Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Stajanje tijesta za palačinke

  1. #1
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno Stajanje tijesta za palačinke

    Može li se koristiti tijesto za palačinke pripremljeno dan prije ili je to bolje baciti? :?

  2. #2
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    ja držim ako ostane maksimalno od jučer navečer do danas navečer
    u frižideru
    i onda bacim
    zbog jajeta

  3. #3
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,696

    Početno

    ja spečem sve odjednom, pa čuvam pečene palačinke

  4. #4
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    meni su palačinke najbolje kad smjesa odstoji jedan dan i znam da po restoranima često rade palačinke od (ciljano) odležane smjese

    (duže ne ostavljam, upravo radi jajeta, kao što reče mamita)

  5. #5
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    a koja je razlika između stajanja jajeta u ljusci i jajeta u smjesi?

  6. #6

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Koprivnica
    Postovi
    507

    Početno

    Mislim da ima razlike, jaje koje nije u ljusci nekak oksidira, posmeđi dok stoji jedan dan. Ne znam dal to baš znači da se ne smije jesti, ali ja radije ne čuvam. Uostalom, kad Tea prosi palačinke, ja napravim smjesu za pet palačinki, znači s jednim jajetom, i to se pojede.

  7. #7
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    kako oksidira?
    u smjesi nema zraka. (osim ako je stalno ne miješaš i ne bućkaš)

    isto kao i drveni stupovi na kojima stoji Venecija: ne mogu istrunuti jer su u vodi i nema zraka.

    mene bi više brinulo mlijeko, ali i ono može stajati 24 sata, sigurno.

  8. #8
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,696

    Početno

    meni tijesto bude nekako drugačije kada stoji, ne mogu dobro speći palačinke

  9. #9
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    meni tijesto bude nekako drugačije kada stoji, ne mogu dobro speći palačinke
    meni isto, ja sam lijena pa umijesim za 2 dana, prvi dan mi se peku savršeno, drugi dan se tijesto zgusne, pa ga malo razrijedim, pa se lijepi, nije to to
    ali ne mislim da bi se pokvarilo, na kraju krajeva to se isprži u tankom sloju, da se i naprave neke beštije spržile bi se, mislim da što se tiče zdravstvene ispravnosti nema frke, bolje tako nego čuvati pečene palačinke

  10. #10
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,696

    Početno

    joj zašto?- već smo imali tu temu čuvanja spečenih palačinki, ali više ne znam u čemu je bila fora

  11. #11
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    malo ožilave

  12. #12
    tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    ZD
    Postovi
    2,297

    Početno

    Citiraj TeinaMama prvotno napisa
    ja napravim smjesu za pet palačinki, znači s jednim jajetom, i to se pojede.
    meni od 1 jaja ispadne minimalno desetak. u prosječnoj tavi

    a ponekad znam praviti i bez jaja, samo se trebaju jesti tople

  13. #13
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    tzv. studentske.
    koje se nakon sat vremena pretvore u hostiju

  14. #14
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    joj nemojte sad opet ko onaj topik o tome koliko ko stavlja jaja u palačinke
    užas

  15. #15
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Ovak, tijesto od jučer je jako fino (ne znam jel razlog tome što sam ga pokrivenog držala u frižideru ili zato što sam jučer u njega stavila malo ruma).

  16. #16

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    svicarska
    Postovi
    1,916

    Početno

    meni su isto bolje ako tijesto odstoji barem sat-dva u frizideru...

    uh, vec ih dugo nisam pekla - mogla bih...

  17. #17

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Koprivnica
    Postovi
    507

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    kako oksidira?
    u smjesi nema zraka. (osim ako je stalno ne miješaš i ne bućkaš)

    isto kao i drveni stupovi na kojima stoji Venecija: ne mogu istrunuti jer su u vodi i nema zraka.

    mene bi više brinulo mlijeko, ali i ono može stajati 24 sata, sigurno.
    Pa sad pak ne kužim kak nema zraka i nečemu što izmešaš i ostaviš da stoji vani. Po meni je normalno da u jaju u ljusci nema zraka, a dok razbiješ jaje ima zraka. Al moram priznat da nisam neki kemičar pa je jako moguće da nisam u pravu.

  18. #18
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ma nema ti to veze s kemijom.
    u jajetu svakako ima zraka, nikada nije potpuno ispunjeno (to se vidi i po tome što nikada nije potpuno ovalno kad ga skuhaš i oguliš, uvijek ima ona tupasti vrh)

    pa tako i smjesa, zraku je dostupan onaj gornji sloj, ali za 24 sata ne može biti ništa, ionako će se ispeći na vreloj tavi i tko zna koliko stupnjeva.

  19. #19
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    da ali živo jaje izvan ljuske neš jesti nakon 10 dana
    a u ljusci da

  20. #20
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    zbog mikroorganizama, naravno
    uostalom, sjećaš se da su seljanke prije prodavale razbijena jaja u staklenkama.
    to je bilo upola jeftinije.
    i isto je stajalo danima.

  21. #21
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Citiraj tinkie winkie prvotno napisa
    a ponekad znam praviti i bez jaja, samo se trebaju jesti tople
    Plz, što sve staviš u tu smjesu za palačinke bez jaja? :/ I u kom omjeru?

  22. #22
    tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    ZD
    Postovi
    2,297

    Početno

    Citiraj Dream prvotno napisa
    Citiraj tinkie winkie prvotno napisa
    a ponekad znam praviti i bez jaja, samo se trebaju jesti tople
    Plz, što sve staviš u tu smjesu za palačinke bez jaja? :/ I u kom omjeru?
    sve isto kao i za normalne. Samo nema jaja. Ali su koma kad se ohlade, budu tvrde, žilave...

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •