Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: petogodišnjakinja kojoj ispadaju mliječni zubi??????

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno petogodišnjakinja kojoj ispadaju mliječni zubi??????

Je li to moguće?

Diani se klimaju donje jedinice (obje). ne vjerujem da se udarila jer ništa nije prijavila, ništa nije crveno.

Je li moguće da joj se zubi klimaju zbog toga što jako škripi zubima dok spava?

Jesu li ikom narasli trajni zubi s pet godina?

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znam djecu kojoj su padali i prije pet godina, većinom dečki, iako ne vidim da bi to bilo pravilo. Ali nije frka, jer, iako su pali ,novi trajni nisu narasli jako brzo, odnosno narasli su kad je bilo vrijeme.
    Stvarno ima dosta predškolaca koji nemaju jedinice i dvojke po par mjeseci ili godinu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U našoj ulici ima 4 djece u dobi 5-5,5 godina.
    Jedino još mom nisu počeli ispadati zubi.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

i ja znam jednu curicu kojoj je ispao mlijecni zub, kad je imala 4 i pol

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Meni su počeli ispadati sa 5.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj zumbulmama prvotno napisa
    Meni su počeli ispadati sa 5.
    I meni.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mojoj je prvi zub ispao s 5,5

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mojoj lari je prvi zubic icpao sa 4 i po godine, sad ima 5 i po i prije dva dana smo izgubili jos jedan a dva nam se ljuljaju. sjecam se da sam i ja sa pet vec bila krezuba

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mojoj su prvi trajni zubi (šestice) niknuli s 4 godine, a ubrzo iza toga su se i prvi mliječni počeli klimati. Sada sa 6,5 godina ima 10 trajnih zubi.
    I prve je zube dobila rano, s 4 mjeseca (sa 6 mjeseci je imala 6 zuba.), pa ne znam ima li to veze jedno s drugim.

Mery avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mojoj maloj je prvi zub ispao sa 4 i pol pa sam se zabrinula i otišla kod zubara, zubarka se samo nasmijala i rekla da je djete napredno i da to nije ništa čudno. Nedavno je ispala i druga donja jedinica pa smo krezubi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Petri ispale donje jedinice isto sa cetiri godine

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Zubarica mi kaže da ima puno veze ako su prvi izbili kasnije, a njoj se to dogodilo sa osam mjeseci - znači i trajni su trebali doći kasnije.

koliko vremena prođe (otprilike) od ispadanja do izbijanja trajnih?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mojoj Eni je prvi zub ispao sa 4 godine i 8 mjeseci, a drugi (oboje dolje jedinice) 2 mjeseca kasnije. Inače ima super zube, niti malo karijesa.
    Zubi su počeli rasti odmah nakon što su mliječni ispali, ali imamo jedan problem. Naime, ovaj drugi zubić koji raste raste u krivo za 45 stupnjeva, jer jednostavno nema mjesta za rasti.
    Mliječni zubi su inače bili otpali na vrijeme, tj. nije ispod njih počeo rasti novi zub, pa da je krivi rast zuba razlog tome.
    Na žalost, izgleda da za sada ništa ne možemo napraviti sa tim zubićem dok svi mliječni ne popadaju i ne izrastu novi.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mi smo tu. F. sljedei mjesec puni 6. već su mu je ispalo 6 mliječnih zuba, od toga su narasla 4 nova. Dvojke još čekamo

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo pošto joj se klimaju obje donje jedinice bile smo kod zubara i svarno...niču joj dva nova zubića.ovaj tjedan idemo na vađenje mliječnih zubića.u šoku sam ima, četiri godine i pet mjeseci,to je stvarno rano. :shock:
    Zubarica kaže da se ne zabrinjavamo da nije baš uobičajeno ali da se dešava.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Re: petogodišnjakinja kojoj ispadaju mliječni zubi??????

Citiraj sladjanaf prvotno napisa
    Je li to moguće?

Diani se klimaju donje jedinice (obje). ne vjerujem da se udarila jer ništa nije prijavila, ništa nije crveno.

meni i imam super zube,a svi su govorili mami kak ću imat loše zube zbog toga...prvi zubić sam dobila kad sam bila stara skoro tri mjeseca...
    i rano trajne...

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Re: petogodišnjakinja kojoj ispadaju mliječni zubi??????

Citiraj sladjanaf prvotno napisa
    Je li to moguće?

Vito ima 2 godine i 3 mjeseca i ima punih 20 zuba. Ono što me pomalo zabrinjava je da su mu počele rasti 6-ce!!! Inače je malo naprednija beba, velik je kao 4-godišnjak ali mi se čini da je ovo ipak malo prerano. Ima netko sličnih iskustava? Da li 6-ce uopće imaju mjesta za izrasti, s obzirom da su to ipak veći zubi?

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A ima 6 godina i već ima sve sjekutiće trajne, a ispale su mu i dvije trojke.
    Tak da se ne moraš zabrinjavati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja Zorka je izgubila donje dvije jedinice prije napunjenih sest godina. (par mjeseci) Ali, od tada ni naznake da ce neki drugi zub poceti sa klimanjem.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ajme, ovo je bilo prije godinu dana...

imamo donje jedinice i dvojke i gornje jedinice, koje nisu još do kraja izrasle.

šestice donje je dobila ovo ljeto, s 5,5 godina, tako da ne znam je li normalno da šestice izrastu s 2,5 godine. ja bih rekla da jest, ako mliječni počnu ispadati s 4,5 sigurna sam da ima djece koja su rano dobla šestice.

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nama obadve jedinice narasle sa 5 godina. Bilo je jako smesno posto su najpre izrzsli trajni zubi pa ispali mlecni i onda se ovi povukli napred na mesto. Tako da nikada nije bila krezuba
    Nego sada mi je cudno posto su joj jedino te dve donje jedinice zuckaste, a svi ostali zubi beli :/

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

o ja, moja kcer ima 6 i ispalo joj do sada 8 zubiju, prvi su se poceli klimati i ispali s 5 godina...

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja imam svoju sliku iz najstarije grupe iz vrtića...dakle negdje 6 godina sam tu imala...a krezava, da krezavija nisam mogla biti Nema mjesta brizi

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja je upravo napunila 5 godina, jos ima sve svoje mlijecne zubice, i nijedan ne pokazuje znakove klimanja.

S druge strane, njenojj sestricni (mladjoj 7 tjedana) polako pocinju ispadati mlijecni zubici...

Sad ste me sjetile, moram ju slikati zubatu (rijetko kad se "kezi" na slikama), dok mi se ne pretvori u krezubicu malu.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam imal trajne sjekutiće sa 5 godina.

Bili su oooooogromni. Izgledala sam ko zeko.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj ti sinak škripi zubima ko lud, sve ih je postrugao, i niš se još ne klima (za mjesec dana će 5 godina)

a njegovoj prijateljici koja ima 5god i 2 mj su već donje jedinice ispale

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •