Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 186

Tema: kome se žaliti na pedijatra?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno kome se žaliti na pedijatra?

ne znam kak da sročim naslov, a da zvuči ok

situacija je sljedeća:

imamo novu pedijatricu (upravo prebacili karton); na vratima piše radno vrijeme (za popodnevnu smjenu) od 13 - 20.30, rad s pacijentima do 20 sati.
    vrijem radnje:petak popodne, 19.25
    dolazim sa dvoje djece, bebom od 5mj. i starijim sinom od 9god.
    razlog dolaska: starijiem je nekaj izbilo na oku još na moru, pa smo htjeli da mu doktorica to pogleda; nije ništa hitno.

ulazimo u čekaonu, ostavljam knjižicu, sestra otvara vrata i bez dobar večer počne monolog kak oni više ne rade.
    ja ponizno pokupim knjižicu i krenem prema izlazu, kad mi pogled zapne za papirić s radnim vremenom i tu poludim. velim MMu:
    ja se idem svadit!
    njemu padne mrak na oči, počne me kumit i preklinjat da ne idem, da ćemo još morati tu dolaziti....i u to dođe neka žena, vidi da se prepiremo i pita o čemu se radi. ja velim da smo došli kod doktorice, ali da nas ne želi primiti. na to ona veli da je i ona doktorica i da će sad ona vidjeti o čemu se radi. ode u ordinciju, izađe za par sekundi i veli da oni više ne rade. ja velim kak ne rade kad lijepo piše na vratima da je rad s pacijentima do 20.00, a sad je 19.30. a veli ona: ne radi se više. sad se rješava papirologija :?
    ja već totalno luda, počnem drečati tam da mi nije jasno kak se mogu tak ponašati kad im je radno vrieme do pol 9 ?!?
    onda izađe i bahata sestra koja se zdere na sav glas:
    je pa kaj hoćete, imali ste cijeli dan da dođete! zakaj dolazite u petak navečer? :?
    i nastave njih dvije graktat na mene kak ja ne shvaćam da one sad imaju papirologiju za raditi,a ne pregledavati pacijente...na što sam im ja rekla da po toj njihovoj logici svaka prodavačica u dučanu može okrenuti ključ u 7 sati jer mora napraviti obračun; a veli meni doktorica, uz posprdni podsmijeh:
    pa nije vam medicina baš tako jednostavna, znate....

ono kaj me najviše užasava u cijeloj toj priči je to da me niti jedna od njih tri, zdravstvene djelatnice, niti u jednom trenutku nije pitala s kojim sam djetetom uopće došla i zbog čega ?!?! ovo fakat nije bilo hitno, i da mi je lijepo rekla, oprostite stvarno imam neke stvari za napraviti, pa ako nije hitno dođite drugi tjedan, bez problema bi otišla i sve bi bilo ok. ali kaj da sam došla s malom bebom koja kuri, a petak navecer?!?!

situacija druga: mali kašlje i ima temperaturu, MM nazove da pita kad možemo doći s malom bebom, da baš ne čekam u punoj čekaoni ako ne moram, i ona ga naruči za drugi dan u 11.00 jer joj je gužva.
    ona naručuje bolesnu djecu?!? pa kaj je to vama normalno? jasno mi je da se naručuje za pregled i cijepljenje, ali ako si bolestan????

kartoni su nam i dalje tamo jer mi je muka sad od novog prebacivanja, a i ne znam di da prebacim klince (pitala sam kod 3 doktora u nekakvom razumnom krugu oko nas - sve popunjeno), tak da uopće ne znam kaj da radim. svako malo se sjetim tog petka i to me muči. mislim da bi trebala napisati neku žalbu, ali nemam pojma kome. ministarstvu?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

inspekcija rada

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ka da dođem do njih :?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

postoji i zdravstvena inspekcija na Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi.
    Možda bi i njih to zanimalo.
    Nisam siguran...

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Bijeli telefon

* besplatni telefon.
    * pritužbe, pohvale, primjedbe, prijedlozi građana Republike Hrvatske vezano uz ostvarivanje prava na zdravstvenu zaštitu

0800 - 200 063

Radno vrijeme

kontakt sa dežurnim liječnikom Ministarstva
    08.00 - 16.00

automatsko snimanje poziva
    16.00 - 08.00

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

to ti je telefon minist. zdravstva, nemaš šta izgubit, prijavi

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam pitala na bijeli telefon kako mi mogu napraviti test na AIDS bez moje dozvole, pa sam dobila odgovor: "A zasto se vi ne bi testirali, ako nista ne krijete."

...

Apsolutno sam bez komentara ostala na to.

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Ja sam pitala na bijeli telefon kako mi mogu napraviti test na AIDS bez moje dozvole, pa sam dobila odgovor: "A zasto se vi ne bi testirali, ako nista ne krijete."

pa mislim stvarno
    to ko da su MMa zaposlili da odgovara

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam jednoj doktorici fino objasnila da bi vrijeme koje kani potrošiti na svađu samnom - mogla iskoristiti na bolji način, tj. da pregleda kikicu. jer će potrošiti jednako vremena, izuzrujavati se - a kikici će i dalje biti loše. osim toga, ja ionako neću izaći iz ordinacije dok ju ne pregleda, pa nema što izgubiti...

naravno da ju je pregledala .

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj marta prvotno napisa

...

Apsolutno sam bez komentara ostala na to.

pretpostavljam da je rijec o testiranju u ri rodlilistu?

njemu padne mrak na oči, počne me kumit i preklinjat da ne idem, da ćemo još morati tu dolaziti....
    ma jel ovo nas bubimirko?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

možda je podvojena ličnost ? bubimirko, jedno na forumu drugo u rl

sorcie 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: kome se žaliti na pedijatra?

Citiraj anki prvotno napisa

ono kaj me najviše užasava u cijeloj toj priči je to da me niti jedna od njih tri, zdravstvene djelatnice, niti u jednom trenutku nije pitala s kojim sam djetetom uopće došla i zbog čega ?!?!
    ovo je stvarno nevjerojatno

situacija druga: mali kašlje i ima temperaturu, MM nazove da pita kad možemo doći s malom bebom, da baš ne čekam u punoj čekaoni ako ne moram, i ona ga naruči za drugi dan u 11.00 jer joj je gužva.
    ona naručuje bolesnu djecu?!? pa kaj je to vama normalno? jasno mi je da se naručuje za pregled i cijepljenje, ali ako si bolestan????
    koliko sam ja ovdje skuzila ne radi se o tom da se bolesna djeca obavezno narucuju nego da ste vi zvali pitati kad je najmanja guzva. jer vi ste mogli doci umjesto da zovete i primili bi vas, zar ne, samo bi cekali.

jel ti DZ u baruna filipovica dolazi u obzir?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa

ma jel ovo nas bubimirko?
    yes!
    on je zapravo tratinčica u duši

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo taj nick nije dosad koristio

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Jednom sam našoj pedijatrici (dr. Matilda Škugor iz Remetineca) izašla iz ordinacije u 21:20. I nisam joj bila zadnji pacijent!

Anki, obavezno ih negdje cinkaj!
    Ako piše radno vrijeme od 14 do 20 sati (npr) onda imaju tako i raditi. Ili neka stave na vidno mjesto da je primanje pacijenata od 13 do 18 - da se zna. One nek onda od 18 do 20 sati rješavaju svoju dragu papirologiju.

A ovo za Bubija... i meni je upalo u oko kako je dobroćudan u RL!

samo taj nick nije dosad koristio

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kao da stalno viče primjetite me, tu sam...

ja takvoj djeci u razredu dam neki zadatak,da se osjete posebnim , pa im u bilježnicu pišem kako napreduju i td

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa

ja takvoj djeci u razredu dam neki zadatak,da se osjete posebnim , pa im u bilježnicu pišem kako napreduju i td
    Tekica u ruci..bubimirko..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa

ma slatkica
    ali stici ce ga bojim se nova kletva: dabogda mu zena trece rodila doma

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne reagiraju
    upućuju na ministarstvo

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja imam slčan problem i prvo sam se obratila direktoru javnog zdravstva koji mi j preporučio da svoj mail pošaljem na : glasnogovornica@hzzo-net.hr

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam točno za pedijatrijske ordinacije, ali opća ima radno vrijeme popodne 13-20.30, s tim da je od 19.30.-20.30 predviđeno za kućne posjete, rad s pacjentima u ordinaciji je do 19.30, s tim da se knjižice uglavnom primaju do 18, 18.30
    kad se završi rad s pacijentima stvarno ima hrpa papirologije, mi pišemo recepte za kroničare za drugi dan, obrade za invalidsku komisiju, uputnice liječničkoj komisiji za bolovanja, kućne njege, ortopedska pomagala..... sestra rješava vražiju administrativnu pristojbu
    nažalost primarna je puna papirologije
    i oprosti, sad znam da će svi na mene napasti, ali ako malo okrenemo pilu naopaku jel stvarno bilo potrebno dolaziti radi nečega što traje 2-3 mjeseca u petak navečer u zadnji tren?
    ali ja općenito izbjegavam bilo gdje dolaziti u zadnji tren, npr. u dućan u 19.55, samo zato jer je to još u njihovom radnom vremenu, očito ne razmišljamo svi jednako

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

poanta je u tome da dijete nije pregledano. i to je strašno.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj kamikaza prvotno napisa
    Ja imam slčan problem i prvo sam se obratila direktoru javnog zdravstva koji mi j preporučio da svoj mail pošaljem na : glasnogovornica@hzzo-net.hr
    ja sam im jednom slala na taj mail potpisani upit o naplaćivanju "upisnine" u kojem sam spomenula i ime svoje tadašnje pedijatrice. Odgovor nikada nisam dobila, ali je dotična pedijatrica saznala da sam ju ja "prijavila"

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aleksandra... ako doktor radi u petak, a PIŠE da radi s PACIJENTIMA do 20h - onda bi doktor u TRIDESETPETMINUTARADNOGVREMENAZAPACIJENTE trebao pregledati dijete, ili bar provjeriti o čemu se radi.

da je pristojno objašnjeno kako je gužva s papirologijom, uz provjeru da li je hitno - sigurna sam da nitko ne bi reagirao. na OVAKAV način, meni npr. dotična NE BI otišla doma dok ne bi pregledala dijete.

mene je npr. jedan doktor na rebru ostavio pred vratima - dok je gledao MEKSIČKU SAPUNICU :shock: . kako sam došla u njegovo "neradno" vrijeme za pacijente (a za koje uredno dobiva plaću ) - prešutila sam. trebala sam samo informaciju, koja mu je uzela 2 minute - nakon onih 45 koje sam provela pred vratima.

naravno da više nisam došla kod njega, i ne pada mi na pamet. tim više - što me naručio u PRIVATNU kliniku, u kojoj radi u "slobodno vrijeme". valjda kad nema sapunica .

sad idem kod "manjeg" stručnjaka, ali sve rješavam bez problema.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

OK ako je radno vrijeme do 20 trebala je primiti dijete
    i tu je pogriješila
    a da li je u redu ići radi nekog, dugotrajnog i ne baš hitnog problema u petak navečer ne znam
    meni baš i nije, vama svima očito je
    ne znam znate li kakav je rad u pedijatrijskim ambulantama
    po 60-80 djece dnevno, sve to treba odraditi u 7 sati, a da se napravi kvalitetno, da se ne napravi neki previd
    i tako cijeli tjedan, oni u petak ne znaju gdje gađaju
    ali još joj je bilo radno vrijeme, imaš se pravo žaliti, prvo ravnatelju, u HZZO-u su mislim kontrolori radnog vremena, možeš na ministarstvo, negdje će valjda upaliti

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    OK ako je radno vrijeme do 20 trebala je primiti dijete
    i tu je pogriješila
    ma pogriješila je zato što nije

a) provjerila da li je hitno
    b) ljubazno zamolila za razumijevanje oko količine preostalog posla (papirologije)

mene moja doktorica nikad nije vratila. čak niti minutu do kraja radnog vremena. recepte i uputnice mi ostavi i u drugoj smjeni - ako ja ne mogu doći u njeno radno vrijeme. ne moram se naručivati. dođem, i pričekam red. kad god želim s njom razgovarati - ona se javi na telefon.
    a odlična je u svom poslu.

i sad - mene doslovno izbezumi sistem kikičine doktorice (isto je odlična kao stručnjak). naručivanje BOLESNE osobe, podizanje recepata i uputnica tek SLJEDEĆI DAN ako nemaš termin u danu kad si to zatražila, jedva da se sestra javi na telefon, a kamoli doktorica... :?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sorci ajde mi reci zašto te to izluđuje?
    kao prvo ne znam da itko naručuje bolesne?
    bolest se ne može predvidjeti
    naravno akutna
    bolestan je i netko koga 2 mjeseca boli koljeno
    ne znam zašto se za to ne bi naručio
    ambulante koje rade na principu naručivanja imaju određeni broj ljudi koje naruče, ostali čekaju red, sestra ih nastoji ubaciti između naručenih, ali često čekaju satima, jer naručeni imaju prednost i to je često izvor sukoba
    sada srećom ne radim u amb. gdje se naručuje
    ali se recepti i uputnice naručuju
    netko tko ima redovitu terapiju zašto ne bi naručio recepte dan ranije i onda došao u miru, pokucao i to uzeo
    ili neka sjedi i čeka red
    ali ne, on će kucati, vikati da mora SAMO uputnicu, SAMO recept i tražiti da mu se to odmah napiše
    ako ideš na neki pregled npr. 25.10. u 12h, zašto ne bi tu uputnicu naručila nekoliko dana ranije, a ne, neki moraju doći isti dan u 11h, i onda divljati po čekaoni jer njima treba samo uputnica, a oni će zakasniti na njega...
    sad smo otišle totalno OT, i ja sam već umorna od stalnog branjenja medicinara, ali valjda ima nešto u onome nomen est omen, aleks - andros znači branitelj ljudi
    istina je da lječnici često zaborave kako je biti u pacijentovim cipelama, ali ni pacijenti nemaju ni malo razumjevanja

ali da se vratimo na temu anki je pitala kome se žaliti
    može ravnatelju doma zdravlja, hrvatskom pedijatrijskom društvu, neka vidi na HZZO kontrolore radnog vremena
    ako tu nitko ne reagira neka proba na ministarstvo zdravstva
    a uvijek joj ostaju i novine, oni bi bili jako sretni

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ja neću braniti nikoga, ali zaista se u petak pred kraj radnog vremena ne dolazi liječniku ako stvarno nije akutna bolest u pitanju-iz nekoliko razloga. Samo jedan od njih je sućut prema liječniku koji je taj dan obradio cca 70 pacijenata. Ostali mogu biti i sebične naravi: neću voditi dijete koje je relativno zdravo u čekaonicu kroz koju je taj dan prošlo bar 30 malih pacijenata s kapljičnom infekcijom i tko zna čime sve ne, neću doći u petak u pola 8 kad je već liječnik na izmaku snage i koncentracije i tko zna kako se osjeća i hoće li imati snage obratiti 100%-tnu pažnju na problem mog djeteta.

Kad vodim M. liječniku ako nije akutno nazovem i pitam sestru kad očekuju najmanju gužvu u slijedećih 2 dana, ne naruči me jer naš doktor ne naručuje, ali se okvirno dogovorimo. Za uputnicu nazovem i isto tako se dogovorim nekoliko dana ranije.

Ipak, u ovom slučaju je problem u tome što liječnica nije ni pitala što je djetetu.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mim prvotno napisa
    Ipak, u ovom slučaju je problem u tome što liječnica nije ni pitala što je djetetu.
    x

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

meni je malo bedasto raspravljati o tome kad je red da se dođe doktoru,a kad nije :/
    gle, ako imaš radni tjedan od pon-pet, a radno vrijeme od toliko - toliko, onda je moje da dođem kad meni paše, pa makar to bilo i u 5 do 8.
    kaj mislite da prodavačici u dučanu nije muka kad joj netko uđe u 5 do? da frizerki nije muka? da službenici u banci nije muka?
    ne kužim :? koje to sad veze ima s tim da nas ona nije htjela primiti?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

stvar je u komunikaciji što bi rekla jedna moja omiljena forumašica

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

meni je malo bedasto raspravljati o tome kad je red da se dođe doktoru,a kad nije
    Točno tako.
    Možda to inače nije ni približan način kako ja funkcioniram, možda ja baš samo jednom u 6 mjeseci kupujem nedjeljom, možda samo jednom u godini odem u trgovinu u 19 i 55... ali ako sam ja procijenila da je tako najbolje u tom trenutku, a tvoje radno vrijeme još uvijek traje - očekujem da me primiš.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

A kome se žaliti na pedijatre koji daju antibiotok dijetetu i odmah potvrdu da je dijete sposobno za vrtić treći dan naravno bez kontrole i koji mjenjaju dijagnozu sukladnu potrebama roditelja npr. salmoneloza se pretvara u virozu ,streptokokna angina također u virozu i sl. da roditelj ne bi trebao biti duže odsutan s posla .Neki moji poznanici također od svojih pedijatara dobijaju i potvrde da si sami napišu datum na potvrdu koji im odgovara pa se često dijeca u vrtić dovode i drugi dan od početka uzimanja antibiotika.

Becky avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Za svakog ponešto
    Anki: slažem se da je trebala pitati što je djetetu, makar- nemoj se ljutiti- ne vjerujem baš u to potpuno. Sigurna sam da je sestra, ili barem ta druga doktorica, procijenila da dijete nije životno ugroženo (što se jako dobro vidi s vrata i bez da ti roditelj uopće išta kaže), jer da je- ušli bi vi unutra čak i da je ambulanta već zaključana. A ono s kašljem i temperaturom, i tu sam sigurna da je sestra, ili doktorica (ne znam s kim ste pričali) na temelju par ciljanih pitanja koja vam je postavila, procijenila da nije baš toliko hitno da se dođe. Uostalom, da se ne ponavljam, Mim ti je sve super rekla (svaka čast!).
    Marta: nisi navela tko i zašto ti je radio test na HIV, ali stvar je tu ovakva: testiranje na HIV spada u rutinsko testiranje u algoritmu obrade nekih stanja i bolesti, napr. povećanih limfnih čvorova, dugog trajanja temperature kojoj se izvana ne vidi uzrok, nekih kožnih promjena itd... HIV infekcija je bolest kao i svaka druga, i tako se u medicini tretira. Ne znam zašto bi se na nju drukčije gledalo, ili bi bila "sramotnija" od nekih drugih bolesti koje se isto tako češće javljaju u osoba "sumnjivijeg morala"- da to tako radikalno kažem (promiskuitet, homoseksualizam, narkomanija i sl.), napr. hepatitisa B, HPV, klamidije, i da ne nabrajam dalje. ??? Kad se traži uzrok nekim tegobama koje pacijent ima, onda se radi obrada sukladna tim tegobama, u koju po potrebi može spadati i testiranje na HIV. Ne znam zašto bi se za to tražila dozvola, a ne bi i za ostale pretrage, napr. RTG pluća. U čemu je razlika? Ako ti se otkrije da imaš HIV, onda ga liječiš... ja bi bila samo sretna s time da mi se nešto otkrije što eventualno imam.
    Pepa: nisam baš najbolje shvatila ono o "mijenjanju dijagnoza sukladno potrebama roditelja", ne razumijem što je pisac htio reći... Ali opet da te malo podučim- napr. ako dijete ima streptokoknu anginu i počne uzimati antibiotik, nakon 24 sata je većina, a nakon 48 sati od početka uzimanja antibiotika su praktički sva djeca NEZARAZNA za okolinu. Možda zato smiju natrag u vrtić...?
    I sam još samo da vam navedem primjer jednog roditelja (koji bi priču sigurno drukčije ispričao, u to sam sigurna), pa procijenite da li ipak i bolesnici odnosno roditelji znaju nekad biti u krivu...? Ovako: radnja se zbiva jedne noći sa subote na nedjelju, u hitnoj pedijatrijskoj ambulanti jedne klinike za pedijatriju u Zagrebu (uz napomenu- klinika bi trebala služiti za zbilja hitna stanja ili kao viša instanca manjim ustanovama koje neki problem ne mogu ili ne znaju riješiti). Isti dan je kroz tu ambulantu prodefilirala hrpetina više ili manje bolesne djece, riješeno puno hitnih stanja, prijema u bolnicu itd. Dežurna liječnica radi bez prestanka već nekih 20-ak sati, uz sitne pauze tipa odlaska na WC ili jedenja sendviča usput. U noći u 03,30 h dolazi otac (inače uvaženi sveučilišni profesor jednog fakulteta u Zagrebu) sa sinom starim 10-ak godina, koji izgleda jako bolesno, klonulo, dehidrirano, ružno kašlje, jedva stoji na nogama, ima visoku temperaturu s tresavicom i zimicom. Naravno da dijete preko reda ulazi u ambulantu, obavlja se pregled, postavi opravdana sumnja na tešku upalu pluća u gnojnom upalom poplućnice, šalje se na RTG pluća i vadi se krv da se to potvrdi, i dijete se hitno prima u bolnicu. Što je u ovoj priči neobično? To da se kod uzimanja anamneze od oca dobiva podatak da bolest traje već nekih 10 dana, da dijete svih 10 dana ima temperaturu oko 39- 40 C, da je svo to vrijeme loše, da kašlje... na upit koja je terapija primijenjena do sada, dobije se odgovor: nikakva, dijete nisu nikud do sada vodili (!?!?!). Liječnica i sestra se u čudu nijemo gledaju, postavi se zbunjeni i ljuti upit ocu da zašto, kako, gdje su bili prije, i da zašto dolaze pobogu sada, sa subote na nedjelju u 03,30 h, da li se nešto promijenilo ili pogoršalo u bolesti pa ih je to hitno dovelo baš sada ovdje, otac odgovara: ne, stanje je stalno isto, samo se nama više ne da slušati njega noću kako kašlje jer ne možemo spavati... Isti taj otac se poslije ljutio na liječnicu zašto on sada mora čekati nalaze krvi, RTG snimku pluća, da je on pospan, da je li liječnica luda sve to tražiti usred noći, da je on došao "samo po sirup"... Što kažete na to? (naravno da je dijete bilo teško i akutno bolesno, ali bilo je i u 5 sati popodne, kad
    bi se možda sve te pretrage brže napravile, kad bi i liječnica i sestra bile odmornije, kad bi se i dijete osjećalo bolje...)

Aleksandra70Vanja (kaj da ti velim)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

becky prestrašno ,kakav nemar roditelja :shock:

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ne vjerujem baš u to potpuno. Sigurna sam da je sestra, ili barem ta druga doktorica, procijenila da dijete nije životno ugroženo (što se jako dobro vidi s vrata i bez da ti roditelj uopće išta kaže)
    jea vrajt, s viskom valjda
    takve odokativne "procjene" su več bile u novinama na stranama crne kronike

doktorica i sestra su zaboravile da oni pružaju uslugu
    ako na vratima piše do 20,00 sati, onda ima raditi do 20,00 sati, samo su lijene napisati da pacijente primaju do 19,00 ili 19,30 (kao što fino kulturno piše kod svih mojih doktora)
    valjda bi ih ubila ta jedna rečenica

fali ima osnove međuljudske pristojne komunikacije 8)

gea30

Početno

kakve veze ovakav slučaj i kretenčina od oca ima uopće sa ovom raspravom? sori, ali nešto mi je očito promaklo.

Becky avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Kako nema, to ti je pogled s druge strane. To je isto jedan od primjera roditeljske procjene kad je nešto hitno za odlazak liječniku, dijametralno suprotan od one promjene na oku koja tu stoji još od ljeta.

Becky avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

[quote="MGrubi"]

jea vrajt
    Jea vrajt, upravo tako. Tu i je razlika između onog educiranog da to zna i onog s viskom

gea30

Početno

mislim da si pretjerala. no dobro, to je tvoja strana medalje.
    zanima me je li ti zbilja misliš da su ove dvije medicinske radnice ok? ili braniš struku?

gea30

Početno

i da, oni s viskom su i te kako dobri dijagnostičari. u dalekom svijetu priznati, a mi ćemo ostati na ovom nivou sve dok su ovakve stvari ok. neću dalje raspravljati.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

[quote="Becky"]
    Citiraj MGrubi prvotno napisa

jea vrajt
    Jea vrajt, upravo tako. Tu i je razlika između onog educiranog da to zna i onog s viskom
    gea ti je odgovorila za visak, a ja pitam:

možeš li precizirati / dati objektivne razloge - zašto doktorica u OGLAŠENO (napisano) radno vrijeme - ne prima pacijenta?

zar misliš da ljudi iz drugih profesija nisu umorni u petak, na kraju radnog vremena? što bi napravila da odeš u banku u 18.30h (a oni rade do 19) - jer će ti MOŽDA zatrebati novac ... pa te otkantaju, jer su umorni, i imaju papire za srediti...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Becky prvotno napisa
    Kako nema, to ti je pogled s druge strane. To je isto jedan od primjera roditeljske procjene kad je nešto hitno za odlazak liječniku, dijametralno suprotan od one promjene na oku koja tu stoji još od ljeta.
    samo taj roditelj je zanemarivao dijete i ugrožavao mu zdravlje, nije otišao u doktora jer se zabrinuo za djetetovo zdravlje, nego zato što je NJEMU smetao kašalj :shock:

ne napadam struku, niti stručnost dotične dr. i sestre,
    nego njihovo ponašanje koje nije uredu, van svake poslovne etike
    ako si stavio obavijest da radiš do 20,00, onda radiš do 20,00 ili duže, a ne kako ti dođe, pa napadati roditelje što su došli u radno vrijeme :?
    nema opravdanja
    zar takvo ponašanje pojedinaca ne blati čitavu struku? i ne zaslužuje sankcije ? ili bar opomenu?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj gea30 prvotno napisa
    i da, oni s viskom su i te kako dobri dijagnostičari. u dalekom svijetu priznati, .
    i ja ih priznam, i koristila sam usluge kod podzemnih voda
    možda u sarkazmu nisam bila dovoljno jasna :/

Becky avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Meni je ovo zbilja postalo zabavno... ovo moje možda pretjerivanje s prepoznavanjem vitalno ugroženog stanja s vrata je samo reakcija na razna druga pretjerivanja koja se tu po forumu pišu, da malo vidite kak to izgleda...
    Gea30+ visak :shock: Neću ni ja dalje raspravljati, stari Rimljani su to dobro rekli: SAPIENTI UNA SAT

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

molim vas da mi netko javi ako krenete s fizičkim obračunavanjem 8)

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mim prvotno napisa
    Kad vodim M. liječniku ako nije akutno nazovem i pitam sestru kad očekuju najmanju gužvu u slijedećih 2 dana, u.
    a kako da ona zna to, osim ako nije vidovita :?

ja isto ne vidim smisla u razgovoru kad je ok doci kod doktora, dok god je to u okviru navedenog radnog vremena!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

SAPIENTI UNA SAT
    lako za rimljane... kako ti stojiš s tim?

reakcija na razna druga pretjerivanja koja se tu po forumu pišu
    kakve to veze ima s temom? :?

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •