e da, samo moram reći da je margita prvih mjesec dana išla van isključivo u slingu - tako sam znala da joj je toplo i dobro. da sam imala samo kolica, vjerojatno ne bismo tako puno bile vani
e da, samo moram reći da je margita prvih mjesec dana išla van isključivo u slingu - tako sam znala da joj je toplo i dobro. da sam imala samo kolica, vjerojatno ne bismo tako puno bile vani
naša bebalinačica je išla doma u autosjedalici. sestra ju je stavila, ali me zamolila nek ju sami zavežemo jer ona ne kuži kak se to radi![]()
danas sam bila na predavanju koje je vodila pedijatrica, mislim dr. Magaš. rekla je da je ovih dana u rodilištu velika gužva i da budu danas morali odvojiti rodilje i djecu. novorođenčad bude u posebnoj prostoriji, a rodilje smještju gdje ima mjesta (na ostalim katovima rodilišta, rekla je gdje točno ali nisam zapamtila -valjda tamo gdje su žene koje čuvaju trudnoću). nadam se da se to neće dogoditi i u 12. mj. :/
pa zašto pobogu, i ovako imaju malo osoblja, ko će im trčati oko beba?
jooj, sve bih ih za uši izvukla, kako mi takva stajališta dignu tlak, moja baaba nije imala nikakve uvjete za novorođenče: zemljani pod i slamnati ležaj
di je problem da s majkama na drugim odjelima budu i bebe, bar će se trudnice upoznati ozbiljnije s stanjem poslije poroda
to sigurno nije čest slučaj. uostalom, možda ima mama kojima to odgovara pa će za tebe biti mjesta u sobama s rooming-in-om.
Jučer je fakat bila ludnica u rodilištu, tolika gužva da su babice i tate porađali djecu, doktori nisu stigli ni na porod (posljedica: beba od 4250 g rođena bez dripa, bez epi i bez ijednog šava :D ).
:Dda su babice i tate porađali djecu
bravo!beba od 4250 g rođena bez dripa, bez epi i bez ijednog šava
Ali moram priznati da i inače čujem puno lijepih stvari : u zadnja 2-3 tjedna srela sam nekoliko prvorotki koje su rodile bez dripa i bez rezanja, i to žene koje nisu to same zahtijevale, nego ih je osoblje samo pustilo na miru :D
Ja sam rodila u ponedjeljak. Porod je bio na stolčiću, detaljnije ću napisati za par dana.
Imala sam trudove 12 i pol sati, zadnji sat i pol samo sam dobila drip jer su mi trudovi bili slabi, prekratki i beba se nikako nije mogla spustiti.
Nisam rezana, ali sam zato popucala i to rektum, a međica je popucala samo površinski iako sam doma radila masažu i primalje su me skroz masirale s uljima, stavljale obloge itd.
Opći dojam je bio prilično dobar, s obzirom da mi prirodni trudovi nisu bili baš super učinkoviti a ipak su me pustili tak dugo iako sam došla s puknutim vodenjakom.
čestitam :D , i jedva čekam priču s poroda. kako je velika bila beba?Sirius Black prvotno napisa
Sićušna, 3020 g
to nije sićušno nego prosječno![]()
i ja čestitam :D
Čestitke :D
Imaš pp.
i ja čestitam....kad čujem tak lijepe priče, sva se raznježim....ako ikad Bog da 3. dijete, idem u Varaždin, tu nema dileme!
IVaraždin!
Sirius Black, čestitam i s nestrpljenjem čekam još jednu varaždinsku priču![]()
kako je lijepo čitati ovo :DmartinaP prvotno napisa
je li vž rodilište konačno iz vremena baroka došlo u 21. stoljeće, kaj drugo reći nego da mi je iskreno drago
Ne samo to, nego je preskočilo i sva zagrebačka rodilišta.
:D
Slično je moja mama komentirala kad je čula moju priču, ona je imala 7 različitih iskustava iz Vž rodilišta :D i ni jedno nije bilo baš "bajnoTinnaZ prvotno napisa
", osim naravno prekrasne dječice
.
Evo i moje priče iz vž rodilišta:
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=51258
i mi rodili.... :D
uskoro cu se javit s pricom, zasad samo kratko..ispunilo sva moja ocekivanja! Jedino nazalost nisam uspjela na kraju do stolcica jer nisam mogla, i jako mi je zao ... Rodila sam na stolu u nekom jako cudnom polozaju i na kraju sve, sve super!
Svaka cast dr. Jukicu i sr. Eriki.... i sr. Vesni, sr. Dragici, sr. Bibi, sr.Janji, sr. Alenki...
Kasiopeja čestitam! :D
i moja cura ima rođendan na isti dan![]()
Sirius Black, žao mi je što si imala tako loše iskustvo sa sestrama, a i ta "gužva" ne djeluje optimistično :/
kasiopeja čestitke![]()
Najbolje da to ovdje pitam..
Naime, baš sam si razmišljala ŠTO da ponesem sa sobom u rodilište? Imam popis još od prije kad sam išla na SD, ali mislim si sad ipak idem u VŽ pa mi neće baš netko moći donijeti nešto tako brzo ako će mi usfaliti :/
Recimo, na SD nisam nosila izdajalicu misleći budu mi je donijeli ak mi bude trebala. Uzela sam samo najosnovnije (tipa-jednok. gaće, ulošci, šlape, bademantl, kozmetika...).
Dakle cure koje ste iz ZG rodile u VŽ-što ste ponijele sa sobom u startu? Imate li neki savjet?
I kako je tamo sa spavačicama? Ja sam na SD imala samo jednu svoju i u njoj sam i rodilaali su mi mogli donijeti brzo drugu. Da sada uzmem ipak dvije?
Hvala puno na savjetima.
za izdajalice je na tečaju pedijatrica rekla da ih u rodilište ne trebamo nositi, da ih oni imaju nekoliko (dovoljno za potrebe rodilja).
mene isto zanima ovo za spavaćice, koliko mi ih treba? ja sam mislila uzeti tri (jedna za porod i dvije za kasnije). da li mi je to dovoljno? koliko paketa uložaka mi treba? koliko jednokratnih gaća?
-da li za bebu treba uzeti vlažne maramice i kremu za guzu?
Ja sam pitala za izdajalicu, ali su mi rekli da je bolje ručno.Zara1 prvotno napisa
Ja sam imala tri spavaćice i bilo mi je dosta. Imala sam 2 paketa uložaka ali sam ih na kraju nosila doma jer sestre donose uloške u ogromnim količinama. Ostavljale su nam svaki put iako smo govorile da ne trebamo i da još imamo.Zara1 prvotno napisa
Ne treba ali možeš ako hoćeš sama prematati bebu jer oni to rade 4 puta na danZara1 prvotno napisa
To znači da rađaš u svojoj spavačici?
A ovo za uloške ne mogu vjerovati 8) Kad sam išla roditi na SD pol torbe su mi zauzeli ulošci jer me bilo strah da mi ih neće biti dovoljno (tamo ih naravno ne dijele).
tnx![]()
E da, i da li baš MORA biti spavačica, ili mogu uzeti i jednu pidžamu recimo?
Kasiopeja, čestitam :D :D
I jedva čekam tu lijepu priču![]()
osim baš na porodu, možeš skroz biti u pidžamamaMala01 prvotno napisa
kasiopeja, čestitke!
Kasiopeja čestitam ! a za sestru Eriku i dr. Jukića je toliko lijepih riječi već rečeno da nemam što dodati![]()
Zara i Mala, tu ima dosta informacija što treba a što ne http://roda.hr/tekstovi.php?TekstID=...=136&Show=1822
Izdajalice Vam teoretski ne trebaju, jer ih oni imaju par komada, a može se i ručno.
