ne znam kak da sročim naslov, a da zvuči ok

situacija je sljedeća:

imamo novu pedijatricu (upravo prebacili karton); na vratima piše radno vrijeme (za popodnevnu smjenu) od 13 - 20.30, rad s pacijentima do 20 sati.
vrijem radnje:petak popodne, 19.25
dolazim sa dvoje djece, bebom od 5mj. i starijim sinom od 9god.
razlog dolaska: starijiem je nekaj izbilo na oku još na moru, pa smo htjeli da mu doktorica to pogleda; nije ništa hitno.

ulazimo u čekaonu, ostavljam knjižicu, sestra otvara vrata i bez dobar večer počne monolog kak oni više ne rade.
ja ponizno pokupim knjižicu i krenem prema izlazu, kad mi pogled zapne za papirić s radnim vremenom i tu poludim. velim MMu:
ja se idem svadit!
njemu padne mrak na oči, počne me kumit i preklinjat da ne idem, da ćemo još morati tu dolaziti....i u to dođe neka žena, vidi da se prepiremo i pita o čemu se radi. ja velim da smo došli kod doktorice, ali da nas ne želi primiti. na to ona veli da je i ona doktorica i da će sad ona vidjeti o čemu se radi. ode u ordinciju, izađe za par sekundi i veli da oni više ne rade. ja velim kak ne rade kad lijepo piše na vratima da je rad s pacijentima do 20.00, a sad je 19.30. a veli ona: ne radi se više. sad se rješava papirologija :?
ja već totalno luda, počnem drečati tam da mi nije jasno kak se mogu tak ponašati kad im je radno vrieme do pol 9 ?!?
onda izađe i bahata sestra koja se zdere na sav glas:
je pa kaj hoćete, imali ste cijeli dan da dođete! zakaj dolazite u petak navečer? :?
i nastave njih dvije graktat na mene kak ja ne shvaćam da one sad imaju papirologiju za raditi,a ne pregledavati pacijente...na što sam im ja rekla da po toj njihovoj logici svaka prodavačica u dučanu može okrenuti ključ u 7 sati jer mora napraviti obračun; a veli meni doktorica, uz posprdni podsmijeh:
pa nije vam medicina baš tako jednostavna, znate....

ono kaj me najviše užasava u cijeloj toj priči je to da me niti jedna od njih tri, zdravstvene djelatnice, niti u jednom trenutku nije pitala s kojim sam djetetom uopće došla i zbog čega ?!?! ovo fakat nije bilo hitno, i da mi je lijepo rekla, oprostite stvarno imam neke stvari za napraviti, pa ako nije hitno dođite drugi tjedan, bez problema bi otišla i sve bi bilo ok. ali kaj da sam došla s malom bebom koja kuri, a petak navecer?!?!

situacija druga: mali kašlje i ima temperaturu, MM nazove da pita kad možemo doći s malom bebom, da baš ne čekam u punoj čekaoni ako ne moram, i ona ga naruči za drugi dan u 11.00 jer joj je gužva.
ona naručuje bolesnu djecu?!? pa kaj je to vama normalno? jasno mi je da se naručuje za pregled i cijepljenje, ali ako si bolestan????

kartoni su nam i dalje tamo jer mi je muka sad od novog prebacivanja, a i ne znam di da prebacim klince (pitala sam kod 3 doktora u nekakvom razumnom krugu oko nas - sve popunjeno), tak da uopće ne znam kaj da radim. svako malo se sjetim tog petka i to me muči. mislim da bi trebala napisati neku žalbu, ali nemam pojma kome. ministarstvu?