-
Hvala cure!
Zumbulmama, zaista nije nimalo komplicirano. Najgori dio cijelog posla mi je bio sastavljati 3 dijela zajedno (gornji dio, punjenje i donji dio), tzv. basting. To je nezgodno za sivanje jer se radi o vecim dijelovima tkanine. Za izradu gornjeg dijela (quilttop) mi treba oko 5 sati, ovisno koliko ima sivanja i rezanja. Imas pravo, strip piecing je bas to, sivas trake zajedno, i onda rezes pod kutem - 90 stupnjeva za kvadratice (trip around the world dezen), 45 stupnjeva za onu zvijezdu. Jos jedna stvar koja ustedi vrijeme je da se mali komadici tkanine - kao npr. za vjetrenjace - sivaju jedno za drugim, s istim koncem na masini, a tek kad napravis jedno desetak (ili vise) ides rezati konce (a tada tih desetak komadica izgleda kao zastavice na jarbolu). To ti ustedi vrijeme na rezanju konca itd.
Ja nisam imala skoro nikakvog iskustva sa sivanjem prije nego sto sam pocela s ovim. Zbilja ne treba neko umijece.
Neke stvari koje nisam poslikala nisu pravi quiltovi - uzela sam flis deku, jednobojnu, i to mi je sluzilo i kao punjenje i kao donji dio, a samo sam napravila quilttop od obicne pamucne tkanine i prosila oba sloja da drzi skupa.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma