-
HZZO - održavanje trudnoće
pozdrav svima!
ima par pitanja vezano za ostvarivanje prava održavanja trudnoće. Zaručnica mi je trenutno trudna 3. mjeseca i nije zaposlena već unazad tri godine a čuo sam da ako ju uspijem negdje zaposlit ima navodno neki mjesečni iznos preko hzzo-a od 1660kn (minimalac) a pošto sam u mogućnosti joj naći nekakvo zaposlenje preko kojega bi bila u mogućnosti ostvariti to prvao imao bih par pitanja:
1. kada bih ju zaposlio kod obrtnika koliko bih ona morala "radit" te dali bih ju mogao danas prijavit a sutra već otić na bolovanje? postoji li tu nekakav određeni rok ili je to nebitno?
2. što je sa plaćanjem doprinosa mirovinsko - zdravstveno? dali to ide na teret hzzo ili to moram ja plaćat tj. poslodavac?
3. dali se mora prije zaposljenja vadit nekakva potvrda o zdravstvenom stanju da nije trunda itd? mislim da kod zaposlenja neće bit problema pošto mi je poslodavac u rodu.
to bi bilo sve za početak, ako netko ima nekakav prijedlog ili nešto samo naprijed.
hvala
kile8284 is offline Odgovori s citatom
-
pitanje bi trebalo postaviti na topicu pravni savjeti, ali ovo što namjeravate nije baš zakonito :/ .
-
Osoblje foruma
na ovom forumu zabranjeno je davati informacije koje su protuzakonite.
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma