-
prava nakon isteka ugovora na određeno vrijeme
31/10 mi sitiče ugovor na određeno radno vrijeme,prije toga nemam prekid radnog odnosa(12 godina staža), u trećem sam mjesecu trudnoće
Moje pitanje je imam li prava na ikakvu naknadu sa burze do poroda i do prve godine djetetovog života?
Ukoliko mi se i produži ugovor opet će biti na određeno,kakva su mi prava u tom slučaju ukoliko mi ugovor istekne u međuvremenu?
-
Imala sam ugovor na određeno, pa sam ipak imala sva prava, porodiljni normalno išao, a kad mi je ugovor istekao (s bebina 3 mjeseca), prijavila sam se na HZZO, sad mi preko njih ide staž. Probaj se raspitati u svom područnom uredu HZZO-a, meni su tamo sve objasnili.
-
Layla, ali ti si već bila na rodiljnom kad ti je istekao ugovor.
Anais, za trudnice koje nisu u korištenju bolovanja zbog komplikacija u trudnoći u trenutku kad im istekne ugovor (a posldoavac ga neće produžiti): Zavod za zapošljavanje će ti isplaćivati naknadu za nezaposlene cijelu trudnoću, i imaš pravo na rodiljnu naknadu za nezaposlene:
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=171&Show=1441
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=173&Show=1461
-
Molim vas odgovor, prijateljica mi ima sličnu situaciju, kao gore navedenu.
31.3.2008 joj ističe ugovor na određeno, sada je u 6 tjednu trudnoće i otići će na komplikacije, jer radi u lošim uvjetima za bebu.
Termin joj je 15.06.2008.
Obzirom da neće biti na porodiljnom nego na komplikacijama u vrijeme kada joj ističe ugovor, koje su njezine mogućnosti?
Da li je poslodavac treba produljiti ugovor ili ona dobiva otkaz i mora se prijaviti na burzu?
Savjetovala sam joj da se prijavi kod frenda koji je privatnik prije isteka ovog ugovora i da tako ostvari prava. Da li je to moguće?
Ona želi dobivati pun iznos porodiljne naknade, a ne naknadu za nezaposlene, kako to može ostvariti, a da je naravno po zakonu?
Hvala na odgovoru
-
-
Osoblje foruma
Poslodavac nije dužan produžiti joj ugovor.
Nakon isteka ugovora trebala bi se prijaviti na burzu gdje će primati naknadu za komplikacije do 45 dana prije termina kad joj kreće porodiljni dopust(na koji ima pravo da godinu dana starosti dijeteta).
Što se tiće naknade nisam sigurna kolika će joj biti visina naknade treba pitati HZZO-u.
Što se tiće fiktivne prijave(osim što je strogo zabranjeno takvo što predlagati otvoreno na forumu!),mislim da to u njezinom stupnju trudnoće nije ni moguće.A i da je moguće,to spada pod kršenje zakona i ako se nekog ulovi u takvom prekršaju,gubi prava koja bi imao inaće po zakonu i mora se vratiti sav novac koji je primljen na osnovu takve prijave.
-
Hvala
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma