Može li se koristiti tijesto za palačinke pripremljeno dan prije ili je to bolje baciti? :?
Može li se koristiti tijesto za palačinke pripremljeno dan prije ili je to bolje baciti? :?
ja držim ako ostane maksimalno od jučer navečer do danas navečer
u frižideru
i onda bacim
zbog jajeta
ja spečem sve odjednom, pa čuvam pečene palačinke
meni su palačinke najbolje kad smjesa odstoji jedan dan i znam da po restoranima često rade palačinke od (ciljano) odležane smjese
(duže ne ostavljam, upravo radi jajeta, kao što reče mamita)
a koja je razlika između stajanja jajeta u ljusci i jajeta u smjesi?
Mislim da ima razlike, jaje koje nije u ljusci nekak oksidira, posmeđi dok stoji jedan dan. Ne znam dal to baš znači da se ne smije jesti, ali ja radije ne čuvam. Uostalom, kad Tea prosi palačinke, ja napravim smjesu za pet palačinki, znači s jednim jajetom, i to se pojede.
kako oksidira?
u smjesi nema zraka. (osim ako je stalno ne miješaš i ne bućkaš)
isto kao i drveni stupovi na kojima stoji Venecija: ne mogu istrunuti jer su u vodi i nema zraka.
mene bi više brinulo mlijeko, ali i ono može stajati 24 sata, sigurno.
meni tijesto bude nekako drugačije kada stoji, ne mogu dobro speći palačinke
meni isto, ja sam lijena pa umijesim za 2 dana, prvi dan mi se peku savršeno, drugi dan se tijesto zgusne, pa ga malo razrijedim, pa se lijepi, nije to toNanoiBeba prvotno napisa
ali ne mislim da bi se pokvarilo, na kraju krajeva to se isprži u tankom sloju, da se i naprave neke beštije spržile bi se, mislim da što se tiče zdravstvene ispravnosti nema frke, bolje tako nego čuvati pečene palačinke
joj zašto?- već smo imali tu temu čuvanja spečenih palačinki, ali više ne znam u čemu je bila fora
meni od 1 jaja ispadne minimalno desetak. u prosječnoj taviTeinaMama prvotno napisa
a ponekad znam praviti i bez jaja, samo se trebaju jesti tople
tzv. studentske.
koje se nakon sat vremena pretvore u hostiju
joj nemojte sad opet ko onaj topik o tome koliko ko stavlja jaja u palačinke
užas
Ovak, tijesto od jučer je jako fino (ne znam jel razlog tome što sam ga pokrivenog držala u frižideru ili zato što sam jučer u njega stavila malo ruma).
meni su isto bolje ako tijesto odstoji barem sat-dva u frizideru...
uh, vec ih dugo nisam pekla - mogla bih...
Pa sad pak ne kužim kak nema zraka i nečemu što izmešaš i ostaviš da stoji vani. Po meni je normalno da u jaju u ljusci nema zraka, a dok razbiješ jaje ima zraka. Al moram priznat da nisam neki kemičar pa je jako moguće da nisam u pravu.apricot prvotno napisa
ma nema ti to veze s kemijom.
u jajetu svakako ima zraka, nikada nije potpuno ispunjeno (to se vidi i po tome što nikada nije potpuno ovalno kad ga skuhaš i oguliš, uvijek ima ona tupasti vrh)
pa tako i smjesa, zraku je dostupan onaj gornji sloj, ali za 24 sata ne može biti ništa, ionako će se ispeći na vreloj tavi i tko zna koliko stupnjeva.
da ali živo jaje izvan ljuske neš jesti nakon 10 dana
a u ljusci da
zbog mikroorganizama, naravno
uostalom, sjećaš se da su seljanke prije prodavale razbijena jaja u staklenkama.
to je bilo upola jeftinije.
i isto je stajalo danima.
Plz, što sve staviš u tu smjesu za palačinke bez jaja? :/ I u kom omjeru?tinkie winkie prvotno napisa
sve isto kao i za normalne. Samo nema jaja. Ali su koma kad se ohlade, budu tvrde, žilave...Dream prvotno napisa