Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: Drugo i višerotke-kako s kilama?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Drugo i višerotke-kako s kilama?

Zanima me vi žene akj ste rodile dva ili više puta, kako ste kidale kile nakon druge i svake sljedeće trudnoće.
    Naime ja sam u prvoj T dobila 20-ak kg i sve je samo od sbe eotišlo, čak sam si izgledala i bolje nego prije T (osim strija po trbuhu ali ne idu puno previše gore, pa mogu u bikini).
    Sada sam dobila nekih 25kg i to sam danas ostala :shock: kad sam na SD stala na vagu jer sam po njihovom u 2 tjedna dobila 3kg što nemre biti...Možda jedino od vode koju zadržavam (noge i ruke su mi kao buhtle). E sada, meni svi govore kak je nakon drugog poroda puno teže skinuti kile.
    Da li je to stvarno tako ili je sve to ipak individualno?
    Kakva su vaša iskustva?

I stvarno ne kužim od kuda tolike kile, stvarno ne jedem više nego inače, a mogu reći da se i više krećem, puno više nego dok sam radila...Čak mi se čini da sam onda više i jela. A kile samo idu i idu. Imam osjećaj da sam samo na vodi da bi dobila puno kila!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Skroz je individualno. Ako su ti nakon prvog otisle bez problema, vjerojatno ce i nakon drugog otici bez problema.

Meni su nakon sva tri otisle vrlo brzo, cak prebrzo, i uvijek bih par mjeseci poslije poroda pala ispod svoje uobicajene kilaze.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Poslije prvog mi je ostalo 10
    poslije drugog još 5 na sve to
    eto , tako sam ih skinula tj. nisam skinula

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

za 6 mjeseci od poroda vratila se na uobičajenu kilažu.

ničim izazvana. samo aktivnost oko djece.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno re

I nakon drugog poroda skinula sve za mjesec dana. Nemam ni struja ni sala na trbuhu.
    Mislim da je i pitanje genetike bitno.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam oduvijek imala ravan trbuh i struk aveliku guzui malo jače noge. Nakon prvog poroda, obujam guzice-bokova mi se čak i smnajio za 5 cm, stala sam u hlače koje sam jedva zakopčavala prije T. Malo me strah toga kaj pričaju da drugi put ide teže, a još sam ovaj put dobila i više kila...Mada sew tješim da je puno toga od viška vode!

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Meni su kile nakon druge trudnoće otišle puno brže i u većoj mjeri nego nakon prve. Pripisujem to dugotrajnom dojenju, jer jedem zaista svašta, bez ikakvih ograničenja (uglavnom na večer) i zapravo bih se trebala debljati, a ono kile samo odlaze.
    Nakon druge trudnoće mi je ostalo nekakvih 6 kg više nego što je bila moja težina prije trudnoće. Nisam ih nikada skinula, s njima sam startala drugu trudnoću. Sad je otišlo gotovo sve, i staro i novo.
    Samo se bojim da ću se kad prestanem dojiti pretvoriti u debeljucu.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj mamanatali prvotno napisa
    Samo se bojim da ću se kad prestanem dojiti pretvoriti u debeljucu.
    To sam i ja mislila ali se nije dogodilo :D .
    Ja sam startala u drugu trunoću s istom kilažom kao i u prvu!

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam dobila 16 u ovoj trudnoći, ali od kad sam se vratila iz rodilišta vaga stoji na mjestu cijelo vrijeme. A mislim da uopće ne jedem puno jer zapravo i ne stignem od nje a i nemam neki apetit. Ali oni 8 kg što mi ostalo ne odlazi. Strpljen-spašen. :/

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Kod 1 trudnoće dobila 16 kg ostalo ništa nakon 5 mj, u drugoj trudnoći dobila 22 kg za 5 mj ostalo 13 kg,nikako i nikako sad to skinuti,jedino me tješi to da nakon 1 trudnoće pa do 2 trudnoće sam imala 49 kg a sad imam 63kg,ljudi govore da sada ljepše izgledam nego prije kad sam bila mršavica .A moj celulit da li im je za vjerovati :/

___________-

D 1998.
    I 2007.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nakon druge ostalo 6-7 više i ne žele se odlijepiti - nikako

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nek me tješite, neke baš i ne, znači sve je stvar od osobe do osobe...
    Nadam se da ću biti ipak jedna od onih kod kojih to ide lakše dole

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nakon prve ostale 3 kg, nakon druge ništa, pa recimo da sam sada na +3.

Ispravak, sada sam na +5 klinci su kod dede i bake na feriju.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nakon prve nije ostalo nista, nakon druge 3kg koje i sada vučem u vidu pojasa oko struka :/

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Poslije drugog poroda - Nakon godine dana, postupno, bez ikakvih dijeta i vježbe, vratih se na kilažu kao prije trudnoće, no neki mi djelovi ostaju vjerniji nego ranije, trbuh npr. :/

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Natukla 13 kg, sada ostalo +6..dovoljno da ne mogu ući u većinu svojih stvari pa se još švercam sa trudničkim stvarima..

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

sweetmint tek si rodila, meni je trebalo oko 6 mj da se u potpunosti polako vratim na staru težinu. Ipak te kile skupljaš 9 mjeseci, ne mogu baš nestati preko noći...

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam prije poroda imala +20 kg, a kad sam došla iz bolnice izgubila sam 12 kg. Dakle još 8 viška. Jako sam zadovoljna kako izgledam, sad 10 dana od poroda, trbuh mi je naravno još povećan, dio oko ožiljka od carskog naotečen. A dio kilaže je naravno i u cicama
    Ana.m, ja mislim da je u pitanju nakupljanje vode, ja sam isto vrlo malo jela zadnje tjedne pred porod a kile su se samo slagale.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

roza pa znaš kaj, meni zvuči nevjerovatno da u 2 tjedna dobijem 3 kb. Pa koliko bi to morala jesti :shock: ... Mislila sam da na SD ne valja vaga, ali doma ista stvar.
    Najgore je kaj me zglobovi bole, osjećam se loše i gorzno, mada i da ljudima kažem koliko kila imam ne bi mi vjerovali jer većina ih kaže da se nisam puno udebljala, ne kužim kak ne vide te moje kile :/ .
    Ma ja vjerujem da je dosta toga voda, ali ta voda ne čini niš dobroga

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mislim da ti je to od vode. Trebalo bi otići odmah poslije poroda.
    Meni svaki put treba kao što se kaže - 9 mj. da dobijem i 9 da odu. Plašili su me da nakon drugog poroda idu teže dole, ali smršavila sam isto kao i nakon prvpg. Sad ćemo vidjeti, ali dobila sam i manje kila. (u prvoj T 13, u drugoj 12, sada 10) I trbuh mi se vratio na staro. Nikad nisam bila na dijeti.
    Nemoj se brinuti oko toga, kad počneš trčati za njih dvoje, sve će brzo doći na staro.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Da sam doila samo 10 kg već bi iz bolnice došla s istom kilažom kao prije T, aonda bih se još vjerovatno osušila kao nikada do tada 8) ...
    A sada su me te "vodene" otekline počele boljeti, ne daj bože da dotaknem malo jače :/

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam jučer bila na kontroli i u 2 ipo tjedna dobila malo više od 2 kg mislim :shock: , to bi inače dobivala u mjesec dana. i dr mi govori a dobro si nagurala kila a ja na +12 samo što sam startala sa visokom kilažom (69), a govorim ja njemu pola kila mi je u naušnicama (imala neke malo veće) a kilo ipo vode u nogama... smije se on i govori da sam stvarno dosta natekla (a ima ih i gorih).

zato i taj gubitak kila nakon poroda varira od osobe do osobe jer ako je stvar u vodi koja se zadržava onda je normalno da ona sva nakon poroda otiđe, a mast je ono što ostaje

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

U prvoj sam dobila 14kg, ostale su mi 4 kile, a sad 6 i pol mj. nakon drugog poroda imam 3 kg manje nego prije trudnoće (a dobila 16). Nikakva dijeta, valjda su me klinci toliko iscrpili...

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam u obje trudnoce malo dobila (oko 9), pa mi je odmah sve otislo. Ali ubili su me mjeseci nespavanja sa starijom... Natukla sam 8 kg pokusavajuci po danu ostati budna i te nikako da skinem Mozda odu kad pocnem izmedju dvoje djece, honorarnih poslica i faxa. Jer za vjezbanje stvarno, ali stvarno, nemam vremena. A za drzanje dijeta nemam zivaca.

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

u prvoj trudnoći dobila 25kg,sve otišlo,nisam ni primjetila-ostale samo 3kg.
    druga trudnoća-dobila 20kg,išlo je tako-tako,ostalo još oko3kg
    u trećoj dobila 15kg,otišlo sitno-3kg u 7mj i nikako ni grama dolje....
    dojim non stop,jedem ko 1,5 vrabac...i nikako....

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo kratak izvještaj od mene.
    Rodila, iz rdilišta došla sa 10 kg manje, i u ova 3 tjedna otišlo još 5. Sad imam još 10 na grbači i nadam se da će i tih 10 otići bar kroz koji mjesec.
    Jedino kaj me pooooosebno živcira je "sarmica" od carskog koja se navodno povlači i do 2 mjeseca.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

po opisu rekla mi da smo slicne gradje(veca guza i noge , tanji struk, ja sam i visinom mala, neznan za tebe). rodila prije skoro 8 mj, jos 3 kg ostala, nadam se da ce otic kad krenem u teretanu (iako sam i sada zadovoljna ali malo da se ucvrstim). inace sam drugu T startala s manje kg nego 1.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ana.m, meni je sarmica bila i malo duže od dva mjeseca. Ali neka te to ne brine, povući će se ona. A kile su već otišle i mršavija sam nego kad sam ostala trudna.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja uopce ne znam sto bih rekla :/

u prvoj trudnoci dobila 18, pri porodu otislo 14.
    u drugoj dobila nekih 9, doma dosla bez tih istih 9.
    u trecoj dobila nekih 8, doma dosla bez njih.
    u cetvrtoj dobila desetak, doma dosla bez istih deset...

u medjuvremenu sam stalno na +skoro15 :/

ja ko da ne dojim dovoljno iskljucivo, ni dovoljno dugo, i ko da nemam djece oko koje bih se bavila, pogotovo sama brinula o cijelom kucanstvu...

nista to mene ne pika... prije cu se zdebljat, nego kilu "izgubit" - to kod mene ko s mlijekom - nemere se zgubit u sumi

Lady of the Lake

Početno

potpisujem litalu totalno.
    u prvoj trudnoći dobila 11, otišlo 7, poslije dobila još 3 ,
    u drugoj dobila 7, otišlo 5, dobila poslije 4,
    u trećoj dobila 8, otišlo mi jako malo, 3 kg u rodilištu.
    Sve te kile viška vukla sam godinu dana dok mi se prije 6 mjeseci nije desio klik u glavi: prestala sam večerati,smanjila slatko i u 5 mjeseci otišlo 6 kg. Upisala autoškolu, izlazila van iz kuće, postala malo raspoloženija, ulazim u staru obleku iako imam još kila za skidat da dođem na ono prije trudnoća ( a ni tad nisam bila manekenka, da se razumijemo), kile se raspoređuju po meni drugačije. Isto se osjećam kao da ne trčim za ovo troje kikaća, i ne peglam ne perem ne kuham ne rintam ništa. Teško, teško idu kile dolje. Ali poslije klika u glavi, idu.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

prvi put je ostalo 4
    sada sam na +3 od tada a sveukupno na +7
    nije strašno puno ali je zato loše raspoređeno

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj malena beba prvotno napisa
    po opisu rekla mi da smo slicne gradje(veca guza i noge , tanji struk, ja sam i visinom mala, neznan za tebe). rodila prije skoro 8 mj, jos 3 kg ostala, nadam se da ce otic kad krenem u teretanu (iako sam i sada zadovoljna ali malo da se ucvrstim). inace sam drugu T startala s manje kg nego 1.
    Ja sam visoka 165cm..Ništa posebno ni visoka ni niska.
    A točno kak si opisala. Velika guza, jake noge, i bez trbuha (bar do sada ).
    Najfornije mi je kaj se meni već sada vidi struk, ali te kobase napred me ...uf! I da je li moguće, fakat se ne sjećam kak je to bilo prvi put! Mar+ternica mi se još nije spustila, još je malo iznad pupka :shock:

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ana.m. moguce je, moguce. i meni se cini da mi se drugi put sporije vratila ali vidis kako to brzo zaboravis i ne sjecam se kada se vratila...
    inace, ja sam 163 visoka, znaci tu smo negdje. doc ce to sve na svoje, ne zuri... 9 mj se rastezalo, daj mu bar pola da se vrati
    saljem ti
    vidila sam slije na topicu napokon iva, i mama je lipa

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo, da malo "upadejtam"....
    Skoro 3,5 mjeseca nakon poroda ja sam na još +3 kg. Dugo sam stajala na +6 i već sam mislila kako ću morati ipak malo nešto pripaziti. U zadnjih par dana vidim da izgledam drugačije i danas stanem na vagu i baš sam sretna što ipak ide sve samo od sebe :D .
    Ide sporije, kile su mi čini se drugačije raspoređene, ali eto ide to ipak.
    Možda skinem i onih željenih 5 kojih imam i od prije trudnoće.
    8)

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

u trudnoci sam dobivala u prosjeku 20 kg i brzo bi ih skinula poslije poroda ,ali svako djete mi je ostavilo 2-3 kg za uspomenu.zato sad poslije cetvrtog poroda ponosno nosim desetak kg viška.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo i mene s novostima - otišle još 2 kile same od sebe, sad sam na -5 (10 mj. nakon poroda).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •