drage kuharice ( i kuhari),
trebala bi savjet za večeru za četvoro ljudi.
Svi prijedlozi i recepti su dobro došli i u obzir dolazi sve što je brzo i jednostavno gotovo, a opet da bude zasitno![]()
drage kuharice ( i kuhari),
trebala bi savjet za večeru za četvoro ljudi.
Svi prijedlozi i recepti su dobro došli i u obzir dolazi sve što je brzo i jednostavno gotovo, a opet da bude zasitno![]()
police krompira, sa pancetom i kajmakom
uh, sad bih to jela![]()
a može recept???
oguliš krompire
prepoloviš ih
staviš ih u pleh koji si malo namazala nekom masnoćom (ne previše, onako, razmažeš prstima ili papirom)
staviš na svaki krompir komadić pancete, ili nekog kajmaka, ili nešto slično (može i komadić pršuta)
sve to u zagrijanu pećnicu na 180, dok ne vidiš da su krompiri gotovi (meni je pećnica u klincu pa mi treba uvijek duuuugo, al rekla bih najviše 40 minuta). Probaš vilicom, kad vidiš da su hrskavi, gotovi su. I kad panceta zamiriši po kući, auf......
Kao prilog ja volim kajmak.
Dobar tek.
jel to za goste ili neke "domace goste"Originally Posted by pahuljičica
![]()
Da, dodala bih na svoj recept da su polke krompira više za "domaće" goste.Originally Posted by haribo
![]()
Dobro me podsjeti, haribo.![]()
:/ za domaće, ali malo fine goste![]()
. Do sad sam radila sve na varijaciju meksičke i kineske, a sad bi nešto novo?!
![]()
Ja bih dodala još samo hrpu prženog crvenog lukaOriginally Posted by njumi
. (glavicu ili dvije po osobi) :D
ako si im do sad radila kinesko i meksičko.. ne znam kako će reagirati na ovo jelo. Naime, krompiri na pola su više, ne budi mi zamjereno, "seljačko" jelo (koje ja obožavam). Totalno je jednostavno i zasitno, a ponekad imam osjećaj da mu je glavna svrha okupljanje oko stola i ono... iskonsko uživanje u društvu (totalno opuštena atmosfera, ne pazi se puno na žlice, vilice i slično - znaš kakvi su krompiri kad su vrući, uh). To je jelo koje jednostavno traži komentare za stolom (tipa: uf što je ovo dobro, uf, daj još malo) i slično.Originally Posted by pahuljičica
Posljedica - prežderavanje![]()
Ne bih htjela ispasti neandertalac, ja volim to jesti golim rukama i ono, totalno se opustiti. Naravno, ako su vreli krompiri, jedem vilicom.
Dakle, preporučujem za baš domaće goste.
Dakako, može se jesti i vilicom cijelo vrijeme, al za mene osobno, gubi se čar![]()
Jedva čekam probati verziju sa lukom i salatom :D
MM i ja smo jednom pravili brzinsku večeru a svima se svidjelo (inače kod mene postoje samo brzinske varijante)
krompire izrežeš na komade za pečenje e sad MM stavi u tanjir maslinovo ulje i nabaca svih začina koje imamo trenutno i u to uvalja krompire i stavi ih da se peku u rerni (budu super hrskavi)
ja narežem pileće filete na male trakice, u tanjir stavim susam, kari i vegetu i u to uvaljam narezane filete i ispečem (mali su komadi i začas su gotovi) za piletinu možeš napraviti sos od jogurta, malo soli i nacjeđenog limuna
police...mljac.....![]()
možda kakavi pureći filei u umaku od gljiva? to ide brzo dosta....
ili pak neka od kombinacija fish&chips uz čašu dobrog vina![]()
musaka različitih kombinacija ti može isto biti super rješenje. Ono, narežeš sve, poslažeš, pečeš, pojiš vrhnjem....mljac...
a za to vrijeme radiš sasvim pedesetu stvar i ne dočekaš sva uparena goste![]()
Ja sam spermala veceru za nas par u fazonu " arapsko meze " ( sve postavljeno u malim zdjelicama po stolu )
- Pileci filei isjeceni na kockice , izmjesani sa uljem , paprikom i zacinima i przeni na naglo .
- mali kroketici od krompira
- pohovani sir
- tzatziki sos
- ustipci
- mjesana salata ( zelena salata , kukuruz, feta sir , grah , makarone , mediteran zacin )
- smrznuto meso isjeceno na sto tanje sitnije komade i przeno na naglo
Nama bilo fino![]()
nije loša ideja...Originally Posted by MalenaMM
Hvala vam svima na trudu![]()
Ovako to radi MŽ:
piletinu ili puretinu(napacanu u začinima) prodinsta na luku, na to nareže paprike, patliđana, mahune, grašak, mrkvice, zalije sa vrhnjem za kuhanje i malo sos paradajza...Ako volite jače začinjeno posipati sa malo chilija u prahu!!!
Uz to tjestenina ili pire krumpir.
večera za 5!!!!![]()
Evo i jedan recept sto mi svi u kuci volimo - piletina u umaku sa carry-em
Ovako pileci file isickati na komadice i u tavi zafriziti ulje i kapule, i kad onako poprime bijelu boju dodati nasjeckane gljive, i to mjesati na laganoj vatri. I kad negdi bude pri kraju da je meso gotovo dodati par komadica mandarine nasjeckanih na sitno, vrhnje (ja obicno stavim 2 manja Brzo i fino umaka) i malo carry-a da dobije lipu boju.
I s tim obicno stavim pastu.
Za prste polizati.