dobila sam mango od jedne brižne susjedne,
navodno su ga njena djeca obožavala.
pa ja pitam vas, od kad mango?
dobila sam mango od jedne brižne susjedne,
navodno su ga njena djeca obožavala.
pa ja pitam vas, od kad mango?
Koliko sam shvatila pravila dohrane, egzotiku treba izbjegavati. Jedino ne znam do kad :?
Izvori informacija a netu su jako različiti po tom pitanju. Od uvođenja odmah, od početka dohrane, pa preporuke da se daje kao finger food oko 9. mjeseca, i, na kraju, da se ne daje uopšte jer je jaki alergen. :?
'ajd sad ti tu budi pametan :češ. češ po glavi:
S obzirom da je mango egzotika, ja bi se držala one prve rečenice - izbjegavati.
To ne znači da ga ti ne možeš smazati![]()
Kad smo kod alergija, T. se vec par dana pojavljuje neko crvenilo na licu. Izgleda kao kad se koza jako osusi i zacrveni na hladnoci i vjetru. Ima netko neku ideju sto bi moglo biti? I vise je na jednoj strani lica nego na drugoj. Nema nista drugo nigdje na tijelu, to me cudi, pa ne znam je li i to neka alergija. :/
Sbuczkow, ovo je topic o mangu, molim te da pitanje o alergiji postaviš na Zdravlju, veća je vjerojatnost da će ti netko odgovoriti.
Malcu nisam davao mango jer zadnjih ~5 godina nisam ni vidio mango koji bi vrijedilo pojesti u niti jednom dućanuSok pije.
Svakako ga razrezati na kockice zbog dugačkih niti.
Mi papamo mango svakodnevno. Ali kod nas je sezona manga, tako da na stol dolazi potpuno svjez. Anna ga o-bo-za-va!!!!
Uf, hodaš mi po kurjim očima. OBOŽAVAM mango, a ovi ovdje nisu dostojni ni suza.
A alfatoksini koji me proganjaju u mesini.... uh, sada ne znam kako da maloj kuham juhice... ajd savjetuj pp, pa ti mozda posaljem mango ako koji frend navrati (i bude sezona).![]()
Svojim izborom vegetarijanske prehrane sam se potpuno ogradio od problema vezanih uz mesnu prehranu, osim u slučajevima kada mi se podmeće meso. Dakle, ne želim znati baš ništa o aflatoksinima u mesu.
Uzgred, ponukan upravo ovim topicom sam jučer (nakon par godina) kupio jedan mango i kanim ga na miru pojesti. Našao sam ga u Lidlu i izgledao je prihvatljivo.
Zaboravio sam se pohvaliti da mi je prijao. Nije dobar kao haićanski, ali je svejedno bio gušt.
isto jede mango. obozava ga! zijeva ko tić, na njega...
za 10 dana ce 9 mj.
Ja sam svom dala sa godinu dana,bas sad sam pojela jedan sendvic sa mangom izmedju ostalog i super je
redovno mu dajem mango još od cca 9 mj, u kašici sa bananom i ostalim dodacima. bogat je željezom i kalijem, te vlaknima.
ja ga miksam, upravo zato što su vlakna malo nespretna za bebe da ga jedu. nismo imali nikakvih problema.
jedino je bitno gdje ćete ga kupiti, pošto u nekim trgovačkim centrima redovno imaju nekvalitetan, zeleni i nezreli mango. on ne dozori, već posmeđi ispod kore i možete ga baciti. kad ga već lijepo plaćam, želim i kvalitetu.![]()
Ma da, drže ih u frižiderima, a svo južno voće ubrzano trune kada ga se stavi ne prehladno. Šteta.
Kako smo mi dugo dugo godina živjeli U Emiratima, a starija se tamo i rodila, ja sam joj mango počela davati sa nekih 6-7 mj. MM ih donosio iz Kenije i Indije. Ogromne, predivne, slatke, sočne i bez kemikalija.
Točno ovako! Kod nas, žali bože novaca! Od njih 10, možda je jedan bio ok, ali ništa posebno. A obožavam ga! A treba ga i znati kupitiDavor prvotno napisa
![]()
![]()