Results 1 to 12 of 12

Thread: Soor- kaj s rukicama

Default Soor- kaj s rukicama

Dobile smo soor, što nije čudo jer nam je imunitet smanjen (upravo prebolile kozice), ja jedem slatko i bradavice su mi u vlazi po cijelu noć (još cure ko lude).
    Daklem, na pregledu s 2 mjeseca mi je doc rekla da ne posežem odmah za fungicidima ako se soor pojavi nego da očistim naslage s gazom.
    Ali ja na jednoj bradavici osjećam da sam ga dobila, Marta ima naslage samo u kutu usana.
    Zanima me koje su se kreme pokazale kao djelotvorne i kaj da radim s njenim rukicama koje su joj stalno u ustima.

Ja sam koristila nistatin kapi. Kapala sam Danijelu u usta, a sebi mazala bradavice nakon svakog podoja. Jastučiće(iz grudnjaka) sam bacala čim bi se malo navlažili i stavljala nove. Važno je biti uporan (bar 2 tjedna).
    Kapi su upotrebljive tjedan dana nakon dodavanja vode, pa treba kupiti novu bočicu nakon toga.

P.S.
    Ako gljivice ne počneš liječiti na vrijeme, imačeš gadnih problema s njima.
    Jako se brzo razmnože pa će te bradavice tak boljeti da će dojenje biti užasno. Govorim to iz iskustva.

ja rojazol gel, bas si me podsjetila, nocas je bilo koma, izgleda da cemo morati po novu posiljku

ali ne znam kaj s rukicama.

i jos nesto: ne znam je li to potvrdjeno, odnosno ovo govorim iz vlastitog iskustva, meni je do sada dvaput soor bio u kombinaciji s nekom malom infekcijicom na bradavici, odnosno ranicom, ragadom, ostecenjem, cime li, sto bi se upalilo. i sam rojazol ne bi davao rezultate, odnosno nakon pocetka terapije ne bi doslo do poboljsanja, nego bi nekako trebalo rijesiti tu ranu + osloboditi se gljivica. ja sam to uspijevala kombinacijom rojazola i purelana.

sretno

anchie76's Avatar

Mama Ana

Bilo bi dobro da se posavjetujes s pedijatrom oko toga koji preparat da koristis za gljivice... Pazi samo da ga nastavis koristiti odredjeni period i nakon prestanka svih simptoma, da gljivice definitivno odu..

A kad pocnete lijecenje, evo nekih tips & tricks kako ubrzati proces lijecenja:

• - bilo bi dobro da mama nakon svakog podoja ispere bradavice cistom vodom i pusti da se osuse na zraku, jer gljivice obozavaju mlijeko i vlagu
      - mama bi trebala nositi cisti grudnjak svaki dan
      - ako mama koristi jastucice za dojenje, treba ih cesto mijenjati, jer su vlazna i topla mjesta idealna za razvoj gljivica
      - treba paziti da su dojke u dodiru s prirodnim materijalima – izbjegavati sintetiku
      - ne premazivati bradavice svojim mlijekom, i ako se mama izdaja, ne cuvati to mlijeko za poslije (tu mislim na upotrebu tog mlijeka nakon sto ste se rijesili gljivica)
      - ako mama koristi izdajalicu, svi dijelovi izdajalice koji dolaze u dodir s mlijekom bi se trebali iskuhati
      - obavezno bi trebalo prati ruke cesto i vrlo temeljito – pogotovo nakon mijenjanja bebine pelene
      - umjesto koristenja rucnika, bolje bi bilo koristiti papir za brisanje ruku i baciti ga nakon toga
      - svi rucnici i odjeca koja je dosla u dodir s gljivicama treba biti oprana u vrlo vrucoj vodi (vise od 50 C). Idealno bi bilo da se odjeca osusi na suncu. Koristenje pegle ce takodjer ubiti gljivice.
      - ako beba sisa prste ili palac, trebalo bi joj cesto prati rukice - evo odgovora na tvoje pitanje :D
      - ako beba koristi dudu, bilo bi je dobro izbjegavati tjekom ovog perioda, ali ako to nije mobuce bilo bi dobro da se duda ili neke druge igracke koje beba stavlja u usta jednom dnevno iskuhaju 20 min da se ubiju gljivice. Nakon koristenja tjedan dana, najbolje bi bilo baciti ih i kupiti nove. Ako se neke igracke ne mogu iskuhati, trebalo bi ih oprati u vrucoj vodi sa sapunom, i dobro isprati.
      - mama bi trebala izbjegavati mlijecne proizvode, jako slatku hranu i umjetne zasladjivace
      - mama bi trebala paziti na dovoljan unos zeljeza, folne kiseline, i vitamina A, B, C i K
      - za pomoc u borbi protiv gljivica pomaze da mama konzumira acidophilus bifidus (40 milijuna do 1 milijarda jedinica), (ako se moze gdje nabaviti) ekstrakt sjemenki grejpfruta (250 mg tri puta dnevno), bijeli luk, cink (45 mg dnevno), i B vitamin (100 mg dnevno)
      - ako mama ima vaginalnu gljivicnu infekciju trebala bi se javiti svom ginekologu
      - ako beba ima pelenski osip, trebali bi se obratiti pedijatru da prepise neku kremu protiv gljivica dok se crvenilo ne smiri
      - ako se nakon ove terapije soor ponovo vrati, bilo bi dobro da i tata (i druga djeca) prodju istu terapiju jer se soor moze prenijeti s jedne osobe na drugu
      - bilo bi dobro da se mama testira na anemiju i dijabetes da se to otkloni kao potencijalni uzrok soora