Međutim, meni nikada nije pošlo za rukom ručno izdajanje, jer nisam mogla istrpjeti bol pri tome, a sa izdajalicom je to bilo u trenu gotovo i bezbolno. Sestre su osim toga toliko zauzete da četo ne stignu pogledati prsa (pospremaju krevete, vode žene na wc i ne znam što sve), a to bi trebale raditi "sestre od mama" a ne "sestre od Beba" (jedna od glupljih podjela poslova koje sam vidjela), tako da u praksi baš kad trebaš sestru od mama, dođe ti sestra id beba i kaže da to nije njen posao. Kad trebaš sestru od beba, kaže ti da zoveš sestru od mama koje naravno nema niti u panju satima, jer baš obavlja ne znam što, a beba plače jer npr. su prsa prepunjena. Kužiš, beba plače, treba omekšati prsa, ali to radi sestra od mama, iako sestra od beba utvrdi problem. I ako ne uzmeš stvar u svoje ruke, načekaaaš se. Meni su sve sestre u sobama bile ljubazne, ali nikada nije bilo "prave" sestre dok sam je trebala, uvijek je došla kriva. Preglupo, u usporedbi sa Čakovcem puno puno lošija podjela posla.
jednom sam ih čak čula da se svađaju jer je jedna skapavala od posla, dok je druga imala malo posla jer je taj dan došlo malo friških rodilja, pa je sjedila i čitala (pila kavu, ne sjećam se više).
Joj, takva je ista podjela i na SDto me nerviralo i tamo, ali nisam puno ni očekivala pa mi nije bilo baš tak teško to prihvatiti.
Hvala na linku.
Evo, revidiram ja malo svoj popis pa ti pošaljem.Mala01 prvotno napisa
Prilog o Vž rodilištu na DJH!
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=52445
Wagner - Kao bivši direktor za Zdravlje majke i djeteta u Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, nedavno sam bio u Hrvatskoj i posjetio jedno od vaših većih rodilišta u Zagrebu i susreo se s osobljem da bih razgovarao o porodiljnoj skrbi u Hrvatskoj. Također sam imao predavanje na XXXI. Simpoziju Hrvatske udruge primalja. U privitku se nalazi moje pismo s preporukama za unaprijeđenje usluga u porodništvu u Hrvatskoj.
Koliko je Varaždin blizu ostvarenja ovih preporuka?
http://www.udrugaprimalja.hr/baza/up...vrt-trogir.pdf
http://udrugaprimalja.hr/novosti_detaljnije.aspx?ID=59
Čula sam neki dan od jedne friške rodilje da su joj nakon poroda dali Plivadon protiv bolova (iako doji) :shock: . Jasno mi je da joj vjerojatno nisu imali što drugo dati, ali onda bi bilo korektnije da su muža poslali u apoteku da si kupi Voltarene...
ja ti nemam pojma za Plivadon, obzirom da ti je to struka, imaš gdje kakav pametan link ili daj objasni na brzinu?
Ja sam se nakon prvog poroda nagutala tableta zbog epiziotomije, i za što god sam pitala da li smijem, sjećam se da je uvijek bilo da smijem, više se niti ne sjećam što sam pila.
koje voltarene, rapid ili obične ili je svejedno? mislim da si ih uzmem od doma?martinaP prvotno napisa
još imama traume od operacije mandula kad su me kljukali lupocetom protiv bolova (koji btw. meni ne pomaže protiv boli ni kada nije operacija u pitanju) jer ništa drugo nisu imali, ali sam to saznala tek po povratku iz bolnice. umjesto da su mi rekli koje ljekove smijem koristiti i kupila bi ih sama.
Smijes i Voltaren rapid i forte.
stiže konkurencija, ali Varaždin je u maloj prednosti barem vremenskoj http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...316512#1316512 (postoji određena bojazan kod nekih da će to biti samo "zgrada za carske", što sigurna sam Varaždin nikada neće biti).
Da, treba se strpiti malo pa da vidimo u kom će smjeru krenuti ovo rodilište. Iako me moram priznati baš zanima.
Neznam ništa o tom doktoru koji otvara, tak da nemam pojma u kojem smjeru "diše".
Niti u Varaždinu nekada nije kako svi priželjkuju da će biti (možda ovaj tekst govori i više od toga):
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...317539#1317539