-
Iščašenje lakta - vaša iskustva pliz
Jani se nažalost desilo prošli tjedan, u vrtiću. Došla sam po nju poslije spavanja, kao i uvijek. Bila mi je skroz čudna, cendrava, plakala bi kad bih ju primila (imala je toplo čelo pa sam mislila da ju cijelo tijelo boli, od kajjaznam gripe), nije htjela pecivo. Doma sam ju stavila u hranilicu da nešto pojede i skužila nakon minutu-dvije da lijevu ruku uopće ne koristi, potpuno joj se objesila cijela ta strana.
No da ne duljim, bili smo u Klaićevoj kod kirurga, kaže iščašenje lakta. Namjestio joj je lakat u roku keks, Jana je bila odmah poslije kao nova.
Kada sam ga pitala kako se to moglo desiti, kaže da ju je morao netko povući za ruku (ja sam mislila da je možda pala, ili netko pao na nju s obzirom da još ne hoda). Pa mi opet nije bilo jasno kako 1-godišnjak to može napraviti. Ali mislim da mi je on nešto drugo htio reći...
Ono što vas hoću pitati, i to mi je strašno važno jer smo sutra na razgovoru u vrtiću, da li se ovo dešavalo i vama? Ne mislim na vrtić, nego u bilo kojoj situaciji. Kako je dijete reagiralo u trenutku iščašenja? Da li je zavrištalo, nakon koliko vremena ste skužili da nešto nije u redu s ručicom?
Imam ja još pitanja i nedoumica, ali o tom malo kasnije.
-
joj jelka
nemamo iskustva samo vam šaljemo vibrice ~~~~~~
-
-
-
-
-
Cini mi se da se jednoj forumasici :? tj. njenom djetetu to dogadjalo.
topic 'dali ste ikad ozlijedili svoje dijete' ili nesto slicno
-
Otisao pogresni smajli . Trebao je biti :? Sorry 
Uglavom evo ga
-
UglavNom
Trebam se naviknuti na pregledaj opciju
-
Evo me, vidim da se red sonja sjetila gdje sam ja pisala o tome. Moj D. dok je bio otprilike te starosti je bio više puta na namještanju lakta i danas s osam godina nema nikakve posljedice. To iskakanje se dogodilo iskljućivo u situaciji dok smo ga vodili za rukicu, a on ili bi se popiknuo ili posrnuo i zbog tog nezgodnog položaja dijela rukice ispod lakta i onog iznad lakta, kost iskoći iz čašice zgloba. Bol se očituje u zglobu između šake i podlaktice, znaći ne na samom mjestu iskakanja, a skužimo da nekaj ne štime kad primjetimo da dijete naočigled štedi tu rukicu. Kirurg u jednom potezu vraća kost u zglob i bol trenutno prestaje. To se dogodi zbog toga što su u toj dobi zglobovi i kosti još uvijek mekani.
Nemoj puno brinuti, nije to ništa toliko strašno, ono što naučiš je to da se djete baš puno ne nateže za ruke. Ono što mene uvijek jako zasmeta je kad vidim negdje vani kako roditelji klince onako za ruke podižu u zrak, jer se uvijek sjetim koliko je malo potrebno da se dogodi ono što se dogodilo nama.
-
Drago mi je da je sve dobro završilo s ručicom.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma