Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 241

Tema: Varazdinsko rodiliste 5.dio

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Kad ste išle roditi u varaždinsko rodilište da li ste odvojile stvari za rađaonu i stvari za poslije poroda? Kak je to, kad počne porod, baš me zanima ako hoćeš sa sobom uzeti npr. maramice ili vodu ili mobitel i fotić, da li to sve staviš u neku posebnu torbicu ili nosiš u rukama?
    A za dijete treba ponijeti kakve stvari osim pelena (npr. duda, kapica)?

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

uopće se ne sjećam šta je bilo sa stvarima. uz mene je bila moja doula i ona je brinula o svemu pa i o logistici .

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I moja "odula" (MM) je brinuo o tome, pa se baš ne sjećam. Ali mislim da je svuda bila naša jedina torba sa nama.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

odula=doula

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam imala sportski ruksak u kojem su bile spavaćice, ogrtač, čarape itd. i jedan neseser s ostalim stvarima (kozmetika, fotić, mobitel) i to je cijelo vrijeme bilo sa mmnom u rađaoni kraj kreveta.
    Pelene je MM donio kad je došao u rađaonu,pa mislim da su to onda isto odnijeli kad su nas dvije vozili u sobu.
    Stvari za bebu je donio MM kad je došao po nas.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

torba je bila cijelo vrijeme sa mnom u rađaoni, a nakon poroda ju je MM nosio u sobu. za dijete ne treba ništa osim pelena.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Sve stvari su ti cijelo vrijeme s tobom. Jedino bi ti bilo zgodno ove stvari koje misliš koristiti u rađaoni imati u nekoj manjoj torbi da ti bude jednostavnije. Paket pelena se daje odmah sestri koja dođe po tebe. Za bebu ti u pravilu ne treba ništa osim pelena, ali ja sam nosila i maramice za guzu (što su mi cure ovdje savjetovale) i dobro su mi došle da ga ja mogu premotavati kad hoću (inače to ne bi baš bilo dovoljno često).

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Dok vidim koliko stvari treba zabrinjava me veličina torbe. Pa samo ogrtač je ogromni, a kamoli sve ostalo!
    A trebaju i japanke ili su dosta samo papuče?
    U rađaoni si samo u spavaćici ili smiješ imati i čarapice?
    Znači, dojdeš tam, i onda se preskineš u svoju spavaćicu pa ideš na klistir i tuširanje? To je sve u jednoj sobi? A kam staviš svoju odjeću u kojoj dođeš?
    Znam da je dosta pitanja, ali vidim da je u svakom rodilištu drugačije, pa me zanima kak je u Varaždinu. Pa ak se nekome da, bilo bi dobro da malo opiše to sve jer kolko vidim dosta trudnica muči to pitanje.

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

bilo bi ti pametno uzeti i japanke ili neke natikače za vodu, za tuširanje. meni je to bilo super - u sobi i za laufanje kaj treba imala sam papuče, za pod tuš japanke. vele da je poželjno zbog gljivica. e sad...
    ja sam dijelila kupaonu s drugom sobom, tak da...
    dođeš tam, ak imaš klistir i brijanje, to ti je sve u istoj prostoriji, samo klizna vrata ti dijele wc, tak da su stvari zapravo uvijek s tobom. sve ti je na jednom stolu ili stolcu, kad sve obaviš kaj treba tam, ideš u rađaonu i sestra sve nosi za tobom.
    nemoj se brinuti, nema veze kolko ti je velika torba - ja sam imala čuda spakirana u veću torbu, manji nes i torbu s kojom sam zapravo došla na pregled, i sve je bilo ok.
    u rađaoni smiješ imati i čarape, ovisno kak je tebi ugodnije i dal ti je zima bez njih.

ne znam kakva su vam mišljenja za izdajalicu, nekima uopće ne treba, blago njima!
    ali mene je spasila - nisam se mogla izdajati ručno kad sam nosila malom svoje mlijeko dok je bil na fototerapiji (i onda kad mi ga nisu vadili za dojenje...)
    iako je opće mišljenje da ih u vž rodilištu ima i da ih svaka rodilja dobije nije baš tak - ja sam morala imati svoju.
    a i nedavno mi je jedna primalja rekla da je u praksi bolje da rodilje koje ju imaju ili ju misle imati ipak donesu sa sobom.
    evo, čisto za informaciju, iako se većinom može i bez nje.
    neki bi rekli uvijek!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Hvala!!!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

meni je ta izdajalica zatrebala valjda 2 ili 3 puta u životu, ali tada mi je puno značila jer me je bilo kakvo ručno pipkanje po dojci užasno boljelo (uvijek je bila neka situacija zastoja ili prepunjenosti dojki, jedino tada mi je i trebala, jednom sam čak imala i temperaturu iako nisam napipala nikakvu kvržicu, nakon izdajanja + dojenje temperatura pala). U rodilištu ih imaju nekoliko, ali dok ti pozoveš sestru, pa dok sestra donese izdajalicu (nadam se da je prije i dezinficira), treba čekati, a kaj sa bebom do tada ako plače. Međutim kad je beba sa tobom, i pravi je rooming in (kao u varaždinu), a ne neki nazovi rooming in, onda je šansa za bilo kakav zastoj ionako minimalna (jer nema šanse da ti bebu potajno nadohranjuju, dok tebi prsa hoće eksplodirati).
    Japanke samo ako se tuširati ideš u japankama (zbog gljivica), inače je kupaona odmah u sobi pa možeš i u bilo kakvim papučama.
    Torba je uvijek sa tobom, i kod klistira, i kod tuširanja, i kasnije u rađaoni, a onda ti je muž nosi nakon poroda u sobu. Čarape svakako preporučam u rađaoni, a ako ti je hladno obavezno reći sestri ili mužu jer je bitno kod poroda da je ženi toplo i ugodno.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Jelcek prvotno napisa
    Znači, dojdeš tam, i onda se preskineš u svoju spavaćicu pa ideš na klistir i tuširanje? To je sve u jednoj sobi? A kam staviš svoju odjeću u kojoj dođeš?
    Dolje se skineš u spavaćicu i papuče (i čarape!). Pripremi jednu veliku vreću u koju ćeš onda staviti stvari koje si skinula i to daš lijepo mužu (ili kome već). Onda dođe sestra po tebe i nosi sve tvoje stvari sa tobom. Ideš u sobu gdje se obavlja klistir i brijanje (ako to obavljaš). S tom prostorijom zajedno je WC, nakon kojeg ideš na tuširanje u kupaonicu koja je odmah pored. I onda opet dođe sestra po tebe i opet nosi tvoje stvari do sobe u kojoj ćeš roditi.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    Čarape svakako preporučam u rađaoni, a ako ti je hladno obavezno reći sestri ili mužu jer je bitno kod poroda da je ženi toplo i ugodno.
    Potpisujem stoput. I provjeriti jel grijanje radi, a ne misliti da si jednostavno zimogrozna pa da ti nikako nije dosta toplo, kao što se desilo meni.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja bih samo rekla kako meni ogrtač uopće nije trebao. Nosila sam ga (naravno, jer sam rodila 20.12. pa sam mislila da će mi trebati) i zauzeo mije naravno pola torbe,a nisam ga uopće vadila. U sobi je više nego toplo, u sobu za posjete nisam ni išla jer mi je došao samo MM koji mi je kratko ušao u sobu tako da zapravo nisam ni izlazila iz nje pa mi ogrtač stvarno nije trebao...
    Potpisujem cure gore i nemam ništa za dodati 8)

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

niti meni ogrtač nije trebao, ali ja sam rodila ljeti, i imala cimericu kojoj je netko rekao da je 25C dobra sobna temperatura za bebe, a vlažnost zraka koja je pri tome bila 90% valjda nikome nije padala na pamet. Pa ja onda, jelte da joj se dijete ne prehladi, sa svojim djetetom lovila zrak na škrge, od količine vlage i vrućine smo ja i beba išle na prozor udisati zrak, i to pored savršeno ispravne klime. Naravno dok klima ne radi, ne vuče van niti vlagu. Ali ona nije svoje dijete pri tome uzela iz krevetića i privinula niti jednom sebi (da sa ne prehladi jel').

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam imala ogrtač, pamučni, tanki, čisto lagani. ne onaj klasični od frotira.
    i super mi je dobro došel kad sam išla primjerice u "izolaciju" da ne pahečem okolo u pidžami jer su mi se cice tak bile napunile da bi se valjda šamarala s njima.
    pa to baš nije bil krasan prizor!
    ovak sam se malo "upristojila",

mislim da ga je ipak bolje imati pa da ne treba, nego obrnuto.
    no, u krajnjem slučaju, može ti ga muž donijeti kad vidiš kakva je situacija.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

a jel se prije svakog poroda trudnica tusira?
    ako da, onda nema svrhe doma prije polaska ici pod tus?
    Jel na tecaju kazu proceduru i kaj sve trebas donjeti?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

poslije klistira se tušira ...
    Ali ako dođeš otvorena 10cm, sumnjam da bi te poslali da se tuširaš a beba ide van.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

meni je na porodu bilo užasno vruće, a rodila sam 08.12. MM mi je stalno morao otvarati prozor i svi su se u rađaoni smrzavali (babice, doktor i MM), a s mene se sve cijedilo i stalno su me pokrivali nekakvim plahtama da se ne prehladim.

u sobama je isto dosta toplo, ja sam spavala samo u spavačici (bez čarapa i nisam se pokrivala), a inače sam zimogrozna. valžnost zraka zimi je za moj pojam (u sobama ) premala.

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja sam isto pucala od vrućine, osobito u sobi. Usporeno kretanje od kreveta do wc ak neću da me oblije, dobro, štošta od hormona al i toplina u sobama je meni bila previsoka..

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a zašto si ti nisi naštelala klimu?

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

To ti je meni u sobi izgledalo ovak, ja smanjim na 20, dođe neko od osoblja u sobu, gunđa da je to malo za bebe pa stavi na 25, pa ja opet, pa oni opet, i tak nekoliko puta dnevno, zaradili opomenu glavne sestre i pedijatra da je u sobi prehladno za bebe. nisam se htjela prepirat, čim bi zatvorili vrata ja opet smanjila, inače bi se i cimerica i ja skuhale..

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam isto ili stalno smanjivala klimu, ili čak otvarala prozor.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a zašto si ti nisi naštelala klimu?
    ja uopće nisam znala da se to može namještati

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kad je vruće, obično je veći problem vlaga u prostoriji nego toplina. A kad klima ne radi, ne vuče niti vlagu van. Možda za bebe je dobro od 22C pa na više, ali ne i ako je vlaga 90%.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Čak sam i ja zimogrozna u toj sobi otvarala prozor. Ali nisam znala da je za bebe dobra viša temperatura zraka. Gdje god sam ja naletila na poželjnu temperaturu pisalo je tako negdje između 18 i 21. Za spavanje čak i niža. Pa se ja jadna doma stalno smrzavam. Možda je drukčije za tak male bebe, od nekoliko dana?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma nije im potrebna viša temp, to je još jedna od nebuloza (kao i sve one priče kada i kako bebu prvi put voditi van, o nošenju kape po kući i slično).
    ali, ms.mar, ne treba biti niti niža.
    temperatura treba biti takva da paše svim ukućanima, a beba će se onda naviknuti.
    kod nas je hladnije, jer tako paše meni i MM-u, i cure su se tako navikle, vruće nam je u većini tuđih stanova, obje su cijelu zimu i po vani bez štramplica i tako.
    a kod frendice koja voli toplo, i beba je navikla na toplo, i smrzavaju se kod nas, a da ne pričam što sve ne obuku kad idu van.
    stvar navike.
    nemoj se smrzavat, zagrij stan da tebi odgovara.

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Male bebe, tek rođene bolje da su u zagrijanijoj prostoriji. Jer inače troše energiju( znači popapano mamino mlijeko) na zadržavanje topline.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali tamo su dosta toplo obučene plus što ih velika većina mama drži stalno u onim jastucima.
    ne znam, ja sam alergična na preveliko utopljavanje beba i djece pa poživčanim na takve savjete

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ma, slažem se Lutonjica s tobom, i ja sam od onih mama što ne oblače dovoljno svoju djecu pa će se prehladit..
    I volim malo hladnije, al za tek rođene bolje malo toplina, čim smo došli iz rodilišta, mislim da je moje ( mamu i svekrvu), šokiralo kako sam ja eto tako slabašno je obukla , pa ovo, pa ono, .. naravno, nije joj bilo niš..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naravno, nije joj bilo niš..
    meni je već smiješno kako bakama i dedama to nije dovoljan argument.

ali, evo, zara trenutno sa 4.5 godine pije svoj PRVI antibiotik u životu. a oni me tupe da se razbolila jer je slabo oblačim, evo, jel vidim sad da su oni u pravu, tak mi i treba kad mi je u autu usred zime samo u jakni, bla bla bla

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

A moram nešto ispričat glede grijanja bebe..
    Na ispitu iz pedijatrije pita mene jedan krasan profesor onako usput o prvoj skrbi po porodu djeteta. I sad odgovaram ja po knjizi i spomenem i kako bi bilo dobro da u trenu mjerenja, vaganja, prvog pregleda dijete bude pod lampama da se grije i spriječi pothlađivanje, pa pita on mene koja je lampa najbolja a ja si mislim, ma kaj koja, pa nemam pojma -siemens, ericson..i šutim i gledam ga, a on meni veli: majčino tijelo je najbolja lampa..
    E, pamtit ću te riječi cijeli život..

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

[quote="Lutonjica"

ali, evo, zara trenutno sa 4.5 godine pije svoj PRVI antibiotik u životu. [/quote]

Bome , naklon..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tak mi i treba kad mi je u autu usred zime samo u jakni
    naravnp, htjedoh reći BEZ jakne, samo u majci (ne moram napominjati da nosi samo najobičnije tanke pamučne majčice )

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj kasiopeja prvotno napisa
    pa pita on mene koja je lampa najbolja a ja si mislim, ma kaj koja, pa nemam pojma -siemens, ericson..i šutim i gledam ga

lut, dam ti ladu pa da vidiš što je toplokrvno dijete. već danima šeta po kući u badiću . van joj nisam dala iako ne znači da se nismo svađale oko toga.

i ja sam si štimala klimu u vž, meni je bilo too much, a neva je i tako bila dobro zabundana da joj nije moglo biti hladno.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kad sam ja bila u rodilištu od cimerice beba je jedne noći plakala (bila je gladna jer je žena imala problema s dojenjem) i uletila je ona grozna sestra u sobu i počela se derati da beba plače jer joj je vruće zato jer je temperatura na 25 C.
    Mi uopće nismo ništ dirale nego je valjda sestra koja je prije bila tak stavila. Temepratura sigurno nije bila tolika, možda je bilo nekaj pokvareno, jer sam ja spavala pokrivena s dekom i uopće mi nije bilo vruće.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

E sad što se klime tiče.. ja mislim da moja nije radila (bila sam u jednokrevetnoj sobi) jer ja sam to naštimavala ali nisam skužila nikakvu razliku :? osim toga, ništa nisam čula da puše, ili neke zvukove? sumnjam baš da imaju bešumnu klimu... jel se to čulo kod vas da radi? baš me zanima jesam ja to krivo protumačila ili što?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kod nas se nije ništa čulo.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

kod nas se nije ništa čulo.
    hm, onda je ipak i moja radila ali ja nisam skužila

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    ali, ms.mar, ne treba biti niti niža.
    temperatura treba biti takva da paše svim ukućanima, a beba će se onda naviknuti.
    E kad bi svim ukućanima pasala ista. Ako ćemo mi kao i inače, beba će se naučiti, kad malo poraste da i on kad prođe kraj termostata poskrivećki namjesti po svome.
    Inače, vidim da ni meni malo 'smrzavanja' nije naštetilo pa si mislim, možda je bolje da se ja naviknem na malo niže temperature, nego da i od njega napravim mimozu. A i kad bih sada digla temperaturu u stanu, bake bi mislile da sam popustila (a to ne bi bilo dobro).

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Bijaše i prvo privatno rodilište u hrvata na TV-u. Prof. Podobnik priča o humanizaciji rađanja, a tamo im snimatelj poslika djecu odvojenu od majki u nekim plastičnim kutijama. Fine nove kutije, nema šta :/

Eto ako netko želi znati punu cijenu rađanja sa hotelskim smještajem i pristojim pristupom osoblja , mislim da ćemo sada još više cijeniti ovo kojim putem se kreće vž.

Normalni porod 14.000kn, porod u kadi 18.000kn, carski 20.000kn.

A bila je neki dan i dr. Tot u Regionalnom. Iz Zagreba je, dobila posao u Vž, kupila kuću, dobila željenu specijalizaciju, a nadam se da će pustiti i korijenje na malo duže.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

i cijeniti entuzijaste koji daju od sebe puno više nego im je u opisu posla i na platnoj listi ...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno HRPA PITANJA

,BOK CURE, JA TREBAM RODITI U 4.MJ CARSKIM REZOM.ZANIMA ME KOJI JE DOKTOR NAJBOLJI ZA CR U VŽ BOLNICI.I MOZE LI SE REZERVIRATI TJ PLATITI 1S SMJEŠTAJ U BOLNICI.SVE INFORMACIJE O CARSKOM U VŽ SU DOBRODOSLE.HVALA VAM PUNO

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

A bila je neki dan i dr. Tot u Regionalnom. Iz Zagreba je, dobila posao u Vž, kupila kuću, dobila željenu specijalizaciju, a nadam se da će pustiti i korijenje na malo duže.
    Vidjeti njeno lice na porodu vrijedi više od bilo kakve rekvizite (lopte, kuglica za masažu ili bilo čega što još postoji za opuštanje).

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

kad ste krenule u vž (one koje nisu inace tamo) na pregled (kod dr. Jukica) i koliko ste pregleda tamo obavili prije poroda?

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

jedan pregled u 35-om tjednu, rodila sa 37+5

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

kasipeja...a zakaj si isla tako rano? Mislim meni je dr. kad sam ga pitala rekao da nema potrebe prije 38.tj dolaziti k njemu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Angelina_2 prvotno napisa
    kad ste krenule u vž (one koje nisu inace tamo) na pregled (kod dr. Jukica) i koliko ste pregleda tamo obavili prije poroda?
    s 38 tjedana sam se javila u vž
    s 39 sam bila na pregledu

ALI, ja sam tek u 38. tjednu odlučila da idem u varaždin tako da je sve bilo nabrzinu. da sam to prije zanla. vjerojatno bih otišla ranije

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Voljela bih malo čuti vaše komentare na ove dolje teme.

Nije zlato sve što sija:
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...435168#1435168

Mogu li Varaždin i Rijeka stati uz bok privatnom:
    http://www.vjesnik.hr/pdf/2008/01/12/28A28.PDF
    http://www.vjesnik.hr/pdf/2008/01/12/29A29.PDF

Šta mislite da li će osoblje iz prva dva rodilišta uspjeti nekada na neki način polučiti korist za sebe (osim za svoje kćeri i unuke) za svoj sadašnji iskorak i vizionarstvo. Ne mislim na zahvale, jer one ne mogu biti pandan cijeni koja se za vrlo sličnu uslugu plaća u Zg. Možda ova riječ zvuči grubo i materijalistički u ozračju jedne životne situacije kao što je porod, no nije sve u parama ali nije sve niti u osmijehu

Kako da se bolja rodilišta organizacijski nose sa novonastalom fluktuacijom, obzirom da sustav i Ministarstvo nisu predvijdeli neke stimulacije i slično (nadam se da će i to jednom puknuti, i pomaknuti se sa mrtve točke).

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Angelina_2 prvotno napisa
    kasipeja...a zakaj si isla tako rano? Mislim meni je dr. kad sam ga pitala rekao da nema potrebe prije 38.tj dolaziti k njemu
    Moj gin. nalaz a i uzv je davao naslutiti raniji porod, i tako se i ispostavilo..
    I meni je inače rečeno da ne treba prije 38..ali ja bi već dotad bila rodila ..

Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •