Cure sa iskustvom...
Dijete preko noci treba dojiti u krevetu i sa sto manje svijetla itd....
Koliko je meni poznato...beba poslije jela treba podrignuti...
Kako to izvesti a da se ne razbudite...?
Cure sa iskustvom...
Dijete preko noci treba dojiti u krevetu i sa sto manje svijetla itd....
Koliko je meni poznato...beba poslije jela treba podrignuti...
Kako to izvesti a da se ne razbudite...?
![]()
i men je to mučilo, još je imala grčeve pa je morala češće podrigivatii se
ja bih ju držala nakoso jedno 10min pazeći da je ne probudim
i onda mi je to bilo preveč, pa sam joj nakosila madrac i nisam je više podrigivala
Imam fobiju od lezeceg polozaja jer sam tako zaradila ragade, pa nocu dojim u fotelji. Sto manje svjetla, ali ne dizem je na podrigivanje. Uredno odspava po 3-4-5 sati do novog dojenja.
Ja imam fobiju od ležećeg jer zaspem pa me kasnije kičma rastura. Grozno mi je neugodno, ali ipak tako obavimo noćno dojenje. Sad se više ne dižemo za podrigivanje jer joj ne smeta, ali prije jesmo. Nije se budila. Čak bi lakše pdrignula u snu nego budna.
podrigivanje nije obavezno i ne treba svoj djeci
xLutonjica prvotno napisa
na prste jedne ruke mogu nabrojati koliko je puta Anja podrigivala
Nama je trebalo. Točno joj je smetalo. Ali ona je od početka bez problema podrigivala, čim ju dignem.
Ja sam u početku poslije podoja šetala malo po sobi, ona bi spavala na mom ramenu. Nekad bi podrignula, nekad ne. Ubrzo od umora nisam imala više snage puno šetati, bilo je sve kraće dok nisam potpuno ukinula. Postepeno sam smanjivala šetnje, jer sam skužila da ako ne podrigne u roku od minute uglavnom niti ne podrigne.
hvala cure...
zakljucak je..podojiti i stavitit bebu na bok..
to mi nekoako zvuci kao najbolje rjesenje...
![]()
![]()
Budeš vidjela - nema nekog recepta. Ni Gab mi nije bio podrigač, tako da smo mi cicali i spavali skupa.
ja tako radim i nama stima.Angelina_2 prvotno napisa
meni su muž smijao prva 3 mjeseca jer bi nakon podoja sjela sa karlom u stolicu ljuljačku i po pola sata čekala taj famozan podrig. dočekala bi ga.
sa 3 mj se počeo okretati na bok pa je počeo podrigivati bez moje pomoći.
Po noći nismo podrigivali. Ako bi se žalio (tj. stenjao kak mu smeta zrak) onda se mogao podrignuti i potrbuške.
Inače bebači po noći (u polusnu) najčešće mirnije i sporije papaju, pa se manje i nagutaju zraka. Još ako mu gurneš cicu čim se promeškolji, neće se ni plakanjem nagutati zraka.
i mi smo tako nakon 1.mj, osim potrbušnog položaja. Do sada je samo jednom tako spavao po danu. Definitivno mirnije papa i odmah dalje spava. Neko vrijeme se prenajedao pa se famozno budio plačući i odbijajući cicu oko 4 ujutro dok nisam skužila da ipak (opet) treba podrignuti. Mi svaka dva tjedna imamo neki novi štos i sa cicanjem i s podrigivanjem i spavanjem i ostalim jelom ...Honey prvotno napisa
![]()
ako bi nastavio spavati ne bih ga dizala, a ako se probudio onda bih ga dignula da podrigne, pa opet cicu u usta dok oboje ne zaspemo. + uglavnom spava potrbuske (prva 3 mj jedino je tako htio spavati) pa je znao i sam od sebe podrignuti.
Samo u početku sam ga dizala za podrigivanje, a onda sam nakon 2-3mjeseca skužila tokom noći nakon podoja i kada je na miru nikada ne bljucka, a na primjer tokom dana, nakon podoja sam ga obavezno dizala da podrigne zato što je uvijek bio živahan i bljuckao bi!
Ovako nekako...Po noći ne bljucka i ne podriguje, a preko dana je držim, ona nekad podrigne, a nekad ne... Uglavnom zna bljuckati i pola sata nakon podoja iako je podrignula par putapaws prvotno napisa
![]()
ako ga drzim dok ne podrigne mogu slobodno ostati budna cilu noc jer se maleni toliko razbudi da nema sanse ponovno zaspati. isto je i s pelenom..
vec je netko napisao: pusti lava dok spava!
Moja beba po noci podrigne za vrijeme dojenja. Budi se svakih 4 ili 5 sati, jede maksimalno 15 minuta i u tih 15 minuta i podrigne. no, to je zato vjerujem, jer dojimo tako da ona gotovo lezi na meni dok sam ja zavaljena u fotelju. Imam jak LD pa moram tako. Pogotovo je jak kad je pauza tako duga kao nocu. zato danju doji svaki sat ili dva...
L je sa navršenih 2 mjeseca počela spavati na trbuhu i tako joj je super.Po noći sam je uvijek morala čekati da podrigne jer bi u suprotnom imala jake grčeve.I onda nam je pedica rekla nek ju stavljamo na trbuh i od tad je sve super.Podrigne i puno bolje tako spava.Angelina_2 prvotno napisa
ja sam luku stavljala spavati na bok i noci su bile katasrofa dok nisam s njegovih navrsenih 2 miseca probala na trbuh i svi se spasili, maleni podrigne ili prducne i nastavi spavati...