Results 1 to 18 of 18

Thread: fina i jednostavna večera

  1. #1

    Default fina i jednostavna večera

    drage kuharice ( i kuhari) ,
    trebala bi savjet za večeru za četvoro ljudi.
    Svi prijedlozi i recepti su dobro došli i u obzir dolazi sve što je brzo i jednostavno gotovo, a opet da bude zasitno

  2. #2
    njumi's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    njumilend
    Posts
    337

    Default

    police krompira, sa pancetom i kajmakom

    uh, sad bih to jela

  3. #3
    malena beba's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    dalmacija
    Posts
    8,636

    Default

    i ja

  4. #4

    Default

    a može recept ???

  5. #5
    njumi's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    njumilend
    Posts
    337

    Default

    oguliš krompire
    prepoloviš ih

    staviš ih u pleh koji si malo namazala nekom masnoćom (ne previše, onako, razmažeš prstima ili papirom)

    staviš na svaki krompir komadić pancete, ili nekog kajmaka, ili nešto slično (može i komadić pršuta)

    sve to u zagrijanu pećnicu na 180, dok ne vidiš da su krompiri gotovi (meni je pećnica u klincu pa mi treba uvijek duuuugo, al rekla bih najviše 40 minuta). Probaš vilicom, kad vidiš da su hrskavi, gotovi su. I kad panceta zamiriši po kući, auf......

    Kao prilog ja volim kajmak.

    Dobar tek.

  6. #6
    haribo's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    deutschland
    Posts
    1,352

    Default Re: fina i jednostavna večera

    Quote Originally Posted by pahuljičica
    drage kuharice ( i kuhari) ,
    trebala bi savjet za večeru za četvoro ljudi.
    Svi prijedlozi i recepti su dobro došli i u obzir dolazi sve što je brzo i jednostavno gotovo, a opet da bude zasitno
    jel to za goste ili neke "domace goste"

  7. #7
    njumi's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    njumilend
    Posts
    337

    Default Re: fina i jednostavna večera

    Quote Originally Posted by haribo
    Quote Originally Posted by pahuljičica
    drage kuharice ( i kuhari) ,
    trebala bi savjet za večeru za četvoro ljudi.
    Svi prijedlozi i recepti su dobro došli i u obzir dolazi sve što je brzo i jednostavno gotovo, a opet da bude zasitno
    jel to za goste ili neke "domace goste"
    Da, dodala bih na svoj recept da su polke krompira više za "domaće" goste.

    Dobro me podsjeti, haribo.

  8. #8

    Default

    :/ za domaće, ali malo fine goste . Do sad sam radila sve na varijaciju meksičke i kineske, a sad bi nešto novo?!

  9. #9
    Dream's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    966

    Default

    Quote Originally Posted by njumi
    oguliš krompire
    prepoloviš ih

    staviš ih u pleh koji si malo namazala nekom masnoćom (ne previše, onako, razmažeš prstima ili papirom)

    staviš na svaki krompir komadić pancete, ili nekog kajmaka, ili nešto slično (može i komadić pršuta)

    sve to u zagrijanu pećnicu na 180, dok ne vidiš da su krompiri gotovi (meni je pećnica u klincu pa mi treba uvijek duuuugo, al rekla bih najviše 40 minuta). Probaš vilicom, kad vidiš da su hrskavi, gotovi su. I kad panceta zamiriši po kući, auf......

    Kao prilog ja volim kajmak.

    Dobar tek.
    Ja bih dodala još samo hrpu prženog crvenog luka . (glavicu ili dvije po osobi) :D

  10. #10
    haribo's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    deutschland
    Posts
    1,352

    Default

    ja bi uz to i neku salatu

  11. #11
    njumi's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    njumilend
    Posts
    337

    Default

    Ajme, ja bih sad to stvarno jela

  12. #12
    njumi's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    njumilend
    Posts
    337

    Default

    Quote Originally Posted by pahuljičica
    :/ za domaće, ali malo fine goste . Do sad sam radila sve na varijaciju meksičke i kineske, a sad bi nešto novo?!
    ako si im do sad radila kinesko i meksičko.. ne znam kako će reagirati na ovo jelo. Naime, krompiri na pola su više, ne budi mi zamjereno, "seljačko" jelo (koje ja obožavam). Totalno je jednostavno i zasitno, a ponekad imam osjećaj da mu je glavna svrha okupljanje oko stola i ono... iskonsko uživanje u društvu (totalno opuštena atmosfera, ne pazi se puno na žlice, vilice i slično - znaš kakvi su krompiri kad su vrući, uh). To je jelo koje jednostavno traži komentare za stolom (tipa: uf što je ovo dobro, uf, daj još malo) i slično.

    Posljedica - prežderavanje

    Ne bih htjela ispasti neandertalac, ja volim to jesti golim rukama i ono, totalno se opustiti. Naravno, ako su vreli krompiri, jedem vilicom.
    Dakle, preporučujem za baš domaće goste.

    Dakako, može se jesti i vilicom cijelo vrijeme, al za mene osobno, gubi se čar

    Jedva čekam probati verziju sa lukom i salatom :D

  13. #13
    vjestica's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    460

    Default

    MM i ja smo jednom pravili brzinsku večeru a svima se svidjelo (inače kod mene postoje samo brzinske varijante)
    krompire izrežeš na komade za pečenje e sad MM stavi u tanjir maslinovo ulje i nabaca svih začina koje imamo trenutno i u to uvalja krompire i stavi ih da se peku u rerni (budu super hrskavi)
    ja narežem pileće filete na male trakice, u tanjir stavim susam, kari i vegetu i u to uvaljam narezane filete i ispečem (mali su komadi i začas su gotovi) za piletinu možeš napraviti sos od jogurta, malo soli i nacjeđenog limuna

  14. #14

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    131

    Default

    police...mljac.....

    možda kakavi pureći filei u umaku od gljiva? to ide brzo dosta....

    ili pak neka od kombinacija fish&chips uz čašu dobrog vina

    musaka različitih kombinacija ti može isto biti super rješenje. Ono, narežeš sve, poslažeš, pečeš, pojiš vrhnjem....mljac...

    a za to vrijeme radiš sasvim pedesetu stvar i ne dočekaš sva uparena goste

  15. #15
    Betty's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Sverige
    Posts
    577

    Default

    Ja sam spermala veceru za nas par u fazonu " arapsko meze " ( sve postavljeno u malim zdjelicama po stolu )

    - Pileci filei isjeceni na kockice , izmjesani sa uljem , paprikom i zacinima i przeni na naglo .
    - mali kroketici od krompira
    - pohovani sir
    - tzatziki sos
    - ustipci
    - mjesana salata ( zelena salata , kukuruz, feta sir , grah , makarone , mediteran zacin )
    - smrznuto meso isjeceno na sto tanje sitnije komade i przeno na naglo

    Nama bilo fino

  16. #16

    Default

    Quote Originally Posted by MalenaMM
    police...mljac.....

    možda kakavi pureći filei u umaku od gljiva? to ide brzo dosta....

    ili pak neka od kombinacija fish&chips uz čašu dobrog vina

    musaka različitih kombinacija ti može isto biti super rješenje. Ono, narežeš sve, poslažeš, pečeš, pojiš vrhnjem....mljac...

    a za to vrijeme radiš sasvim pedesetu stvar i ne dočekaš sva uparena goste
    nije loša ideja...

    Hvala vam svima na trudu

  17. #17

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    433

    Default

    Ovako to radi MŽ:
    piletinu ili puretinu(napacanu u začinima) prodinsta na luku, na to nareže paprike, patliđana, mahune, grašak, mrkvice, zalije sa vrhnjem za kuhanje i malo sos paradajza...Ako volite jače začinjeno posipati sa malo chilija u prahu!!!
    Uz to tjestenina ili pire krumpir.

    večera za 5!!!!

  18. #18

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Zadar
    Posts
    29

    Default

    Evo i jedan recept sto mi svi u kuci volimo - piletina u umaku sa carry-em

    Ovako pileci file isickati na komadice i u tavi zafriziti ulje i kapule, i kad onako poprime bijelu boju dodati nasjeckane gljive, i to mjesati na laganoj vatri. I kad negdi bude pri kraju da je meso gotovo dodati par komadica mandarine nasjeckanih na sitno, vrhnje (ja obicno stavim 2 manja Brzo i fino umaka) i malo carry-a da dobije lipu boju.
    I s tim obicno stavim pastu.

    Za prste polizati.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •