Ukoliko ste imali iskustava sa zlatnim stafilokokom i zelite razgovarati s RTL-om o tome, pls mi se javite na pp.
Hvala![]()
Ukoliko ste imali iskustava sa zlatnim stafilokokom i zelite razgovarati s RTL-om o tome, pls mi se javite na pp.
Hvala![]()
Više manje ga svi povremeno imamo.anchie76 prvotno napisa
![]()
Da, evo moj Lovro ga ima u podstanarstvu vec neko vrijeme.
Pretpostavljam da oni zapravo hoce nekog tko je imao MRSA-u...
mom su u nosu izolirali goldija![]()
i to kad je bilo u bolnici...dali sumamed...
ima je svega 3mj...ped je rekla da je čist normalno da se nalzi kod bebe..al, da su se ovi valjda uplašili da nije kod njih dobio...![]()
poslije ga ni bilo
Mislim da ga rijetko tko za zivota nije imao.
Može li mi neko reći koji su simptomi prisustva zlatnog stafilokoka u gornjim dišnjim putevima, postoji li nešto što je karakteristično, osim onih uobičajenih šmrkljanja i toga? Meni se nakon dužeg perioda curenja nosa (garantovano viroza prešla u bakterijsku infekciju) pojavo ćilibarno-žut proziran sekret, kojeg prije nisam nikad vidjela. Ima li to veze, možda sam glupa, a možda sam hipohondar![]()
Nakon viroze cesto se nakalemi bakterijska infekcija ali isto tako najcesce je ona znak ozdravljenja. Gotovo uvijek je za ocekivati da nakon prozirnog sekreta iz nosa na kraju dode zuckasto zelenkasti. No to traje kratko. Ukoliko pak potraje duze vremena ili se prosiri na glo (upaljeno grlo tj mandule) tada bi se trebalo javiti doktoru.
Hvala![]()
Uz antibiotik ide na bolje, a bilo se je baš oteglo na preko 15 dana, a ja ne volim uzimati antibiotike ako se baš ne mora, ali je ovdje izgleda bilo pod moranje :/
moj Denis je zamalo umro jer je u operacionoj dvorani Rebra zaradio MRSU - kao komplikaciju je nakon mjesec dana imao upalu potrbušice, meningitis, zastoj rada crijeva i upalu crvuljka. U 3 dana imao 4 operacije, jedva izvukao živu glavu, u zadnji tren ga s odjela prebacili na intezivnu gdje je proveo slijedeća 2 tjedna.