P.S. prebacit cu topic na poteskoce u dojenju....

Default cure

Anchie,
    Pročitala sam ja prvo na portalu kaj ima o sooru
    Nisam ni znala da je to tako ozbiljna stvar, nazvala sam pedijatricu i opet ona tupi s gazom...
    Nisam imala ragade i sl (ipak su to već godine dojenja),
    navalila sam na acidofile, lijek će mi dofurati mm.

anchie76's Avatar

Default Re: cure

Quote Originally Posted by MamaAna
    Nisam ni znala da je to tako ozbiljna stvar, nazvala sam pedijatricu i opet ona tupi s gazom...
    Ne mogu vjerovati :/

Sanjica's Avatar

S nistatin kapima nam se vraćao tri puta. Onda je pedijatar napisao rojazol gel i to je bilo to. Gel namažeš i na dudicu, i sebi bradavice i tuba ti traje dok je ne potrošiš.

Ivana 7997, imam isti problem s lijevom dojkom, desna je o.k uz rojazol, ali na lijevoj JOJ. Zanima me kojim si redoslijedom mazala? Tj kako si kombinirala gel i mast? :? Ja sam pokušala ali očito krivo

blondie's Avatar

i ja sam rojazol gel. Za 10 dana smo ih se rješile.

Default rojazol

I krenem ja u apoteku i pred svojim ulazom sretnem pedijatricu... i velim 'baš super kaj sam vas srela..... i tak mi je rekla za kapi i za Rojazol, a kako ime kapljica nisam zapamtila kupila sam Rojazol.
    Soor je prošao, još se mažemo- piše da se mora mazati 2 tjedna.
    [/quote]

bibai, ma metoda pokusaja i pogresaka, nazalost
    ne znam kaj je tocno na kraju pomoglo.

purelan i luftanje, pa rojazol. ili kombinacija, najprije purelan pa rojazol. i luftanje

a i onaj citrosept nekad

a da ti bude lakse: ja nisam mogla stedjeti nijednu, jer je kod mene samo jedna u upotrebi vec ohoho

ivana 7997, hvala na odgovoru.
    Luftam ja i prtljam s njima, malo jedna pa gore druga pa onda jedna po jedna iza podoja.... još nisam naišla na dobitnu kombinaciju iako je malčice bolje.
    Ma ni ne mogu zacijelit kad su stalno u pogonu.
    Uvalila bebiu jednu dozu adaptiranog prije neki dan ne bih li napravlila malenu pauzu, a on dobio nakon toga jake grčeve i tako odvratno smrdljivi sluzavi proljev Oporavak je trajao puna dva dana, na cici, naravno.