Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Preponska kila

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Preponska kila

Jučer smo bili na pregledu (beba ima mjesec dana) i ped. je uočila da ima preponsku kilu. Ja kad god sam ga presvlačila i kupala nisam ju uočila. Zanima me ima li netko iskustva da im je rečeno kako im beba ima kilicu pa se povukla bez operacije?
    Hvala vam

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moj srednji sin je imao preponsku kilicu za koju su rekli da će se sama povući ali nije pa je na kraju sa tri godine morao na operaciju.Sve je dobro prošlo za dva dana je izašao kući.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I od prijatelja sin je operirao s 3 godine. Drugi dan je išao kući.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni su savjetovali operaciju ali kad uhvati barem 6-7 kg. Sad ima 4800g i 5 tjedana. Ja se bojim pošto je tako mali da ide na operaciju iako je ona rutinska ipak je operacija. Ja svaki put kad on jako plače pogledam i nikada ju nisam uočila kao ni mm koji je liječnik. Nisam ništa ni napipala. Baš sam rastresena, jučer kad nam je ped. rekla mislila sam da ću se onesvijestiti.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Lovri smo uočili kilu s točno mjesec dana (preko noći je iskočila na preponi). Odmah smo otišli kod pedijatrice koja nas je uputila dječjem kirurgu. Pregled kod kirurga je bio nekoliko dana kasnije. Do tada se kila već bila povukla - nije bila vidljiva. Kirurg je pregledao Lovru, dijagnosticirao "obostranu slabost vezivnog tkiva" i naručio nas na kontrolu za tri mjeseca, s najavom operacije "kad ojača". Spomenuo je i mogućnost da sve prođe samo od sebe ali više u stilu da nas utješi i da nam nekakvu nadu. Rekao je to jako rijetko.
    Kako se Lovri kila više nikad nije pojavila, mi nismo otišli na taj pregled. Sada ima dvije godine i osam mjeseci.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nemoj se brinuti,nije to stvarno ništa.Meni je ispočetka isto bilo gadno,jer ipak tvoje dijete mora na operaciju,a ne nečije drugo pa je frka .Ali kad nam je kirurg sve fino objasnio bilo je puuuno lakše .Osim toga možda se bebici i povuče samo od sebe.U svakom slučaju probaj ostati smirena jer beba osjeti tvoje osjećaje.Njoj sad treba vesela mama.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Stvarno ste divne, hvala vam. Trudim se da kad plače da ga stavim na prsa i nosim ga i mazim ali kad ima grčeve i kad se nateže prdnuti i pokakati ništa ga ne može smiriti, tad se nateže i plače.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Moj Ian je operirao preponsku kilu s tocno 2 mjeseca. Ja sam je sama uocila ( izgledalo je kao mala modrica na jajceku), otisla k pedijatru, koji nas je poslao kirurgu u Klaicevu (tad smo jos zivjeli u Zg). On je savjetovao operaciju, reko je da je bolje da se to cim prije napravi, i mi smo vec za par dana bili na operaciji. Ja sam naravno bila sva izvan sebe,tuzna i zabrinuta, iako je to stvarno rutinska operacija, (a i k tome smo poznali kirurga, sto nije na odmet ), no sve je stvarno proslo super, on je bio ujutro operiran, a navecer smo dosli po njega da ide doma ( to sam ja inzistirala, nisam ga mogla ostaviti tako majusnoj misica da prespava u bolnici ). Danima poslije nisam primjetila da ga bas boli, bio je skroz ok, dobro raspolozen, a danas sa 16 mjeseci rez se niti ne vidi.
    Inace Ian je imao i s druge strane preponsku kilu, ali ta mu se povukla sama od sebe. Tako da ovisi od toga kolika je kila, jer ponekad je to iznutra skroz mala "rupica" pa se to povuce samo od sebe, a ponekad treba operacija.
    Maaja,ako kirurg kaze da mora operirati,stvarno ti je bolje da to obavite cim prije, kasnije ce i njemu i tebi bit teze i gore, sad je jos mala bebica i nist ne kuzi. (Meni bi danas bilo milijardu puta groznije da moj misonja mora na operaciju, a i on bi bio valjda iskomiran!)
    Sretno!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj magnolija27 prvotno napisa
    Moj Ian je operirao preponsku kilu s tocno 2 mjeseca....
    Hvala Magnolija
    Više ne znam što nam je činiti. Rekao nam je kirurg da to nije opasno ako se ne ukliješti a čak i da se ukliješti može se vratiti natrag ali ako bi se to događalo više puta onda obavezno operacija. Njemu je do sad iskočila 2 puta i oba puta sam ju vratila natrag (nije se ukliještila).
    Ne znam više tko je napisao tu negdje naforumu da je beba skoro umrla od sepse; do toga dolazi jedino ako se ukliješti kila i ne može se nikako vratiti natrag a beba nije kakala po nekoliko dana.

ne znam.... Ići ćemo po još jedno mišljenje. Do sad su nam svi rekli da pričekamo jer se ti kanalići možda sami od sebe suze kad bebi ojača tonus mišića. :/ :?

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Na temelju mog iskustva i onoga sto mi je rekao kirurg, mislim da ti je bolje ici na sigurno i operirati. Ukljestena kila je stvarno opasna, a ako je tvom malenom vec 2 puta iskocila...obavezno potrazi jos jedno misljenje, da se ne bi stvar bezveze zakomplicirala, a i da ti stalno ne brines i to provjeravas i mucis se s tim...
    Meni je receno da se samo tzv. vodena kila moze eventualno sama od sebe povuci ( to je Ian imao s druge strane i sama se povukla), a ova "obicna" vrlo rijetko...Jel moguce da i tvoj ima vodenu?
    Nadam se da ipak necete morati na operaciju,ali ako cete i ici, nemoj previse brinuti, nije to nista tako strasno, i ako je vec moralo doci do toga, bolje sad nego kad bude veci

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Na temelju mog iskustva i onoga sto mi je rekao kirurg, mislim da ti je bolje ici na sigurno i operirati. Ukljestena kila je stvarno opasna, a ako je tvom malenom vec 2 puta iskocila...obavezno potrazi jos jedno misljenje, da se ne bi stvar bezveze zakomplicirala, a i da ti stalno ne brines i to provjeravas i mucis se s tim...
    Meni je receno da se samo tzv. vodena kila moze eventualno sama od sebe povuci ( to je Ian imao s druge strane i sama se povukla), a ova "obicna" vrlo rijetko...Jel moguce da i tvoj ima vodenu?
    Nadam se da ipak necete morati na operaciju,ali ako cete i ici, nemoj previse brinuti, nije to nista tako strasno, i ako je vec moralo doci do toga, bolje sad nego kad bude veci

Hvala na savjetima i podršci.
    Obavezno idemo po još jedno mišljenje. Ne znam ni sama, s jedne strane bi htjela da to operiraju pa da smo mirni a ne da svaki put kad on plače, grči se ili napreže da se brinem jeli iskočila ili se ne daj bože ukliještila a opet s druge strane mm svi govore da ne požuruje s operacijom.
    Što se tiče vodene kile ne znam kako izgleda, kažu da je slična ovoj =običnoj=. Bili smo samo kod jedne dr. za sad pa obavezno idemo dalje.
    U svakom slučaju, hvala svima na informacijama i podršci
    svima

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam je sama uocila ( izgledalo je kao mala modrica na jajceku!
    Hm.... Mom malom nije na jajčeku nego iznad, otprilike tamo gdje se nama ženama nalaze jajnici i po opipu je kao mala kvrgica ali mala mala. :? :?
    Možda je to vodena kila??

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Nemam pojma, ja Ianovu vodenu uopce nisam skuzila, a ni nas pedijatar. To mi je rekao tek kirurg u Klaicevoj.
    Nadam se da cete izbjeci operaciju, drzim fige da je vodena

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

meni je M. dobio preponsku sa mjesec dana, iznad jajceka i to kad bi ga presvlacila uvijek bi mu bila vani
    kirurg je htio odmah operirati, ja nisam dala, frendica mi je rekla da u klaicevoj cekaju da beba navrsi bar 6 mj.
    nakon nekog vremena se vise nije pojavljivala, bili smo na kontroli i rekao je da su sad sanse 50-50 jer da ce ustajanjem na noge ili tkivo ojacati ili ce opet izletiti
    prije 6 mj. je iskocila opet, al smo je vratili nazad
    kad sam rekla pedici sto se dogodilo rekla mi je da je operacija zadnja solucija i da ona ne preporuca
    od onda je sve super, ja sam njemu mogla cijeli palac gurnuti unutra u rupu, sad je niti ne napipam
    nekako mi moja intuicija nije dala da ga operiram, nadam se da nece morati i da se vise nikada nece pojaviti
    no i dan danas kad mi jako place, mene bude frka

eto to je moja prica, sto ne znaci da i ti trebas tako postupiti

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •