Ma, ja obozavam moju mamuAnita-AZ prvotno napisa
![]()
Da, ti prozorcici imaju taj 3D dojam (jer je samo dojam) kombiniranjem takvih boja da dobijes osjecaj dubine. Taj osnovni kvadrat sastoji se od tri dezena, dva kontrastna (u ovom slucaju ljubicasto i bijelo) da se dobije dubina plus neki sa "zanimljivim pogledom" (u ovom slucaju scene iz dzungle). Ta tri dijela se rezu svaki po svojoj mjeri i onda se spajaju da bi se dobili osnovni kvadrati. Onda se ti kvadrati spajaju po mjeri izrezanim trakama (u ovom slucaju plavom spojenom s bijelim kvadraticima) jedan do drugoga, u redovima pa red jedan za drugi.Čekaj.. ove prozorčiće sa životinjama.. to je sama stavljala plavo i bijelo da ispadne gotovo 3D ili su takvi uzorci već bili sa životinjicama?
Crazy Quilt se radi tako da si na papiru nacrtas kvadrat velicine koju hoces, onda ga izrezes na komade koje hoces (vidjet ces ako dobro pogledas da je ovaj nas izrezan u pet komada), moras paziti da imas toliko razlicitih dezena. Onda izrezes dovoljno kvadrata od svakog od dezena (npr, ako hoces 20 kvadrata slozenih od pet dezena, onda trebas izrezati cetiri kvadrata od svakog od dezena), i svaki od tih kvadrata izrezes po onom kak si izrezala onaj na papiru.I ovaj za vaš krevet mi je predivan i ovo novo što je u procesu izrade..... to nisu samo kockice već neki neobični oblici. Mozes li je pitati kako je to radila? Mislim, mogu ja to i zdravorazumski skuziti, ali radije da netko skrati put i uputi direkt.
Najkompliciraniji dio kod crazy quilta je aranziranje ovih dijelova u nove kvadrate a da se ne ponavljaju iste ili preslicne kombinacije.
Ovaj sa zvijezdama koji je u procesu izrade su kvadrati i trokutici rezani po odredenoj semi u razlicitim dezenima i onda naspajani. Vidis da je svaki kvadrat napravljen od tri osnovne boje i zuckasto-bez kao pozadinom.

Odgovori s citatom