Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: HZZO - održavanje trudnoće

Početno HZZO - održavanje trudnoće

pozdrav svima!

ima par pitanja vezano za ostvarivanje prava održavanja trudnoće. Zaručnica mi je trenutno trudna 3. mjeseca i nije zaposlena već unazad tri godine a čuo sam da ako ju uspijem negdje zaposlit ima navodno neki mjesečni iznos preko hzzo-a od 1660kn (minimalac) a pošto sam u mogućnosti joj naći nekakvo zaposlenje preko kojega bi bila u mogućnosti ostvariti to prvao imao bih par pitanja:

1. kada bih ju zaposlio kod obrtnika koliko bih ona morala "radit" te dali bih ju mogao danas prijavit a sutra već otić na bolovanje? postoji li tu nekakav određeni rok ili je to nebitno?

2. što je sa plaćanjem doprinosa mirovinsko - zdravstveno? dali to ide na teret hzzo ili to moram ja plaćat tj. poslodavac?

3. dali se mora prije zaposljenja vadit nekakva potvrda o zdravstvenom stanju da nije trunda itd? mislim da kod zaposlenja neće bit problema pošto mi je poslodavac u rodu.

to bi bilo sve za početak, ako netko ima nekakav prijedlog ili nešto samo naprijed.

hvala
    kile8284 is offline Odgovori s citatom

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pitanje bi trebalo postaviti na topicu pravni savjeti, ali ovo što namjeravate nije baš zakonito :/ .

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na ovom forumu zabranjeno je davati informacije koje su protuzakonite.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kile8284,

dobro došao.

No, na početku moram te upoznati sa pravilima ovog podforuma
    (izvoli link), a posebno na ovaj dio:

Molimo da se pridržavate općih pravila ponašanja na ovom Forumu, a koja možete pročitati na vrhu foruma pod nazivom: Pravila ponašanja.

Prije postavljanja pitanja pregledajte postojeća pitanja i odgovore radi izbjegavanja nepotrebnih ponavljanja. Isto tako, postoje određeni tekstovi o vašim pravima i obavezama na portalu udruge, te neke odgovore možete pronaći i u tom dijelu.

Strogo je zabranjeno postavljanje pitanja i davanje savjeta kojim se izbjegavaju i/ili izigravaju pravni propisi. U takvim postovima će se editirati sporan sadržaj, odnosno izbrisati će se cijeli post ako je cijeli njegov sadržaj sporan.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •