U četvrtak me dočekala teta sa pričom kako je Nikola uspio izići u hodnik ispred sobe(a pred sobom je još i predsoblje do hodnika) kad su neki roditelji došli po svoju djecu i onda su ga oni iz hodnika vratili u grupu iako teta nije primjetila da je izašao.Bojala sam se da mi možda ne krije da je izašao čak i vani ali ipak je uspio doći samo do hodnika a to su mi potvrdili i roditelji koji su ga vratili. Od izlaza vani ga dijele još dvoja vrata sa onim mehanizmom koji ih sam zatvara što i otvaranje čini težim. Naježila sam se u trenu kad sam se sjetila da često desno krilo vrata ne bude fiksirano u pod pa se lako mogu ovoriti ali odlučila sam sve zaboraviti u nadi da je sve dobro prošlo i da se neće ponoviti.
Danas dođem u jaslice i opet me ista teta dočeka sa istom pričom samo ovaj put je on kad su roditelji došli po svoje dijete tek ušao na konjiću u grupu a ona nije ni znala da je na hodniku.E sad ona se šali na svoj račun kao će završiti u zatvoru a ja se suzdržavam od ljutnje jer najmanje od svega bi htjela svađu ali nije mi shvatljivo da netko može dvaput napraviti istu grešku a čini mi se da to nije mala greška.
Da stvar bude bolja kad sam dolazila vidila sam jednu malenu koja je za glavu manja od Nikole a vjerojatno i slabija, kako se naslonila tijelom na vrata a rukicom uhvatila kvaku i bez problema ih pomalo otvorila. Ja sam predložila da stegnu mehanizam na vratima iako nisam sigurna može li se taj na pvc vratima stegnuti kao oni starinski koji su obično stajali na ulazima zgrada a ona kaže da su rekli da bi trebalo kvaku na vratima dignuti više da je djeca ne mogu uhvatiti.Ne znam ni sama što bi sad ja trebala napraviti ?
Ono što znam je da će on sigurno pokušavati otići dalje čim mu dosadi konjić u hodniku a da je ustvari jedino sigurno da ga teta ima na oku.
![]()