Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 241

Tema: Varazdinsko rodiliste 5.dio

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno Re: dobre vijesti, moze i tako

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    Citiraj dima prvotno napisa
    Trajali sat vremena, i - vec na stolcic.
    Ovo mi nije jasno. Nakon sat vremena nakon što su počeli trudovi? Pa kak si se onda stigla otvoriti?
    Meni je pukao vodenjak, pola sata kasnije su krenuli luudi trudovi , još sat i pol kasnije rodila. Dakle u niti dva sata do kraja. Brzo al turbo eksplozivno..
    Dakle , moguće je..
    Zato me sad strah da ako mi u Zg pukne vodenjak i krenu trudovi da možda neću stići do Vža..

dima

[quote="kasiopeja"][quote="Sirius Black"]
    Trajali sat vremena, i - vec na stolcic.
    Tih sat vremena su bili zestoki trudovi, ali onih sest sati su dolazili i prolazili blagi, koji su ocito odradili puno posla. Inace, prvi porod mi je bio induciran, i to je STVARNO neusporediva bol u odnosu na prirodne trudove. Zapravo sam ovj put i kod izgona stalno cekala kad ce doci taj neizdrzivi dio. Koji NIJE DOSAO. I onda sam vidjela bebicu. Za minutu sam je vec dojila. To mi je bilo jako vazno jer sam prvo dijete dobila tek poslije pola sata, i to umotano tako da sam joj vidjela samo lice. Naravno, ne u varazdinskom rodistu. Zapravo, kao sto je rekao dr Jukic, imala sam porod kakav sam htjela. I, naravno, mislim da nema puno rodilista koji bi bili prijatelji i mama i djece, i pustili rodilju da ceka trudove toliko dugo. I to u nocnoj smjeni.
    Hvala svima na cestitkama. Nadam se da cu moci vratiti istom mjerom.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I to u nocnoj smjeni.
    to su ti magične riječi
    baš u noćnoj smjeni puštaju i čekaju - jer nije gužva

dima

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    I to u nocnoj smjeni.
    to su ti magične riječi
    baš u noćnoj smjeni puštaju i čekaju - jer nije gužva
    onda sam fakat imala srece :D

Datum pristupanja
    Apr 2005

Inace, prvi porod mi je bio induciran, i to je STVARNO neusporediva bol u odnosu na prirodne trudove. Zapravo sam ovj put i kod izgona stalno cekala kad ce doci taj neizdrzivi dio. Koji NIJE DOSAO.
    ovako i ja

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I meni je prvi porod bio induciran i to gelom za otvaranje. I ja sam rodila niti 2 sata od prokidanja vodenjaka. zaista je sve bilo ekspresno ali i turbo bolno - sto trudovi, sto jetra (imala sam naime, HELLP sindrom). Nista od toga nisam zeljela, htjela sam prirodan porod na stolcicu, ali tada je najbitnije bilo da se beba sto prije izvuce ziva i zdrava.
    No, ako je istina da kod drugog poroda nema takve boli, zbilaj se veselim predstojecem porodu koji bi trbao biti za jedno 2 mjeseca. Nadam se samo da ce mi se ovaj put ostvariti zelja za prirodnim porodom, makar i ne bio na stolcicu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako je istina da kod drugog poroda nema takve boli,
    nije stvar u tome da je to drugi porod, nego smo kod prvog poroda dobile drip, a kod drugog nismo. a bez dripa je bol drukčija, normalnija, prirodnija podnošljivija

mamamišić avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

potpuno se slažem s time
    na prvom porodu s dripom nije bilo vremena za odmor, a na drugom bez dripa bilo je vremena onoliko koliko je potrebno da skupim snage za novi trud. i ja sam čekala onu turu nepodnošljivih trudova koja nije došla....

dima

Početno

Citiraj mamamišić prvotno napisa
    potpuno se slažem s time
    na prvom porodu s dripom nije bilo vremena za odmor, a na drugom bez dripa bilo je vremena onoliko koliko je potrebno da skupim snage za novi trud. i ja sam čekala onu turu nepodnošljivih trudova koja nije došla....
    e, da, odmor je i meni bio kljucan. fakat se stignes na trenutak sabrati i znas sto ti se dogada. ja sam kod dripa bila izvan sebe.

jerry, jedna moja frendica je prvi porod imala prirodan, a drugi induciran. rekla mi je da joj je prvi bio pis of kejk u usporedbi s drugim. pa sad ti reci. a meni je jedna ginekologica predlagala da dodem na induciran porod jer da je to zgodnije - dodes naspavana, u 8 ujutro, i obavis stvar. jesu ti ljudi normalni, sad vi meni recite

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

cure ja sam rodila bez dripa ( ako tako mogu reći pošto su mi ga upiknuli kojih 30 sek prije nek je maleni stigel van!) i bez ikakvih lijekova koje inače daju i mogu reči samo da je bolilooooo! jako!
    tolko o prirodnom porodu bez dripa i lijekova-boli!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa nitko nije rekao da ne boli.
    ali s dripom boli puno gore.

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja nažalost nemam pojma kak boli bez dripa (ko mi je kriv kad se nisam kak spada informirala, pa sam si ga dala upikati,
    makar, nitko me niš nije ni pital, ali dobro...)

ali da me drip fino opral i rastural - je!

makar, unatoč tomu, moj je porod meni bil zakon!
    ali radije bih da me drugi put ipak "pere majčica priroda"

dima

Početno

Citiraj vimmerby prvotno napisa
    ja nažalost nemam pojma kak boli bez dripa (ko mi je kriv kad se nisam kak spada informirala, pa sam si ga dala upikati,
    makar, nitko me niš nije ni pital, ali dobro...)

mislim da je zato stvarno dobro napisati plan poroda u kojem stoji da ne zelis drip (naravno, ako nije neophodan). imam osjecaj da smo svi pomalo birokrati, pa kad je nesto napisano, ima vecu tezinu nego kad poluluda rodilja vice: necu drip necu drip. jedna cura je vec postala svoj plan, pa ga mozes potraziti

Datum pristupanja
    Aug 2006

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    Inace, prvi porod mi je bio induciran, i to je STVARNO neusporediva bol u odnosu na prirodne trudove. Zapravo sam ovj put i kod izgona stalno cekala kad ce doci taj neizdrzivi dio. Koji NIJE DOSAO.
    ovako i ja
    ista priča i kod mene

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

E cure, a kak je s epiduralnom? Je istina da moraš najaviti prije poroda da ju želiš, tak da ti osiguraju anesteziologa. Kaj ako neko na pol poroda odluči da hoće epiduralnu, onda u nebre dobiti ak prije ne veli?
    I kakva su vaša iskustva s epiduralnom?

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mislim da ju netrebaš najaviti, možeš se dogovoriti s doktorom prije, ali to ne znači da ćeš je dobiti. pogotovo po noći kada je dežuran samo jedan ili dva anesteziologa u cijeloj bolnici. a i da bi je dobila trebaš biti otvorena tri-četiri prsta, mislim (ne piknu ti ju odma kad dođeš u bolnicu). to nije moje iskustvo, tako sam čula.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Jelcek prvotno napisa
    E cure, a kak je s epiduralnom? Je istina da moraš najaviti prije poroda da ju želiš, tak da ti osiguraju anesteziologa. Kaj ako neko na pol poroda odluči da hoće epiduralnu, onda u nebre dobiti ak prije ne veli?
    I kakva su vaša iskustva s epiduralnom?
    Rijetko koji gin će se potruditi da ti osigura anesteziologa, jer rodilište nema svog anesteziologa. Često i nije u njihovoj moći (npr. po noći, ili kad su svi anesteziolozi zauzeti).

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Jedno pitanje od MM:

Da li si ono zeleno odijelo oblači preko svoje odjeće ili se mora negdje presvlačiti? Odnosno, da li bu mu u tome jako vruće u rađaoni?

Jedno pitanje od moje mame:

Kaže mama da su se nekad sestre gurale koja će oblačiti bebu prije izlaska iz rodilišta jer je bio običaj da se njoj nešto pokloni. Ta sestra je spremila bebu i ispratila roditelje do izlaska iz bolnice pa su ljudi za to nešto dali (neki i lovu). Kak je to danas? Da se ne osramotimo ako MM dođe po mene i bebu i ništ ne donese.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MM kaže : to je normalno, pamučno odijelo. rekli su mu da se skine i presvuče u to, presvlačio se u nekom sobičku
    imaš na našim fotkama kak to izgleda (to odijelo)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo drugo: to je, navodno, i dalje običaj, a svatko napravi kako mu paše.
    ako ništa ne donesete, nećete se osramotiti.
    ma ima i cijeli topik tu na forumu o tome da li je to u redu ili nije, tko je dao, tko nije, zašto je, zašto nije....
    kako se ti osjećaš
    ja nakon prvog poroda, u petrovoj, nisam nikom ništa dala.
    u varaždinu smo donijeli kavu i kekse za sve jer smo bili oduševljeni, ali ništa nismo dali konkretno toj jednoj sestri koja ju je oblačila (iako sam joj ja dan prije poklonila neki časopis koji sam pročitala )

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mm se nije presvlačio, nego je obukao preko svoje odjeće

nikome ništa ne moraš davati, niti postoje kakvi običaji, ako ne osjećaš potrebu da se nekome zahvališ

a ako osjećaš, zahvaliti ćete se onome za koga ti srce kaže da trebaš i kako trebaš

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

MM kaže : to je normalno, pamučno odijelo. rekli su mu da se skine i presvuče u to, presvlačio se u nekom sobičku
    imaš na našim fotkama kak to izgleda (to odijelo)
    Thanx, sad mu je lakše

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kad smo mi išli van nismo dali ništa sestri, niti se sjećam tko ga je oblačio, jer sam bila toliko sretna i uzbuđena

ali sjećam se jedne starije sestre, tako tople i prema bebama i prema nama majkama, kasnije sam je vidjela i na jednoj školu dojenja ... žao mi je što se u tom trenutku nisam sjetila barem za jednu čokoladu

Ma nose li sad barem imena na kutama, iz Ministarstva su mi rekli još tada prije poroda da je išla okružnica po bolnicama da moraju ?

To je tako nezgodno što se ne znaju imena osoblja. Ja se sjećem da je moja mama još prije 20 god. nosila ime i titulu na kuti, ne znam da li im je to bila obaveza ali njezini su nosili.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne sjećam se za imena (mislim da nisu imali napisano), ali znam da su mi se sve primalje tokom poroda predstavile kad su prvi put ušle u sobu

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

joj pa to je super, to je nešto novo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, čim sam došla, prva mi je rekla svoje ime i da joj uskoro završava smjena pa će doći druge dvije babice i rekla mi je njihova imena. kako su one došle, tako su mi se i predstavile. kad im je završila smjena, došle su nam reći doviđenja, a nakon njih su ušle nove, i one su nam se predstavile

(nažalost, bez obzira na to, ja se sjećam imena samo dvije od njih i malo me sram zbog toga - a sve su bile super)

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

a meni se nitko nije predstavio, tek sam na kraju pitala primalje za imena jer su stvarno bile divne.
    a što se tiče običaja nošenja "nečega" sestrama pri izlasku iz rodilišta - nisam znala za taj običaj, ali je mm došao po mene s mojom mamom i ona je nosila kavu i čokoladu ili što već i dala sestri koja nas je naposljetku njima predala. Ali to i nije bila sestra koja je malog oblačila, jer je malog oblačila ona sestra koja nam je bila na tečaju i i objašnjavala sve o njezi dojenčeta. ona mi je isto bila super, dosta me je savjetovala oko dojenja. a na kraju, ni kriva ni dužna, čokoladu dobila ženska koju prije nisam ni vidjela. nema veze. zato je ovaj forum tu da nahvalimo naše drage primalje, a mislim da to i više vrijedi.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Niti meni se nažalost nisu predstavile.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

meni se čini da je to odnedavno praksa

danchi79 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ni meni se nitko nije predstavio ja kao da sam rodila na nekom drugom planetu, a ne u toliko hvaljenom vž rodilištu

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nama su se sve primalje predstavile. ok, neke sam i sama prepoznala, a s nekima se ionak znam. dr-e smo znali.
    a najbolje mi je bilo kad su nam se "babice" isto fino javile da im je smjena gotova, da nas pozdravljaju i da su iduću smjenu upoznale s mojim željama

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj danchi79 prvotno napisa
    ja kao da sam rodila na nekom drugom planetu, a ne u toliko hvaljenom vž rodilištu
    i da, zaboravila sam se osvrnuti na ovo.
    bez brige, moja frendica je rodila prije tri i pol godine. nažalost, zbog svog iskustva u rodilištu sama je sebi obećala da joj bude sin ostal jedinac.
    tolko joj se sve zamjerilo i tolko joj je bilo traumatično da ni dan danas nije promijenila svoju odluku

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj vimmerby prvotno napisa
    a najbolje mi je bilo kad su nam se "babice" isto fino javile da im je smjena gotova, da nas pozdravljaju i da su iduću smjenu upoznale s mojim željama
    tako lijepo je i čitati o ovakvom pristupu, svaka čast, mada ne mogu da me ne ulovi malo jada jer puno toga nije bilo tako dok sam ja rađala ... , ali dobro, bolje ikad nego nikad; ako se odlučimo na treće, možda i ja konzumiram nastale promjene 8)

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Kasni mi M! Kasni već 15 dana! Kaj mi je?! Več 2 dana imam grčeve u trbuhu (ko da ću dobit M) , napravila 7 testova , svi su negativni. Pa dobro kaj mi je?? U ponedjeljak idem Pitneru.Poludit ću do onda

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

je i stalno mi je zzzzimekaaaaa .. pitam tu da ne otvaram novu temu za takva glupa pitanja

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

hoćeš da ti postavimo dijagnozu da si trudna

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

može :D afkors

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

došla je opet

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj inikaaaaaa prvotno napisa
    došla je opet
    Treba imati strpljenja, doći će i tebi bebica

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Zanima me kakvo je stajalište osoblja u rodilištu o autosjedalicama, odnosno da li je kod nas postala uobičajena praksa da se po bebu dolazi s autosjedalicom?
    Naime, dobili smo rodinu brošuru na tečaju, ali me zanima kako je u praksi, da li postoji mogućnost da netko zbog toga komplicira?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    Zanima me kakvo je stajalište osoblja u rodilištu o autosjedalicama, odnosno da li je kod nas postala uobičajena praksa da se po bebu dolazi s autosjedalicom?
    Naime, dobili smo rodinu brošuru na tečaju, ali me zanima kako je u praksi, da li postoji mogućnost da netko zbog toga komplicira?
    postoji

Mi se spremamo izaći iz rodlišta, sestra oblači Andriju, MM dolazi s AS. A ona nama: "pa ne može se beba u tome voziti, gdje vam je jastuk?". Ja sam najprije bila :shock: (a na tečaju je bila Ana iz Rode koja je držala predavanje o važnosti AS od rođenja), onda sam došla k sebi i svašta joj rekla, da mi zove pedijatricu, da ja svoje dijete vozim samo u AS, zna li ona da se jedino u As smije voziti... Odmah se povukla i zašutila. Ja stavila Andriju u AS i otišla.

Nažalost, 5 minuta prije ista sestra je vratila jednog tatu doma s AS, da ide po jastuk ( ja to nisam vidjella, nego MM). Tko zna koliko je još roditelja ostalo zbunjeno.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Baš se toga i bojim, da ću se morati s nekim svađati. Onda je najbolje da donesem brošuru sa sobom pa im pokažem kaj su nam dali a sad rade suprotno.
    Palo mi je na pamet da to pitam jer me svekrva danas već treći put pokušavala uvjeriti da ne stavljamo bebu u "to" nego u košaru. Rekla sam da ne dolazi u obzir, a ona mrzi kad joj se netko suprotstavi . Kaže da to nitko ne radi, ona kod jedne žene čuva klince koja ih je do tri mjeseca u autu vozila u košari i nikad nije vidjela bebu u autosjedalici. A i neki dan kad sam išla po potvrdu da smo obavili tečaj vidjela sam jednog tipa i stariju gospođu (valjda tata i baka) kak ulaze u rodilište s košarom.
    Btw. sestra na tečaju koja je govorila o njezi bebe je rekla da jastuk za bebu možemo imati ali ne moramo, ali se ne sjećam da je autosjedalice uopće spominjala, odnosno način na koji beba izlazi iz rodilišta.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nama je sestra (čini mi se crna, duga kosa, mlađa ženska) rekla da kak mi mislimo zakopčati bebu u autosjedalicu?! Kao nek ga vozimo nezavezanog. Naravno da ju nismo poslušali.

danchi79 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nama je sestra nakon što je obukla Doru samo rekla e a u ovo čudo (čitaj sjedalicu) bu te si ju sami stavili

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam isto za AS, ali me muči kak tak malu bebu staviti u to. Znam da je AS prilagođena za taj uzrast, i mislim voziti bebu u njoj, ali ne znam kak je to s tek rođenom bebicom. I kak ju onda utopliti ak je vani jako zima? Nebreš je zamotati u dekicu jer ju onda nebreš zakopčati, a ak ju pokriješ nije to to, pogotovo ak je vani minus.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam isto za AS, ali me muči kak tak malu bebu staviti u to. Znam da je AS prilagođena za taj uzrast, i mislim voziti bebu u njoj, ali ne znam kak je to s tek rođenom bebicom. I kak ju onda utopliti ak je vani jako zima? Nebreš je zamotati u dekicu jer ju onda nebreš zakopčati, a ak ju pokriješ nije to to, pogotovo ak je vani minus.
    Ja bih ju toplije obukla, zakopčala u sjedalicu i onda zamotala u malo deblju dekicu. Donji dio dekice bi joj stavila pod noge i pokrila gore. Ionak će se muž parkirati pokraj rodilišta pa ćemo ju odmah staviti u auto. Nećemo ju nositi u sjedalici vani po hladnoći više od par metara.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

AS fiksitrate u auto, bebicu iznesete iz rodilišta dobro obučenu na rukama, eventualno u jastuku, u autu je izvadite i stavite u AS, pa zavežete. Muž prije ddolaska ugrije auto, i nemaš problema.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

marge je rođena 19.3. ali to je bio onaj tjedan kad je padao snijeg - tako da smo po snijegu išli doma:
    AS je bila fiksirana u autu, marge je bila obučena u neki lagani skafanderić i MM ju je nosio na rukama do auta. i to je bilo to.
    idući dan već je ionako išla van u šetnju na par sati

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

idući dan već je ionako išla van u šetnju na par sati
    Stvarno? Kolko mora biti stupnjeva da tak male bebe mogu van? I kolko dugo onda smiju biti?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

male bebe ionako prvi put izađu van kad idu iz rodilišta
    ako dijete dobro obučeš, može van na bilo kojoj temperaturi, i možete ostati vani koliko god tebi i bebi paše.
    sve ostalo su bapske priče.
    zamisli samo bebe koje žive negdje daleko na sjeveru, one ne bi nikad išle van da se slušaju naše tetke i patronažne

Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •