Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: Zagrepčanke koje putuju u Ri

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Zagrepčanke koje putuju u Ri

Kako/zašto ste se odlučile na to? Zbog stolčića i poroda u vodi, ili općenitio zbog ri rodilišta? Zadnje preglede obavljate u Zg - u Ri se ne bune jer kod njih niste obavile niti jedan pregled? Kak je s tako malom bebicom na put? U dilemi sam, prvorotka, svaki savjet je dobrodošao

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

isla sam zbog svega sto si nabrojala i zbog svega onoga sto sam procitala u pozitivnim pricama s poroda u rijeci na forumu.
    i nisam pozalila.
    put s bebicom je bio super, nije se ni probudio. put tamo je bio malo manje super
    a sto se tice pregleda, mislim da se mora obaviti jedan pregled kod njih barem je tako bilo kad sam ja radjala.
    sve ovisi o tome sto zelis.
    neki dan sam gledala prilog o prvom privatnom hr rodilistu i porodu od 20 tisuca kn.
    moj porod u rijeci i skrb nakon toga je bio glamurozniji od toga sto tamo nude, a sve skupa sam platila nesto preko 1000 kn (toliko koliko kostaju tri dana apartmana+tata na porodu).

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Tridesetri je li ti to bio prvi porod, kako si rodila? Da nazovem rodilište i njih pitam sve detalje oko tih pregleda? Muči me kaj ako prenesem, ako moram na pregled svaki drugi dan da to rješavam u Zg ili smislim smještaj u Ri...ma na sto čuda sam.
    Kako sam prvorotka, kad velim da bi ja u Ri svi me u čudu gledaju :shock: , kao šta sad izmišljam, u Zg su najstručniji i tak...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Da li u apartmanu možeš imati neograničene posjete ili u isto vrijeme kad i u sobama? Kad si rodila?

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam bila prvorotka i išla sam roditi u Rijeku. Zbog poroda u vodi i zbog matičnih stanica koje su mi oni uzeli bez problema a u zagrebačkim rodilištima se to, prije godinu dana, još nije moglo napraviti (osim u Petrovoj preko veze).

U Rijeku se moraš javiti na pregled u 37tjednu. Zavisno o porodu kakvog želiš, moraš im donijeti potrebne nalaze. Najbolje ti je pokupiti svu dokumentaciju koju imaš, a koju si prikupila na svim dosadašnjim pregledima.
    Ako želiš porod u vodi, moraš napraviti i neke dodatne pretrage, na neke bakterije, ali ako te to zanima, najbolje ti je nazvati direktno bolnicu; oni ti sve objasne.

Nakon tog pregleda u 37tj., rečeno mi je da dodjem ili na dan termina, ako porod ne krene ranije, ili da se uputim pod Ri kada pukne vodenjak.
    Možda bi nekoga uhvatila panika na ovo "kad pukne vodenjak", ali ja sam bila itekako svijesna da se prvo dijete ne rađa samo tako, a i da ne daj Bože, porod krene u autu, do Rijeke se vozi 1,5-2h tako da bi hitna iz Karlovca ili Rijeke stigla relativno brzo, na kojem god dijelu autoputa se nalazili.

Kako porod nije krenuo prije, u Ri smo došli na dan termina i ponovili pregled. I mi smo bili na sto muka što onda napraviti. Vratiti se u Zg pa čekati porod, iznajmiti nešto u Ri pa čekati tamo (s tim da se MM morao vratiti raditi jer se porod mogao čekati danima, tako da bi ja morala sama biti u Ri), ili jednostavno ostati u bolnici.
    Odlučili smo se za ovu zadnju soluciju. I zbog novaca (da ne iznajmljujemo nešto), a i zbog sigurnosti. Jer ipak, kad si u bolnici, na licu mjesta si.
    Moram priznati da me boravak u bolnici malo psihički unazadio, jer, zdrav si a oni ipak imaju neka svoja pravila (vađenje krvi, stalno mjerenje temperature, slušanje beba par puta dnevno, a i sam bolnički režim koji je poprilično- bolnički. A i kako je vrijeme odmicalo (hospitalizirana sam u ponedjeljak a rodila u subotu), malo po malo su počeli forsirati inducirani porod; došao vikend a njima prifalilo slobodnih kreveta ). Pa se onda još moraš s njima natezati i svađati.
    Sva sreća, moja mrvica je krenula van u petak a izašao u subotu u 1:15.
    Sve u svemu, nije bilo loše i vjerovatno ću, ako Bog da, opet tamo roditi.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj tridesetri prvotno napisa
    isla sam zbog svega sto si nabrojala i zbog svega onoga sto sam procitala u pozitivnim pricama s poroda u rijeci na forumu.
    i nisam pozalila.
    put s bebicom je bio super, nije se ni probudio. put tamo je bio malo manje super
    a sto se tice pregleda, mislim da se mora obaviti jedan pregled kod njih barem je tako bilo kad sam ja radjala.
    sve ovisi o tome sto zelis.
    neki dan sam gledala prilog o prvom privatnom hr rodilistu i porodu od 20 tisuca kn.
    moj porod u rijeci i skrb nakon toga je bio glamurozniji od toga sto tamo nude, a sve skupa sam platila nesto preko 1000 kn (toliko koliko kostaju tri dana apartmana+tata na porodu).
    Ja sam na koncu imala carski pa sam potrošila malo više za apartman, muž je sa mnom bio cijele dane u apartmanu i svaki moment - ne pretjerujem - nakon rođenja našeg djeteta bio je predivan; osoblje, skrb, čistoća, pa i hrana. Ne bih mijenjala svoje riječko iskustvo ni za što na svijetu!

Sve najbolje!

Ovaj put idemo u Varaždin jer su u Rijeci malo skeptični glede poroda na stolčiću nakon carskog, a i Varaždin je bliže, što mm-u puno znači obzirom na posao i neke druge stvari.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

baš sam htjela pitati jesi li čula za varaždin
    ako nisi, prouči i njega kao opciju.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam jucer nazvala rijeku, rekli su mi da na pregled kod njih moram doći jedino ako želim porod u vodi, u svim ostalim slucajevima da samo krenem k njima kada krenu trudovi ili pukne vodenjak. ostala sam malo zatecena, posebice stoga sto moj gin. inzistira na pregledina u bolnici od 34. tjedna. Moram sada vidjeti kako cu to iskombinirati.

a, odlucila sam se zato sto je to rodiliste prijatelj djeteta, zbog stolcica, svih pohvala na forumu. Prvo dijete sam rodila u Petrovoj - to iskustvo ne bi rado ponovila.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

i meni su tako rekli. a ništa, na preglede u neku zg bolnicu, a kad krenu trudovi ići u Ri.
    a zamisli situaciju dođemo na redovni pregled, kažu ooo počeli ste se otvarati (ili šta već) mi bi vas zadržali a mi: ne, ne, neću ostati, idem u Ri, mislim da bi ostali :shock: , ali kaj nam mogu.
    mene brine kaj ako pukne vodenjak, i bude mekonijski, da li krenuti za Ri ili brže bolje tu. rekli su mi u Ri da mi oni to ne mogu reći (valjda ne žele preuzeti odgovornost), da se posavjetujem sa svojim gin.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a zamisli situaciju dođemo na redovni pregled, kažu ooo počeli ste se otvarati (ili šta već) mi bi vas zadržali a mi: ne, ne, neću ostati, idem u Ri, mislim da bi ostali , ali kaj nam mogu.
    ne bi bile prve, to se već događalo

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

i ja sam bila otvorena (mislim 2 cm) na pregledu u rijeci i reko je doktor da nema veze, da se vratim u zagreb i da krenem u bolnicu kad mi pocnu trudnovi. jedino je reko da se javim ponovo na pregled ako se nista ne pocne dogadjati do termina.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene nije frka za vodenjak jer kada on i pukne ima jos puno vremena za odlazak u bolnicu. Mene vise brinu trudovi - vi koje ste to prosle, na koliko ucestale trudove ste krenule prema Rijeci?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

bolje da ti ne kazem
    bubica, tvoj ce ti doktor vec znati reci da li je i koliko riskantno ici do rijeke. naravno nitko ne moze znati tijek poroda, ali puno ti oni toga vide.
    npr. meni je doktor vidio da nema puno vode i da zbog toga ne postoji opasnost od prolapsa pupkovine i tako neke stvari koje su me umirile.
    ali isto tako me je uopzorio da ce porod vjerovatno biti brz i pitao da li imamo rotirajuce svjetlo na autu. ne mogu reci da me nije upozorio...

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

bubica i ula, ja sam isto uzela u obzir da možda nešto, ne daj Bože, može poći po zlu ili mimo plana, pa sam iz tog razloga zadnje preglede (zadnje tjedne trudnoće) obavila na Svetom Duhu.
    Čisto zato da me zavedu kao svog pacijenta, da "čuju za mene", pa ako budem morala roditi u Zg. da mirna dođem gore k njima.

Ali naravno, svo vrijeme sam razmišljala o Rijeci i vibrala i zamišljala svoj idealan porod tamo. Na kraju je tako i bilo.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Malo sam zbunjena tom informacijom da moraš napraviti pregled u bolnici u kojoj misliš roditi. Ja sam došla jednostavno s uputnicom od svoje gin i s nalazima koje sam radila za porod u vodi i jednostavno dok su me obrađivali rekla da želim kadu. Dok sam riješila brijanje, klistir i ctg oni su napunili kadu i to je to.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

tibica, zato sto si ti iz rijeke. ovo je vrijedilo za cure iz zagreba koje odlaze u rijeku na porod.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

treba mi jos malo informacija (citaj ohrabrenja). Moj dok. je pomalo zgrozen cinjenicom da idem iz ZG u Ri rodiliste, danas me uvjerava da je za mene kao drugorotku jako rizicno cekati trudove pa krenuti jer mogu roditi "u pola sata". Trudnoca je inace skroz savrsena, sada sam 34+4.
    Dajte mi konkretne savjete: kada ste vi koje ste vec rodile dolje krenule prema Rijeci ili kada namjeravate krenuti?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

bubica, krenes na prve znakove poroda, naravno...pa onda ako se do rijeke nesta ozbiljno ne dogodi, onda seces oko rodilista.
    ne znam u kojem dijelu zagreba zivis, ali meni je recimo s jaruna (gdje zivim) do rodilista u vinogradskoj (gdje pripadam) znalo trebat po preko sat vremena u guzvi. do rijeke je potrebno samo malo vise.
    mnoge zene po cijelom svijetu zive na preko sat vremena udaljenosti do najblizeg rodilista. u americi je to posve normalno. zamisli kako je kod nas zenama koje zive na otocima. eto ja sam tako razmisljala.
    mozda bas nije pametno da ti ja dajem savjete, s obizrom da ja jesam skoro rodila u autu, ali ja sam zaista jedna od valjda hiljadu kojima se to dogodilo. ima gomila cura na forumu, pa i drugorotki koje su sasvim na vrijeme stigle u rijeku (pa i ja sam zapravo na kraju, cak su mi stigli i kadu napunit) i jos i cekale porode i nacekale se...
    cuj, nije ni ugodno, a ni posve bez rizika ici na put u trudnovima.
    ali nije ni roditi u nekom od zagrebackih rodilista bez rizika.
    moje prvo dijete je rodjeno onako kako bi ti svaki doktor savjetovao, na vrijeme u bolnicu bez ikakvog rizika, pa je imalo osteceneje pri porodu, za razliku od mojeg drugog djeteta koje je rodjeno nakon histericna dva sata puhanja u autu do rijeke i jedva smo stigli u bolnicu, ali je rodjeno posve njezno, upravo onako kako sam to zeljela, a porod mi je ostao u tako divnom sjecanju da ti ne mogu opisati rijecima...
    imas li mozda mogucnosti cekati porod u rijeci?
    i svakako ponesi detaljne upute o porodu, te pribor, za slucaj da se stvarno nesto dogodi po putu. mislim da je to razborito.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pribor za sto?

ja sam jos dalje od jaruna prema jugu, to sam bas i pokusavala objasniti doku. Ja se uopce ne bojim da cu doci prekasno, mene vise strah da cu od straha doci prerano...Imam ja biti u Rijeci gdje hocu i koliko god hocu ali imam doma i školarca i stvarno ne želim nepotrebno izbivati iz kuće...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Najbolje bi bilo da se sve dogovoriš s doktorima iz Rijeke, to ti kažem zato što je u Ri pravi baby boom, ja sam ovih dana svaka dva dana na pregledima jer mi je prošao termin i kažu da već više od mjesec dana mame i bebe otpuštaju već nakon 2 dana ako je sve ok jer nemaju mjesta, a da se porodi odrađuju ko na traci. E sad, ovaj dio "ko na traci" mi se ne sviđa, zato i kažem, najbolje se sve s njima dogovorit da na kraju ne poduzmeš sve da odeš tamo, a nakraju završiš razočarana jer si dobila standardni "tretman na traci".

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

bubica, dobro ti je rekla nina_ri, zasto ne odes na pregled u rijeku? nazovi rodiliste i dogovori se. mi smo isli u subotu ujutro na pregled, zajedno sa mojom starijom kceri, nakon toga produzili na izlet u istru.
    i osjecala sam se puno opustenije nakon sto me doktor tamo pregledao i rekao sto da radim, kada da dodjem, kome da se javim itd.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ici cu ja na pregled (iako su mi u rodilistu rekli da i netreba).

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja sam išla kao drugorotka u Rijeku,nije trebalo obaviti preglede kod njih nego su mi rekli neka samo dođem roditi, krenuli smo dan prije termina i pronašli smještaj s namjerom ako ne krene, ostati tamo par dana do poroda, s obzirom da sam morala mirovati u trudnoći i suzdržavati se od koječega tamo smo si lijepo dali oduška tako da sam rodila baš na termin tj. slijedeći dan dolaska.Eto ispalo je sve po planu gotovo savršeno, da mi je slučajno pukao vodenjak u Zg opet bi odlučila krenuti i stigli bi bez obzira što je kod mene bilo sve ekspresno.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

e da i ponesi uputnicu, ja sam ju "pametna" zaboravila od cijele frke oko organizacije smještaja, plana poroda, baka servisa...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja sam trebala ici na pregled, ali ja sam isla na porod u vodi, mozda zato?
    ili se nesto promijenilo odonda...

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

dramica malo OT- dječica su ti preslatka (nisam mogla odoljeti )

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

tridesetri točno je da za porod u vodi treba obaviti dodatne pretrage, ja sam rodila na stolčiću pa nije trebalo ništa.

iridana2666 hvala za klince

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

cure, samo da vam velim da je nama jučer do Ri (išli malo na more, ne roditi ) trebalo više od 2 sata. Gužva na autoputu nenormalna. Tako da ako rađate oko praznika, godišnjih, krenite iz Zg čim prije.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure, kako ste sredile uputnice za roditi u RI, je li koja imala problema dobiti takvu uputnicu?

ja cijelu trudnocu vodim kod privatnika i tek bi sada trebala ici kod soc. gin. radi te uputnice. ne znam kako ce reagirati :/ (termin mi je za tri tjedna )

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko ja znam na uputnici pise - prijem u rodiliste, ne kuzim - sto vama odrede gdje idete?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u ZG uopce ne treba uputnica (makar nije trebala pred kusur godina). S obzirom da tu ima, općenito, 5-6 bolnica onda liječnici obično napišu na uputnicu u koju bolnicu se ide.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

onda reci da ti ne napise nista...samo uputnicu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zvala ja HZZO, čak da na uputnici i pise Petrova u Rijeci me moraju primiti, sada samo poslijepodne moram uvjeriti socijalku u to

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja nisam imala uputnicu za zadnju kontrolu jer nisam niti mislila da ću ići pošto mi je primalja rekla da samo dođem roditi bez problema, ali kako sam otišla ipak na pregled jer mi je taj dan bio zapravo termin poroda sestre su napisale da je hitan prijem zato jer ju nisam imala, taj dan sam popodne i primljena na odjel kada mi je pukao vodenjak i mama je slala busom obe uputnice, tak veli MM da je predao obje, jednu u ambulantu, a drugu za prijem u rodilište, ali mislim da ju i nemaš neće te otpiliti, nego se može donijeti naknadno. Meni je mama išla po uputnice i rekla je da sam u Rijeci tak da doktor nije niti imao izbora nego napisati: "prijem u riječko rodilište"

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

jel mozda ima ovogodisnje iskustvo s poroda u vodi....

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

jel mozda ima ovogodisnje iskustvo s poroda u vodi....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •