imali smo jedan teži period, ali smo krizu uspješno prebrodili i sad više nema nikakvih problema.

Htjedoh reći, nikad ne znaš što njih može odjednom uplašiti.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moj prijestolonasljednik nema strah od zubara, smo od bušilice
    Srećom je stomatolog naš kućni prijatelj, i njegov prijatelj, da mu čak dozvoli davanje anestezije! Mislim da je najbolje da se javiš dječjem stomatologu, raspitaj se malo, sigurno ih ima uRijeci, jer su oni već uhodani sa klincima, znaju koji trikovi pale, a i ordinacije su im uređene da djeci bude lijepo!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi smo se doma igrali zubara, pa ga vodila sa sobom zubarki, koja ga je šarmirala s pričom o zločastim bubicama koje uđu u zubić. I malo pomalo poželio i on zubaru. I to baš poželio.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mi smo baš danas obavili posjet zubaru i obojica su popravili po jedan zubić, prvo stariji hrabri brat, a onda mališanović koji se pokazao isto tako pravi heroj.
    Nikada nije bilo problema, veliku je zaslugu tome imala i naša zubarica jer ima neki način s tim malim pacijentima, bez prisile i sve polako.
    Prvi put smo samo razgledali, zinuli da se vidi stanje ,a onda je pomalo krenulo.
    Sreća da nema puno posla, dva tri zubića kod jednog i drugog pa smo većinu već riješili.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

stomatolog puuuuno znači... moja stomatologica je pustila njih da se igraju unutra dok je meni pravila zube, pa im je pokazivala na noktićima kako rade svi oni bzzzz aparatići, puhala im kompresorom po rukamai tako...
    toliko vole ići da kad je starijem popravljala zub, a Bruno je samo dobio premaz fluora ovaj počeo plakati zašto nije i njemu bušila zub...
    baš je vole. od ca druge godine ih vodim sa sobom da im se ne desi ko meni. dok nisam našla ovu zubaricu tresla sam se pred stom. ordinacijom od straha

happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovdje možeš naći i priču i savjete kako odvesti dijete zubaru

http://www.stomatoluidja.hr/
    (a na stripu je Vanjcin Toma

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

zanimljiv link

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

MM i ja smo jučer bili kod zubara na pregledu i karlo je išao s nama, vodili smo da se privikne malo. Ima 14mj. Najprije se malo igrao po ordinaciji, dobio je plastičnu čašu na poklon i kasnije je sjeo tati ukrilo i onda mu je zubar pokazivao šta sve ima(bušilice, ono šta puše zrak i vodu, svetlo...):
    Karlo naravno nije htio pokazati zubiće ali mislim da je bitno da se malo po malo privikava.
    Isto smo ga vodili sa sobom svaki put kad smo se išli šišati i neki dan se i on šišao i bio je odličan, niti je izgledao uplašeno, nit je plakao...moja mala dobrica

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •