Cijelo vrijeme razmisljam i zanima me koje lijekove ste vi koristile za inseminaciju i koliko otprilike kostaju? Znam da sam mozda dosadna, ali nemam koga drugog pitati a htjela bi da se informisem prije nego bilo sta poduzmemo. Hvala, moze i na pp
Cijelo vrijeme razmisljam i zanima me koje lijekove ste vi koristile za inseminaciju i koliko otprilike kostaju? Znam da sam mozda dosadna, ali nemam koga drugog pitati a htjela bi da se informisem prije nego bilo sta poduzmemo. Hvala, moze i na pp
Pretpostavljam da se radi o klomifenu, ali me zanima da slucajno nema nesto jos??????
Ja sam koristila klomifen i gonale. Klomofen dobiješ na recept, a gonal košta do 250 kn. Ako ideš prva tri puta imaš pravo na povrat novaca za gonale od HZZO. Zadnji put kad sam bila na AIH koristila sam femaru. Ona koša 10 tabletica 400 kn :? valjda nisam zaboravila. Sve ovisi kakvi su tvoji nalazi i koliko ti je godina, pa ti dr. i prema tome odredi terapiju.
Sretno![]()
A i ovisi ti kod kojeg si MPO-ovca. Femaru više-manje daju samo u CITO-u, rijetki su ovi miksevi s gonalima osim kod dr. Baumana itd. Najstandardnije je klomifen i štoperica ovitrelle ili choragon i utrogestani.
Da, ja sam ovu terapiju klomifen + 10 gonala uzimala sva 3 puta u Petrovoj, a femaru u Citu.
Bas vam hvala na informacijama, a najvise me zanimalo to u vezi Zagreba
U Petrovoj, dva AIH na klomifenu (besplatan, tj. u okviru zdravstvenog osiguranja).
U prvom uz Ovitrelle (štoperica, cijena je nešto iznad 300 kn). U drugom, igrom slučaja, bez štoperice.
U bolnici nisam plaćala ništa, a sve (uzv i AIH) sam obavila s jednom uputnicom za bolničko liječenje. Za ß hCG je potrebna posebna uputnica.
Sretno![]()
Ako si na Vuku onda računaj samo klomifen i štoperica i utrogestani, nema gonala.lanaaa prvotno napisa
Kod kojeg si ti dr. bila pa si bila samo na klomifenu. Ja sam bila u kombinaciji 3 d.c. klomifenom 5 dana, na zadnji dan klomifena počinjala sam sa gonalima 5 dana gonali po 2 dnevno. Koliko si dobila folikula samo sa gonalima?Shanti prvotno napisa
Ovisi o kojoj se dijagnozi radi kod tebe. Kod mene je prim. amenoreja i koristim trenutno merional,menogon ili menopur bilo da se radi o inseminaciji ili IVF-u.
Ja tri ciklusa za redom, klomifen od 3. dc, 5 dana.rebeca prvotno napisa
Štoperica je u prva dva bila 10.dc, a u trećem je nije bilo.
U sva tri klomifenska je ovulacija bila 12. dc.
- u prvom ciklusu (Cito, ciljani odnosi): jedan folikul + jedna funkcionalna cista (do tada nisam imala cistu) - beta negativna
- u drugom ciklusu (Petrova, AIH): jedan folikul (cista nije spomenuta) - beta negativna
- u trećem ciklusu (Petrova, AIH): jedan folikul i "vjerojatno cista" za koju se dva dana kasnije ispostavilo (bez štoperice) da je netom pukla jer je bila jaaako veliki folikul - biokemijska trudnoća
Btw, doktora na pp.
Ti si i dalje u Petrovoj? Hoćeš se dodati na popis tako da i mi napravimo svoj topic?
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...light=#1258490
i ja sam evo vec dva ciklusa bila na klomifenu od 3 dc do 7 dc, primila stopericu, jednom 11 dc, drugi puta vec 10 dc. Za sada kaze doktorica da nema potrebe uplitati druge lijekove jer sam do sada uvijek dobivala dva lijepa folikula i imala sam dobar endometrij
iduci ciklus i ja cu na inseminaciju, dobila sam upravo recepte i plan stimulacije
ja cu uzimati Puregon Pen ( od 5. do 11. dana ciklusa) + Ovitrelle + Utrogest
mene ce inseminacija zajedno sa ljekovima kostati oko 400 eura (ja sam u Njemackoj)