Vidi rezultate ankete: da li ste u trudnoći pili normabele, apaurine ili slične lijekove?

Glasači
297. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • da

100 33.67%
  • ne

149 50.17%
  • bio mi je ponuđen, ali nisam

48 16.16%
Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 121

Tema: da li ste u trudnoći pili normabele, apaurine ili slično?

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno da li ste u trudnoći pili normabele, apaurine ili slično?

namjerno otvaram novi topic, jer me zanima statistika, makar ovakva interno forumska i neoficijalna, jer mi se ta praksa u Hrvatskoj čini jako proširena, a da se istovremeno uopće ne upozorava na moguće i vrlo realne opasnosti od toga.

evo par topica na kojima se već raspravljalo o sličnom

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...light=normabel
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...924&highlight=

posebno mi je zapeo za oko ovaj post
    Citiraj bibai prvotno napisa
    Normabel smiruje BH kontrakcije, ali ne i prave.
    Ako vam pomaže tada niti nemate opasnost od prijevremenog poroda
    .
    ono što bi mi bilo jako drago je da svaka trudnica, prije nego uzme neki od ovih lijekova, pročita ovo

http://www.belupo.hr/Default.aspx?si...howNonOTC=true

Produljena primjena terapijskih doza NORMABELA može izazvati fizičku i psihičku ovisnost. Razvoj ovisnosti ovisi o dozi i duljini primjene lijeka. Trajanje liječenja ne bi trebalo biti dulje od 2 do 3 mjeseca, uključujući i razdoblje postupnog prekida terapije. Pri prekidu terapije, naročito naglom, postoji mogućnost pojave povratnog («rebound») učinka, pri čemu može doći do ponovne pojave simptoma zbog kojih ste počeli primjenjivati NORMABEL i to u pojačanom obliku.
    Pri naglom prestanku uzimanja lijeka nakon dulje primjene mogu se javiti simptomi apstinencije (ustezanja): glavobolja, bolovi u mišićima, jaka tjeskoba, napetost, nemir, smetenost i razdražljivost. U težim slučajevima može se javiti gubitak svijesti o sebi (depersonalizacija), gubitak osjećaja stvarnosti (derealizacija), halucinacije i epileptički napadaji. Navedeno ukazuje na potrebu postupnog smanjenja doze NORMABELA tijekom duljeg razdoblja.
    ---

Trudnoća
    Ne preporučuje se primjena NORMABELA tijekom trudnoće, naročito u prvom i posljednjem tromjesečju.
    Ako je liječnik odlučio da Vam propiše NORMABEL krajem trudnoće ili tijekom poroda, može se dogoditi da novorođenče ima smanjen mišićni tonus, smanjenu tjelesnu temperaturu, da slabije siše ili otežano diše, osobito ako je riječ o nedonoščetu.U slučaju da ste redovito primjenjivali NORMABEL u posljednjem razdoblju trudnoće, u Vašeg se novorođenčeta nakon poroda mogu pojaviti simptomi ustezanja.

Dojenje
    Ako ste dojilja, nemojte primjenjivati NORMABEL jer se on izlučuje u majčino mlijeko i može imati štetne učinke za dojenče.

Djeca i starije osobe
    Djeca i starije osobe osjetljiviji su na učinak diazepama na središnji živčani sustav pa je potrebno pažljivo odrediti dozu NORMABELA.
    NORMABEL bi se u djece trebao primjenjivati samo kada je to nužno, a trajanje liječenja trebalo bi biti što je moguće kraće.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislila sam da li da još ovo napišem, jer mi se čini nekako podrazumijevajuće, ali možda ipak i nije:
    naime, ako par miligrama ovakvog lijeka djeluje na trudnicu omamljujuće, što li se tek događa s bebom 10ak i više puta manje težine, kad znamo da ti lijekovi (kao i alkohol recimo) prolaze posteljicu i dolaze do djeteta.
    i znate li da je u mnogim zemljama nepojmljivo ovakve lijekove davati trudnicama (osim iznimno, u iznimno ozbiljnim situacijama), jer se smatraju vrlo štetnima?

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eh, zeznula sam anketu (ak je moguće, nek moderatorica dopuni).
    fali mi odgovor

-bio mi je ponuđen, ali nisam

to je npr. bio moj slučaj

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da, taj odgovor bi bio moj. baš sam htjela napisati da sam kliknula na NE, iako mi je apaurin preporučen

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja sam pila normabele ali samo nekoliko puta. naime kako sam patila od nesanice ginekologica mi ih je prepisala kao od sale i ja sam uopce ne razisljajuci uzela :mlatpoglavi: tada sam naime bila neupucena i mentalno lijena i nije mi ni palo na pamet da to moze djelovati na plod, i vjerovala sam doktorima. sva sreca da inace nikako nisam tip od tableta i da nikada nista ne pijem pa sam uzela svega tri ili cetiri puta.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Glasala sam NE iako sam popila jedan Normabel od 2 mg u trudnoći sa Svenom kada mi je uginuo pas. Tada i nikad poslije. Bio mi je preventivno (uopće se ne sjećam ni zašto) prepisan ali ga nisam koristila. U ovoj trudnoći nisam i ne kanim.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam ih pila, niti su mi bili ponudjeni.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Bili su mi savjetovani, jer sam imala ogromni hematom i morala strogo mirovati, ali nisam pila.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I meni je doktor prepisao apaurin, nisam popila niti jedan.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Meni je bio ponudjen ako mi bude zlo jer sam u drugom mjesecu trudnoce isla na dugacak put. No ja sam procitala u uputama da se ne preporuca trudnicama, a zatim da ima cijeli niz omamljujucih ucinaka i rekla sam da bolje da se ispovracam svaka dva kilometra nego da ugrozim bebu.
    Iako da sam ih morala piti zbog neke "ozbiljnije" indikacije kao mirovanje ili slicno, mozda bi ih i uzimala

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

evo, sad je ok.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

nisam pila, niti mi je bio ponuđen

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa
    ovako

Romana avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Nisam ih pila,ali su mi prepisani.
    Jednostavno,ne volim nikakve tablete,a pogotovo ove za smirenje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U prvoj trudnoći jesam 2-3 dana pila apaurine, ali tada sam imala preekalmpsiju...
    U drugoj nisam niti mi ih je itko nudio

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

dok sam još bila mlada i naivna (čitaj: trudna prvi put) nazvala sam rodilište kad su trudovi krenuli. na moje pitanje kako mogu znati jesu li pravi ili ne, sestra mi je rekla da popijem apaurin ili normabel pa ako ne prestanu to bi značilo da su pravi. to mi je s takvom lakoćom preporučila da sam kasnije shvatila da to mora biti uobičajena praksa.

mamma Juanita, hvala ti što si nas prosvijetlila .

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Izgleda da ću se ja prva outati Pila sam ih s Janom - u prvoj trudnoći, 2001. Zbog sukrvice u 6. tjednu doktorica je posumnjala na prijeteći pobačaj i propisala mi normabele i dabrostone. Normabele sam pila do 12.(jedan dnevno, ne sjećam se je li bilo više, a možda je),a dabrostone do 16. tjedna trudnoće, normabele sam sama prestala uzimati kad sam napokon "mućnula" glavom. Ne znam, ja nikada prije nisam u životu uzimala lijekove za smirenje, čak nisam eksperimentirala s baš nikakvim opijatima kao tinejdžerica i adolescentica (ono, stvarno, niti cigaretu zapalila), ali ja se tada nisam pitala, nisam prije niti bila trudna, sve mi je bilo novo i htjela sam samo zaštititi bebu, sačuvati bebu. A doktorici sam vjerovala Rode nije bilo, tek sam se nekoliko tjedana kasnije prišaltala na m&b i polako počela sumnjati u to što mi je prepisano.
    Danas sam sigurna da nije bila riječ o nikakvom prijetećem pobačaju, implantacijskom krvarenju možda, ali čak i uz rizike ne bih ništa uzimala.
    S Nolom se pojavila također sukrvica u sličnoj dobi, nisam ništa poduzimala, ali tad je moj frame of mind i znanje bilo posve drukčije.
    Ne znam je li to ostavilo posljedice na Jana. Ne usudim se pravo niti ispipavati.

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Glasala za treću opciju. U prvoj trudnaći sam prokrvarila u 6. tjednu, i dobila klasičnu recepturu, Dabroston i Normabel. Dabrostone sam pila do 12 tjedana, ali Normabele se nisam usudila iako sam podigla recept i samoinicijativno ih nisam uzimala (ginekologu to nisam priznala). Kad sam imala jednu jaku BH kontrakciju s nekih 20 tjedana, jako sam se upalšila i popila sam jedan N. I to je bilo to.

U drugoj trudnoći je moj karton nekim sretnim slučajem završio kod drugog liječnika. Ponovo sam krvarila, bila je blizanačka trudnoća s jednim praznim jajašcem, ali je liječnik imao stav da za te lijekove ionako nije dokazano da li pomažu, i da je najpametnija opcija mirovanje. A ja sam ovaj put bila sretna što se moj instinktivni stav podudarao s njegovim mišljnejm

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Morala sam glasati da, iako sam popila samo dvije tablete. Negdje oko 16. tjedna trudnoće strašno me počeo boljeti trbuh, nisam mogla skoro ni hodati, pa mi je dr propisala Normabel da ublaži te bolove zbog naglog širenja maternice.
    U ovoj trudnoći sam znala što i zašto me boli pa mi nije palo na pamet popiti Normabel.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

bilo mi je ponuđeno, ali sam odbila tj nisam pila

zbog sinusitisa sam popila antibiotik

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pila sam ih od hospitalizacije u 30 tj. zbog prijetećeg prijevremenog poroda.E,da samo njih...primala sam i tokolizu,kortikosteroid,i lijekove koji ublažavaju lupanje srca(mislim Irumed)izazvano tokolizom.
    Tako je trudnica koja nije popila tokom trudnoće niti jedan sintetski vitamin,ni kap alkohola,i ništa jaće od kamilice završila drogirana.
    Osobno ne znam niti jednu trudnicu (u stvarnom životu)koja u jednom trenutku svoje trudnoće nije pila Normabel,za razne tegobe tipa povraćanje,smirivanje kontrakcija i dr.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pred kraj trudnoće, uz uobičajene kontrakcije i početak otvaranja, ginekolog mi je rekao da malko usporim i napomenuo: ako ste uznemireni, možete popiti normabel...

ja: :?
    on: dobro, dobro!

ne znam što mu bi, nije široke ruke s lijekovima.

ali mi taj stav normabel=bombon ide na živce.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

nisam pobornik nikakvih lijekova i dugo sam se tome opirala ali u T sam morala uzimati normabel zbog svojih anksioznih stanja i tahikardija .
    sada u trećem tomjesječju uzimam samo kada stvarno "zapne" npr. puls 120 i kada se počnem tresti.
    tako da ipak postoje slučajevi kada je normabel itekako opravdan.

kada sam zadnji put gin-u rekla da sam prestala uzimati normabel čini i se da mu nije bilo pravo! :?

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

kad sam prokrvarila, uz dabroston propisan mi je i normabel.
    a kako su u strahu velike oči, a još veće kad dugo čekaš trudnoću pa se eto dogodi krvarenje, popila bi i otrova ako netko garantira da će se nakon toga sve vratit u normalu.
    pila sam ih vrlo kratko jer bi nakon njih bila cila komirana.
    i kako je krvarenje prestalo jako brzo, tako su i normabeli jako brzo spremljeni sa strane umisto u želudac.

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja jos donekle mogu shvatiti (pod velikim navodnicima shvatiti) kad je krvarenje ili nesto slicno u pitanju pa daju normabel i li sl. ali ja dosla i pita mene ginekologica "kako se osjecate?" velim ja "odlicno samo bas ne spavam" a ona meni "dobro pijte normabel" i napise mi recept. nije me nista bolilo, nisam bila pod stresom, sve mi je u zivotu bilo super, trudnoca bez i jednog najmanjeg problema.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

niti jednom mi nisu nudili, niti jednom nisam pila.

u prvom porodu mi je ginekolog prokinuo vodenjak bez obavijesti i pitanja , tad sam krenula ustati sa stola, on je dobacio sestri da mi da apaurin jer sam "nervozna" rekla sam mu da nisam nervozna, nego da me boli i da ne zelim nikakve apaurine...

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Glasala "ne" jer mi nikad nije bio ponuđen od strane doktora.

No, 7 dana prije poroda popila sam jedan od 2 mg, kad su mi rekli da mi je svekar tragično stradao par dana prije...

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

da objasnim ovo svoje da... komplikacije u trudnoći - prepar do besvjesti oralno i intravenozno svako malo...bog mu da sriću i zdravlje tko ga je izmislija jer danas vrlo vjerovatno ne bih imala klince...ali on malo čini čuda na srce mame pa sam morala piti i dodatne lijekove među kojima i normabel od 2...
    među nama toliko bi me ošamutija da sam sve zaboravljala jer inače ne pijem nikakve tablete. ali izdržala sam jer sam stvarno željela donest mališe do kraja... jedva ali bilo je uspješno oba puta.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Slicna situacija kao kod strigice,kontrakcije cijelu trudnocu, prijeteci prijevremeni u 30.tjednu, bolnica i partus intravenozno, onda poslije bolnice oralno... pokusavala bez normabela izdrzati sve nuspojave terapije, ali na zalost nije islo borila se koliko sam mogla, nisam se pridrzavala propisane doze, umanjivala koliko sam mogla, cim sam napunila 36.tjedana prestala, iako sam partus i dalje uzimala, ali u umanjenoj dozi pa je bilo lakse...

voljela bih da ga nisam pila, ali pomogao mi je, nadam se da bebi nije naskodio, jako sam bila (i sada sam) opterecena s time, ali eto partus nam je pomogao da doguramo do 38 tjedana, a normabel je opet pomogao da izdrzimo tu terapiju...

u svakom slucaju, protiv sam uzimanja normabela ukoliko zaista ne postoji velika potreba...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Meni su ga u jednoj Zg bolnici davali i.v. u ogromnim dozama- bez efekta, naravno. U drugoj me već prvi dan razveselilo kad sam čula odgovor ginekologa trudnici koja ga je tražila za smirenje i spavanje; " gospođo, ako smiri i uspava vas, možete misliti kako je vašoj bebi koja ima
    50x manju masu". . U toj istoj Zg bolnici se ipak nisu libili dat mi ga muskularno i u letu kad sam bila u panici jer rađam prije vremena.
    Indikacija je bila smirenje lude mene, a ne zaustavljanje poroda. Jer porod nije ni mogao zaustaviti...

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U prvoj trudnoći koja je bila rizična (jedan pobačaj, hematomi, mirovanje i bolovanje od 6.tj.) nisam popila niti jednu tabletu, niti mi je bila ponuđena.

Sada mi je opet rizična trudnoća zbog ureaplazme, opasnosti prijevremenog poroda, bolova i tvrdog trbuha od tamo negdje 23.tj, sukrvice u 30.tj., strogo mirovanje (samo WC i kupaonica), ne smijem sjediti, voziti se u autu.
    Doc mi je dao Normabele i pijem 3 puta dnevno. Čitala sam upute, nije mi bilo baš svejedno što ih pijem, prešla sam sve topice o njima, pročitala sve članke o nuspojavama i kako djeluju na dijete, sad sam smanjila na svoju ruku na 2 dnevno, i dobro mi je.
    Sljedeći tjedan ću biti na 1 dnevno i 1 tableti magnezija. Nakon toga ih izbacujem.

Osim Normabela pijem i Partusisten 4 puta dnevno (+ 2 puta Ormidol zbog drhtavice i ubrzanog lupanja srca). I njih ću nakon 36/37 tjedna izbaciti.

Dok sam bila u bolnici, jednu noć me tako jako boljelo u donjem dijelu trbuha i nikako nije popuštalo skoro sat vremena. Zvala sam sestru, CTG bez trudova, otkucaji normalni, dali su mi injekciju Apaurina. Bol prestala za 5 minuta.
    Nisam bila niti uznemirena, niti nervozna, dvoumila sam se pristati na tu injekciju ili ne, ali kad imaš dijagnozu prijeteći prijevremeni porod :/

A tri puta terapije Eritromicinom (+ 3 dana Sumameda) zbog Ureaplazme, to neću ni spominjati. Muka mi je koliko sam tableta popila u ovoj trudnoći.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Bilo mi je ponuđeno, odnosno preporučeno da pijem normabele. Razlog: povraćanje non-stop prva tri mjeseca (ležala sam na infuziji u bolnici neko vrijeme, nisam mogla niti vodu progutat), izgubila 6kg ali sve to mi nije bio baš povod da ih kljukam.
    Kad sam pitala zašto bi ih bilo dobro uzimat, dr veli u stilu, kao, više ćete spavat, odmarat pa ćete manje povraćat :? Nije mi zvučalo uvjerljivo pa ih nisam uzimala, kao i još neke tablete koje mi je preporučio protiv povraćanja (ne mogu se sjetit naziva, možda reglan ili tako nekako). Čista intuicija, nikave forume i sl. nisam posjećivala (a kao da bi i bila u stanju ).
    Onda je MM nazvao i našu dr opće prakse i koja mi je zdravo seljački rekla da sve te lijekove otfikarim, da ću povraćat još malo i da će sa bebom bit sve ok bez obzira na moje tegobe. Veli ona - i prije su žene povraćale prvih mjeseci pa nikome radi toga nisu prepisivali tablete. I tako i bi. Sve je bilo OK.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Zaboravila sam napomenut (detaljnije čitajuć neke gornje slučajeve), da nisam sigurna da ih ne bi uzela sa sam imala neke jako ozbiljne tegobe, kao neke cure koje su ispred pisale. To sad ne mogu reći.
    Ali ova moja situacija stvarno mi se nije učinila opravdanom za tablete.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam ni u prvoj trudnoci, koju sam cijelu prelezala!
    a, niti u ovoj - opet na mirovanju (imala krvarenje), nadam se stabilizirati ce se pa necu morati vise lezati

neznam... ne osudjujem nikoga, valjda je to individualno?!
    moja frendica, kad je imala krvarenje (prva trudnoca spontani) u drugoj trudnoci, trazila je samoinicijativno apaurin! Kaze nije mogla izdrzati taj pritisak niti prestati plakati... strasno!
    Hocu reci, nije da ne mogu shvatiti potrebu za takvim sredstvima, ali ja zasad ne trebam nista slicno srecom i nadam se nece mi ni trebati!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

isto

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa
    isto
    takodjer - u prvoj, a nadam se da mi ih nitko neće preporučiti ni u ovoj.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

U prvoj trudnoci su mi bili preporuceni, ali ih nisam uzela.

U drugoj mi nisu uopce bili preporuceni.

Sad sam ih uzela u par navrata jer me pocela prati grozna nesanica, takvo mucenje po noci od nespavanja, kojekakvih misli i sl , a opet po danu treba funkcionirati s dvoje djece i poslom .... i ne grize me savjest uopce.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

do 28 tj nisam popila niti jednu tabletu ,inače ih ne pijem!ali tad su mi počele kontrakcije svakih 10min i doktorica mi je prepisala normabele i mg.Inače nosim blizance i prva mi je trudnoća,prepisala je tri dnevno ja pijem 1,max 2.čitala sam da su štetni ali stvarno mi pomažu.nisam neka tuka da pijem za svaku glupost tabletu!inače mi i smanje tlak koji mi zna skočiti. tak sam odlučila popit koju nadam se svako zlo za neko dobro

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

vidim da neki povezuju apaurine i krvarenja. u zadnje dvije trudnoce ih nisam pila, nije mi bio ponudjen, a krvarila sam s korinom sigurno 4-5 puta tijekom trudnoce.

u prvoj trudnoci sam imala eph gestozu, visok krvni tlak i u bolnici su me kljukali apaurinima. sjecam se osjecaja lebdenja, vecinu vremena sam prespavala, totalno sam bila osamucena. kad su mi ih ponudili nakon izlaska iz bolnice (bili su preporuceni na otpusnom pismu) odbila sam.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

u ovoj trudnoći kao i u prošloj sam popila 2 normabela, oba puta na dan kad sam prokrvarila jer se nikako nisam mogla smiriti, iako mi je savjetovano da ih trošim još neko vrijeme ja sam odbila.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nema odgovora - pitali ste, ali su vam rekli bolje ne . To je bio moj slučaj. Zasad ih nisam pila, a osjetila sam potrebu nakon lošeg rezultata double testa. Ispunila sam anketu da ih nisam pila.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

nisam pila niti u trudnoći niti ikada dosad u životu.
    Ostavljam mogućnost da ću ih jednom probati ukoliko će biti neophodno.
    No, općenito nisam pobornik tableta za smirenje.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja sam stavila da.
    iako je kombinacija prvog i zadnjeg.
    trebala sam ga piti 3xdnevno od 25. tjedna.
    pila sam ga samo zadnjih mjeces dana (i manje) jednom dnevno i par puta kod jacih kontrakcija.

(razlog- krvarenje, pl.praevia, infuzija prepara tokom 3tj. pa kasnije 2tj.ukupno 5, bez ormidola, fala bogu, zivjela sa treskavicom, i kontrakcije)

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ali, ako je trudnoca uredna, zasto bi majke uopce pile ili bile ponudjene?

bjuma avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Popila sam tri apaurina od 2 mg do sada (33 nedjelja), iz prostog razloga sto sam bila pod tolikim stresom, da jednostavno nije bilo druge... I ne ponosim se bas time. Doktor mi ih je dao, jer sam mu se pozalila da sam bila pod stresom, pa mi je on napisao recept, cisto, ako se nadjem u nekoj situaciji koja bi mi mogla izazvati prijevremene kontrakcije.
    Istina, preporucio mi ih je i kad sam krenula prosle sedmice na seminar, jer sam morala putovati 8- 9 sati, ali ja nisam htjela uzeti. Mislila sam, ako zaspim u nekom neugodnom polozaju ili nesto slicno- Nece valjati. Inace sam veliki protivnik tableta, ukoliko to nije bas neophodno. Antibiotici izazivaju promjenu flore, prosle godine sam zaradila tezu kandidijazu i upalu mokracnog mjehura Escherichiom! I- svi lijekovi se izlucuju preko jetre i tako stete njenom epitelu. Nekako mi je logicnije cuvati jetru za stare dane, kad budem prinudjena da pijem lijekove. Sada to izbjegavam kad god je to moguce.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam popila nekoliko normabela na početku trudnoće budući sam ostala trudna in vitro, pa mi je ginekolog propisao svakih parda dana po jedan normabel od 2 mg, koliko sam ja svatila radi opuštanja maternice, sve skupa ih nisam popila više od 10, mislim da ne bi to trebalo stvarati probleme.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    ali, ako je trudnoca uredna, zasto bi majke uopce pile ili bile ponudjene?
    evo, pogledaj ovaj topic, svakakvih razloga se nađe pa da skoro svakoj drugoj trudnici bude preporiučen.
    valjda neke čarobne pilule...

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ne, niti mi je ponuđeno

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj andrea prvotno napisa
    nisam pila, niti mi je bio ponuđen
    x

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Popila nekoliko Normabela po preporuci ginekologice zbog lupanja srca. Pila sam ih samo u drugom tromjesečju(upravo zbog upozorenja navedenih u uputama) i iskreno nije mi bilo baš svejedno kako će to utjecati na bebu, ali to lupanje me još više uznemiravalo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •